Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Kinderalimentatie


Klopt Eppos

'Hoe weet je dat zo zeker Eppos dat je niet bij de financiele gegevens kunt komen van de biologische ouder?'

Hier in de familie ook een echtscheiding die heel moeizaam ging omdat de moeder weigerde om hasr inkomsten door te geven aan de mediator en later de rechter. Ze vettikte het gewoon.

Fransien

Fransien

31-07-2019 om 21:16

Ga uit van de helft

Wat de stiefkinderen betreft, ga er voor het gemak van uit dat de biologische vader en de moeder beide evenveel bijdragen. Moeder heeft zus draagkracht en van de biologische vader heb je geen gegevens dus je gaat er voor het gemak vanuit dat die evenveel bijdraagt.
Mocht de nieuwe vlam van vader dit onzin vinden mag ze met gegevens komen. En afzien van alimentatie is een niet ter zake doende reden, dat is namelijk je eigen keus en mag niet ten koste gaan van de andere kinderen.

Eppos

Eppos

01-08-2019 om 04:18

Het kan dus twee kort lang breed

Na trouwen is inderdaad zorgplicht stiefkinderen. Over de hoogte is nog een hoop mogelijk wat betreft de draagkracht van ex man aan kinderalimentatie.
En sinds 2015 bestaat het niet meer om op nihil te zetten en is bij zelfs een laag inkomen nu 25 euro het minimale bedrag aan kinderalimentatie.

Dat die vakantie dan nog zo loopt is ook niet volgens ouderschapsplan. Onverantwoordelijk omdat de gevolgen voor jouw rekening en plannen komen.
Zeker waard dat in een brief van je eigen advocaat eens aan hem te sturen
of hij zou kunnen zorgen voor inkomensbewijzen van hem, zijn vriendin en de ex van zijn vriendin.

Judith

Judith

15-08-2019 om 16:03

Suggestie

Tja ik heb je casus gelezen en zie eigenlijk maar 2 punten waar je iets mee kunt.
(wij hebben hier een beetje soortgelijke situatie dus praat uit ervaring)

1. de biologische vader van de stiefkinderen is buitenbeeld. Als de kinderen door deze goede man zijn erkend dan rust hier in eerste instantie een zorgplicht. Overigens is het hiermee natuurlijk niet gezegd dat deze ook gaat betalen, nog te achterhalen is of wat dan ook. Dus verwacht hier niet teveel van.

2. Je hebt tijdens de echtscheiding afstand gedaan van je partneralimentatie.
Tja... dat klinkt leuk als jullie het privaat rechtelijk zo hebben geregeld, maar je hebt hiermee een instrument om je partner enigzins onder druk te zetten.

Uit je verhaal maak ik op dat hij de kinderalimentatie wil gaan verlagen om allerhande voor hem valide redenen. Strikt juridisch heeft hij een punt en kan hij dit gaan doen, de kans is groot als dit een zaak wordt dat hij gelijk krijgt.

Maar naar redelijkheid en billijkheid kun je ook het gesprek aangaan en aangeven dat je best wil meedenken maar wel tot een redelijke uitkomst wilt komen. Zo niet stop je met werk... Ja... je leest het goed... je stopt met werken (dreigen).

Je ex-partner heeft namelijk een onderhoudsplicht jegens jou. Stop je met werken en komt je in de bijstand dat gaat de gemeente deze kosten op hem verhalen. En dit kan stevig in de papieren gaan lopen. Hiermee heb je een stevige onderhandelingspositie om de schade enigzins in de perken te houden.

Sterkte

JJ

JJ

16-08-2019 om 20:20

@Judith

"Zo niet stop je met werk... Ja... je leest het goed... je stopt met werken (dreigen)."

Los van het feit dat dit gewoonweg chantage is en je je moet afvragen of dat nou zo handig is, mag het volgens de wet niet eens volgens mij.

https://www.vzbadvocaten.nl/2015/12/02/wanneer-leidt-inkomensvermindering-tot-een-verlaging-van-de-alimentatie/

"Het inkomensverlies is verwijtbaar als de alimentatieplichtige, gelet op de belangen van de alimentatiegerechtigde, zich had moeten onthouden van de gedragingen die het inkomensverlies hebben veroorzaakt. Als de alimentatieplichtige bijvoorbeeld zijn of haar baan heeft opgezegd, terwijl hij/zij daar geen goede gronden voor had, dan kan dat dus niet alleen tot verwijtbare werkloosheid leiden, maar ook tot verwijtbaar inkomensverlies. Het inkomensverlies blijft dan buiten beschouwing. Echter, het (fictieve) inkomen mag in geen geval zakken beneden 90% van de bijstandsnorm. Met andere woorden: bij verwijtbaar inkomens verlies dat niet hersteld kan worden dan is er geen aanleiding om de alimentatie aan te passen, maar de alimentatieplichtige zal zelf een minimum mogen overhouden om van te leven."

Maar ik heb de hele topic niet heel aandachtig gelezen dus reageer vooral op het laatste wat Judith zegt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.