Home » Forum » Vakantie 1

vakantie

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Juliana69
vakantie

Is het vreemd dat ik vind dat vriend met zijn volwassen dochters alleen op vakantie moet gaan en dat wij als koppel apart zonder de kinderen? Hij vindt het fijn om met hen op vakantie te gaan wat ik ook begrijp. Ik ga liever zonder hen, mijn eigen dochter gaat niet meer mee, zijn kids zijn 19 en 22 en vind het tijd om eens zonder hen te gaan

Mijntje
vreemd

Of het vreemd is? Niks is vreemd. Maar voor je vriend is het niet vreemd met zijn dochters op vakantie te willen. En zij met hun vader. Misschien hebben die dochters er jou er ook liever niet bij (elke keer). Dus je kan bv voorstellen dat hij samen met zijn dochters gaat EN samen met jou, twee keer dus.
Vakantie is geen gevecht voor liefde.

William
Wel ...

Het hangt er van af hoe zijn dochters tegenover jou staan en jij ten opzichte van hen; elke situatie is verschillend.

Maar los van het feit of je meegaat of niet, is het belangrijk om ook op tijd en stond (minstens 1x per jaar) ook even onder jullie tweetjes weg te gaan.

Zelf ga ik steeds mee met mijn vriendin en haar kinderen (volwassen en bijna-volwassen), ga ik ook even weg met mijn kinderen waar mijn vriendin soms wel en soms niet bij is, en we gaan ook 1x à 2x per jaar enkele daagjes onder ons tweetjes weg; dat laatste is zalig en ook echt nodig.

Lanza
Juist fijn

Ik denk dat het voor zijn dochters juist fijn is om tijd door te brengen met hun vader. Jij als vriendin van hun vader hoeft daar echt niet altijd bij te zijn. Los daarvan kun je uiteraard met je vriend samen weggaan. Ik vind daar niks geks aan.

Jullie hebben een relatie en hij is vader. Die twee dingen moet je los van elkaar zien. Jij bent geen onderdeel van zijn gezin.

rutiel
Nee niet vreemd

Nee, lijkt mij ook niet vreemd. Maar als ik het goed begrijp wil jij dat jouw vriend én met jou apart op vakantie gaat én met zijn kinderen? En hij wil graag samen met zijn kinderen en met jou op vakantie, dus met z'n vieren?

Wellicht is het dan eens tijd om uit te zoeken waarom zijn (of hun, als de wens ook van zijn dochters afkomt) voorkeur hier naar uitgaat. Is het gewoonte? Zijn het de financiën of zijn werk die maken dat hij maar één keer op vakantie kan? Of ziet hij om één of andere reden tegen een vakantie met z'n tweeën op?

Je hebt er denk ik weinig aan om tegen hem te zeggen: op OOL vinden ze het helemaal niet vreemd dat ik vind dat jij alleen met je dochters op vakantie moet gaan.
Blijkbaar denken jullie anders over de invulling van jullie vakantie. Het lijkt mij zaak om hierover in gesprek te gaan.

Jasmijn
wij doen ook allebei

We gaan samen met de kinderen (zijn kinderen) en doen vakanties samen, zonder de kinderen. Niet het een wel en het ander niet.
Vaak gaat hij met zijn kinderen ergens weg in Nederland en kom ik een paar daagjes langs, ik hoef er niet perse de hele tijd bij te zijn en het lijkt me voor de kinderen ook wel eens leuk om hun vader voor zichzelf te hebben

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.