Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Vakantieganger

Vakantieganger

19-08-2019 om 21:56

Hoe was het ? Vakantie

Hoihoi, nieuw draadje. Mijn vraag is: waar zijn jullie dit jaar op vakantie geweest en is het aan te raden ? Wij zijn dit jaar wegens omstandigheden thuis gebleven. Ben benieuwd ! Wie weet kunnen we elkaar iets aanraden voor volgend jaar ! šŸ˜Š


Paasei

Paasei

23-08-2019 om 19:40

Pubers mee lokken

Even uit nieuwsgierigheid; ik lees hier diverse verhalen over vakanties met pubers, die al dan niet mee doen met de gezinsactiviteiten of ergens gedropt worden. Dat brengt me op iets wat ik laatst las; het schijnt een trend te zijn dat puber-ouders steeds verdere/duurdere/exclusievere vakanties boeken om hun kind over te halen om nog mee te gaan op vakantie. De standaard 2 weken camping wordt een safari door Afrika omdat het bloedje anders niet meer mee wilt. Ouders proberen krampachtig het gezin 'compleet' te houden.

In mijn omgeving zie ik daar idd voorbeelden van. Van die exotische vakanties als 'lokkertje' maar ook van druk die wordt uitgeoefend door ouders, om hun oudere kind nog mee te laten gaan. Vakantiefoto's met zure gezichten en gefrustreerde ouders.

Dat maakt me nieuwsgierig; hoe staan jullie daar in? Stimuleer je je kind om de eigen vakantie-vleugels uit te slaan of doe je alles om het nog een jaartje mee te krijgen?

Brittany

Brittany

23-08-2019 om 19:46

Veel te kort!

We hadden dit jaar maar 2 weken, waarvan we 13 dagen weg zijn geweest. Wij zijn deze vakantie naar Engeland geweest. En ik ben verliefd geworden op het land. Ik was wel een keer in Londen geweest, maar nu hebben we wat meer van het land gezien.

We zijn van Calais met de ferry naar Dover gevaren. Eerst kasteel Dover bezocht en daarna overnacht in Canterbury, in een prachtig hotel. De volgende dag Canterbury bezocht. Daarna zijn we min of meer via de kust (via o.a. Hastings en Brighton) naar the New Forest gereden. Een natuurgebied midden in zuid-Engeland. Wij vonden het een prachtig stukje Engeland, heel pittoresk, mooi bos afgewisseld met grasvlakten en heidevelden, waar de pony's en koeien los rondlopen en waar je ook herten kunt spotten. We hadden er een appartement, de verbouwde stallen op een oud landgoed, in een klein gehucht. Fantastisch, alleen al het landweggetje om er te komen was een avontuur! En het huis was groter dan ons eigen huis, dus heel riant.

Wij zijn naar Stonehenge en Salisbury geweest, hebben in Lee-on-the-Solent een bezoek gebracht aan het enige hovercraft-museum ter wereld (wordt gerund door uitsluitend vrijwilligers) en vervolgens zijn we per hovercraft overgestoken naar Isle of Wight. We hebben heerlijk gewandeld en hebben een bezoek gebracht aan het Motor Museum in Beaulieu. Een prachtig landgoed, waar een groot automuseum is gevestigd en waar ze in de zomer bijna ieder weekend een leuk evenement hebben. Verder rustig aan gedaan, veel spelletjes gedaan en gerelaxt. De kinderen waren heel gezellig, en het weer zat mee. Dus een topvakantie, maar dus wel te kort...

Brittany

Brittany

23-08-2019 om 19:51

Paasei

Nou, hier niet hoor. Ze gingen gewoon zonder problemen mee die twee weken naar Engeland (16 en 19). Wel krijgen ze naarmate ze ouder worden meer inspraak. En ik kan me wel voorstellen dat we volgend jaar een wat meer spectaculaire reis maken samen, omdat het inderdaad zomaar de laatste keer kan zijn. Dan is het dus niet om ze mee te lokken, maar omdat we graag nog 1 keer met het hele gezin zoā€™n mooie reis willen maken en bijzondere herinneringen willen opdoen.
Ik zou het zelf heel moeilijk vinden als we dat soort hoogtepunten niet meer samen beleven, maar ik gun ze zeker hun eigen leven, en daar hoort zonder ouders op vakantie gaan zeker bij. Ze werken allebei, dus het zou ook nog kunnen dat het allebei wordt. Week met vrienden en 3 weken met ons. We gaan het zien!

