Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
oma

oma

03-05-2019 om 17:03

Starten als gastouder

Binnenkort ga ik starten als gastouder, speciaal om via de officiële weg op mijn kleinkinderen te passen. De opleiding is bijna afgerond. Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met de bijbehorende belastingaangifte. Is het verstandig om het als WUO (Winst uit onderneming) of ROW (Resultaat uit overige werkzaamheden) op te geven?

Oma

Volgens mij hangt dat er vanaf of je ingeschreven staat bij de kamer van koophsndel (dan winst uit onderneming) of werkt via een bemiddelingsbureau (dan dat van overige werkzaamheden)

ZZP gastouder

Om zzper te zijn voor de wet moet u aan een aantal criteria voldoen.
Een kvk inschrijving is niet verplicht.
u moet minimaal 3 klanten per jaar hebben, dus 1 vraagouder is te weing
u moet minimaal 1225 uur per jaar werken, daarbij zijn administratieuren en schoonmaakuren mee berekend
u hoeft geen administratie bij te houden maar wel, om aan de criteria te voldoen, dus urenregistraties en contracten met vraagouders

https://www.belastingdienst-ondernemerscheck.nl/

Patriesie

Patriesie

27-08-2019 om 09:49

Ik zelf

Geef het altijd op als "inkomen uit ander werk". Let wel op dat u een deel van uw inkomen opzij moet zetten voor de belasting. Het is handig om een schatting te maken van uw jaarinkomen en dan voorlopige aangifte inkomstenbelasting te doen. Dan betaalt u per maand een deel van de inkomstenbelasting en staat u aan het einde van het jaar niet voor verrassingen. Na afloop van het jaar wél nog even definitieve aangifte doen. Veel succes in uw nieuwe baan

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.