Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Vakantieganger

Vakantieganger

19-08-2019 om 21:56

Hoe was het ? Vakantie

Hoihoi, nieuw draadje. Mijn vraag is: waar zijn jullie dit jaar op vakantie geweest en is het aan te raden ? Wij zijn dit jaar wegens omstandigheden thuis gebleven. Ben benieuwd ! Wie weet kunnen we elkaar iets aanraden voor volgend jaar ! 😊


Tijgeroog

Tijgeroog

26-08-2019 om 12:00

Gelukkig

"Een wandelvakantie op de Himalaya zou voor mij echt geen vakantie zijn ..."

Die staat bovenaan m’n wensenlijstje! (Maar als iedereen daar heen zou gaan zou het er veelte druk worden)

Alternatief voor Tijgeroog

In de hoger gelegen skigebieden zoals Zell am See is het heerlijk wandelen over de toppen van de skipistes. Ze zetten daar wandelpaden uit voor mensen die niet kunnen skiën.
Vanwege zeurende knie, daar al een paar jaar gewandeld. De omgeving is zo mooi en stil. Genoeg tijd voor een praatje met passanten of om snelle skiërs te bewonderen.
Met de aanwezige liften ben je een stuk flexibeler dan in de Himalaya, lijkt mij. En minder last van zuurstoftekort!

Pennestreek

Pennestreek

26-08-2019 om 13:35

OT: 7 doden op Everest wegens drukte


https://www.youtube.com/watch?v=gZ7fAivQeMM
vanaf 1:16 een plaatje van de file op weg naar de top van de Mount Everest...

Doe mij dan inderdaad maar Zell am See/Kaprun. Prachtige omgeving!

Voor mij is vakantie een combinatie van actief zijn, cultuur snuiven en lekker met een boekje in de zon aan de rand van het zwembad. Die dagen relaxen probeer ik er nu een beetje in te krijgen. Man is erg van het in hoog tempo door andere steden en landen jakkeren. Maar ik vind wandelen/fietsen in mooie natuur minstens net zo lekker als steden bezoeken. En ik hou ook van klimmen/kajakken etcetera. De kinderen lijken wat dat betreft meer op mij, zeker de jongste. Dus de laatste jaren hebben we het tempo iets verlaagd (de pubers krijgen meer inspraak) en dat bevalt ook man erg goed. Hele dagen relaxen kan hij nog steeds niet, maar nu splitsen we af en toe op. Zalig!

Dees

Dees

26-08-2019 om 13:53

Heerlijk

Wij zijn in het verleden ook wel naar de grote publiekstrekkers van de nationale parken in de VS geweest, meeste mensen kennen de Grand canyon, Bryce en Zion wel. Super druk is het er altijd. Tot je bij de uitkijkpunten weg gaat en de wandeling naar beneden maakt. De rust die je dan vaak ervaart is heerlijk. Af en toe kom je natuurlijk wel iemand tegen omdat je toch op de paden blijft maar zeker als je de grootste of lastigste wandelingen neemt dan heb je die een kwartiertje die rust wel. Want veel mensen haken vlug af .... Je hoeft overigens geen ervaren loper te zijn om de moeilijkere wandelingen te maken het gaat meer over doorzettingsvermogen. Heerlijk is dat, de rust en lekker met het gezin aan de wandel.

Tijgeroog

Tijgeroog

26-08-2019 om 15:02

Himalaya en Kaprun

De weg naar de Alpen weten we te vinden hoor. Dit jaar aan de voet van de Matterhorn gestaan, oog in oog met een kudde gemzen in Italië, in Frankrijk naast een mooie gletsjer. Lekker geklommen... We komen graag hoog in de bergen, dus een trekking door Nepal is wel een droom.
Een week of 2, 3, met rugzakken daar rondwandelen lijkt me geweldig. Maar geen ambitie om de Mount Everest op te gaan, veel te vermoeiend, koud, gevaarlijk, duur. Ik heb het, wegens te gevaarlijk, de kinderen ook verboden. Voorlopig luisteren ze nog.

