Home » Forum » Overlast pubers op de camping hoe hier mee om te gaan

Overlast pubers op de camping, hoe hier mee om te gaan?

Tips voor thuisscholing

Ben jij naast ouder ook ineens de leraar of lerares van je kind(eren)? Dat is best een pittige taak! Hoe maak je thuisscholing leuk?
Je leest het in dit blog »

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wadje
Overlast pubers op de camping, hoe hier mee om te gaan?

Wij hebben deze week nieuwe buren gekregen op de camping. Een volwassen man en 6 puberjongens. Veel lawaai, radio hard aan, maar vooral veel geschreeuw, gevloek en gescheld. Ook 's nachts. Ik probeer uit alle macht om het los te laten, zoek manieren om om te denken. Wie kan me hierbij helpen? Wie heeft er tips? We hebben het gemeld bij de camping, net als de andere buren. Maar vooralsnog nog niet veel verbetering. Verkassen is geen optie, we hebben een seizoensplek.

AnneJ
Periode

Heb je ook gevraagd aan de campingbeheerder tot wanneer ze blijven? Dan weet je in elk geval dat er ook weer een einde komt aan de overlast.
Verder hoop ik dat de campingbeheerder met een gesprek iets van de overlast weet in te dammen. Verder is dat het risico van kamperen, hoe vervelend ook.
Soms helpt het voor je eigen gevoel van machteloosheid om wat positief contact te zoeken, zonder specifiek te verwijzen naar de overlast dat laat je aan de beheerder over. Maar als je ziet dat het ook wel leuke enthousiaste jonge honden zijn kun je het mogelijk wat beter verdragen zolang het duurt.
En zij anderszijds zijn mogelijk dan ook wat meer geneigd om het commentaar van de campingbeheerder serieus te nemen.

Rode krullenbol
Mijn tips

Richt je op de stilte voor of achter het geluid. Met de juiste 'focus' moet het mogelijk zijn vrijwel niets van ze te horen. Het is net als met zwaarverkeer dat langs je huis dendert of een tram. Eerst denk je dat het nooit zal wennen. Maar dan opeens blijkt dat wél te kunnen.

Je zou er ook aan kunnen denken om eens met ze gaan praten teneinde terloops wat activiteiten buiten de camping onder de aandacht te brengen. Zoals die leuke oude bioscoop bij jullie in de buurt, de plaatselijke disco of dat ene interessante museum.

Hen uitnodigen voor een potje voetbal op de camping zelf zou ook nog een goed idee kunnen zijn. - Tenzij je zelf helemaal niet van voetballen houdt, natuurlijk. Dan kies je een andere sport. - Niets leukers dan gezamenlijk sporten toch? En wie weet zijn ze zelfs nog dankbaar voor het doorbreken van de vervelende sfeer in de groep.

Veel succes ermee!

Rode krullenbol

Rode krullenbol
Nog een tip

Naar aanleiding van een ander draadje: omhein jouw plek op de camping met een haag van heide! Dat schijnt geluid te absorberen als een spons water en een mug bloed.

Kaaskopje
Rode Krullenbol

Richt je op de stilte voor of achter het geluid. Met de juiste 'focus' moet het mogelijk zijn vrijwel niets van ze te horen. Het is net als met zwaarverkeer dat langs je huis dendert of een tram. Eerst denk je dat het nooit zal wennen. Maar dan opeens blijkt dat wél te kunnen.===

Ik heb nog nooit zo'n onzin gehoord. Dat is niet te vergelijken. En ik kan het weten.

Wadje
Lawaai

Ik merk dat het geschreeuw en gevloek mij meer ergert dan het lawaai van de radio en zo. Wat me vooral ergert eigenlijk, is dat de begeleider niet corrigeert hierbij. Maar goed, we moeten het er mee doen.
Ze blijven nog 2 weken hebben we gehoord, dus langer dan wij. Als het morgen niet beter gaat, zullen we het gesprek aangaan. Maar door die negatieve sfeer bij hun nodigt het niet erg uit.

