Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Tango

Tango

24-07-2019 om 00:23

Boeken

Ik vroeg me juist deze week af hoe het zat met de schoolboeken. Vorig jaar kregen we keurig bericht dat school die ging bestellen. Nu heb ik dus niets gehoord. Ik neem aan hetzelfde maar weet het eigenlijk niet zeker.
Over de 0,1 is overigens geen duidelijkheid gekomen. Zoon had het wel gevraagd aan de mentor maar kreeg een vaag antwoord: maakt niet uit, je bent toch over en je zal wel ergens een onvoldoende voor hebben gehaald. Ik was er een beetje boos over, stelt zoon eens een vraag, krijgt hij zo'n antwoord. En zoon vond het dus wel belangrijk, want hij vindt die onvoldoende niet leuk op zijn rapport. Hij wilde het rapport niet eens laten zien aan opa en oma. Heb het verder maar gelaten hoor, op naar een nieuw schooljaar met een nieuwe mentor.

Zoon is inmiddels ook weer iets actiever geworden. Hij had blijkbaar echt tijd nodig om bij te tanken.Hij heeft een aantal keer gevoetbald met zijn vriend en ook andere jongens en afgelopen weekend gezwommen en vandaag weer. Vrijdag ga ik een lang weekend met hem weg, samen met mijn moeder, zus en neefje, dus dat is ook gezellig.
Nog even twee dagen werken (in de hitte) en dan ben ik ook 3 weken vrij. Heerlijk!

@nnemoon

@nnemoon

24-07-2019 om 08:07

Tango

Hier regelt school gelukkig alles met betrekking tot de boeken.

Wat sneu van die onvoldoende voor je zoon als gevolg van die 0,1. zeker als hij het zelf probeert op te lossen. Volgend schooljaar nieuwe kansen en een nieuwe mentor.

Hier gelukkig ook, zoon had geen klik met de mentor van dit jaar. Zij deed op haar manier misschien prima haar best maar dat kwam beslist niet aan bij zoon. Zij had in de klas ook gevraagd of ze haar mochten. Zoon is goudeerlijk en had nee gezegd. Niet erg tactisch als de band toch al niet zo goed is. Zoon gaat trouwens ook naar een nieuwe klas. Hij zat dit jaar in een schakelklas en daar gaat hij nu weer uit. Hij vindt het spannend maar wil nog niet aan school denken.

Zoon had trouwens ook nog een onverwachte onvoldoende op zijn rapport, waar hij niet blij mee was. Een vijf voor rekenen, telt gelukkig niet mee maar stond wel op zijn lijst.

Ik moet tot en met zondag werken (in de hitte). Ik vind het in het ziekenhuis zelfs in de winter al warm om te werken dus dat zal wel afzien worden. Maar daarna lekker vakantie.

Leuk dat je een weekendje weg gaat, geniet ervan!

Flavia

Flavia

28-07-2019 om 11:14

Teleurstelling of toch niet?

Nou voor het eerste toernooi (1e weekend na de zomervakantie) had ik haar ingeschreven in de U17 klasse, heeft ze vorig jaar niets in gewonnen want de competitie is veel zwakker dan die toernooien-serie.
Krijg ik bericht dat dat niet mag want ze heeft in de competitie meer dan 60% gewonnen en dan moet je een klasse omhoog.
Dat helpt niet met de motivatie zullen we maar zeggen. Ik denk dat het weer toernooien in een andere regio spelen gaat worden waar ze zuiver op leeftijd spelen. Daar mag ze nog een jaar U15 spelen. Wint ze ook niet alles, maar verliest ze ook niet alles.

hkh

hkh

29-07-2019 om 10:11

Engels eindexamen Kader

Goedemorgen,

Ik ben nieuw in dit draadje dus mss vraag ik iets wat al ergens staat.

Mijn dochter van net 15 is met hakken over de sloot over naar 4 kader. Zij zou eigenlijk in de vakantie een achterstand in moeten halen voor BIO en Engels.Dochter is laatste paar maanden vaak ziek thuis geweest en wil (zegt ze nu) beter voorbereid het examenjaar in. Dit heeft zij zelf overlegd met de mentor. Mentor zou werk meegeven maar dit is niet gebeurd.

