Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kaaskopje

Kaaskopje

31-08-2019 om 09:49

Verkoop aan huis, het geldkistje


Kaaskopje

'ik zit namelijk niet in de bijstand'

Zie #28

Emmawee

Emmawee

02-09-2019 om 07:11

Knurf

Niet elke uitkering is bijstand.
Dus ja, Kaaskopje heeft een uitkering (#28) en nee, ze heeft geen bijstand.
Wat jij in #17 beweert is schromelijk overdreven onzin en het geeft wel een vrij treurig beeld van hoe je over (mensen met) een uitkering denkt.

Kaaskopje

Is het mogelijk dat je de spullen op je pad naar je voordeur zet? Of net in je vortuin?Dit is een drempel voor de jatters, die doen dat liever uit t zicht.
Een paal in de grond,lekker diep en dan een simpel geldkistje van de action erop schroeven. Ze hebben er al hele kleine van ongeveer 10 cm. Ik zag ze toen bij t speelgoed liggen.De sleutel heb jij dan binnen. De paal laat je savonds gewoon staan en dan laat je het geldkistje open staan zodat ze zien dat er niks in zit.Veiliger kun je het (simpel gemaakt ) denk ik niet maken.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-09-2019 om 11:11

Lilian

Dat is juist een van de obstakels . De keuken kijkt uit op wat ik maar straat noem. Ik heb daar amper zicht op, tenzij ik in de keuken ben. Onze voordeur zit aan de zijkant en de woondeel-ramen in onze eigen achtertuin. Daar komen ook veel mensen achter en langs, maar om daar naar binnen te stappen zal veel brutaler voelen. Een geldpotje aan de buitenkant hangen, is ook daar onvoldoende veilig. Dat op die plek ook 'vage zaken' worden afgehandeld, is daar wel bewijs van. Men voelt zich onbespied. En ik hou dat ook liever zo. Zij weten waar ik woon, ik niet waar zij wonen. Wat me zaterdag echt opviel was dat toen ik bij het dakraam stond, stom toeval, er net een auto parkeerde, maar meteen weer vertrok. Ik hou het gevoel dat hij mij gezien heeft en besloot dat hij dan beter weer kon verkassen.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-09-2019 om 11:14

Conclusie

ik denk dat een oplossing dus moet zijn dat ik een kistje aan een plank schroef, zodat ze hem niet mee kunnen nemen. Nou ja, kan wel, maar het is een stuk moeilijker. Een mooi klusje voor de komende winterperiode.

Kinderen

Laat het bordje door een kind stelen en zet een spaarpot neer. De meeste mensen hebben wel het fatsoen om daar vanaf te blijven. Als het schemerig/donker wordt, haal je de boel binnen als je bang bent voor vandalisme. Zorg ook dat je op onregelmatige tijden je kraampje vult en het potje leegt. Werkte hier prima en mijn dochter was blij met het zakcentje dat ze zo verdiende aan de kastanjes en noten. Ze heeft het ook zelf in zakjes gedaan dus leermoment dat werken loont.... Of is het dan kinderarbeid?

Lol

Stelen moet schilderen zijn....

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2019 om 12:10

Hihi ...

Laten we hopen dat dit geen Freudiaanse vergissing was!

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2019 om 12:15

Als ik het goed heb ...

Als ik het goed heb, kan Kaaskopje ook een bordje ophangen waarmee zij waarschuwt voor de hond. Iets minder vriendelijk; dat wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-09-2019 om 12:58

Haha

De hond heeft een reputatie die ik kan misbruiken, dat is waar ). Ik hoor kinderen af en toe smoezen "ik ben bang voor die hond", de ander: "hij zit vast weet je...". Veel geblaat maar weinig wol, wat de hond betreft, maar dat hoeven ze niet allemaal te weten

Triva

Triva

02-09-2019 om 13:07

Bedenk

of al dit gedoe het allemaal wel waard is. Je hebt mensen die niet betalen en wat meenemen en je hebt mensen die het geldkistje meenemen. Je kunt het toch niet allebei voorkomen. Je bent vast vaak genoeg thuis: zet het spul buiten als je thuis bent of zet een krijtbord buiten waarop je zet wat er binnen allemaal te koop is (plank schilderen met schoolbordverf of kringloopkrijtbord of een markerboard) en vraag ze aan te bellen. Ik zou niet moeilijk doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-09-2019 om 13:44

Triva

Ik geloof dat ik beter kan leven met dat iemand iets onbetaald meeneemt, dan het geldkistje. Jammer en niet netjes, maar ik hoop dat diegene er blij mee is. Aanbellen is vermoed ik een te hoge drempel voor impulsgedrag. Ik zou zelf afhaken. Wat een gedoe, laat maar...

