Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Karin

Karin

10-07-2019 om 22:10

Bijdragen aan studie


Aagje Helderder

Aagje Helderder

18-08-2019 om 11:12

Sparen van de beurs is mij nooit gelukt hoor

Ik had alleen een basisbeurs zonder aanvullingen in de zin van leningen (al dan niet rentedragend). Wel droegen mijn ouders bij door een bescheiden bedrag per maand en door wat directe kosten te dragen (collegegeld verzekeringen). Als ik mijn kamerhuur en vaste dingen betaald had, de studievereniging (let op: geen studentenvereniging), mijn reiskosten (voor de ov-kaart), had ik nog ongeveer 50 gulden in de week om van te leven. Daar moesten ook kleren en boeken van betaald worden. Geld om te verbrassen had ik niet. Dat zeg ik overigens niet om te klagen hoor, ik vond dat ik het prima had. Heb het nooit als te weinig ervaren. Mss ook omdat ik wist dat mijn ouders zouden inspringen als ik echt niet uitkwam. Maar daar wilde ik liever geen gebruik van maken.

Sparen is me dus van die bedragen niet gelukt. Ik had wat buffer door het baantje dat ik na mijn eindexamen had en heb daar lang mee gedaan. Ik kreeg pas weer wat extra’s toen ik gekozen werd in de universiteitsraad. Daar spaarde ik van voor een vakantie. En uiteindelijk toen een stage onverwacht betaalde, wist ik niet hoe ik het had. Toen heb ik -heel onverwacht dus- wel wat kunnen sparen.

Ginny

Het kan niet anders of je had dan basisbeurs + lening + aanvullende beurs. Want alleen de basisbeurs was niet zo hoog. Of een bijbaantje?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

18-08-2019 om 18:58

Basisbeurs en aanvullende beurs

Lening kwam pas nadat ik het huis uit was.
Baantje had ik ook, maa dat was voor de leuke dingen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.