Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wilgenkatje

Wilgenkatje

27-07-2019 om 19:29

Tussen twee tuinen

Tussen onze tuin en die van de buren stond ooit een gammele schutting - nog van eerdere bewoners. Toen het ding vrijwel instortte, hebben we gezamenlijk gekozen voor palen, stevig gaas ertussen, en aan weerszijden is klimop geplant. In een jaar of vijf, zes is dat prima dichtgegroeid en wij zijn er blij mee. Buren destijds ook. ( ze hebben verder een geheel strak betegelde tuin, geven niet om groen)

Nu willen de buren een veranda over de breedte van de tuin bouwen en aansluitend een stukje schutting plaatsen ‘ maar dan moet het hek met klimop wel weg’ appte de buurvrouw.

Zit ik niet op te wachten. Kan ik van buren verlangen hun veranda en schutting tegen het klimophek aan te bouwen? Zodat de klimop aan onze kant kan blijven? Of gaan de planten dan dood of vernielen ze hun veranda plus schutting ? Wat is wijsheid ?

Hangt er vanaf

Wat ik van de rijdende rechter heb begrepen, hangt het er vanaf op wiens grond het staat. Staat het precies op de erfgrens, dan moeten beide buren instemmen. Staat het op jouw helft, dan mag de klimop blijven staan.

Triva

Triva

27-07-2019 om 23:41

Rijdende rechter andersom

Zij mogen op hun grond elke schutting plaatsen die ze maar willen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

28-07-2019 om 00:46

Op hun grond ja

Dus tegen de erfgrens aan.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-07-2019 om 01:43

Rijdende rechter

Zou denk ik oordelen dat bij verschil van mening de gezamenlijke constructie verwijderd moet worden en dat de buren (dus Wilgenkatje enerzijds en buur anderzijds) iets anders mag neerzetten op eigen terrein.

Verplaatsen

'of vernielen ze hun veranda plus schutting '

Klimop heeft inderdaad wel gevolgen voor het hout waar het tegenaan groeit. Dus best kans dat de veranda en schutting lelijk worden.

Voordeel van klimop is dat het razendsnel groeit. Dus als je hek verplaatst, is de klimop snel hersteld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.