Arda

Arda

23-08-2019 om 20:23

Paasei

Met oudere kinderen kan je natuurlijk ook makkelijkere verre reizen ondernemen en er echt van genieten. Met kleine kinderen op vakantie gaan vind ik niet altijd even leuk omdat je toch veel aan het zorgen bent. Het heeft natuurlijk ook z'n charme maar juist met die kleintjes ga ik inderdaad liever op een wat rustigere vakantie dan op een verre rondreis. Met pubers op safari lijkt me dan wel weer leuk (mits ze zelf ook zin in die vakantie hebben) omdat je dan samen fantastische herinneringen maakt en ze op een leeftijd zijn dat ze er ook echt veel aan hebben.

Er zit toch ook niet perse een houdbaarheidsdatum aan vakanties samen? Wij gaan bijvoorbeeld regelmatig op reis met de familie van mijn man zodat we echt tijd samen hebben. Ik neem mijn moeder ook nog wel eens mee op vakantie.

De kinderen gaan met ons op vakantie maar daarnaast logeren bij familie en op kamp. En als ze ouder zijn zullen ze ongetwijfeld ook met hun vrienden weg gaan. Dat doe ik ook. Ik ga ook regelmatig met vrienden weg. Het kan echter best zijn dat ze daarnaast ook met ons op vakantie zullen gaan, niet elk jaar of elke keer maar wel soms. Net zoals wij dat nu ook doen met onze familie. De bestemming zal dan ook meer in overleg zijn.

Hier geen probleem

'Stimuleer je je kind om de eigen vakantie-vleugels uit te slaan of doe je alles om het nog een jaartje mee te krijgen?'

Tot nu toe wil puber (17) elke keer graag mee op vakantie. Maakt niet uit wat ik voorstel. Ik houd wel rekening met wat zij leuk vindt (dus geen strandvakantie), maar ik hoef geen rare dingen te verzinnen om haar over te halen.

Ze gaat daarnaast ook al jaren elke zomer op ponykamp. En met school is ze naar Rome/Pompeii geweest, en naar Griekenland. Daar vermaakt ze zich ook prima. Wil ze voortaan zonder mij weg, dan is dat ook geen probleem.

Anoniem

Anoniem

23-08-2019 om 21:50

Boavista, Kaapverdiƫ

Hier gingen we juist iets verder, omdat oudste niet meer mee ging. Hiervoor 3 jaar naar Tenerife geweest, nu een eilandengroep verder.

Hier op Kaapverdiƫ is het nog een stuk minder massaal en commercieel dan op de Canarische eilanden. Op Tenerife was er veel te doen voor mijn oudste, veel winkels. Dat is hier een stuk minder, maar die rust is ook wel weer lekker.

Nu wel naar 1 van de 2 meest toerische eilanden gegaan, als alle kinderen oud genoeg zijn, wil ik nog wel eens een van die andere eilanden zien, maar voor nu geniet ik hier.

Landschap is afwisselender dan vantevoren verwacht. We doen vooral niets, maar ik geniet er van om lang langs de lege stranden te lopen. Dochter heeft genoten van de schildpaddenexcursie en ook de excursie door een armer gebied in een stadje heeft veel indruk gemaakt.

Flavia

Flavia

24-08-2019 om 01:04

Verschillend

Ik heb dochter met 3,5 meegenomen naar Zuid-Afrika, dat is prima bevallen toen ze 10 was zijn we naar Sri Lanka geweest, het jaar er na interrailen (tot 12 reizen ze in bijna heel Europa gratis) in de tussenliggende jaren zijn we vaak in Assen beland, nog genoeg te doen in Drenthe en Groningen om er weer 3 weken naar toe te gaan.

Hoewel Engeland of Scandinaviƫ ook wel trekken.

Ik heb al moeite als dochter 1 dag wil chillen op de camping, ik wil wat zien en doen, niets doen kan ik veel beter thuis.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-08-2019 om 01:44

De camping niet afkomen

Ik zou voor de eerste week om is uit mijn vel knappen van irritatie. Ieder zijn meug uiteraard, maar ik zou er gek van worden. Ik mĆ³et wat doen als ik ergens ben, anders kan ik net zo goed in mijn tuin gaan zitten.

