Home » Forum » Normaal gedrag

Normaal gedrag?

Tips voor thuisscholing

Ben jij naast ouder ook ineens de leraar of lerares van je kind(eren)? Dat is best een pittige taak! Hoe maak je thuisscholing leuk?
Je leest het in dit blog »

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Saraatje
Normaal gedrag?

Hoi,
Er is iets en vraag mij af of het normaal is.
Ik en mijn zus hebben een vader die er wel altijd voor ons klaar stond, maar knuffelen met ons deed hij niet. Waarschijnlijk te maken met zijn verleden. Wel zagen we dat hij in zijn relaties heel liefdevol was. (Mijn ouders zijn gescheiden). Toen wij eenmaal 18+ waren wilde hij wel knuffelen.

Ik heb zelf geen kinderen, maar wel 2 lieve stiefkinderen. (Zoon van 8 en een dochter van 6). Hun moeder is vertrokken naar de VS en zodoende staat mijn vriend er alleen voor.

Hij heeft een zeer hechte band met zijn dochter en knuffelt met ze. Tot zover heel normaal. Maar ik kriebel mijn vriend omdat hij dat lekker vind. Op zijn hoofd en rug. Zijn dochter vroeg waarom ik dat doe. tja, omdat hij dat lekker vind. Nu kopieert zij mijn gedrag. Tot zover niet erg, maar mijn vriend geniet er net zo van als zij het doet. Lijkt mij niet normaal. Of is het wel normaal gedrag tussen vader en dochter.
Ook masseer ik mijn vriend zijn schouders na een lange dag werken, nu wil zij dat ook doen, daar heb ik wel een stokje voor gestoken door haar op een vriendelijke manier af te leiden. Ze hoort kind te zijn, lijkt mij.

Ik doe nu geen liefdevolle aanrakingen als zijn dochter in de buurt is. Voelt voor mij best afstandelijk naar mijn vriend toe.

Ik weet niet wat wel of niet normaal gedrag is.
Moet ik het toelaten? Ik heb het al een keer rustig proberen te bespreken, maar m'n vriend werd er boos om. Want hij vind het blijkbaar normaal.

We wonen trouwens sinds een paar maanden samen en merk het pas sinds de laatste weken.

Graag jullie advies hierin en hoe ik hier een draai aan kan geven.
Ze helpt mij trouwens ook met het huishouden. Ze doet alles wat ik ook doe. Een moederfiguur heeft ze nooit gehad, zou dat het gewoon zijn? (Moeder is vertrokken toen ze net 4 jaar was).

Mijn gevoel zegt: wel leuk blijven samen, een knuffel en een kus. En het kriebelen/masseren als we alleen zijn. Jammer, maar het is niet anders.

Lilian1
gewoon hoor dat kriebelen

zolang t op de rug is, lekker laten gaan. Jullie kunnen ook gewoon door kriebelen en masseren. Ik denk dat ze een rolmodel zoekt en dit zijn gewone dingen die kinderen ook doen. nadoen is een heel groot deel van de opvoeding dus geen zorgen maken.

Saraatje
Ok

Dat snap ik, maar het is meer de reactie van mijn vriend. Hij geniet er zichtbaar van. Kronkelt en spint als een kat om het even te zeggen.

Maar als dat normaal is, danzal ik het los te laten.

Dankjewel voor je advies.

Lilian1
ik zie t meer als kietelen?

Ja hoor laat t maar lekker gaan. En met t huishouden: geef haar eigen taakjes, bv de vaatwasser of zo.

Tijgeroog
Saraatje

De feedback die je vriend geeft naar z’n dochter geeft aan haar de boodschap dat het fijn is wat ze doet, en dat is voor haar heel belangrijk. Daardoor voelt ze zich gewaardeerd. Waarschijnlijk overdrijft hij om die reden z’n reactie ook nog.
Dat doe ik ook richting m’n kinderen, en ik zie dat bij andere ouders ook gebeuren. Heeft ook als voordeel dat ze er langer mee door gaan, en als het fijn voelt is dat ook best aangenaam. ;-)

Dus ja, volgens mij is dit volkomen normaal gedrag. En is het genieten van je vriend ook op een hele andere manier dan hoe hij geniet als jij hem kriebelt.

juf Ank
Ik ben wel benieuwd

Waardoor je er geïrriteerd van raakt. Is dat het gevoel van hij gaat te ver met zijn dochter uit bezorgdheid dat dat schadelijk zou kunnen zijn?
Of is het meer dat je het vervelend vindt dat je vriend dat soort fysieke genoegens beleefd bij iemand anders?

Ik hoop trouwens dat jij en de kindjes ook aan jullie trekken komen. Want het klinkt een beetje alsof alleen je vriend degene is die 'verwend' wordt?

