Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Help, discussie over spelling babynaam


Zeetakje

Zeetakje

30-07-2019 om 08:10

Biebel

Ik ken een Heidi die als Heidy wordt geschreven. Vindt zij ook lastig.

Bij Hailey/Haley zou ik persoonlijk voor de 6-letterige vorm gaan. Hailey. Gewoon omdat ik het mooier vind staan en het op mij meer overkomt als heelie. Haley vind ik meer op haalie lijken.

Wat Kaaskopje ergens aangeeft, Haylee, vind ik ook nog wel een optie. Net als Kaylee. Ik zou trouwens een ander naam overwegen als er thuis als zoveel onduidelijkheid en discussie over de spelling is.

Tip: Hier op OO komt de 5-letterige naam Truus vrij veel voor.
Geen populair type, maar geen enkele twijfel over de spelling en precies genoeg letters.

Ad Hombre

Ad Hombre

30-07-2019 om 08:15

OO special

Je komt met een Hailey en gaat naar huis met een Heidi.

Leg dat maar eens uit aan 'man'.

Lastig

Hier hebben we een Nederlandse naam met meerdere spelwijze...
Myrthe, Mirte, Myrte, Mirthe
Het kan allemaal en in sommige streken wordt de uitspraak ook meer Meeeerte dan dat je de i klank hoort. Zo hou je altijd wat. Kies wat bij jullie past. Ik snap al die regeltjes van aantal letters en klanken die bij elkaar moeten passen binnen een gezin niet. Het zijn individuen en horen het grootste deel van hun leven niet tot hetzelfde huishouden....

Triva

Triva

30-07-2019 om 09:35

Het is de komeet van

Halley... Zes letters, andere klank ook.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

30-07-2019 om 09:45

Nog een risico

De uitspraak. In hele delen van de wereld kennen ze de 'h' niet zoals wij die kennen, maar slechts een stomme h.

Dan wordt het dus een soort van stamelend uitgesproken 'Ely' - fonetisch geschreven.

Ad Hombre

Ad Hombre

30-07-2019 om 10:15

Triva

Nope, geen andere klank.


https://youtu.be/T1YT3-nj2mY

Angela67

Angela67

30-07-2019 om 11:14

Heli

um

Biebel

Biebel

30-07-2019 om 11:26

tnx Triva

.. nu begrijp ik waarom iedereen me zo vaag aankijkt als ik dit als argument geeft dat ik de naam niet zo heel erg leuk vind. Mijn geheugen van kometennamen blijkt lek

Overigens blijf ik voor Heidi gaan. Dat is de kracht van OOL, Ad Hombre: gratis een veel leukere naam, terwijl je eigenlijk alleen maar argumenten zocht om je man ongelijk te geven

Triva

Triva

30-07-2019 om 12:20

Dat is vreemd. Baby Halley van TBBT was vernoemd naar de komeet en wordt wel uitgesproken als helly:


https://m.youtube.com/watch?v=OwY4c0r-ziQ

Triva

Triva

30-07-2019 om 12:26

Verder gezocht

https://www.space.com/19878-halleys-comet.html

Halley didn't live to see the comet's return, but his discovery led to the comet being named after him. (The traditional pronunciation of the name usually rhymes with valley.)

Ad Hombre

Ad Hombre

30-07-2019 om 12:42

Triva

Ik dacht hetzelfde tot ik dit liedje hoorde:


https://www.youtube.com/watch?v=274CB0VL7_4

Gaat over een serveerster die net zo vaak langs komt als Halley's komeet.

zeker niet haley

'Haley' zou ik zeker niet doen. Dat is zowel in Nederland als in de Angelsaksische wereld een weinig gebruikte spelling voor deze voornaam (het is wel een veelvoorkomende achternaam). Bovendien zullen Nederlanders minder snel herkennen dat het op een Engelse manier moet worden uitgesproken.

Zowel 'ai' als 'ay' worden door Nederlanders herkend als Engelse klanken met één specifieke uitspraak. Qua uitspraak zouden Hailey en Hayley allebei kunnen.

'Hailey' komt op dit moment in Nederland meer voor dan 'Hayley', terwijl het in het buitenland omgekeerd is. Maar de toekomst valt niet te voorspellen. Misschien wordt er een 'Hayley' in Nederland beroemd en gaat iedereen het zo schrijven. Misschien gaan aanstaande Engelse ouders kiezen voor 'Hailey' omdat het logischer is ('ay' wordt normaal niet gebruikt in het midden van een woord; alleen bij werkwoordsvormen of samenstellingen gebeurt het wel).