Toen de dochters 16 en 18 waren, zijn we met het gezin naar het buitenland geweest en hebben we om de dag een uitstapje gedaan. Dat beviel uitstekend. Op de 'we blijven op de camping' dagen gingen man en ik meestal wel iets doen, maar op loopafstand van de tent. Hoewel lopen.... , er reed een toeristisch treintje rond het meer waar we bij kampeerden en daar maakten we gretig gebruik van om naar en van het stadje te gaan.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-08-2019 om 01:50

Flavia

Ik heb dochter met 3,5 meegenomen naar Zuid-Afrika,===

En wat zegt je dochter nu? "Gelukkig hebben we de foto's nog?" Ik ben op mijn derde naar Vaassen geweest en ik heb een paar flarden herinneringen. Ik heb een groot paard een klontje gegeven, ik rook aan de koffiekopjes van mijn ouders en vond dat hƩƩrlijk en Harlekino was op de radio. Ik begrijp nooit dat mensen van dit soort bijzondere reizen maken met kinderen die te jong zijn om er herinneringen aan te kunnen houden.

Arda

Arda

24-08-2019 om 02:18

Kaaskopje

Maar dan ga je er vanuit dat Flavia naar Zuid Afrika ging om haar dochter een plezier te doen. Waarschijnlijk wilde ze gewoon zelf naar Zuid Afrika en dochter mocht mee.
Voor een 3 jarige maakt het inderdaad niet uit of je naar Drenthe of Vietnam gaat. Voor de ouders echter wel natuurlijk Ik kan me dus prima voorstellen dat je als ouder wel naar Vietnam gaat met je peuter. Niet om je peuter geweldige herinneringen te geven voor later (want die zal ze inderdaad niet hebben) maar wel om je zelf die herinneringen te geven. en peuters vermaken zich overal wel, dus ook ver weg.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf liever zonder hele kleine kinderen verre reizen maak maar dat heeft er mee te maken met dat ik dan minder van de reis kan genieten. We hebben onze kinderen echter wel van baby af aan meegenomen op reis en ook ver weg als dat zo uitkwam (bijvoorbeeld op de reizen met de familie van mijn man).

verre reis voor de kinderen

Hier gaat oudste (20 jaar) al drie jaar niet meer met beide ouders op vakantie. Jongste (17) is dit jaar alleen met haar vader gegaan. Het idee van een verre trip om de kinderen nog mee te krijgen heb ik niet echt in gedachten. Ik heb zelf weinig interesse in reizen naar Azie of safariĀ“s in Afrika, dus dat zullen mijn kinderen zelf moeten ondernemen als ze dat willen.
Ik weet nog niet hoe het volgend jaar loopt. Zoon is afgelopen twee jaar met vrienden op vakantie geweest en dochter wil dat volgend jaar ook. Dan wordt de tijd om een ouder weg te gaan ook wat beperkter. Ik ging zelf trouwens vanaf mijn 17e niet meer met mijn ouders mee op vakantie.

Stickertje

Stickertje

24-08-2019 om 08:09

Nu of nooit

Onze vakantie naar Scandinaviƫ was een nu of nooit actie. We beseften dat beide pubers nu nog meegingen, oudste is 17 doet dit schooljaar eindexamen en wordt 18 kan zomaar zijn dat ze volgend jaar niet meer mee gaat.
Volgend jaar naar Aziƫ of op safari om haar mee te krijgen gaat niet gebeuren, dat vinden we zelf geen aantrekkelijke oorden voor vakantie en ze zijn onbereikbaar voor onze vouwwagen.
Als ze nog mee wil kamperen dan kan dat, maakt ze een eigen keus ook goed.

Emmawee

Emmawee

24-08-2019 om 08:18

Paasei

Mijn oudste (16) zei het heel treffend: "Wees eerlijk mam, vakantie met je vrienden is toch eh leuker dan met je familie." Ik snap wel wat hij bedoelt en hij heeft echt een fijne vriendengroep.
Toch gaat hij nog graag mee en geniet hij van de dingen die we ondernemen. Dus Ć©n Ć©n. De reis met vrienden heeft hij helemaal zelf betaald. Dat wil ik er ook wel in houden.

