Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Annie

Annie

28-07-2019 om 10:38

Angst voor honden


Paddington

Paddington

27-08-2019 om 11:24

Hond in restaurant

mag je zien en niet horen, dat vind ik ook.

Laatst waren we in een lunchroom van een museum (waar je dus met hond naar binnen mag) en pas toen mensen al een paar minuten naast ons zaten met hun eigen hond, zagen de 2 van ons liggen.

Persoonlijk heb ik geen problemen met honden in een restaurant. Net als dat je met kinderen doet: zorg dat anderen er geen last van hebben. Sommige kinderen gaan mij echt op mijn zenuwen net als sommige honden. Veel oefenen en blijven herhalen is in beide gevallen de beste manier om het aan te leren.

Lusithania

Lusithania

27-08-2019 om 11:46

Ik ben benieuwd......

Ik sta op de wachtlijst voor een geleidehond en die mag alleen met zeer goede reden geweigerd gaan worden. De tijd zal het leren en zomaar blaffen mogen ze sowieso niet.

rutiel

rutiel

27-08-2019 om 12:15

Was er niet een apart draadje over hondenergernissen of zo? Het gesprek lijkt nu wel weer erg af te dwalen naar de bekende stokpaardjes over hondengedrag en ergernissen daarover...

Ad Hombre

Ad Hombre

27-08-2019 om 13:15

Lusithania

"Ik sta op de wachtlijst voor een geleidehond en die mag alleen met zeer goede reden geweigerd gaan worden. De tijd zal het leren en zomaar blaffen mogen ze sowieso niet."

Ik weet niet of alle geleidehonden hetzelfde zijn, maar de hond die ik meegemaakt heb was absoluut voorbeeldig op dat gebied. Nooit een blafje van gehoord.

Ad Hombre

Ad Hombre

27-08-2019 om 13:16

rutiel

Nee, er was een apart draadje over honden, maar helaas houdt niemand zich daar aan. (al valt het met het aantal hondendraadjes de laatste tijd wel mee geloof ik)

Lusithania (ot)

Ik ken redelijk veel geleidehonden en heb er maar 1 gezien die blafte en zijn baas door de bosjes trok, die is er ook niet lang geweest. De rest van de honden is allemaal echt een fijne hulp ( Dus dat komt echt vast goed!

ook de honden die niet als geleidehond bij hen komen zijn zo gewend aan hun handicap dat ze meedraaien in het gebeuren. Toen ik hen net kende en de gewone hond met de werpstok wilde gooien snapte ik niet waarom hij steeds de stok weer terug trok en naar de andere kant ging. Pas later zag ik dat zijn baas rechts was en hij daar de stok in zijn hand schoof als hij zijn rechterhand ophield. en ik was dus links dus de hond dacht dat hij aan de verkeerde kant was.

Wat betreft t restaurant

onze hond die we nu hebben kan heel goed mee naar een terras, die gaat op zijn gemak liggen kijken voor mijn voeten wat er allemaal langs komt. Wat een verschil met de vorige hond die daar niks van moest hebben. Naar een restaurant hebben we nog niet gedaan.

Lol

'… Ik was laatst bij iemand lunchen en zij lieten hun kat over tafel lopen.'

Haha, dat zie ik onze Leonberger nog niet doen.

Triva

Triva

28-08-2019 om 08:54

"Nee, er was een apart draadje over honden, maar helaas houdt niemand zich daar aan. (al valt het met het aantal hondendraadjes de laatste tijd wel mee geloof ik)"

Er is een aparte rubriék voor huisdieren.....

Ad Hombre

Ad Hombre

28-08-2019 om 19:03

Triva

Ja, maar helaas houdt dat de mogelijkheid open dat 'recente inhoud' vol staat met draadjes van enthousiaste hondenbezitters.

Dus de verplichte hondendraad is ingeruild voor een huisdierenrubriek? Geen handige keus...

Deze staat trouwens in basisschoolleeftijd...

Hulp nodig

Alle problemen in verband met psychologische barrières, zoals angst voor honden, moeten worden opgelost met een psycholoog, want dit fenomeen is heel normaal voor een kind en je moet het kwijt te raken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.