School gebruikt Stepping Stones en Nectar. Heeft iemand suggesties hoe dochter dit het beste zou kunnen aanpakken ? Met name grammatica Engels loopt zij heel erg achter.

Gr, HKH

Flavia

Flavia

29-07-2019 om 11:45

uitgever

Hier ongeveer hetzelfde aan de hand voor Frans, Ik heb bij de uitgever van de methode het boek en werkboek besteld. En dat werken wij in deze vakantie bij.

Dan weet je ook hoe het aangeleerd wordt en wat er precies behandeld is.
Je kunt ook op internet natuurlijk van alles vinden maar dat is minder gestructureerd en volgt waarschijnlijk een andere opbouw dan de methode van school.

hkh

hkh

29-07-2019 om 12:47

Flavia

Ja, dat is wel een goeie tip. Ik ga ook eens kijken..misschien kan ik iets op de kop tikken....

Triva

Triva

29-07-2019 om 17:13

Zomer

Zomer

04-08-2019 om 10:58

Vakantie alweer voorbij!

Althans voor mij. Tango en @nnemoon, jullie nog lekker vakantie voor de boeg! Geniet er van!

HkH, is het nog gelukt om extra materiaal te vinden?

Flavia, dat gaat toch over tafeltennissen als ik mij niet vergis?

Hier hebben we de boeken afgelopen week binnengekregen. Heb nog niet gekeken of alles er is. Is een klein doosje. Ga ik straks controleren. Wij moeten de boeken zelf bestellen maar dat stelt niks voor. De boekenlijst staat als het ware al klaar op de site.

De vakantie van man en mij zit er weer op helaas. We hebben leuke dingen gedaan. Met man een paar dagen naar het Zuiden van het land. Vorige week nog een lekker shopdagje gehad met vriendinnen in een stad elders in het land! Niet echt op vakantie en ik moet zeggen dat de tijd sneller gaat dan als je 2 weken op vakantie ben geweest. De 3 weken zijn nu echt omgevlogen. Maar goed, met een beetje mazzel kan ik nog na volgende week een paar dagen vrij nemen. Even zien of dat lukt! Dochter vermaakt zich nog steeds prima. Af en toe chilldagen, af en toe met vriendinnen op pad. Die komt heerlijk toch rust. We zijn totaal nog niet bezig met school. Dat komt een week voor die tijd wel. Dochter gaat nog op kamp in het begin. Wanneer precies weet ik nog niet. Waarschijnlijk de 2e of 3e week. In de eerste week is het eerst die dinsdag boeken ophalen. Die maandag nog lekker vrij. Dus rustig opstarten Dochter staat redelijk positief t.o.v. Het kamp dus dat is wel fijn!

Hoe gaat het met jullie allemaal !!!!

Flavia

Flavia

04-08-2019 om 12:24

blij dat ze er niet is

Soms is dat gescheiden ouderschap best wel prima.
Zoals de nacht van donderdag op vrijdag dat ik niet kon slapen van de pijn in mijn kaak. Was het maar kiespijn, maar helaas een kaakontsteking. Nu antibiotica en zware pijnstillers. Als je dan alleen bent hoef je niet zo heel stil te doen.

Ik moet nog 1 weekje werken en dan heb ik 3 weken vrij, we gaan 2,5 week op vakantie en zijn dan 1,5 dag thuis voor we naar het trainingskamp vertrekken. Ik zeg we omdat ik mee mag als kok.

De boeken komen hier in de laatste 2 weken van de vakantie. Daar moet ik nog even wat voor regelen.

Zomer: het is badminton.

Ondertussen krijg ik zo af en toe een appje van dochter met soms een foto, soms een verhaaltje wat ze gedaan heeft. Dat is best wel gezellig.