Wij gaan zeker niet van alles uit de kast halen om ze mee te laten gaan. Er zit nl. niet zoveel in die kast. Volgend jaar plannen we nog een 'grote' vakantie van 2 hele weken en ik ben bang dat we ons dan weer even moeten beperken tot het op huizen passen.

Verder beginnen wij het ook steeds fijner te vinden om met ons tweeƫn op stap te gaan. En dat heeft niets met de kinderen te maken, maar veel met ons tweeƫn. En onze kinderen gaan heel graag op LCKV (vakantiekampen), dus dat treft.

Onze gezinsvakanties gaan vooral om weinig moeten en het samen zijn. Met ons vieren, zonder anderen. Dus geen vakantievrienden voor ons. Ook ver en avontuurlijk hoeft niet. Ik houd niet van vliegen.
Meestal gaan we een dag of 10 - 12. Dat hebben we vaak in Nederland gedaan (op huizen passen) maar ook in Frankrijk en Duitsland. Vorig jaar Berlijn, dit jaar het Zwarte Woud, volgend jaar hopelijk een Harry Potter reis (met iets meer een programma).

De vakantie dit jaar was heel relaxed. We hadden geen wensen, behalve een tussenstop in Verdun (was indrukwekkend), wandelen in de natuur, uit eten gaan en een dagje rodelen. Klinkt misschien erg belegen, maar we hebben het gewoon heel goed gehad met ons vieren.

Tijgeroog

Tijgeroog

24-08-2019 om 08:45

De kinderen mee

Bij mij zijn de kinderen nu 11 en 14, dus er is nog geen sprake van dat ze alleen gaan/niet meer mee gaan. Maar anderzijds zie ik bijeen vriendin dat haar kinderen vanaf die leeftijd de hele vakantie met chagrijnig zijn en de vakanties dus ook niet leuk meer zijn. Ze blijven nu maar thuis, en gaan soms een paar dagen weg met de jongste.
Mijn kinderen vinden onze vakanties gelukkig nog heel erg leuk. We wandelen en klimmen veel en dat doen ze graag. Ik zou de komende jaren graag nog een paar keer een verdere reis maken, maar dat is niet om ze erbij te houden, maar omdat ik dat leuk vindt om met zā€™n allen te doen. De afgelopen jaren zijn we in de meivakantie ook wel eens verder weg geweest (Marokko, IJsland) en voor eens in de paar jaar wil ik dat er graag inhouden.

Niksen

'Ik zou voor de eerste week om is uit mijn vel knappen van irritatie. Ieder zijn meug uiteraard, maar ik zou er gek van worden. '

Ik ook. Maar van mijn buren weet ik dat de dagen gevuld worden met strand, zwembad, dorpje in de buurt, uit eten, drankje voor de tent. Twee weken Italie en niets gezien šŸ˜•

Flavia

Flavia

24-08-2019 om 13:03

Kaaskopje

Het is zoals Arda zegt, ik ga niet op verre vakantie speciaal voor dochter, toen ze er niet was reisde ik ook regelmatig. (O.a. IJsland toen Iceland Air slechts 1* per week op Schiphol vloog en de tussenstop naar Amerika nog niet toegestaan werd, Nepal, Australiƫ) Dat is niet veranderd.

Ik sta er nog steeds verbaasd over dat ik zodra ik gescheiden was met een dreumes in eens geacht werd CenterParcs leuk te vinden. Ik heb er altijd een hekel aan gehad en nu 2* geprobeerd maar het werkt niet. Ook niet voor dochter. Zelfs een autorit naar midden Frankrijk was in eens een hele onderneming alsof ik 3 maanden naar binnen Mongoliƫ ging zonder voorbereiding. Terwijl ik dat voor mijn werk regelmatig doe.

Overigens nu 10 jaar later herrinert ze zich van Afrika nog dingen die ik terug moet zoeken in fotoalbum en dagboek.

Daarbij ga ik er vanuit dat bij eventuele dementie de vroegste herinneringen terug komen en dat zijn dan toevallig wel hele mooie.

