Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Help, discussie over spelling babynaam

Hoi.

Mijn man en ik zijn zwanger van ons 2de kindje. We hebben eindelijk een naam gevonden die we beiden passend vinden. Nu komen we er alleen niet aan uit wat de schrijfwijze moet worden. Daarin staan we echt recht tegenover elkaar.
Vandaar dat ik dit forum wilde gebruiken naar meningen wil zoeken van juist mensen van buitenaf. En hoe komt het dat je tot die keuze dan komt.

Het gaat bij ons om de naam hailey. Of welke schrijfwijze het ook wordt.
Je kan het op 7 manieren schrijven. En misschien wel meer...

Mijn man wil perse haley. Korter en 1e dochter is ook 5 letters. Dit vind hij mooier. Zo zou hij het schrijven etc.
Ik zeg hailey. Ik vind dat je de i nodig hebt om de naam meteen goed uit te spreken als je het ziet staan. En ik vind het mooier.
Nu gaan wij er niet uit komen voorlopig. Maar mogelijk met meer argumenten wel...

Hoe zouden jullie het schrijven? En waarom?

Hebben jullie ook dit soort discussies gehad?


Angela67

Angela67

29-07-2019 om 00:42

Haley

Is de standaard als je googlet of als ik de naam intyp op m'n telefoon. Als je al een afwijkende (in mijn ogen rare) naam geeft geef dan in ieder geval de meest standaard spelling mee.
Gr Angela

Kaaskopje

Kaaskopje

29-07-2019 om 01:06

Je man meer gelijk

Hoewel je het inderdaad op meer manieren kunt schrijven, lijkt je man voor wat jullie meningsverschil betreft, gelijk te hebben. Je kunt ook Haylee schrijven, of zelfs Haeleigh, ook Haeli, maar ik denk dat jullie je dochtertje het meest plezier doen met een schrijfwijze die het meest in lijn der verwachtingen geschreven wordt. Waarom zou je het je kind bijvoorbeeld aandoen om Yan te heten en hem dan altijd uit te moeten laten leggen dat hij gewoon Jan heet.

Een andere oplossing voor jullie probleem is de naam níet kiezen. Mijn man en ik hadden dit dilemma ook voor een jongensnaam. Ik wilde de uitgang ...ye, man ...jo. Waar maak je je druk om zou je kunnen zeggen, maar het is wel een beslissing waar je de rest van je leven mee te maken krijgt. In ons geval loste het probleem zich vanzelf op, geen jongetjes, maar meisjes hier. Ik had ...ye toch echt mooier gevonden.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-07-2019 om 01:08

Angela

Hoezo afwijkend? Het is gewoon een Engelse naam. Ik zou het zelf niet kiezen, maar ik vind het best leuk klinken.

Aster

Aster

29-07-2019 om 01:23

Mooi

Ik vind het een hele mooie naam. Ik zou zelf de Hailey spelling kiezen, kan niet echt uitleggen waarom, ik vind die gewoon mooier staan. Hailey, op die manier ken ik van Baldwins dochter/Biebers liefje. De Hailie versie geloof ik van Eminems dochter. De uitspraak zou voor mij geen verschil maken, er zullen altijd mensen die toch hàjlee zeggen dus verbeteren zul je toch nog vaak genoeg moeten. Ps: daar zou ik ook niet echt naar kijken, er worden zoveel namen verkeerd uitgesproken.

Wij hadden dat met dochter Kaylee Kayley Kayleigh enz

Aster

Aster

29-07-2019 om 01:28

Aanvulling

Ik zie nu pas dat de namen beide zonder y geschreven worden: Hailey vs Haley.
Dan vind ik zeker jouw schrijfwijze beter. Haley is voor mij haalie en geen heejlie. Dat maak je met die extra i iets duidelijker.
Hayley las ik, foutje

Floria

Floria

29-07-2019 om 07:30

ik denk

dat iedere spelling wel door iemand verkeerd uitgesproken gaat worden.
hailey zou hai-lie kunnen worden, haley zou ha-lie kunnen worden.

Als het toch per se een Engelse naam moet zijn, zou ik Hayley doen.

Adriana

Adriana

29-07-2019 om 07:36

Hailey

Ik adviseer Hailey, tenminste ik vermoed dat je het uitspreekt als heej-lie.
Googelend vind ik dat Haley `van de hooivlakte` betekent en Hailey ‘held’.

Als je Haley kiest moet je altijd uitleggen hoe het wordt gespeld. Net zoals een meisje uit mijn straat toch al twintig jaar moet uitleggen dat ze een meisje is en toch James heet.

Dees

Dees

29-07-2019 om 07:38

Ik zou

Ik zou Hee Lie doen, weet je zeker dat ze het correct uitspreken. Iedere andere spelling van deze naam is gedoemd tot verkeerd uitspreken.

Erica

Erica

29-07-2019 om 08:14

De spelling

Hailey komt in Nederland veel vaker voor dan de spelling Haley (in 2014 824 om 141 keer). Ik zou dus voor die spelling kiezen, omdat dat de kans vergroot dat de naam goed geschreven wordt. De naam wordt in Nederland op zeker vijftien verschillende manieren gespeld. Hailey komt het meest voor, daarna Hayley en dan pas Haley.

