Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
AnaXel

AnaXel

27-07-2019 om 13:16

Laag IQ toch 6 vwo


Begeleiding

Ik weet niet of het aan de test zelf ligt of aan de begeleiding tijdens die test.
Toen de kinderen getest werden ( onderdeel dyslexie- onderzoek), vernam in van andere ouders hoe hun zoon zo gestresst was dat hij eerst een half uur had zitten huilen, wat van zijn tijd afging. Ze vond de uitslag ook onbetrouwbaar en de school mocht er niets mee doen.
Ik vroeg aan mijn kinderen hoe zij het beleefd hadden. Ja, ze waren ook onzeker maar hadden niet hoeven huilen. Ze probeerden de test zo goed mogelijk te maken; hadden niet een naar gevoel bij de vraagstelling zelf, maar wel hoe ze er naar toe gebracht werden door de begeleiding.

Een paar jaar werd één kind, gezien houdbaarheid test, opnieuw getest. Uitslag lag 15 punten hoger. Kind zat opdat moment in een heel moeilijke tijd op school. De begeleiderwilde wel eens weten wat kind eigenlijk in zijn mars had en heeft goed opgelet hoe kind op de vraagstelling reageerde. Of kind de vraagstelling begreep etc. Dat is niet hetzelfde als aan juiste antwoord helpen maar een indruk krijgen hoe de hersenen van het kind ‘werken’.
Kind voelde zich zodoende ‘veilig’ genoeg om op zijn eigen manier keuzes te maken.

Alleen was de school niet blij met dat resultaat. Oh, als hij dan zo slim is, waarom heeft onze aanpak dan geen effect. Grr. Alsof dat bij voorbaat aan het kind lag.

Dus ja, grote verschillen bij één kind bestaan bestaan. Maar of dat aan de test ligt, valt te betwijfelen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.