Ik heb nog wel wat dingen op mijn lijstje staan voor de toekomst: Trans-mongoliė-expres en dan via de Zijde-Route weer terug. Japan, Finland, maar ook Luxemburg en nog een keer naar AndalusiĆ«. Volgend jaar zal het wel weer Assen worden, nog te veel te zien en te doen daar.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-08-2019 om 14:19

Wel

Ik laat eigenlijk altijd de kinderen kiezen waar we heengaan, mits ik dat ook leuk vind (ik vind veel leuk). Vroeger drukte oudste daar een stempel op en waren het vaak culturele vakanties. Sinds jongste kiest hebben we een strandvakantie en een safari gehad. Dat laatste was een eenmalig gebeuren, want was ruim het dubbele budget van een ā€˜normaleā€™ vakantie. Volgend jaar willen we graag oudste weer mee. Die zegt nu nog alleen een culturele stedenreis te willen, dus dat wordt hem dan niet. Misschien valt dat nog in te passen als we een keer met zijn tweeĆ«n gaan.
Ik heb ook wel wensen die de kinderen niet zo leuk vinden. Die doe ik dan alleen of met mijn vriend, want ik zie het niet zitten om een puber tegen haar wil mee te slepen. Ik kan me nog wel herinneren, en heb de fotoā€™s als bewijs, hoe ze erbij liep in VenetiĆ«. Zelfs drie ijsjes per dag maakte daar niets gezelligs van

Venetie

'Ik kan me nog wel herinneren, en heb de fotoā€™s als bewijs, hoe ze erbij liep in VenetiĆ«.'

Oh, Venetie. Mijn dochter wilde daar perse heen omdat ze gave boeken over Venetie had gelezen (Stravaganza). Maar eenmaal daar viel het blijkbaar enorm tegen. Geen grote feesten met een Middeleeuwse doge, geen magie, geen tijdreizen met medaillons. Wel heel veel trappen en buggetjes. En warm! Dus ze liep daar flink te balen šŸ˜€

niks doen

Ik ken ook mensen die al jaren naar hetzelfde gebied gaan in de Provence. Ze ondernemen relatief weinig maar hebben een prima vakantie en vinden het gewoon gezellig met gezin bij elkaar. Het zou mijn vakantie niet zijn maar ik kan me ook voorstellen dat zij het heerlijk vinden.

Dees

Dees

24-08-2019 om 15:37

Afwisseling en actief

Niks doen deden wij vroeger op vakantie met mijn ouders, we konden overigens wel ons met de animatie vermaken maar dag is toch heel iets anders want dag kun je ook om de hoek doen. Als gezin doen wij active vakanties, elke dag op pad en wandelen vaak gevolgd door zwemmen en rond 20:00 afgepeigerd een boekje lezen. Heerlijke vakanties, onze zoon geniet er ook van. We wisselen steden af met natuur en voor onze zoon af en toe een pretpark of groot openlucht zwembad.

Triva

Triva

24-08-2019 om 15:42

Niks doen

Mijn ouders konden zich vroeger alleen een vakantie veroorloven met een eigen caravan en dan zat er verder niet heel veel in qua dure uitjes. Ik vond het heerlijk de hele dag op de camping, boodschappen doen in een onbekende winkel, toren beklimmen, dorpje bezoeken en natuurlijk deden we wel 1 ding betaald, zeker toen mijn veel oudere broer en zus niet meer meegingen. Lekker veel wandelen met de honden, lekker iedereen bij elkaar, Ć©cht vakantie!

Ik moet er nog aan wennen dat ik de financiƫle mogelijkheden heb dat ik zonder caravan op vakantie kan, verder weg, in een huisje of stacaravan en dat ik dan ook nog geld heb om dagjes weg te gaan. Daarentegen vind ik vaak uit eten gaan weer echt te veel van het goede. Max 1x per vakantie Ʃcht uit eten en dan nog wel eens patat ofzo na een dagje uit maar ik vind het sowieso altijd moeilijk om meer dan 20 euro pp uit te geven om ergens te gaan eten.

Dees

Dees

24-08-2019 om 15:54

Caravan

Nou ja een caravan moet je ook betalen net zoals de stalling, een grotere auto en veul meer benzine.

Triva

Triva

24-08-2019 om 15:56

Dees

Natuurlijk moet je die betalen (goedkope tweedehands) maar de grotere auto was er altijd al, op vakantie gaan kost sowieso al benzine (wij bleven in Nederland) en de stalling kostte toen nog drie keer niks. Kamperen met eigen caravan was echt veel goedkoper dan in een huisje of stacaravan.

