Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Fransien

Fransien

30-08-2019 om 20:03

Loslopende honden

Vandaag was ik lekker aan het wandelen en heb ik een loslopende hond gezien die achter een stel koeien aan zat, het baasje stond te kletsen en greep niet in. Na een tijdje riep het baasje (meerdere keren) en gingen ze weg.
Ik zag in januari een oproep op facebook (https://www.facebook.com/gooisnatuurreservaat/videos/2267015586913171/) met zo'n zelfde soort incident, dit keer zonder dat het baasje ergens te bekennen was.
Wat mij betreft mogen ze de baasjes een al dan niet voorwaardelijke ontzegging van hondeneigenaarschap opleggen. Wat mij betreft is dit een typisch geval van een baasje die z'n verantwoordelijkheid niet neemt.

Euh

Ja maar wat wil je met deze post? Behalve je irritatie ventileren?
Sini

Woef

Woef

31-08-2019 om 00:56

Stokpaardje offtopic

Fransien staat redelijk bekend hier als honden/hondeneigenaar haatster.
Zijn de huisdieren verbannen naar een eigen rubriek, dan volgt ze ze om alsnog te gallen.

Waarmee ik het gebeurde niet goedkeur overigens, maar ik ben dat galbakken wel heel erg zat.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-08-2019 om 02:06

Snap het ook niet

Denk je dat de 'daders' hier meelezen? Heb je alleen dit filmpje van januari op kunnen duikelen? Is er in alle tussenliggende maanden niets gebeurd dan?

Op zich heb je gelijk hoor, de eigenaar had in moeten grijpen of de hond daar gewoon niet los mogen laten. Die ophef levert veel te veel stress op bij de koeien. Maar wie weet was het de eerste keer dat dit gebeurde wat deze hondenbaas betreft. Als iedereen met een auto meteen bij het eerste de beste foute gedrag zijn rijbewijs moest inleveren, zouden er nog maar weinig mensen de weg op kunnen.

Januari?

'Ik zag in januari een oproep op facebook '

Dat je dat nog weet!

40er

40er

31-08-2019 om 08:42

Oproepjes

Hier zie ik de laatste tijd nogal veel oproepjes van verdwenen katten. Allemaal in dezelfde wijk....... Waarom laat iemand daar zijn kat nog los lopen???

Wil40

Die katten zijn waarschijnlijk de wijk uit gejaagd door de loslopende hond die Fransien heeft gezien. Als hij koeien aankan, zullen katten geen probleem zijn.
De verdwenen katten waren niet toevallig allemaal zwart-wit gevlekt ... ?

Kaaskopje

Kaaskopje

31-08-2019 om 10:10

40'er

zit jij ook op zo'n buurtapp? Ik heb nextdoor op mijn telefoon en inderdaad gaat er geen week voorbij zonder vermiste kat. Toch is dat wel handig. In de tijd van de kabelkrant hebben wij daar ook eens een bij ons gebrachte kat op gezet. De eigenaar bleek op een verrassende locatie te wonen. Hoe kat hier verzeild is geraakt is een raadsel. Net als met onze kat. Die bleek vier weken na de verdwijning in een wijk verderop te zitten. Ik heb het sterke vermoeden dat kat op de een of andere manier in een auto is gekropen en zo meegelift is. Met die app, die toen uiteraard nog niet bestond, hadden we wellicht eerder aanwijzingen gekregen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.