Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Vakantieganger

Vakantieganger

19-08-2019 om 21:56

Hoe was het ? Vakantie

Hoihoi, nieuw draadje. Mijn vraag is: waar zijn jullie dit jaar op vakantie geweest en is het aan te raden ? Wij zijn dit jaar wegens omstandigheden thuis gebleven. Ben benieuwd ! Wie weet kunnen we elkaar iets aanraden voor volgend jaar ! 😊


Lichturen ijsland

Ga niet te laat; het aantal lichturen per dag vliegt per maand achteruit.

https://www.reisjunk.nl/ijsland/licht-uur-per-dag-ijsland/

Arda

Arda

21-08-2019 om 18:31

Ijsland

IJsland is echt prachtig. Ik heb een keer een tocht te paard gemaakt van 2 weken door IJsland. Ik vond het zo mooi. Heel bijzonder. Onderweg kamperen. De natuur is zo indrukwekkend.

Mijn man is er meerdere keren geweest (voor wij elkaar kenden) en hij was ook erg onder de indruk. Toen hij jonger was heeft hij een trektocht te voet gemaakt over het eiland van meerdere weken & later is hij nog een keer geweest met vrienden en zijn ze per auto het land door getrokken en dan onderweg kamperen.

We willen nu graag een keer met de kinderen gaan maar we wachten nog tot ze iets ouder zijn zodat we wat meer kunnen doen qua activiteiten.

Pooh bear

Pooh bear

21-08-2019 om 18:40

Eifel

Wij zijn net een paar dagen terug. We zijn 10 dagen in de Eifel geweest in een leuk appartement dat we gehuurd hebben.
We hebben van alles gedaan. Leuke plaatsen bezocht veel gewandeld vond vooral de Traumpfade geweldig en ook dijn we over een lange hangbrug gegaan. (Geyerlay)
En vandaag onze dochter op de trein gezet die gaat nog even Europa per trein bekijken. (Interail) dit is de eerste x dat ze alleen weg gaat. (Kampen niet meegerekend)

Jawel

'IJsland moet je niet willen doen in een weekje. '

Tuurlijk wel. Je hoeft toch niet perse alles in één keer te zien? Ik ken mensen die Rome doen in een weekend. Kan best, als je maar weet wat je minimaal wilt zien.
Ijsland is 2 dagen Rykjavik, 1 dag ponyrijden, 2 dagen naar de geisers en nog 1 dag vulkanen.

https://www.pharosreizen.nl/rondreizen/ijsland/ijsland/8-d-rondreis-de-magie-van-ijsland

vlinder72

vlinder72

21-08-2019 om 20:26

Juist wel

IJsland moet je niet willen doen in een weekje. 

In de herfstvakantie een paar dagen naar IJsland is juist ideaal. Alleen naar het zuiden kan ook. In de herfstvakantie i s het ook wat goedkoper en je hebt kans om het noorderlicht te zien.

mijk

mijk

21-08-2019 om 21:08

Wij willen juist heel graag

Na september omdat we hopen op Noorderlicht. 3 weken Ijsland is echt volstrekt buiten begroting hier. Alles zien is wel enorme ambitie.

Paardrijden slaan we lekker over . Ik vind paarden heul erg eng

Mijk

Mijk, (ot)

Ik had nog even gereageerd in je draadje over herstel.

mijk

mijk

21-08-2019 om 22:03

Mijn telefoon wilde niet op je reageren

Maar nu staat ie er toch...

Mijk

Moemie

Moemie

22-08-2019 om 20:27

Mijk

Een week is inderdaad echt te kort voor een bezoek aan IJsland. Een vriendin van me is in mei een week geweest en was net zo als ik zo verkocht dat ze nu in de herfstvakantie terug gaat. Wij hebben het eiland rondgereden, de pjoovegur oftewel de 1, de ringweg rond IJsland. Het was nu schitterend weer. In de herfstvakantie heb je zeker een 4x4 nodig en warme kleding. Vergeet zeker geen regenkleding mee te nemen. We hebben iedere avond een andere bestemming / overnachting gehad. Met uitzondering van 1 locatie, omdat we walvissen gingen kijken wilden we daar ‘sochtends vroeg al zijn. Het zuiden van IJsland is prachtig bij Vik / Hoffn. Het regent daar wel vaak. Het gletsjermeer Fjallsarlon heeft me betoverd. Ga ook zeker naar het schiereiland Snaefellsnes. Dat is IJsland in het klein en vindt je alle mooi elementen van IJsland bij elkaar. Ik kan hier uren vertellen over IJsland. Maar het best kun je het zelf ervaren. Ik wil zeker ooit terug!