Pirata

Pirata

24-08-2019 om 16:03

Was?

Dat is nog steeds veel goedkoper hoor...
Overigens, ik doe dat bij elk jaar met een tent of caravan, en niet alleen vanwege de kosten. Ik trek graag rond, op de bonnefooi.

Nicole

Nicole

24-08-2019 om 16:04

vakanties van vroeger

Heerlijk vond ik ze, de vakanties van vroeger. Ieder jaar naar dezelfde camping in Zuid Frankrijk, aan de zee, met mijn tantes en ooms, neefjes en nichtjes. Meestal waren we er met 3 gezinnen tegelijk, soms eentje extra. Veel bijzonders werd er niet gedaan, daar was het geld niet echt voor. Dus meestal 1 keer uit eten en zo nu en dan een ijsje halen. En we bezochten hier en daar een dorpje of een marktje.
We waren er dan weer wel 4 weken dus we hadden het gevoel een eeuwigheid weg te zijn geweest. En altijd mooi weer.
's Ochtens kocht mijn vader de Telegraaf (die krant hadden we alleen op vakantie, en was een dag uit) en in de ochtend de uitzending van anwb alarmcentrale luisteren (nostalgie nu!)

Zelf al allerlei dingen geprobeerd. Centerparcs vind ik ook niet geslaagd, stedentrips wel of juist alleen mooie natuur.
Leukste tot nu toe, de week van kerst en oud en nieuw doorbrengen in een gehuchtje in Zweden, stedentrip NewYork, wandelen in de bergen in Italie, toerist uithangen in Londen en naar Harry Potter (kinderen waren zo enthousiast)

Niks doen

Is voor mij de hele dag bij camping /huisje hangen. Doen wij zelden tijdens de vakantie.

Een uitje tijdens vakantie is voor mij niet iets wat geld kost (behalve benzine om er te komen) dus broodjes en drinken mee en stadje/marktje bezichtigen of wandelen. Dat hoeft niet de hele dag te duren, dus smiddags kan er op de camping gehangen/gezwommen worden. Afhankelijk van de activiteit die dag.

Met eigen tent kan dan heerlijk goedkoop zijn.

Nicole

Ik heb soortgelijke herinneringen aan vakanties (jarenlang naar zelfde dorp vlakbij een meer in Oostenrijk, vaak was er ook familie). We gingen wel vrij vaak uit eten omdat dat daar relatief goedkoop was. We zwommen veel, maakten ook wel bergwandelingen (beklommen elk jaar de top van een bepaalde hoge berg). Vakanties waren in ieder geval voor mij en mijn nichtje hoogtepunt van het jaar, met veel voor- en napret.Toen ik en mijn broer niet mee gingen (na jaar of 10) zijn mijn ouders er nooit meer geweest en gingen ze trekken door Frankrijk en Italie.
Later heb ik mijn ouders wel eens gevraagd of ze het niet saai vonden elk jaar naar zelfde dorp maar mijn moeder zei dat het zulke heerlijke ontspannen weken waren omdat wij als kinderen ons de hele dag zelf vermaakten en er weinig "moest".

Opladen

Vakantie is en periode van opladen. Hoe, waar en met wie, is voor ieder verschillend.
Als je voor jezelf maar mag beleven dat die accu er weer tegenaan kan.

Een weekje klooster met mooie boeken of een schildercursus of een weekend kuuroord 2000 met ontbijt en uitzicht over een Limburgse vallei, heerlijk toch.
Maar dat kan je ook ervaren op een camping waar de rivier langs kwabbelt of het animatieteam je kinderen meeneem op speurtochten. Als je maar kan ontspannen, dan is je vakantie geslaagd.

Eens

' Als je maar kan ontspannen, dan is je vakantie geslaagd.'

Een wandelvakantie op de Himalaya zou voor mij echt geen vakantie zijn ...

Dees

Dees

26-08-2019 om 11:51

Voor mij wel

Voor mij dus wel! Ik heb een zittend beroep dus stil zitten doe ik genoeg. Lekker einden wandelen (afgelopen vakantie ook dagelijks gedaan) is heerlijk, hoofd lekker leeg en ontspannen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.