Ik neem aan dat dit een naam voor een meisje is? Voor een jongen zou ik nooit een unisex-naam kiezen, want de unisex-namen uit mijn kindertijd (bijv. 'kim') zijn nu allemaal meisjesnamen.

Anne

Anne

06-08-2019 om 15:07

Altijd en overal je naam moeten spellen is heel vervelend

Ik heb de reacties niet gelezen, maar ik zou mijn kind niet opzadelen met een naam die ze elke keer weer moet spellen en die heel vaak fout opgeschreven gaat worden. Ik heb zelf zo'n naam en dat is echt geen pretje!

Mijntje

Mijntje

06-08-2019 om 17:31

omhoog

Als jullie al niet uitkomen over de schrijfwijze dan krijg ik nu al medelijden met het ongeboren kind En dan heb ik nog niet eens over de uitspraak. Ze zal haar hele leven haar naam moeten spellen.

Dat broers en zussen een naam met evenveel letters moeten is wel een apart argument. Is je man bang dat zijn kinderen hier ruzie over krijgen?

Mocht jullie andere kind een soortgelijke moeilijk te spellen en/of buitenlandse naam hebben dan zou ik gaan voor de meest volkomende variant in Nederland, zie de link van het meertens instituut.
Maar dan raad ik wel aan het kind een tweede naam te geven, zodat het later kan switchen Ze kan het misschien al op de creche zat worden dat iedereen 'helicopter helicopter mag ik met je mee omhoog' gaat zingen..

Verdere tip: je merkt het al, iedereen heeft een mening. Ik zou het verder geheim houden.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

06-08-2019 om 19:37

Raar maar (wellicht) waar

De vraag in welke mate de naam Haley ingeburgerd zal raken in Nederland zal mede afhangen van de carrière van Haley Reinhart. Vooralsnog lijkt zij flink aan de weg te timmeren!

Rode krullenbol

Aster

Aster

06-08-2019 om 20:00

Ben je gek

Het verkeerd spellen van een naam door anderen zou voor mij geen argument zijn. Waarom? Omdat zoveel namen, ook ogenschijnlijk simpel, verkeerd gespeld (kunnen) worden:

Natasha Natasja
Joery Joeri
Mark Mark
Koen Coen
Rudi Rudy
Chantal Chantalle
Annabel Annabelle
Kas Cas
Siebe Sybe
Cees Kees
Johan Jowan

Mijntje

Mijntje

07-08-2019 om 08:54

spellen

Maar dan zeg je: ik heet Cees met een C. Of Koen met een K.
En niet H a i l e y.
Ik heb een achternaam die je letter voor letter moet spellen. En nog doet men het fout.

Anne

Anne

07-08-2019 om 09:07

Precies Mijntje

Dat heb ik dus ook, Mijntje, en dat vind ik ook vervelend en het gaat nooit meer weg. Dus besef wat je je kind aandoet met zo'n naam. Ik heb vaak gewenst dat ik Anne of zoiets heette.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-08-2019 om 09:10

Mijntje

Ik denk dat wel meer mensen woord of lettergrapjes in kindernamen verwerken. Zo ken ik een gezin die van de namen van de opa's de initialen van een aantal kinderen hebben gemaakt. Dus bijvoorbeeld P.I.M. Piet Ivo Mark.. Ik vond het een erg leuk idee. Vernoemen, maar dan anders. Of dat mensen dezelfde letters min of meer gebruiken, maar dan in een andere naam. Wij hebben echt zuiver toevallig twee roepnamen met een zelfde letterklank, dus het zijn niet dezelfde letters. Achteraf had ik het wel door en als er een derde gekomen zou zijn, had ik het bewust door willen voeren. Het idiote is dat ik onder het schrijven van voorgaande opeens bedenk dat een eventueel jongetje in de tweede naam ook die letterklank gekregen zou hebben, haha.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-08-2019 om 09:11

Cees

Cees kun je ook nog als Sees uitspreken.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-08-2019 om 09:19