Triva

Triva

22-08-2019 om 21:52

Wat?

4-5 wk voor IJsland want 3 wk is al te kort? Nouja zeg, wat een gek advies.

Er zijn mensen die doen Europa in 2-3 wk...

Flavia

Flavia

22-08-2019 om 22:35

Triva

En dat is ook veel te kort, mensen gaan niet voor niets jaar in jaar uit naar verschillende delen van Frankrijk, Spanje of Italië.

mijk

mijk

23-08-2019 om 06:41

Ach

We zijn een paar jaar geleden 2 weken door de zw staten van Amerika gereden. Omdat dat door alkerlei onstandigheden een plotselinge mogelijkheid is. Langer is beter maar evengoed genoten wat je nu ziet is binnen. Later kan wel nooit komen. Maar het kan ook weekje Zeeland worden nog steeds. Eerst maar eens zien of mijn herstel voorspoedig blijft gaan.

Mijk

Alles is te kort.

Je kan toch niet alles zien. Ik woon al meer dan 50 jaar in Nederland en nog steeds zijn er plekken waar ik nooit ben geweest. Alles willen zien, dat wilde ik vroeger ook, maar het gaf ook onrust. Nu zie ik vaak wat minder verschillende plekken maar geniet er meer van, meer ontspannen, heb het "afvinken" losgelaten.
Je herstel afwachten en gaan doen wat je straks aankan. Het nog "even eruit zijn gevoel" kan ook prima dichterbij en minder vermoeiend.

Stickertje

Stickertje

23-08-2019 om 09:24

Te weinig tijd

Een heel land leren kennen kan niet in 3 weken, hoe jlein het land ook is. Nou ja Monaco is misschien het enige land dat wel past in een week. Wij zijn in 3 landen geweest waarbij Denemarken en Zweden alleen gebruikt zijn voor de heen en terugreis eigenlijk. Doordat je met de vouwwagen moet overnachten en we dan meestal een extra dag over staan zie je iets van het land maar niet genoeg om het land echt te kennen.
Het was voor ons gezin een nu of nooit moment en als de kinderen de landen beter willen leren kennen dan zijn ze vrij om op hun 20e zelf te gaan of zo.

Triva

'mensen gaan niet voor niets jaar in jaar uit naar verschillende delen van Frankrijk, Spanje of Italië'

De meeste mensen komen 3 weken de camping niet af, dus dat heeft niets te maken met het land willen ontdekken.

vlinder72

vlinder72

23-08-2019 om 09:40

moemie

Dat ligt er natuurlijk aan wat je wil doen / zien.

Wij zijn in de zomervakantie bijna 3 weken naar Thailand en Cambodja geweest. Een paar bestemmingen in Thailand en 4 nachten naar Siem Reap in Cambodja. Was dat genoeg om Thailand en Cambodja te zien? Natuurlijk niet. Willen wij nog meer zien van Thailand en Cambodja; jazeker. Misschien gaan wij nog wel een keer.

Dat betekent echter niet dat onze vakantie te kort was. Het was goed zo. Wij hebben een geweldige vakantie gehad. Veel gezien en na bijna 3 weken was het genoeg en zijn wij weer naar huis gevlogen.