Tango

Tango

04-08-2019 om 20:54

Rustig

Hier gaat het allemaal lekker rustig. Ik heb nu een week vakantie erop zitten. Vorig weekend een lang weekend weggeweest met zoon, mijn zus, neefje en moeder. Het was lekker en we hebben ons goed vermaakt in en om Elburg. Wel wat incidenten tussen mijn moeder en zus, maar dat is eigenlijk normaal. Al was het wel meer dan vorig jaar moet ik zeggen, dus we kijken volgend jaar wel weer of we dit nog doen.
Zoon was ook wel weer blij om thuis te zijn en met name de katten weer te zien. Zijn vriend was afgelopen week ook op vakantie dus hij had weinig te doen. Veel chillen dus en wel een middagje shoppen voor nieuwe voetbalschoenen (ineens maat 41!) maar dat was ook gauw klaar want daar houdt hij niet van. Gisteren zouden we een nieuwe fiets voor hem gaan kopen, maar hij vond dit totaal niet nodig en was flink aan het puberen. Nog maar even uitgesteld dus. Vandaag was hij met man naar de bioscoop en ik naar een vriendin.
Volgende week vrijdag gaan we nog een weekje naar de Ardennen. Dochter blijft thuis en zorgt voor de katten. En daarna is mijn vakantie weer voorbij en heeft zoon nog 2 weken. De voetbaltraining begint dan al wel dus dat scheelt weer iets in hangen en niets doen.
Schoolboeken zijn hier door school besteld, ik kreeg er bericht van. Ik zag wel dat zoon van Natuurkunde alles digitaal heeft dus ik denk dat ik t.z.t. wel een echt boek ga bijbestellen want ik vind dat niet handig met overhoren.
En verder zijn we hier ook vooral nog niet met school bezig.

Flavia wat akelig van je kaakontsteking! Gaat het al weer iets beter?

Flavia

Flavia

05-08-2019 om 00:07

Tango

Wat een bescheiden schoenmaat heeft je zoon, dochter heeft ook maat 40/41.

Het gaat wel beter, maar ik vermoed nog een wortelkanaalbehandeling komende week. Vorige keer ben ik in slaap gevallen tijdens de behandeling. Moet wel voor vrijdag, want maandag vertrekken we.

hkh

hkh

05-08-2019 om 08:40

extra werk

Hallo allemaal,

bedankt voor de tips. Ik heb inderdaad iom met dochterhet Engelse boek besteld en al binnen en de link met trainingen aan dochter gegeven. Tot nu toe heeft ze er nog niet veel mee gedaan. Ook zij is een echte echte puber. veel hangen en veel op telefoon. Wel allerlei ambities zoals baantje zoeken, tennissen en leren maar het komt nog niet echt van de grond .

Heeft een van jullie kinderen trouwens ook koken in het pakket ? Dochter is daar erg onzeker over en het liep ook niet zo lekker in het 3e jaar. Kan ze dit oefenen door vooral veel thuis te koken en leren recepten te lezen enzo ? Ze probeert wel eens iets thuis en ik vind het eigenlijk wel goed wat ze doet maar kennelijk is het op school toch anders.

Groet,

HKH

Triva

Triva

05-08-2019 om 08:49

Hkh

Tuurlijk helpt thuis koken maar als ze weet wát ze moet koken op school en dat maakt ze thuis, helpt nog meer.

Is dat haar praktijkvak?

hkh

hkh

06-08-2019 om 12:39

Triva

Ja dat is haar praktijk vak. Ik heb al iets gedownload over het SE koken maar dochter gaat inderdaad ook (itt tot vorig jaar) thuis oefenen met wat ze op school moet maken.

Ik hoop echt dat het examenjaar soepeler gaat verlopen. Dochter lijkt na rotjaar met 0 motivatie nu toch wel gemotiveerd.

Dochter heeft alleen nog geen idee welke MBO opleiding ze wil volgen. Dus we gaan lekker veel naar Open dagen.

Maar eerst nog vakantie !

Tango

Tango

06-08-2019 om 15:15

Flavia

Ik vind 41 dus heel groot als schoenmaat Maar zoon is dan ook pas 1.60 m en zit nog midden in zijn groeispurt. En verder heeft mijn man ook niet groter dan 42/43 en mijn vader 40/41. Zit dus in de familie. Zelf heb ik maat 36.
Hopelijk groeit zoon nog even door, want 1.60 m is wel heel klein voor een man. Zijn voeten zullen dus ook nog wel groeien.

