Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

lisbeth

lisbeth

28-07-2019 om 08:10

Scheiden maar toch samenwonen


Lisbeth

'Chronisch vreemdgaan waardoor ik en de kinderen geconfronteerd worden met echtgenoten die verhaal komen halen.'

Als hij tijdens jullie huwelijk al geen rekening met je hield, hoe kun je dan verwachten dat hij dat wel doet als jullie gescheiden in 1 huis wonen? Dan trekt hij zich toch nog minder aan van jouw grenzen?

'Man heeft door ziekte maar beperkte energie. Mega veel uitgaan zie ik hem niet doen'

Dat heeft hem tot nu toe ook niet tegengehouden, toch?

lisbeth

lisbeth

28-07-2019 om 12:48

Knurf

Wanneer hij het deed geen idee want veel ging die niet uit.

En wbt het eerste. Dan hoeft dat in feite ook niet meer want dan ben ik niet meer met hem getrouwd. Dat ik in hetzelfde huis woon doet er niet aan toe.

Ach, misschien bekijk ik het te naief

@Emma

@Emma

28-07-2019 om 13:06

Lisbeth

"als deze eerste serieuze gevoelens wat weggeëbd zijn ik op een redelijk harmonieuze manier kan samenleven voor een tijd"

Dat hoop ik oprecht voor je. Je schrijft ook ergens dat je daar professionele hulp bij zoekt, dat lijkt me verstandig.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-07-2019 om 13:40

Ik zeg ook niet dat woede in jouw situatie

niet voorstelbaar of dat het raar zou zijn. Ik constateer op basis van wat je zelf schrijft dat het er is. En als jij denkt dat het maar tijdelijk is en dat je die boosheid gauw kunt overstijgen, heeft de situatie die je voor ogen hebt mss idd een kans van slagen.

Maar ik denk ook wat 1 van de anderen hier al zei: als hij binnen jullie huwelijk jullie gezamenlijke afspraken en de grenzen van jou en jullie kinderen niet respecteert, wat maakt dan dat dat jij denkt dat hij het wel zal doen als jullie eenmaal gescheiden zijn?

Wat doet dit alles nu al met je kinderen trouwens? Je schreef over jullie dochter met verleden, ik moest meteen aan haar denken. Kan zij dit een beetje hanteren? En jullie andere kind? Wat naar allemaal. Alleen maar verliezers in jullie situatie.

Brave Hendrik

Brave Hendrik

15-08-2019 om 07:38

Gewoon eieren voor je geld kiezen

Jullie relatie zal er niet beter op worden. Er zullen nog genoeg frustraties komen. Wil je dan nog steeds met jouw ex achter een deur wonen?
Ik heb het ook geprobeerd. Kon niet anders vanwege gebrek aan financiën. Ik had het gevoel dat mijn ex altijd mee luisterde als ik met de kinderen was en vanuit haar vertrek de boel becommentarieerde wanneer ze het er niet mee eens was. Scheiden doet lijden, maar ik was o zo blij toen ik een eigen flatje had, ook al is dat veel te klein.
Kort om ik zou zo snel mogelijk op zoek gaan naar eigen woonruimte. Dat kost geld, maar wat kost het als je een burn-out oploopt door te lang onder hoogspanning te leven?

vers...

Tuurlijk zou het een aparte situatie zijn, wanneer je besluit uit elkaar te gaan en toch te blijven samenwonen. Voor mij zou het niet werken, maar dat is voor een ieder anders.

Wat de ouders betreft die niet langs willen komen, wanneer de ex daar is. Dat zal moeten slijten. Hun keuze om niet te komen. Het is gewoon nog te vers.
Ik heb vorige week verjaardag van mijn dochter gehad voor de familie bij mijn ex thuis. Mijn broer en zijn vrouw en mijn moeder waren er ook.
Hadden ze vijf jaar geleden ook niet gedaan. Het moet voor iedereen een plek krijgen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.