Wellicht gaan wij over een paar jaar nog een keer en dan gaan wij weer ergens anders naar toe in Thailand. Of misschien gaan wij wel naar Cambodja. Ook daar is nog veel en veel meer te zien.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-08-2019 om 09:47

Och ja

Ik ben een aantal keren in Engeland geweest, Devon, Yorkshire, Kent, Londen, meestal meerdere keren naar dezelfde streek, maar er blijft nog genoeg te ontdekken. In Nederland heb ik ook nog niet alles gezien, al ben ik in elke provincie wel minstens een keer geweest. Ik heb bijv de Deltawerken nog nooit gezien.
Scandinavië wil ik nog heel graag een keer naar terug. Ik moet wel opschieten, want mijn oudste gaat alleen nog mee naar voor haar interessante bestemmingen, en jongste ook nog hooguit een keer of 4. En dan een man die eigenlijk niet van vakantie houdt... Maar ja, ik heb nog zoveel wensen, en alleen op vakantie vind ik echt niet leuk.

vraagje

Zijn er hier ook mensen die op vakantie gaan om paar weken weinig te doen? Beetje wandelen, zwemmen, veel lezen, uit eten gaan, wat slenteren door stadjes? Ik ben waarschijnlijk heel lui maar ik heb zo twee weken in Slovenië doorgebracht.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-08-2019 om 10:01

Erger

Mijn dochter is momenteel met haar vader op een Franse camping. Ze vindt het vreselijk want haar vader is er voor zijn rust, en zit de hele dag voor de tent te lezen. Een keer per week komen ze van de camping af, om boodschappen te doen. Tot overmaat van ramp ligt de rivier droog, en het kleine zwembad is overspoeld door kleuters. En de WiFi (essentieel voor mijn puber) is slecht, en alleen bij de receptie beschikbaar.
Zelf ben ik ook een luie vakantieganger, ik ga niet raften of klimmen, maar een stadje bezoeken vind ik wel leuk. WiFi vind ik essentieel en ik wil wel elke dag uit eten, want ik heb ook vakantie.

Triva

Triva

23-08-2019 om 10:04

Knurf

Zou je alsjeblieft beter willen letten op wié je citeert?

Stickertje

Stickertje

23-08-2019 om 10:08

Nou Knurf

====='mensen gaan niet voor niets jaar in jaar uit naar verschillende delen van Frankrijk, Spanje of Italië'

De meeste mensen komen 3 weken de camping niet af, dus dat heeft niets te maken met het land willen ontdekken.=====

Voor ons is kamperen het middel om een streek goed te ontdekken. Ons eigen "hutje" ergens op een camping is een vaste basis om lekker te slapen.
Tijdens, onze meestal 19 dagen durende vakantie zijn er 4 reisdagen (2 heen en 2 terug) en van de 15 overblijvende dagen gaan we op zeker 12 dagen iets doen. Dat kan een dagje naar een stad zijn, een lange wandeling of een paar uurtjes naar een museum.
Wij ontdekken dus wel het land/de streek waar we zijn maar de voorbeelden van mensen die de camping niet af komen ken ik ook al zijn het er maar weinig. Ligt misschien ook aan het type camping dat we opzoeken.
Mensen die op zo'n camping staan waar een zwemparadijs en supermarkt op de camping is en nog allerhande ander vermaak komen minder vaak de camping af.
Een basic camping met weinig voorzieningen is een stimulans om wel van het terrein af te gaan, zeker met pubers kan je geen 15 dagen spelletjes doen bij de tent dan.

even nuance

Ik bedoel met weinig doen en rust niet de hele dag op de camping zitten. Maar inderdaad geen tochten door de jungle, bergbeklimmingen, 24 uur bustochten door de binnenlanden van Laos etc
Ik kampeer vaak en kom zelden op een camping waar mensen de camping niet af gaan.

40er

40er

23-08-2019 om 10:38

Alkes

Wij doen altijd wat, maar niet de hele dag. Dus bv om 10 uur weg, rond 16 terug, ff niksen en dan uit eten.
Of man en kind een dag dierentuin en ik bij de vouwwagen. Helemaal niet erg om een dagje niet te zorgen.
Of kind die graag een dag wil zwemmen, wij even dat ene stadje bezoeken, boodschappen halen en 's avonds barbecueën.