AnneJ
Corrigeren

Misschien hoor jij wel niet wanneer de begeleiding een gesprekje heeft met de jongens.
In het openbaar 'corrigeren' landt niet erg goed, zeker niet bij pubers, dan heb je juist kans dat je de zaak op de spits drijft.
Vraag eerst de beheerder of die het gesprek aangegaan is en wat daar eventueel uitkwam, dan weet je ook iets meer.

Kaaskopje
AnneJ

Het komt mij wel goed uit om advies aan jou te vragen hoe je het dan wel oplost met pubers, zonder het op de spits te drijven. Dus pubers, hard praten, grof (vrouwonvriendelijk) taalgebruik, als
groep een niet te missen stoorzender naast je tent/huis.

@Emma
If you can't beat them join them ;-)

Me afsluiten voor zulke buren is voor mij onmogelijk. Het is me trouwens wel eens gelukt op een camping vlak naast een kermis. Dus ik weet dat het bestaat en hoe het moet maar dit is echt te dichtbij.
Ik zou proberen contact met ze te krijgen en een potje te gaan voetballen met ze. Dat haalt veel weg. Onbekend maakt onbemind.
Als dat niks wordt overleg met campingbaas en dan vertrekken naar een andere camping of naar huis. Hoezo seizoensplaats? Je bent toch nier verplicht daar te blijven? Kies voor rust en ontspanning zou ik zeggen, daar zijn vakanties voor!

Rode krullenbol
Ja

Mediteren in/bij een hutje op de hei is uiteraard een appeltje en een eitje in vergelijking met het jezelf afsluiten voor het geluid van een zestal (kennelijk) slecht opgevoede ruziënde puberjongens terwijl je je veroordeeld voelt tot een verblijf in /bij jouw eigenste sleurhut! Maar er is - zoals altijd? - hoop!

Pubers - ook puberjongens! - zijn en blijven nog altijd mensen. Wie hen vanuit dit besef tegemoettreedt, zal ongetwijfeld meer kans van slagen hebben, dan diegenen die pubers principieel beschouwen als beestachtige - want slechts door hormonen aangestuurde - creaturen waar niet mee te praten valt.

Rode krullenbol

Kaaskopje
Afsluiten voor geluid

Een geluid wat vrij constant aanwezig is, wordt "behang". Een plein vol spelende kinderen, kan dus ook behang worden, maar bij groepjes die lawaai maken wordt het minder snel behang, omdat het geen constante ruis is, maar verstaanbare zinnen en woorden. Of je nu wilt of niet, je verstaat het, je hoort het en wordt er zo bij betrokken. Als dat een alles overheersend geluid is, kan dat erg storend zijn.

Kenfan
Reglementen

Als een vriendelijk verzoek niets uit zou halen, dan ging ik toch naar de campingbaas. De meeste campings hebben reglementen over geluidsdragers en rusttijden om overlast te voorkomen. Het is aan de campingbaas om jouw buren daar op aan te spreken of ze desnoods van het terrein te verwijderen. Blijft hij in gebreke, dan zou ik mijn verlies nemen, vertrekken en misschien ook nog wel aanspraak maken op compensatie voor gederfd vakantiegenot oid. Dat laatste hangt wel af op wat voor een type camping je staat. Is het een holadijeecamping of een oord voor rustzoekers en natuurgenieters.

Wadje
Het gaat iets beter

We weten niet wat de relatie is van de jongens, maar het lijkt er op dat de herrie van de eerste dagen vooral te maken had met het samenstellen van de groep en het veroveren van een plekje. Er wordt wat minder gescholden, maar gewoon praten is er ook niet bij.
Waarom ik trouwens zei dat we niet kunnen verkassen: ik bedoelde dat we niet naar een andere plek op de camping kunnen gaan. Als het zo zou blijven zoals de eerste paar dagen, zouden we naar huis zijn gegaan.