Rode Krullenbol

Wij hadden een zwarte hond, zwart met een béétje wit. Dat waren de jaren van (Raisa) Gorbatsjov en (Winnie) Mandela. Hond 1 die we al hadden heette naar de eerste, de tweede, dus de zwarte, naar de andere vrouw. Maar toen bekend werd dat mevrouw toch minder fijne zaken op haar kerfstok leek te hebben, grapte ik tegen man dat we altijd nog konden zeggen dat het van Winnie the Pooh kwam . En nu maar hopen dat niemand hier onze honden bij naam kende. Ik was niet altijd zo politiek bezig op het gebied van namen. Twee parkieten had ik vernoemd naar Rintje Ritsma en Gianni Romme. Wie er knapper waren? De parkieten waren best knap hoor, maar ze sprongen niet echt boven de rest van alle blauwe en groene parkieten uit.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-08-2019 om 12:01

Over spelling/uitspraak

Onze kinderen hebben een ongewone voornaam die niet bijzonder gespeld wordt. Het is gewoon wat er staat. Maar je wil niet weten wat mensen daaraan kunnen verbasteren. Ik zou er dus niet zo moeilijk over doen.
Mijn man en ik hebben beiden een naam die makkelijk fout gespeld kan worden. Daar zijn we inmiddels wel aan gewend.
Wat lastiger is is dat mijn mans naam eigenlijk een Russische jongensnaam is, in deze spelling, maar in nederland vooral aan meisjes is/wordt gegeven. Hij krijgt dus regelmatig post voor mevrouw ...
Dat was voor ons het enige belangrijke, dat aan de naam duidelijk te zien is of het om een jongen of meisje gaat.

Ik zou trouwens gaan voor Hailey.

Bregje

Bregje

11-08-2019 om 20:07

hailey

Ik zal voor Hailey gaan, veel mooier.

Mijn dochter heet zelf Janice, mijn man wilde het eerst JANIS schrijven, maar mijn man heet jan en dan heb je, JAN IS, omdat het de dochter van JAN IS, dat vond ik stom. Janice van de muppets schrijf je met JANICE en dat vond mijn man wel oke goed, maar hij waarschuwde mij wel dat mensen het uit gingen spreken als JANIES, dat is helaas wel zo maar na 1x verbeteren spreken ze het wel goed uit.. wij zeggen DJENNIS

Nicky

Nicky

11-08-2019 om 22:19

Moet bij achternaam passen

Persoonlijk vind ik dat een voornaam bij een achternaam moet passen. Ik vind het altijd wat apart zo’n exotische buitenlandse voornaam en dan bv met de achternaam de vries of Jansen heten. Niet dat daar iets mis mee is met een Nederlandse achternaam, maar het gaat om de combi van voor- en achternaam. Maar goed dat iedereen zelf mag beslissen.

Nicky

Ik ken kinderen met een typische Nederlandse (Friese) achternaam en Italiaanse voornamen. Past goed bij hen met een Italiaanse moeder en Nederlandse vader. Ik denk ook inderdaad dat het hen weinig kan schelen wat anderen daarvan vinden.

Triva

Triva

12-08-2019 om 10:56

Nicky

Bedoel je dat je Hailey een exotische naam vindt?

Ik denk dan meer aan https://www.vernoeming.nl/gettonamen-populair als zijnde dat is raar in combinatie met Jansen.

Zeetakje

Zeetakje

12-08-2019 om 11:38

Inmiddels...

ben ik wel heel erg benieuwd of TO en haar man er al uit zijn.

Nicky

Nicky

12-08-2019 om 12:31

What’s in a name

@trivia, die kende ik nog niet. Zelf heb ik een buitenlandse achternaam en internationale voornaam, net als mijn kinderen. Ik vind Friese voornamen erg mooi maar dat combineert m.i. echt niet met onze achternaam. Maar nogmaals goed dat iedereen zelf mag kiezen. Ik werk in het onderwijs en kom daar zelfs wel eens een zgn. “schaamnaam” tegen, ik vraag me dan wel af of je dat echt moet willen voor je kind. Maar dat is wel iets anders dan waar dit draadje om gaat. Ik vind Hailey op zich wel een mooie naam...

Ad Hombre

Ad Hombre

12-08-2019 om 12:40

Zeetakje

"ben ik wel heel erg benieuwd of TO en haar man er al uit zijn."

Ik denk dat TO na de eerste reacties haar OO-browser voorgoed heeft dichtgedaan.

Zeetakje

Zeetakje

12-08-2019 om 14:54

Dat zou zomaar kunnen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.