Wij blijven eigenlijk altijd in Europa, zijn minimaal nog een week thuis voor we weer moeten werken. Maar op vakantie wil ik niet hele dagen niks doen. Wat we doen gaat trouwens in overleg hoor (ik heb nog trauma's van elk kerkje en kasteeltje naar binnen moeten)

vlinder72

vlinder72

23-08-2019 om 10:42

Alkes

Bijna elk jaar. Dit jaar zijn wij naar Thailand en cambodja geweest. Inderdaad met jungle tochten. Geen bustochten van 24 uur maar wel een hoop gehobbel in minibusjes.

Normaal gesproken gaan wij naar een camping ergens in Europa. Meestal blijven wij daar dan 1,5 tot 2 weken en op de heen en terugreis blijven wij dan ook nog een aantal dagen ergens. Paar dagen Jura of een paar dagen Luxemburg of elders in Noord Frankrijk.

Wij blijven zelden rondhangen op een camping hoewel wel wij een camping kiezen met een flink zwembad, een supermarkt, liefste ook nog aan het strand of andere leuke locatie. Vermaak doen wij niet aan aan maar het is ook niet storend. Mijn kinderen negeren al hun hele leven entertainment programma's en andere kinderen op campings.

Onze uitstapjes bestaan dan uit het bezoeken van bezienswaardigheden. Wij doen niet aan raften, trektochten door de bergen, ziplinen, kayaktochten, canyoning, van die zwemparken met honderdduizend glijbanen.

vlinder72

Bij zo'n zwempark met honderdduizend glijbanen heb ik nog weleens de pubers gedropt. Zelf doorgereden naar nabijgelegen Portugees dorpje en daar mij prima vermaakt.
(ik vind een gewoon zwembad al een van de ringen van Dantes hel, maar zo'n ding met alleen maar pubers en glijbanen is nog erger

vlinder72

vlinder72

23-08-2019 om 11:12

Alkes

Dat is een briljant idee.

Mijn kinderen zijn op 1 na oud genoeg om zichzelf veilig te vermaken in zo'n glijbaanpark.

Kunnen wij ondertussen naar iets afschuwelijks gaan als een museum

Triva

Sorry, ik bedoel inderdaad Flavia

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-08-2019 om 11:19

Uiteraard

Tijdens de laatste vakanties met oudste hebben we haar regelmatig gedropt bij een kasteel of museum, terwijl jongste en ik iets anders gingen doen. Ze is ook wel eens boos ‘weggelopen’ omdat we een chilldag aan het zwembad hadden gepland. Was ik haar een hele dag kwijt. Ze was al 17 dus ik ging er maar vanuit dat ze zich wel zou redden.

Arda

Arda

23-08-2019 om 14:01

Verschillend

Het hangt er heel erg vanaf met wie ik op vakantie ben en wat het plan is. Als ik bijvoorbeeld een strandvakantie plan dan is het vaak niet een hele actieve vakantie en draait het vooral om strand/zee/snorkelen/duiken en uiteraard lekker eten. Maar ik kan ook een wandel vakantie plannen en dan elke dag flinke stukken lopen. Liefst wel met aan het einde van de dag een fijne maaltijd (maar dat is soms niet mogelijk). En het hangt er natuurlijk ook vanaf met wie ik ben. Met mijn man is het anders dan als de kinderen ook mee zijn of als we met de hele familie weg zijn of als ik alleen met een vriend/vriendin ga. De ene vriendin/vriend is ook ondernemender dan de ander.

Gemiddeld vind ik het fijnst om elke dag wat te ondernemen maar wel in een relaxed tempo. Ik hou niet van haasten. En goed eten speelt ook een belangrijke rol als het even kan. De hele dag bij een huisje of op een camping hangen vind ik niet leuk. Ook bij een strand/relax vakantie wil ik wel elke dag iets doen en probeer ik ook wel iets van de omgeving te zien.

Maar hoe actief en het soort activiteiten hangt erg af van de reisgenoten en het plan voor de vakantie en hoe lang we hebben.

mijk

mijk

23-08-2019 om 14:58

mail van school

de herfstvakantie lijkt tot en met de woensdag in de week erop te duren!!!!!!! Doet vreugdedansje

mijk

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.