Dees

LOL

Triva

Triva

29-07-2019 om 08:31

Ik sluit me aan bij 8 en 10

Zeker niét kiezen voor de schrijfwijze Haley. Die zal veel vaker verkeerd uitgesproken worden en die schrijfwijze komt hier veel minder voor.

Guera

Guera

29-07-2019 om 08:53

Bailey(s)

Ze kan altijd zeggen
Je schrijft het net als het drankje bailey(s)
Dat kent iedereen wel

Jasmijn

Jasmijn

29-07-2019 om 11:09

Hailey

Ik kies ook voor Hailey, zo zou ik die naam als eerste schrijven. Ik vind Haley voor mijn gevoel niet kloppen. Wat anderen ook al schrijven, alsof je die naam dan als Haa-Lie moet uitspreken.

Zeetakje

Zeetakje

29-07-2019 om 11:21

Hailey

Ik zou ook voor Hailey gaan. Dat de naam van de oudste ook met 5 letters begint, is wat mij betreft een bijzonder argument van je man. Mijn kinderen hebben allemaal een andere hoeveelheid letters in hun naam en ik geloof niet dat daar ooit iemand bij stilgestaan heeft.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-07-2019 om 11:40

Nu ik het nog een keer lees

Vind ik toch eigenlijk ook dat het Hailey moet worden .

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-07-2019 om 17:40

Haley

Hailey staat wat mij betreft voor ‘ik kies een buitenlandse naam maar mer de Nederlandse spellingsvariant zodat het binnen onze ltaal maar goed wordt uitgesproken’.
Alsof je een kind Maurien noemt in plaats van Maureen omdat je bang bent dat het anders als een Nederlandse ee uitgesproken wordt.

Naamgeven

Naamgeven

29-07-2019 om 17:50

Zo ken ik een

Giulia die gewoon julia genoemd wordt maar papa vond dat zo gewoontjes staan...

Rode krullenbol

Rode krullenbol

29-07-2019 om 18:07

Wat dacht je van ...

Heli. In fonetisch opzicht zeer verantwoord en overal op deze aardkluit bekend - door toedoen van die vliegmachine met wieken aan de bovenzijde. Het zou ook zo maar kunnen, dat Aliëns - mochten die tegen mijn verwachting in toch bestaan - de lettercombinatie kennen door toedoen van al die berichten die het heelal in worden gestuurd.

Rode krullenbol

Dees

Dees

29-07-2019 om 18:10

Aagje

Ik ken een Amerikaans gezien met een dochter Haleigh, die ey is volgens mij ook een verbastering.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-07-2019 om 18:20

Vast Dees

Ik heb het gevoel dat namen steeds exotischer geschreven worden. Ofwel om ze exclusiever te doen lijken ofwel om de uitspraak in een andere taal beter te garanderen.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-07-2019 om 18:20

Sowieso

Geen naam nemen waarvan je zelf niet eens weet hoe je hem spelt.

Daarnaast:
"Vaak zijn kinderen met namen met Engelse spelling afkomstig uit lagere milieus."

https://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/22571-onderzoek-naar-voornamen-namen-voor-jongens-en-meisjes.html

Dus het is maar welk label je je kind wil geven...

Rode krullenbol

Rode krullenbol

29-07-2019 om 18:22

Ja! Haleigh!

Dan kan ze desnoods/almaar sluikreclame maken voor dat ene wereldberoemde Britse merk fietsen dat erom berucht was onder je r**t weg te roesten.

Dees

Dees

29-07-2019 om 19:16

Precies Ad hombre

Niets is zo vervelend voor een kind als constant haar naam te moeten spelen. Mijn zoon heeft een maan die met i en y geschreven kan worden, nooit beseft dat Nederlanders zijn naam ook met een y spellen aangezien het op zijn Nederlands gewoon met een i is en het op zijn Nederlands wordt uitgesproken. Heel vervelend om steeds de verkeerde spelling tegen te komen.

Yi

Yi

29-07-2019 om 19:26

Dees

Onze zoon heeft een naam die in de meeste gevallen met een i geschreven wordt, wij hebben voor een y gekozen, omdat zijn initialen er anders zo raar uit zouden zien. Hij is zelf blij met deze variant, ondanks dat hij het altijd moet spellen.

Erica

Erica

29-07-2019 om 21:56

Nee, Aagje

Volgens deze website komt de naam ook in de VS voor. De naam staat op plek 78 en ik zie tot bijna 400 geen varianten. Daarna liep de website vast.

https://names.mongabay.com/baby_names/girls250.html

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-07-2019 om 22:01

Erica

Je zult ongetwijfeld gelijk hebben hoor. Maar op mij komt het allemaal zo gekunsteld over dat ik twijfel aan de authenticiteit van de spelling.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

29-07-2019 om 22:21

Wat ik me nog afvraag ...

Loop je met zo'n relatief onbekende naam niet het gevaar dat deze - al dan niet door slechthorenden - wordt verstaan als 'Heidi'? Hetgeen dan op zijn beurt de vraag doet rijzen, of je dat wel zou willen.

Biebel

Biebel

30-07-2019 om 06:01

Heidi heeft wel vijf letters

.en met vijf letters is man blij. Bovendien krijgt het meisje dan geen last van het hierboven genoemde vooroordeel, schrijft iedereen het meteen goed (op die ene eigenwijze hijdie na), kent spellingscontrole de naam en heet ze niet hetzelfde als een komeet die maar eens in de 76 jaar langskomt

Ik zou voor Heidi gaan!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.