Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Ex liegt en bedriegt over nieuwe relatie en blijft dit ook volhouden


Marrie

Marrie

22-05-2019 om 08:11

Je geeft geen antwoord

Wat is er afgesproken in het ouderschapsplan? Is dat bekrachtigd door de rechtbank? Waarom zijn die afspraken zo gemaakt als jij het er niet mee eens bent?

Rol1978

Rol1978

26-05-2019 om 05:55 Topicstarter

Nieuwe ontdekkingen

Ouderschapsplan normale dingen die iedereen erin heeft staan.
Zoon heeft tegenwoordig haakje op de deur. Mocht even kijken en foto gemaakt. Nieuwe partner heeft ledikant omgebouwd tot junior bed. Wat bleek toen ik z’n bed zag. Alle zijpanelen van kopschot stonden schots en scheef en middenstuk zat gewoon vastgeklemd en helemaal niet bevestigd. Gewoon snel in elkaar gezet en hopen dat het blijft staan. Heb ex hierover aangesproken. In het ergste geval krijgt zoon middenstuk op z’n hoofd tijdens slapen. Grove nalatigheid en expres gedaan. Geen een duveltje gebruikt. Schandalig. En verdedigd partner en wuift dit alles weg. Gewoon gevaarlijke situatie. Nieuwe partner gaat boven haar eigen zoon. Kan toch niet? Waar is haar verstand als moeder gebleven. 2e keer al zo’n situatie.

rode krullenbol

rode krullenbol

26-05-2019 om 08:56

Aduh!

Wees blij dat hij geen een duvel heeft aangebracht. Voor extra stevigheid gebruik je deuvels.

Flavia

Flavia

26-05-2019 om 09:00

Expres?

Expres gedaan?
Er zijn hordes mensen die een IKEA pakket niet zelf in elkaar kunnen zetten.
En dan maakt de toon de muziek hoe je zo iets naar iemand brengt.
Als dat net zo is als je hier doet zouden bij mij ook de hakken in het zand gaan. De arrogantie die er af spat is tenen krommend.

Ouderschapsplan, is leuk maar vergeet niet dat de inhoud niet afdwingbaar is en elke paar jaar herzien zou moeten worden omdat het leven verder gaat en jullie zoon groter wordt. Wat voor een peuter past werkt niet meer met een schoolkind en al helemaal niet bij een oudere puber.

dus

Jij laat in het ouderschapsplan opnemen hoe een bed voor zoon in elkaar gezet moet worden. slim plan.
En dan laat zij opnemen, dat je niet stiekem in haar huis mag gaan kijken en fotograferen.
Komt helemaal goed met jullie.
Ik denk overigens dat haar eis meer kans van slagen heeft dan jouw eis.

Tip: ga niet snuffelen in het huis van je ex, ook niet in haar kamer voor je zoon.
Tip 2: zorg dat je zelf beter in orde bent. De spanning die je nu uitdraagt is niet goed voor je zoon.

Tsjor

@Emma

@Emma

26-05-2019 om 09:28

Rode Krullebol

"Wees blij dat hij geen een duvel heeft aangebracht. Voor extra stevigheid gebruik je deuvels."

Echt stevig is natuurlijk de zwaluwstaartverbinding, maar waar zie je dat nog tegenwoordig?

rode krullenbol

rode krullenbol

29-05-2019 om 22:58

Over de zwaluwstaartverbinding

De nogal lastige en bewerkelijke zwaluwstaartverbinding is enigszins achterhaald geraakt door de ontwikkeling van houtlijm(en). Ik heb echter van horen zeggen dat timmerlui in opleiding uiteindelijk hun eigen timmergereedschapskist in elkaar dienen te zetten, bij wijze van proeve van bekwaamheid. Uiteraard mét gebruikmaking van de zwaluwstaartverbinding.

Ooit heb ik zo'n nieuw vervaardigde kist bij het vuilnis aangetroffen. Wat mij betreft een prachtexemplaar. Wel is 'ie wat zwaar om te vervoeren. Dat zou kunnen verklaren waarom de kist is afgedankt.

Rode krullenbol

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

29-05-2019 om 23:33

Hahaha Krullenbollen

En Rol 1978, jij bent ook een vader van niks zo. Als je dat ziet en als je dan zelf beter kunt, dan bied je als rechtschapen vader toch aan om dat bed goed te maken in plaats van over de rug van je kind je gelijk te halen.

Je moet je schamen. Heel diep.

mirreke

mirreke

30-05-2019 om 20:11

Ja Ginny

Dat is ook mijn gedachte. Jeetje man, zeg even tegen je zoon dat je het bed wat steviger wilt maken en of hij wil helpen. Of krijg je dan gedoe met je ex.

Ik snap dat het niet fijn is dat je zoon in een onveilig bed ligt, maar om nou te bedenken dat dit expres is gebeurd? Ik denk dat het gewoon een onhandige kluns is die geen zin had om zich verder in te spannen.

