Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Minder dan 30 koolhydraten per dag


Hangkous

Hangkous

10-08-2019 om 17:31

Etiketten lezen

Altijd, en overal van alles wat een etiket heeft.
Herken ik in het Frans, Deens, Noors en Zweeds de melk en de halvarine aan de hoeveelheid vetten per 100 gram.
Zie ik het verschil tussen gehakt en tartaar.
Weet ik welke jam halviture is.
Zo makkelijk als je daar bedreven in bent.

Calorie-inname is leidend

TS wil graag afvallen. In dat geval is de totale calorie-inname over de gehele dag gezien leidend. Eet je meer dan je lichaam nodig heeft, dan zal je aankomen. Eet je minder dan je lichaam verbruikt, dan ga je afvallen. Het is niet verstandig om een hele productgroep uit je eetpatroon te gaan schrappen. Minder dan 30 gram koolhydraten is wel erg weinig. Het kan goed zijn om koolhydraten te minderen en daarbij je eiwitinname hoog te houden. Maar je lichaam heeft ook zeker koolhydraten nodig om goed te functioneren. Zelfs je hersenen hebben suikers nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Probeer dus zeer zeker het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt te verminderen. Maar zorg wel voor een goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

30 gram is echt weinig!

Ik heb nu een week de app van de eetmeter ingevuld en, omdat ik drie kilo wil afvallen, ook niet heel veel gegeten. Veel groente, eieren, vis en kip, fruit en yoghurt, weinig brood.
Ik kom toch op iedere dag zo’n 120 gr koolhydraten en 1100 kcal. Vanwege diabetes type 1 en een ingestelde insulinepomp, die ik natuurlijk wel zelf kan bijstellen, vind ik het moeilijk om nog minder te eten. Vraag me echt af hoe de mensen het doen om zo weinig koolhydraten te eten. Ja, als ik fruit schrap, maar dat vind ik juist zo lekker.

aleid

aleid

05-09-2019 om 18:56

fruit

is precies wat je even niet al te veel moet eten. 30 gram per dag maximaal van fruit wat eindigt op het Engelse - berry. Verder 30 gr noten, maximaal 100 gram zuivel, heel veel groenten, avocado, vlees/vis/vega en nog meer groenten...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.