Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Pollewop

Pollewop

03-08-2019 om 17:23

Bijbaan bij de supermarkt en korting


Kaaskopje

Kaaskopje

04-08-2019 om 01:57

Korting inleveren, delen?

Daar zou ik werkelijk nooit opgekomen zijn. Bij de ouders inleveren omdat het leven al duur genoeg is? Dat noem ik nog eens hebberig! Je betaalt gewoon wat je ervoor moet betalen, dus zo duur als wat je je kunt veroorloven. Zou je zonder die 10 procent korting minder boodschappen gedaan hebben om dat bedrag uit te sparen? Jongens en meisjes van 16/17 jarigen verdienen flink minder vergeleken met het volwassen minimumloon. Fijn dus dat dit extraatje erbij komt.

Wij hadden er ook mee te maken en erg genoeg vergaten we regelmatig de goede klantkaart mee te nemen zodat ze ook werkelijk dat extraatje kreeg, maar als we er aan dachten, was het gewoon haar extraatje. Daar deden we het voor. Haar meevallertje. Of we dat bij een ander kind ook zo gedaan zouden hebben, zou helemaal van de winkel afgehangen hebben. Is het een dure winkel, dan jammer maar helaas, dan zou ik me niet opofferen voor zo'n extraatje. Is het om het even en ook ongeveer net zo ver van huis, dan zou ik misschien afwisselen.

Veer

Veer

04-08-2019 om 06:05

Mijn duit in het zakje

Onze dochter werkte bij AH en had deze regeling ook. Aangezien ze er voordeel bij had als ik daar boodschappen deed, vonden we het allebei redelijk om de 'kortng' te delen. Ik vond dat helemaal niet hebbering van mezelf. Gewoon: zij had dat mazzeltje door mijn boodschappen. Ik had dat mazzeltje door haar baantje. We zorgen er dus samen voor, dan ook samen lol er van! Vanuit dat principe dus (samen delen). Want ik had het geld feitelijk niet nodig.
Wat wel zo is, is dat ik er soms echt voor naar AH ging, want ik ging vaker naar de Lidll. Als ik toch al altijd alleen maar naar AH ging, dan had ik haar het bedrag mogelijk wel laten houden. Hoe dan ook, we vonden dit allebei redelijk destijds.

Ik het geval van.TO zou ik bespreken met kind; door de gezinsboodschappen krijg jij dat extraatje. Laten we.het apart zetten en er met het gezin iets leuks van doen. .

Veer

Veer

04-08-2019 om 06:12

Geen ruzie over maken

Als kind zou zeggen: maar je doet de boodschappen toch altijd al hier, en het is mijn secondaire arbeisvoorwaarde, dan zou ik er geen ruzie over maken en haar of hem het voordeel laten houden

Willen de andere kinderen ook zo'n extraatje, tja, dan moeten ze wisselen van werkgever.

Nou

Hier zou mijn dochter waarschijnlijk het geld mogen houden, maar dat is omdat ik nogal makkelijk ben met haar dingen gunnen/geven/... En ik heb er maar 1, dat scheelt ook.
Maar eigenlijk vind ik het wel een goed idee om dat geld in een potje te doen voor het hele gezin. Van de opbrengst een keer pizza inbellen of uitgebreid buiten de deur lunchen. Dan heeft iedereen er wat aan.

@nnemoon

@nnemoon

04-08-2019 om 08:16

Dendy

Ik ging uit van de AH. Ik bedoelde dat je wel gewoon korting krijgt op bonus aanbiedingen en andere acties op dat moment. Dat wordt verekend met mijn boodschappen en de korting over het totaalbedrag krijgt zoon pas bij zijn salaris.

Mussie

Mussie

04-08-2019 om 09:27

Gevoelsmatig heel gek

Gevoelsmatig vind ik het heel gek om te ‘eisen’ dat een kind geld van zijn/haar rekening aan jou afdraagt. Je kunt er zelf nog zulke ideeën en theorieën op na houden; feit blijft dat het het geld van je kind is. En daar ga jij over beslissen. Nee, dat zou me echt niet lekker zitten.
Qua boodschappen zou ik me niet aanpassen, en m’n gebruikelijke gedrag blijven vertonen.

Dees

Dees

04-08-2019 om 09:33

Precies

Nou precies. Hoewel kind zelf heeft voorgesteld het geld over te maken is het vreemd. Je kunt nog altijd kiezen de pas niet te gebruiken maar ook dan benadeel je het kind.

Daarnaast heeft de andere supermarkt vast ook wel andere voorwaarden, misschien ligt daar het uurloon gewoon hoger of krijgen ze meer vakantiedagen, ga je het verschil in uurloon ook opeisen omdat het niet eerlijk is voor het andere kind?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-08-2019 om 09:54

Geld inleveren vanwege dure leven

Ik ben nog wel benieuwd naar het antwoord op mijn vraag. I.h.k.v. "het leven is al duur genoeg": ik stel hem nu zo: Als je normaal voor 90 euro boodschappen zou doen, zou je door de korting dan opeens voor 100 euro boodschappen doen?