Rol1978

Rol1978

09-06-2019 om 00:35 Topicstarter

Reactie bed

Hoi allemaal.
Heb daar ter plaatse meteen al aangeboden om dat bed en het nieuwe bed zelf in elkaar te zetten. Werd weggewuifd met het idee dat ik dan overal zou vertellen dat ik dat moest van haar. Bied het zelf notabene aan. Heb gezegd dat iedereen ergens anders wel goed in is. Maar geef het dan toe. Uiteindelijk door opa in elkaar gezet. Prima. Heb zelf lang genoeg meubels en babykamers in elkaar gezet.
Maar dit kon gewoon echt niet. Doe je niet. En anders vraag je om hulp.
Dit is echt groffe nalatigheid. Kan echt niet door de beugel. Bood het zelf aan omdat het wel om mijn zoon gaat. Denk niet dat hij zo een bed in elkaar zou zetten voor z’n eigen kinderen. En ex vindt dit prima.

Rol1978

Rol1978

09-06-2019 om 00:52 Topicstarter

Andere bevindingen

Ben nu lekker alleen maar met m’n zoontje bezig. Geen behoefte aan haar privéleven. Niet mijn zaak. Maar laatste 3x dat ik m’n knul heb zie ik veel verontrustende signalen. Hij is ingetogen en vermaakt zichzelf. Zelfstandigheid is natuurlijk goed maar raar opkijken en het vreemd gaan vinden als hij aandacht krijgt? Met z’n autisme kun je wel met veel herhalen en geduld wel wat nieuwe dingen aanleren maar hij is gewoon 180 graden gedraaid qua doen en laten. Kortademig. Wil meteen opgetild worden bij trappenhuis. Terwijl voor deze 3x hij gewoon mij mee de trap optrekt. Wantrouwig als je hem wilt verschonen. Alsof hij met smoesjes gelokt wordt voor verschonen om dan meteen naar bed gebracht te worden. Wil z’n moeder bij weggaan niet eens kus en knuffel meer geven. Moet min of meer geforceerd plaatsvinden. Zelfs ik zeg dat ie z’n moeder even kusje moet geven. Kijkt ‘s avonds regelmatig angstig naar voordeur alsof er elk moment een boos iemand op de deur gaat bonken of binnen komt. Houd tegenwoordig alles bij vh weekend. Aan het einde vh weekend is hij pas weer zichzelf. Klopt niet. Weet dat ik hem alleen 1x in 2 weken heb maar deze veranderingen gaan heel snel, vrij veeleisend en heftig. Dit kan niet zomaar binnen paar weken ineens. Hij hoort juist overal zichzelf te kunnen zijn. Alsof hij geen emoties meer mag of kan tonen. Iemand nog tips?

mirreke

mirreke

09-06-2019 om 02:34

ja, regel meer omgang

Ik zou proberen je zoontje week om week te krijgen. En dan niet omdat het bij moeder niet goed gaat, maar omdat jij gewoon vindt dat een kind net zo vaak bij zn vader als bij zn moeder moet zijn.
Dus niet praten over wat er bij haar allemaal mis is, maar waarom jij voor jouzelf en voor je zoon wilt dat het week om week wordt.

zenna

zenna

09-06-2019 om 07:39

birdview

probeer wat meer ruimte en tijd voor alles te nemen.
afstand nemen.
bij iedere gebeurtenis eerst laten bezinken.
laat het over je heenkomen.
bij het terugbrengen van je zoon naar moeder, wat hier ook gebeurt en hoe lastig het ook gaat: eerst rustig naar huis rijden. Maak een kopje thee voor jezelf, pak een schriftje en schrijf op wat het is wat je zo raakt.
Door het op te schrijven en niet meteen te reageren creëer je voor jezelf ruimte en rust. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen, dit in de eerste plaats.
Zorg ervoor dat jij lekker in je vel komt te zitten. Zorgen voor jezelf en jezelf rust gunnen.
Je hebt duidelijk verdriet, maar de manier waarop je het uit, dat werkt tegen je. Stereker nog, je maakt het erger.
Laat het los en wees goed voor jezelf.

Rol1978

'Ben nu lekker alleen maar met m’n zoontje bezig. Geen behoefte aan haar privéleven. Niet mijn zaak.' Maar via je zoontje en met als argument je zoontje ben je dus toch heel erg met haar bezig. en vooral met kritiek op haar, want dat zit er onderhuids onder.
De vragen van Mari in #32 staan nog steeds: is er een ouderschapsplan; is dat door de rechter bekrachtigd; wat staat er in (over verdeling van zorg); en hoe komt het dat dat erin staat als jij het er niet mee eens bent?

Tsjor

Jolp

Jolp

09-06-2019 om 13:41

Kijk ook uit

Dat je niet overdreven gaat denken. Een bed (nog) niet in elkaar is geen zware nalatigheid. Dat maakt je boosheid er van.

