Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Afgeverij44

Afgeverij44

24-07-2019 om 21:08

Verstandig?

Mijn zoon van 17 wil morgen een wandeltocht maken om 15:00. Is dat verstandig ivm met de hitte en vandaag werd het hier al 39 graden? Wat moet ik tegen hem zeggen?

Pooh Bear

Pooh Bear

24-07-2019 om 21:17

Niet verstandig

Maar als hij perse wil zou ik zeggen petje op insmeren en veel water mee.
Hoe ver wil hij gaan wandelen ? Kan je hem zover krijgen dat hij pas in de avond gaat wandelen?

Afgeverij44

Afgeverij44

25-07-2019 om 08:57

Mogelijk 8-9 uur.

Hij wil ongeveer 5 km wandelen en hij zei dat hij mogelijk om 8-9 uur kan wandelen.

Flavia

Flavia

25-07-2019 om 09:30

wandelen op welk tempo

Ja, het is warm, ja, dat is vervelend, maar 5 km wandelen lijkt mij voor een gezonde 17 jarige nou niet echt iets waar ik me als ouder druk om zou gaan maken. Op welk tijdstip van deze warme dagen dan ook.

Hij snapt zelf ook wel dat hij rustig aan moet doen, dat vertelt zijn lichaam hem wel. Hij krijgt dorst daarna. Ik zou een kan water in de koelkast zetten.

Wij wandelen nu ook nog gewoon in onze lunch pauze, ook een km of 3-4. Daarvoor en daarna drinken we wat meer maar echt druk maken we ons er ook niet over. Het is warm, maar we vallen niet in een risico groep: pasgeborenen, zieken, ouderen.

pooh bear

pooh bear

25-07-2019 om 09:56

5 kilometer wandelen

Dat is inderdaad wel te doen. Zeker in de avond.

Wij wilden met ons gezin vrijdag een wandeltocht van 20 km gaan lopen deels langs het strand. Maar daar zien we toch maar vanaf.
5 km zou wel te doen zijn. Hoewel wij de warmte allemaal erg onprettig vinden dus daarom zou ik denk ik overdag ook geen 5 km gaan lopen. In de avond of smorgens zou ik het dan wel weer lekker vinden.

Tine Winkel

Tine Winkel

25-07-2019 om 10:57

serieus, 5 km

bij de term wandeltocht denk ik aan minimaal 10, eerder aan 15 tot 20 km. Als hij gewoon gezond is, kan dat best wel. Niet bovenmatig gaan inspannen, dus rustig een wandeling van 5 km (kortom, niet proberen in minder dan een uur weer klaar te zijn). Zoek onderweg wat schaduw op, neem drinken mee en een mobieltje. Hoever van de bewoonde wereld kun je helemaal komen als je met 5 km ook weer op plek van bestemming bent.

Maar, eerlijk gezegd, ik vraag me wel af WAAROM hij die afstand op DAT tijdstip wil wandelen. Lekker is anders, ik zou een ander tijdstip kiezen.

Triva

Triva

25-07-2019 om 12:29

Kijk eens hoeveel

de postbezorgers momenteel wandelen... 5 km is niks.

Caesar

Caesar

25-07-2019 om 12:45

Gezond

Als je zoon lichamelijk gezond is, lijkt het me geen enkel probleem om een stukje te wandelen. Tempo beetje aanpassen, voldoende water mee, petje op.
Je moet met dit weer geen 40km gaan lopen als je hartproblemen hebt, maar voor de rest zie ik weinig beperkingen...

rutiel

rutiel

25-07-2019 om 12:50

Precies Triva

5 km kan ik echt geen "wandeltocht" noemen. Ik dacht aan vierdaagse-achtige taferelen eerlijk gezegd, maar daar lijkt hier geen sprake van te zijn.

Wat me nog even puzzelt is jouw vraag: wat moet ik tegen hem zeggen? Hij is 17 toch? Lijkt me niet dat je op die leeftijd dit soort dingen nog kan verbieden. Tenzij er medisch of anderszins iets met hem aan de hand is, waarbij het verstandig is dat jij nog dit soort beslissingen voor hem neemt. Dan wordt het een ander verhaal natuurlijk.

Advies

Het is handiger om te kijken hoe je dat verstandig kunt ondernemen. Extra water mee, zonnehoed of pet, schaduwmogelijkheden onderweg. Een opgeladen mobiel. Eventueel zonnebrand, maar in elk geval bedekkende luchtige katoenen kleding.
Misschien een paraplu? Het advies aan automobilisten mochten ze stranden en niet uit de zon kunnen blijven.

Triva

Triva

25-07-2019 om 13:50

Annej

Automobilisten die stranden staan idd op een schaduwloze snelweg. Bij een 'wandeltocht' is er zat schaduw te vinden (tenzij je gaat wandelen langs de snelweg)

Kan Triva

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_Park_De_Groote_Peel

Misschien echt wel wat vergezocht maar je kunt voor verrassingen komen te staan. Ik heb wel eens een fietstocht gemaakt over de heide, geen boom te bekennen en het lekkere zuurdesembrood van Paul Annee dat we meehadden bleek beschimmeld.

Het hangt er zeker vanaf waar je gaat wandelen.

Guera

Guera

25-07-2019 om 17:59

5 km is ons dagelijkse avondje om. Daar hoef je toch geen maatregelen voor te nemen?

Nederland is altijd met een in rep en roer als het weer even niet ergens tussen De 5 en 20 graden is.....

Rode krullenbol

Rode krullenbol

25-07-2019 om 19:58

De leidraad waar ik me aan hou

Zodra de temperatuur boven de gemiddelde lichaamstemperatuur uitstijgt, wordt het oppassen geblazen. Zelfs ik doe het dan rustig(er) aan. Bijvoorbeeld door thuis een lekkere ijskoffie naar Grieks recept te maken. En hele bekers vol achterover te slaan.

Bij hoge temperaturen ligt fietsen meer voor de hand dan wandelen, lijkt mij. Zeker als je snel gaat, kan de wind om je lijf en leden heel verkoelend zijn. En ik hoef al helemaal niet te vertellen dat watersporten over het algemeen ook heel verfrissend zijn bij dit weer.

File zwemmen, file varen in de grachten, file surfen op de plassen? Het kan ook heel gezellig zijn!

Rode krullenbol

Guera

Nou, ruim 40 graden is wel heel ver van 5 tot 20 graden vandaan 😊.
Ik was na 3 km fietsen al duizelig van de zon (dom van me, ik had geen petje bij me).

Pooh bear

Pooh bear

25-07-2019 om 22:51

Wind op de fiets

Normaal vind ik het heerlijk om te fietsen als het zi warm is.
Daarom woensdag nog een stuk gefietst en inderdaad dat was een stuk lekkerder dan wanneer je loopt.
Maar vanmiddag ging ik op de fiets naar mijn werk en ik vond het vreselijk. Het windje wat er stond was heet en voelde heel vies en dik aan. Ik was blij dat ik op mijn werk was.

Olivia

Olivia

27-07-2019 om 10:42

geen zin in hoor

Met deze temperaturen had ik geen zin om me buiten te begeven (niet zolang het niet moest) en al helemaal geen wandelingen. (terwijl ik 3x in de week 5km hardloop)
Ik ben lekker binnen gebleven en heb me zo nu en dan even ondergedompeld in het badje in de tuin

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.