Samen oplossen

Veel verschillende meningen en voor alle oplossingen is wat voor te zeggen. Het gaat er volgens mij ook niet om wat de 'juiste' oplossing is, maar dat het allemaal wel ergens voor een scheef gezicht kan zorgen: ofwel bij kind 2, ofwel bij kind 1 en 3, ofwel bij Pollewop vanwege het gevoel de kinderen niet gelijk te behandelen. Volgens mij is het enige wat van belang is dan ook dat je die gevoelens van oneerlijkheid vermijdt en dat lukt niet door maar gewoon te doen wat hier het vaakst als oplossing wordt aangedragen, want dat zorgt hoe dan ook dat het ergens wringt.

Ik zou daarom met elkaar om de tafel gaan en bespreken wat jouw dilemma is, vervolgens met elkaar zoveel mogelijk oplossingen en mogelijkheden bedenken en dan samen een keuze maken. Het zou voor mij niet uitmaken wat die oplossing is, als iedereen er maar achter staat. Misschien vinden 1 en 3 wel dat kind 2 er gewoon recht op heeft en dan lijkt me dat prima. Misschien vinden ze het eerlijk als 2 een deel afstaat aan 1 en 3, ook goed. Gezinspot zou ik een leuke oplossing vinden of een verdeling tussen kind 2 en gezinspot. Kortom, alle mogelijkheden prima, als iedereen er maar achter staat.

Pluis

Pluis

04-08-2019 om 10:46

Precies Jo Hanna

Die super had ook gewoon een hoger salaris kunnen betalen, dit is gewoon klanten werven.
Dendy, serieus? Jij laat 20% korting aan je voorbij gaan, omdat het pasje van je dochter is? Ik werkte vroeger bij V&D, en kreeg daar ook korting. Dus ik kocht van alles voor familie en vrienden (pasje was persoonlijk), zodat zij daar ook van konden profiteren. Daar doet zo’n winkel dat dus voor, om klanten te werven. Want reken maar dat ze ondanks de korting toch nog aan verdienden hoor.

Wij houden hier de regeling zoals die is. De korting wordt gebruikt voor extraatjes voor het gezin. Zijn we allemaal tevreden mee/over.

Triva

Triva

04-08-2019 om 10:51

Om hoeveel geld

gaat het nu eigenlijk als je rekening houdt met het maximum? Per week 10€? Je kunt dan altijd nog vragen of kind 2 per maand 10€ aan kind 1 en 2 geeft. Houdt ze zelf 20. Ik zie het voordeel echt niet voor alle kinderen om eens per maand pizza te gaan eten. Dan is geld toch echt voordeliger

zebra

zebra

04-08-2019 om 12:46

kind 2 voordeel laten houden

want de ene keer heeft kind 1 of 3 misschien weer een ander voordeel wat kind 2 niet heeft.

Meningen verdeeld

Hier dachten man en ik er al verschillend over. Mij leek het niet meer dan logisch dat zolang kind nog mee eet uit de ruif, zak- en kleedgeld krijgt, een leuk zakcentje voor de vakantie en een groot deel van het rijbewijs, en er dan ook nog jaren van maandelijkse ouderbijdragen voor de boeg zijn in verband met studie, het boodschappenvoordeel terugvloeit naar de gezinsportemonnee. En niet alleen vanwege het geld, maar ook iets met waarden als saamhorigheid, solidariteit en medeverantwoordelijkheid. Man zag er geen been in het kind het voordeeltje te laten houden, zonder kind twee te compenseren. En dat leek mij dan weer terecht scheve ogen geven.

Gelukkig maar dat slechts een van de vier ooit een blauwe maandag in een Jumbo aan de andere kant van de stad heeft gewerkt.

Kopzorg

Kopzorg

04-08-2019 om 16:53

Het is al eerder gezegd

Het zijn secundaire arbeidsvoorwaarden dus kind heeft een mazzeltje. Mijn oudste heeft een baantje en verdient daar wat mee. Dit doet ze sinds dat ze ruim 14 is
Jongste heeft sinds januari 2018 NAH en heeft naast revalidatie school en sport geen energie meer over voor een baantje. Hij zou wel graag een baantje willen nu hij ook ruim 14 is en dus mag werken.
Betekent dat nu dat oudste niet meer mag werken omdat dat zielig is voor de jongste? Moet ze haar salaris delen met de jongste? Moeten wij jongste meer zakgeld geven om hem hetzelfde bestedingspatroon te gunnen als zijn zus?
Dilemma's waar we mee zitten en nog niks mee gedaan hebben. Oudste mag gewoon blijven werken en het geld is voor haar, vooralsnog krijgt jonste niet meer zakgeld dat dagje Efteling dat oudste heeft gedaan van haar verdiende geld daar heeft jongte toch de puf nog niet voor

Het leven is niet eerlijk, voor de een loopt het anders dan voor de ander.

Gewoon je boodschappen doen bij die korting gevende supermarkt, kind voordeeltje laten opstrijken het zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van dat kind

Als je dan zit met of het eerlijk is kan jij zelf ook een pot maken om het uitgespaarde geld in te doen waarvan je dan met het hele gezin iets leuks doet.

Pollewop

Pollewop

05-08-2019 om 16:44

Bedankt

Bedankt voor jullie verschillende gezichtspunten. We gaan er nog even over nadenken en in overleg met kind.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.