Pennestreek, waar/wat klim je?

hier

prachtige reis gehad door Azerbeidzjan, Georgië en Armenië (in 4 weken). De oudste (18) vloog halverwege terug om nog een week alleen thuis te zijn en een week met vrienden weg te gaan. Maar het was erg leuk dan hij er het eerste deel ook bij was.
De anderen zijn 15, 12 en 10 dus die gaan nog gewoon mee.

Het was wel een behoorlijk intensieve reis. Elke dag op pad, veel gereden, mooie plekken bezocht, gewandeld enz. Het eerste stuk (in Azerbeidzjan) was met gids en chauffeur, vanaf Georgië hadden we een huurauto (wel soms nog excursies met een gids).

Ik vond met name Georgië heel erg mooi en gevarieerd, en Azerbeidzjan het meest indrukwekkend omdat het zo'n totaal ander land is. Ik kan het dan ook absoluut aanraden om deze kant eens op te gaan. Dit ook omdat we ons echt altijd overal volkomen veilig en op ons gemak hebben gevoeld.

En waar maak je nog mee dat je op je wandeling door de bergen door 3 oude mannen wordt uitgenodigd voor een bekertje wijn en een stuk met kaas gevuld brood

Pennestreek

Pennestreek

27-08-2019 om 15:22

In Indonesië!

Nou, niet voor bier en kaas, maar voor een fris glaasje water en zelf gebakken pisang goreng en ander lekkers. Onze gids op Sumatra vond het heel erg leuk dat wij zelf Indische roots hebben en dat wij en de kinderen ons best deden om Bahasa te spreken. Dus met handen en voeten, wat Engels en wat Bahasa, aangevuld met nog wat Nederlandse woorden, hebben wij een genoeglijke twee uurtjes bij hem thuis doorgebracht met zijn familie. Ook op andere plekken werden we trouwens uitgenodigd bij mensen thuis. Indonesiërs zijn erg gastvrij.

Amsterdamse

Amsterdamse

27-08-2019 om 15:41

goreng

Pennestreek: goreng betekent gebakken, dus hoeft er niet nogmaals bij

Wij waren in Zuid Engeland, en dat was top. Stond al lang op het verlanglijstje, maar nooit gedurfd vanwege de regenkansen. We hebben één dag regen gehad, en verder heerlijk weer. Stad, kust en platteland afgewisseld. Wat is er veel moois in Zuid Engeland: ruige kust, pittoreske dorpen met overnachtingen in cottages, fijne Engelse mensen, high tea, Brighton, pubs, en kasteeltuinen en dat is echt een aanrader om een dag door te brengen met picknicken in het gras.

Pennestreek

Pennestreek

27-08-2019 om 15:57

Amsterdamse

het ging om het aspect 'zelf'. Dat goreng gebakken betekent weet ik wel, als kind van een Indo .
Wij waren ook in Zuid-Engeland, New Forest! Helemaal geweldig, maar niet thuis op de thee gevraagd door een local helaas...

Amsterdamse

Amsterdamse

27-08-2019 om 16:40

Taart

Hier ook een Indisch gezin Pennestreek! Java, en jij, of je ouder(s)?

Haha, nee niet thuis gevraagd door Engelsen, maar dat schijnen ze überhaupt niet snel te doen. Ze spreken liever af in de pub.
Wél werden we overladen met zelfgebakken taarten in de cottages. En eieren van eigen kippen en fruit uit eigen tuin. Er stond altijd verse melk klaar, en een uitgebreide selectie aan thee, koffie, olie, boter, kruiden.
Dat vond ik ook zo fijn, dat je niet steeds die basisingredienten hoefde mee te nemen.

Pennestreek

Pennestreek

27-08-2019 om 17:15

Amsterdamse

Bandung, zowel mijn vader als mijn schoonvader. Ook Java dus.

Wij zaten in een hotel, dus geen verwennerijen helaas. Volgende keer dus ook maar cottages boeken dan

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.