Het gedrag van je zoon kan ook komen door de korte bezoekjes aan jou die zijn ritme onderbreken. Ik zeg niet dat het zo is, maar je vult alles in naar het negatieve en bent dus wél steeds met je ex bezig.

Je kunt dat ook niet met een knop omdraaien van het ene op het andere moment, dat kost tijd. Elke dag leer je een stukje bij en leer je loslaten. Niet "vanaf nu" doe ik dat niet meer, zo werkt het niet.

Rol1978

Rol1978

26-06-2019 om 21:20 Topicstarter

Aanbieden bed goed in elkaar zetten.

Zag dat ik reacties kreeg over bed. Dat ik niet heb aangeboden om als “echte papa” dit te doen.
Heb ik meerdere malen aangegeven. Zowel bij oude als bij nieuwe bed.
Handen jeukte gewoon om meteen aan de slag te gaan. Vroeg haar nog wel of hij op deze manier ook een bed in elkaar zou zetten voor z’n eigen kinderen.
Alle moeders die reageren.
Vinden jullie het ok dat het bedje zo blijft staan in gammele toestand terwijl met wat meer inspanning en tijd dit helemaal niet hoeft te gebeuren.

Rol1978

Rol1978

26-06-2019 om 21:22 Topicstarter

School erg partijdig

Weekje zoontje bij mij ivm vakantie.
School vraagt of ik ‘m dan wel die week nog 2x naar school wil brengen. Pardon?

Rol1978

Rol1978

20-08-2019 om 01:50 Topicstarter

Wordt steeds iets meer zorgelijk.

Hallo mensen. Daar ben ik weer. Ik denk niet meer aan wat er DAAR allemaal plaats vind. Probleem is alleen als ik m’n zoon ophaal dat ik via hem merk dat er van alles aan de hand is daar en een negatieve invloed heeft op m’n zoon.
Tegenwoordig is het al normaal om 2x doordeweeks bij hem te blijven logeren. Dinsdag hoeft m’n zoon niet naar school. Speciaal onderwijs. En donderdag op vrijdag. Terwijl hij dan WEL naar school moet. Gevolg, als ik m’n knul ophaal op school vrijdag om de week is hij steeds uitgeput en doodmoe. Lijkt wel sabotage. Maar het ergste is dat ze onze zoon hier mee heeft. “ Als IK gelukkig ben dan is onze zoon dat ook”. Niet dus. Hij wil niet eens naar naar de uitgang van school totdat hij merkt dat ik ‘m ophaal. Bij terugkomst moet hij haast onder dwang z’n moeder een kus geven. Kan toch niet? Haar geluk gaat boven dat van onze zoon. En gewoon op een normale manier praten over meer moeder-zoon tijd is uit den boze. Ik wijs niet met vinger maar wil gewoon dat ze beseft dat onze zoon maar alles moet accepteren. Relatie staat op 1 en onze zoon op 2. Als ze samen zijn gaat het wel aardig normaal. Wat nu ?

Anke

Anke

20-08-2019 om 12:11

Rustige en fijne dingen doen

De meeste kinderen, en vooral IADH-kinderen, zijn vrijdags volledig afgedraaid. Dat heeft niets met sabotage te maken. Blijf rustig en relax. Bedenk hoe je je zoon het beste kunt laten ontspannen, ga rustige en fijne dingen met hem doen (wandelen, laat hem helpen met eten koken) en breng hem vroeg naar bed. Doe wat jij kunt doen. Op het doen en laten van moeder heb je geen invloed.

vlinder72

vlinder72

20-08-2019 om 14:21

Gedrag

Niet alle kinderen vinden het fijn om kussen te geven. Dat betekent niet dat er iets aan de hand is.

Denk je niet dat je zoon haarfijn aanvoelt dat er van alles gaande is tussen jou en zijn moeder. Wellicht past hij daar zijn gedrag op aan.

Op vrijdag moe zijn is inderdaad volkomen normaal.

Jullie zoon heeft een vader en een moeder. JIj doet het op jouw manier en je ex doet het op haar manier. Dat zij inmiddels een nieuwe relatie heeft dat is haar keuze. Daar heb jij helemaal niks mee te maken.

Rol1978

Rol1978

26-08-2019 om 23:29 Topicstarter

Gedrag veranderd negatief en wordt erger.

Hun relatie boeit mee niet. Wil daar ook niks van weten. Probleem is alleen dat ik via m’n zoon’s gedrag weer te zien krijg dat hij gewend is altijd z’n zin te krijgen en als dat niet gebeurd hij steeds baldadiger reageert. Heeft mij afgelopen zondag zelfs in m’n gezicht geslagen. Heeft hij nog nooit gedaan. Zelfs communicatiemap van school staat diverse keren vermeldt dat hij niet gediend is van luisteren en meedoen met anderen. Gedrag wordt stapsgewijs steeds erger. Niet echt normaal denk ik zo. En ben niet van plan om langs de zijkant toe te kijken. Wordt gewoon verpest m’n zoon. Iemand ideeën?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.