Net al weer met Van Dijk in de weer geweest over schoolboeken. Pakket boeken voor zoon was geleverd en ik dacht ik kijk meteen even omdat we nog op vakantie gaan. Maar goed ook want er zat een wiskundeboek in dat echt onbruikbaar was. Nat geworden en alle pagina's zaten aan elkaar vast. Op de site kon ik nog niets aangeven, daar stond dat het pakket nog niet geleverd was. Gelukkig via de chat iets kunnen regelen, dus hopelijk komt dit weer goed. Ik snap overigens niet dat ze zo'n boek versturen, vorig jaar hetzelfde verhaal met een godsdienstboek. Ze leren weinig daar.

Verder genieten we nog even van de vakantie. Vrijdag een week Ardennen en ik zag dat het daar niet echt lekker weer wordt. Beetje jammer, maar we maken er maar wat van. Zoon is nu weer volop aan het voetballen met zijn vriend die terug is van vakantie. Hij vermaakt zich dus weer aardig.

Flavia

Flavia

06-08-2019 om 15:47

Joepie

kreeg gister bericht van de toernooi organisatie dat er er overleg is geweest en dochter toch in de U17 mag starten. Dat is wel heel erg fijn.

Vanmorgen ben ik weer bij de tandarts geweest. Weer een foto, en weer niets te zien.
De pijn is nu ook wel weg, maar het lijkt mijn verstandskies te zijn. Dat zou dan geen wortelkanaal worden maar gewoon trekken. Vraag is nu of ik dat voor of na mijn vakantie moet doen, met het risico dat het in de vakantie wordt......
Ik weet het echt even niet, nog nooit zo iets gehad.

Tango

Tango

06-08-2019 om 17:31

Lastig, Flavia

Wat zei de tandarts er van? Verwacht hij dat je weer last krijgt? Dan misschien toch voor je vakantie laten trekken. Als het snel kan moet je maandag toch wel aardig pijnvrij kunnen zijn.

Fijn voor je dochter dat ze in U17 mag starten. Maar lijkt me wel hoog dan. Ze is toch nog lang geen 16?
Zoon hier is bijna 15 en is dus toch weer gestopt met badminton omdat hij weer gaat voetballen. Hij deed het best leuk hoor dat badmintonnen maar het was totaal geen leuke club. Heel groot en massaal, waardoor hij weinig aansluiting had bij anderen. En dat laatste is toch al lastig voor zoon. Op de camping vorige week merkte ik wel dat hij flink wat geleerd had. Ik heb zelf vroeger ook gebadmintond en merkte nu dat hij ongeveer even goed is.
Nu dus weer voetballen bij een kleine club met zijn vriend van school in het team. Is een stuk fijner voor hem. Bij voetbal speelt hij in U16 maar had ook zomaar U17 kunnen zijn. Gelukkig hebben ze bij de club voor U16 gekozen, zoon is dus niet zo groot en tegen sommige 16-jarigen wordt het dan best lastig voetballen.

Zomer

Zomer

15-08-2019 om 10:25

Allemaal!

Flavia, ik ben benieuwd hoe het is afgelopen bij de tandarts? Verstandskies laten trekken verschilt zo. Hier ervaring met zeker een kleine week pijn en veel pijnstillers geslikt maar ook een keer getrokken en dag er na al geen last meer. Hopelijk heb je een fijne (pijnloze) vakantie!!!!

Tango, hoe was het in de Ardennen? Beetje goed weer gehad? Leuk dat je zoon weer gaat voetballen! Tis wel een sportieve jongen zo te lezen! Ik heb zelf schoenmaat 41 maar ben ook best lang. Bij 1.60 is het best groot. Jongste heeft ook 41 maar is 1.76 en ze groeit nog. Oudste is blijven steken op maat 39. Is je oudste dochter ook aan de kleine kant?

@nnemoon, als het goed is heeft jouw zoon alleen volgende week nog vakantie, klopt dat? Jullie waren toch het eerst? Heeft ie er een beetje zin in? En geniet je zelf ook van je vakantie?

