Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mams

Mams

22-08-2019 om 16:50

pasta carbonara

Wij zijn gek op pasta en eten het regelmatig. Nu eten wij eigenlijk nooit pasta carbonara vanwege de rauwe eieren, altijd gelezen dat dat niet goed zou zijn, maar is dat ook zo?

Het lijkt me lekker om dat ook eens te maken, wel eens in een restaurant gegeten en ik vond het toen erg lekker dus...

Wie maakt ook wel eens pasta carbonara met of zonder rauwe eieren en wil het recept delen?

Tensy

Tensy

22-08-2019 om 16:58

Beide

Ik maakte voorheen spaghetti a la carbonara met spekjes, knoflook, peterselie, room, eieren en parmezaanse kaas. Vanwege een koemelkallergie in het gezin ben ik overgestapt op een versie met heel veel eidooiers en de room laat ik weg en gebruik pecorinokaas (koemelkvrij). Ik heb me echt nog nooit druk gemaakt over rauwe eieren, want het hete spekjes/knoflook mengsel en de hete pasta maakt dat het ei stolt en dan is het niet meer rauw.

Mijn recept; gerookte spekjes uitbakken met drie teentjes knoflook en fijngehakte peterselie steeltjes in olijfolie Peper toevoegen en een theelepeltje chili flakes. Spaghetti koken. 6 eidooiers in een kom, flinke hoeveelheid pecorino erbij raspen, gehakte peterselie erbij en dan door elkaar roeren. Pasta afgieten, door de spekjes in de spekjespan roeren, en als laatste het ei, kaas peterselie mengsel erbij. Goed omscheppen en als het het iets kruimelig begint te worden serveren.

De slagroom die ik voorheen gebruikte gooide ik bij het ei mengsel, en dan gebruikte ik 1 of 2 eieren.

Het eiwit maak ik meringues van, lekker met stukjes chocola.

Precies

Die rauwe eieren zijn niet meer rauw als je ze door de hete pasta geroerd hebt. Wij eten het al heel lang regelmatig. Nooit iets aan overgehouden.....

Pennestreek

Pennestreek

22-08-2019 om 17:03

Tuurlijk

Die eieren stollen toch door de warmte, dan zijn ze dus niet meer rauw!
Voor 4 personen:
300 gr spaghetti, 125 ml slagroom, 3 eieren, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, 250 gr pancetta of spekblokjes, 2 teentjes knoflook, peper en zout.
Spekreepjes uitbakken, de laatste 30 sec. de fijngesneden knoflook meebakken. Uit laten lekken op keukenpapier. Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Ondertussen de eieren loskloppen met de slagroom en de kaas, peper en zout naar smaak (ik doe er ook altijd een paar druppels tabasco in, maar Carbonara hoort zacht van smaak te zijn). Spaghetti afgieten en wat kookvocht opvangen. Spaghetti in de pan terugdoen en het slagroom/ei-mengsel erdoor roeren, tot het ei licht stolt. Spek en knoflook erdoor roeren. Serveren met een beetje extra Parmezaan en eventueel wat fijngesneden peterselie en zwarte peper.

Eet smakelijk!

Vogel

Vogel

26-08-2019 om 16:41

Bovendien

Lijkt het eten van rauwe eieren me, mits je niet zwanger of hoogbejaard bent, geen heel groot gezondheidsrisico.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.