Enna M.
klinkt niet raar

Hoe jij er tegenaan kijkt wel, maar dat heb je waarschijnlijk al door omdat je ook een omschrijving geeft van je eigen jeugd met fysiek afstandelijke vader. En misschien maakt het ook uit dat je geen eigen kinderen hebt, je bent er zeg maar niet geleidelijk in de moederrol gegroeid.

Ik sluit me aan bij vorige reacties, het lijkt me volkomen normaal hoe je vriend reageert op zijn dochter. Waarschijnlijk doet hij naar zijn dochter toe extra zijn best om haar te laten weten dat hij haar gekriebel en massages waardeert. Ze is ook nog maar 6, dat is jong. Als ze gaat puberen wordt het vast anders.

Pennestreek
Ja hoor, heel normaal gedrag

het is me niet helder wat jij er niet normaal aan vindt. Als jij je vriend kriebelt, heeft dat dan een erotische lading en denk je daarom dat de dochter van je vriend er dezelfde lading aan geeft? Of denk je dat je vriend het ook erotisch vindt als zijn dochter hem kriebelt? Welnee! Fysiek contact is van levensbelang voor alle zoogdieren. Apen vlooien elkaar ook, toch?

Hier ook zo'n kriebel-contact met mijn vader. Nog, ik ben bijna 50 en hij is 81. Heerlijk dat we dat nog steeds kunnen delen. Met mijn man vind ik dat lastiger, omdat hij het vaak ziet als opstapje naar meer. Voor mij zijn dat twee heel verschillende dingen, kriebelen is om te ontspannen, meer niet.

Maar lekker laten gaan. En omdat ik uit je post haal dat de dochter erg bezig is met jullie samenzijn als gezin, en daarin haar rol, taak en plaats probeert te bepalen, misschien kunnen jullie elkaar ook kriebelen? Dan weet je in ieder geval zeker dat er niks erotisch aan is :-). En vergeet de zoon niet he, zorg dat die zich niet buitengesloten voelt. Maar dat is natuurlijk vooral aan je vriend.

mijk
Ik kom yit een echt kriebelgezin

Mijn man helemaal niet. Dus hier ook wel blij dat de kinderen kriebelaars zijn. Doe dat ook al bii ze sinds ze babies zijn. Pure ontspanning!!

Mijk

Dees
Gezellig

Mijn zoon en man vinden het niet fijn gekriebeld te worden.....maar wel fijn om te kriebelen en mijn zoon vindt aan mijn haar frunniken fijn.

Heel vaak tijdens het voorlezen wordt ik door zoonlief gekriebeld.

Saraatje
Reacties

Dankjewel voor jullie reacties!!
Hierdoor kan ik het zeker loslaten!! Het is meer dat het mij aangeleerd is dat er tussen ouder en kind een afstand moet zijn. Ik ben het niet gewend.
Zeker niet dat de reactie van mijn vriend hetzelfde naar mij is als naar zijn dochter. Ik kan natuurlijk geen gedachten lezen.

Mijn vriend verwend mij ook hoor, ik heb het echt met hem getroffen!!! En de kids.... Ik heb het verder heel goed getroffen!!

Nogmaals bedankt voor jullie feedback. :)

Kaaskopje
Ik begrijp je onzekerheid wel

We leven in een tijd die je als verwarrend kunt ervaren. Vroeger stonden mensen bij veel minder stil dan tegenwoordig, vermoed ik zomaar. Wat mag je nog doen zonder dat het over de schreef gaat? Is een aanraking seksueel getint te noemen, of gewoon lekker en leuk?

Als mijn moeder verbrand was, vroeger dus, dan mocht ik de vellen van haar rug trekken. Omgekeerd werd dat ook bij mij gedaan. De geluiden die daarbij gemaakt werden zou je in de tijd van nu bijna niet meer durven maken met de ramen open :-)). Oh heerlijk, ja daar, ga maar door hoor doet niet zeer! Ik van mijn kant "oh dit wordt een grote lap! Niet bewegen!". Zo zie ik het gekriebel en daarop volgende gekronkel bij jullie ook. Zit maar eens stil terwijl er zo lekker op je rug gekriebeld of gekrabd wordt. Gewoon van blijven genieten, het is normaal.

Saraatje
Aanvulling

Wat ik al zei, vanuit mijn jeugd was er een zekere afstand tussen ouder en kind. Ik heb wel liefde gekregen. Maar bij mij waren de vaders aan het werk en moeders was de hort op met vriendinnen.
Van de oppas kregen we aandacht. Als mijn moeder er was, dan was ze zeker liefdevol!

Nu zie ik hoe vaders met hun kinderen zijn en twijfel ik aan mezelf. Als ik jullie reacties zo lees hadden mijn ouders ongelijk.

Nogmaals dank, en sinds mijn vraag gaat het al beter omdat ik meer loslaat, nu weet ik dat het wel normaal is. Ik ben gerustgesteld.