HkH, ben je al druk aan het koken samen met je dochter? Het lezen van een recept is niks anders dan begrijpend lezen. Wat ook leuk is, is om je dochter 1 van de wereldgerechten van bijvoorbeeld Knorr te laten maken. Daar staat het aan de achterkant heel duidelijk op. Of (en dan doe ik zelf regelmatig) van die verspakketjes van de AH. Daar zit alles meteen in!

Hier alweer de 2e week aan het werk. Best druk tot nu toe maar omdat er nog weinig mensen aanwezig zijn kan je ook lekker door. Volgende week zijn alle directe collega’s weer aan het werk. Ook weer gezellig! Verder nog niet met school bezig. We moeten nog wat spullen halen en ik moet het nog met dochter hebben over dat 1ste blik agenda systeem. Of we dat gaan doen. Hier dus nog de komende 2 weken vakantie en dan moet ze er toch echt weer aan geloven.

@nnemoon

@nnemoon

18-08-2019 om 11:50

Vakantie is hier voorbij!

De vakantie is hier voorbij en maandag begint het gewone leven weer. Zoon heeft fijne weken gehad, veel gefietst, gelopen, gezwommen, spelletjes gespeeld enz. We zijn ook nog weggeweest naar Spanje. De boeken zijn gekaft, het lesrooster is bekend en dinsdagmiddag is de kennismaking met zijn nieuwe klas. Er zitten drie jongens uit zijn vorige klas, de rest is allemaal nieuw. En vanaf woensdag moet hij er weer hard tegen aan. Mijn man gaat morgen de nachtdienst weer in en ik hoef pas donderdag naar het ziekenhuis. En wat denk je wordt zoon gisterenavond ziek. Ik dacht hij ziet op tegen zijn nieuwe klas maar hij heeft echt hoge koorts en ligt op bed. Ach hij heeft nog een paar dagen om uit te zieken, even kijken hoe het gaat lopen. Wat mij opviel aan zijn nieuwe rooster, hij heeft veel blokuren. Vier uur techniek achter elkaar, twee uur gym, twee uur Engels, twee uur Nederlands en twee uur Nask. Gelukkig voor hem geen twee uur wiskunde achter elkaar. Dat zou voor hem teveel informatie achter elkaar zijn ben ik bang.

Hij moet ook drie keer in de week naar het technum. Daar is de techniek uitgebreider als op zijn eigen locatie. Misschien vinden jullie het leuk om even te kijken op de website van het technum te kijken, dat is www.technum.nl.

Flavia, hoe is het afgelopen met je kies?

Tango, hoe heb je het in de Ardennen gehad?

HKH, welke richting doet je dochter? Ik dacht eerst aan HBR in verband met het koken, maar omdat je het ook had over biologie ging ik twijfelen. Hier een zoon die PIE gaat proberen, hij gaat nu naar de 3e.

Triva

Triva

18-08-2019 om 13:06

annemoon

Lekker die blokuren, scheelt in gesleep met boeken maar dat is heel normaal in de derde, zeker de praktijkvakken
Technum ziet er goed uit!

Flavia

Flavia

18-08-2019 om 14:22

vakantie

Die kies die zit er nog en is pijnloos. Ik heb een telefoon nr van een NL tandarts mee voor het geval dat.
En verder is het genieten. Rare gewaarwording dat het na een regenbui gewoon nog 30 graden is.
Ik geniet elke ochtend van de vogels terwijl dochter nog lekker slaapt.
Wat voor mij echt wennen is is dat ik de hele vakantie niet heb vol gepland. We doen ook niet zo veel. We hebben al 2* strandkaartjes gehaald maar zijn er nog niet langer dan 10 minuten geweest. Het zwembad is eigenlijk fijner want rustiger.
We blijken geen type voor strandvakantie.

Nog 10 dagen hier, dan 2 thuis om de vakantie af te sluiten met een trainingskamp.

Tango

Tango

18-08-2019 om 15:11

Weer thuis

Wij zijn weer thuis na een weekje Ardennen. Het was heel geslaagd. We hadden een appartement gehuurd via Ardennes Etape en dat is echt een aanrader (sorry voor de reclame). Prachtig appartement naast een woonhuis. De mensen uit het woonhuis zag je zelden maar waren ook heel vriendelijk. En verder hadden we dus alles voor onszelf en nog heel luxe ook. Met zoon hoef je ook niet echt op een camping o.i.d. te zitten. Hij zoekt niet gauw contact met anderen dus dit was eigenlijk prima. We hadden ook nog een eigen stuk tuin waar we konden badmintonnen etc. Alleen om te voetballen was het te klein.
Verder hebben we veel leuke stadjes bezocht, bezienswaardigheden zoals grotten en watervallen etc. Het weer viel nog alles mee. Af en toe een bui maar verder best goed te doen. En niet te warm zodat je ook echt iets kon doen.
Zoon heeft zich best vermaakt, had o.a. het Pokemon Go weer herontdekt dus ging met plezier mee naar stadjes om Pokemon te vangen

Nu dus weer thuis en morgen moet ik weer aan het werk. Zoon is nog twee weken vrij. Wel weer volop aan het voetballen met zijn vriend en vanaf morgen gaat hij ook weer trainen voor de voetbal, twee keer in de week. Hij heeft er wel zin in.

Zomer, mijn dochter is inderdaad ook klein, rond de 1.60 m. en heeft schoenmaat 37.

@nnemoon, wat balen voor je zoon dat hij nu net ziek is. Hopelijk knapt hij snel op en kan hij gewoon de kennismaking meedoen. Is anders zo'n lastige start voor hem. Wat gaaf zeg dat Technum! En wat betekent PIE? Ik ben helemaal niet thuis in de richtingen omdat ze hier alleen maar groen hebben. HBR zegt me dus ook niets.
Blokuren wordt zoon hier niet altijd blij van. Maar ligt zeker ook aan het vak. Hij had bijvoorbeeld weleens blokuur Nederlands en dat vond hij echt niets, techniek is dan weer geen probleem. En het scheelt inderdaad in boeken, al hebben ze die hier niet veel. Er hoefden hier maar 2 boeken gekaft te worden. De rest is werkboek of digitaal.

Flavia, fijn dat je geen last hebt van je kies. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie. Ik ben even vergeten waar je zit, maar het klinkt goed.

@nnemoon

@nnemoon

18-08-2019 om 15:34

Tango

Klinkt als een geslaagde vakantie! Leuk dat jullie het zo goed hebben gehad.

Op het VMBO zijn verschillende profielen waar je examen in kunt doen. Jouw zoon volgt bijvoorbeeld het profiel groen. HBR is ook een profiel en staat voor horeca, bakkerij & recreatie. PIE staat voor produceren, installeren & energie.

Triva

Triva

18-08-2019 om 18:06

Pie

Vroeger had je metaal en elektro, dat is nu samen PIE. Vleesch noch visch als je al weet dat je elektromonteur wil worden zoals mijn zoon. Te weinig elektro en teveel metaal

Hier

.... hebben we nog twee weken vakantie.

Dochter moet volgende maandag naar school dan krijgt ze alle boeken en informatie. Hier regelt de school de boeken en moeten de leerlingen ze zelf op komen halen.

De school waar dochter naar toe gaat heeft 4 profielen. Z&W, E&O, PIE en D&P. Dochter vond vooral PIE en D&P leuk. Maar dat kan natuurlijk nog zomaar weer veranderen.

Het is hier nog lekker druk op de camping. Vandaar ook de weinig reacties haha.

Tango

Tango

20-08-2019 om 15:31

Voetbal

Zoon ging gisteren voor het eerst weer trainen voor de voetbal. Hij vond het heel spannend en zag er erg tegenop. Blijkbaar heeft de ervaring bij de vorige club er flink ingehakt. Daarnaast had zijn vriend vorige week al twee keer getraind en tegen hem gezegd dat het erg moeilijk was. Hij wilde bijna alweer niet gaan...
Gelukkig haalde zijn vriend hem op en moest hij dus wel. Hij kwam heel enthousiast terug. Het was leuk, helemaal niet zo moeilijk en het team was ook heel prettig. Hij kende ook nog twee jongens waar hij jaren terug mee had gevoetbald, dus dat was ook fijn.
Daar zijn we dus ook weer doorheen. En het lijkt wel dat ik opeens weer een ander kind heb. Hij is buiten veel aan het voetballen, afspreken met vrienden etc. Hij zit nu ook weer met 2 jongens gezellig hier thuis. Heel fijn!

@nnemoon

@nnemoon

21-08-2019 om 07:28

Tango

Wat leuk om te lezen dat je zoon het getroffen heeft bij zijn nieuwe voetbalclub. Wat zo'n wissel niet kan betekenen. Hij zit lekker in zijn vel, super! Ik hoop dat hij een heel leuk, sportief voetbal seizoen tegemoet mag gaan in een leuk team.

@nnemoon

@nnemoon

21-08-2019 om 07:43

Eerste kennismaking

Zoon liet gisteren weinig los over de eerste kennismaking op school. Voor zover ik het begrepen heb zitten er geen meisjes in zijn klas. Hij vindt het erg jammer dat het meisje dat met hem uit de basisklas gekomen is niet meer bij hem in de klas zit. Hij zit nu in een klas van 17 jongens, waarvan 3 dus van zijn vorige klas. Hij vindt het rooster ook niet prettig. In de bovenbouw is het meestal later beginnen en dan moet je tot en met 8e uur. Hij begint liever gewoon het 1e uur, dan heeft hij nog de meeste energie. Hij werkt ook meestal van 16.00 tot 18.00 uur en dat is dan niet zo handig als je tot 16.05 uur naar school moet. Even kijken hoe alles gaat lopen. Hij heeft nog wat aanloop problemen op school. Vandaag begint hij bijvoorbeeld met 4 uur techniek op de nieuwe locatie maar hij heeft zijn nieuwe kleding en schoenen zijn nog niet gekregen. Fietst hij eerst maar even langs de andere school om zijn kleding en schoenen van vorig jaar op te halen. Het zal snel genoeg weer van zelf gaan.

Nieuwe klas

Dochter heeft vandaag de eerste kennismaking met haar nieuwe klas gehad. Het ging goed en in de klas zaten leuke meiden. Ze gaat donderdag zelfs met een van haar nieuwe klasgenoten zwemmen. Daarnaast heeft ze zich opgegeven voor de theaterklas. Ze heeft dan 2 uur in de week extra Dans, theater, zingen of muziek. Na een half jaar moet ze 1 van die 4 kiezen.

Ze heeft ook haar boeken en rooster gekregen. Ze heeft elke dag van 8:35 tot 16:30 les. Ze maken in de brugklas het huiswerk op school en een leraar helpt met plannen. Dit vinden wij erg fijn aangezien dochter veel moeite heeft met overzicht houden en plannen. Op woensdag middag zijn ze om 13:00 vrij. Net als op de basisschool zo is de overgang niet zo groot.

Dochter is in ieder geval erg enthousiast en heeft er veel zin in.

Tango

Tango

03-09-2019 om 17:20

Weer gestart

Hoi allemaal, hier is zoon inmiddels ook weer gestart op school. Vandaag om precies te zijn. In tegenstelling tot de vorige 2 jaar verliep de start rommelig en dat past natuurlijk niet bij zoon, die toch al weinig zin had om weer te starten. Het rooster staat nog niet volledig online, alleen klasseroosters, terwijl er dus ook keuzevakken zijn. Daarnaast zouden ze vandaag een introductie met de nieuwe mentor hebben, maar mentor kon niet aanwezig zijn. Met het gevolg dat ze 1 uur les hadden en toen weer naar huis konden.
En tot overmaat van ramp gaan ze morgen poldersporten, in de regen....Zoon heeft hier echt een hekel aan en ik ga hem zonder twijfel afmelden hiervoor. Het is ook gisteren pas doorgegeven en vandaag kwam de brief erover. Dat soort dingen werken bij zoon echt niet.
@nnemoon, hoe gaat het bij jouw zoon inmiddels? Heeft hij het een beetje naar zijn zin in de nieuwe klas? En is hij al gewend aan het rooster?
@Zomer, hoe is jullie start gegaan? Jouw dochter is vorige week weer begonnen toch?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.