Geen duur geldkistje.

Gewoon een leeg potje neerzetten, wat groente en fruit neerleggen en regelmatig dat potje legen.
Wat heb je te verliezen?

Als je er bloednerveus van wordt en de hele dag tussen de gordijnen moet gaan gluren naar criminele activiteiten rondom je handel, zou ik er niet eens aan beginnen.

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2019 om 18:30

Ja maar ...

Misschien kan Kaaskopje met het tamelijk kneuterige - en dus sfeer bevorderende - aan huis verkopen van groenten, kruiden, fruit, kastanjes en noten eraan bijdragen dat het aantal "vage" praktijken in haar buurt naar beneden gaat. Zeker als buren haar voorbeeld zouden volgen, kan het de neerwaartse spiraal van richting doen veranderen. Zo bezien zal elk gestolen kleingeld en kistje 'het' dubbel en dwars waard kunnen zijn.

Rode krullenbol

Kaaskopje

Kaaskopje

02-09-2019 om 23:03

Rode Krullenbol

Ik hou het voorlopig bij een overschot uit gezaaide plantjes en misschien jam. Het was niet mijn bedoeling om alle kastanjes uit de wijk te verzamelen 😉.

Is eigen producten uit een tuin verkopen kneuterig? Dan zijn er heel wat mensen kneuterig. Ik word zelf vooral blij als man ergens voor een habbekrats groente heeft gescoord en vind het een leuk idee als anderen dat ook bij ons kunnen doen . Vergeleken met de supermarkt veel goedkoper en ook écht biologisch en uit liefhebberij geteeld.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-09-2019 om 23:27

Wil

Daarom voeg ik tips voor een steel-proof potje, zodat ik het losss kan laten😀

Op zich heb ik wel wat te verliezen. Ik heb voor de potgrond betaald, de potjes waar de plantjes in staan, het zaad en het vele water. Dus wat in het geldpotje gaat is gewoon een kleine bijdrage voor die kosten. Met dat geld kan ik weer naar een plantenmarkt voor nieuwe plantjes. Zelfs als dat er maar één is, vind ik dat al leuk.

Kaaskopje

Voor volgend jaar zou ik a) een overschot aan zaailingen proberen te verkopen op de vrijmarkt, maar eerder al b) afspraken maken met medetuiniers over wie wat aanplant: de een de bonen, de ander de kool ofzo. Kan je ruilen.

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

03-09-2019 om 13:16

Temet

Er schijnen hele ruilevenementen te zijn, maar daar ben ik veel te 'klein' voor. Ik heb zo'n 6 vierkante meter moestuin in onze eigen tuin, aangevuld met plantenpotten eromheen. Volgend jaar hoop ik ook meer fruit te hebben. Een aantal bessenstruiken, peren en appels en als het stekje gaat wortelen ook druiven. De druiven zijn echt heerlijk. Ik heb ze nu gekregen, hopelijk volgend jaar al eigen oogst. Ze zijn ook geschikt voor boerenjongens ). Voor dat soort zaken, dus bessen, kruidenplantjes die ik teveel heb, jam e.d. wil ik volgend jaar eens experimenteren met een tafeltje bij de weg.

merel

merel

03-09-2019 om 20:26

leuk! Kaaskopje

Jammer dat ik niet bij jou in de buurt woon, want ik zou bij zo'n kraampje wel wat kopen. (moet het wel goedkoper zijn als in de supermarkt hoor
Mijn vriendin heeft een kraampje bij haar op de route met eieren staan, ik was er ook een keer bij dat we die haalden, je doet inderdaad geld in het kistje, heb er niet zo goed opgelet hoe dat ding vast zat, dus dat weet ik even niet. Het was in ieder geval een getimmerd mini marktkraampje (de eieren lagen droog) en het staat er alleen overdag.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2019 om 11:14

Merel

De lol is juist dat het goedkoper is. Zo doe je juist ook mensen met een kleine beurs een plezier. Bij tuinders heb ik ook nog het prettige gevoel dat ze gewoon krijgen waar ze recht op hebben, in plaats van het minimale van inkopers en supermarkten. Ik betaal bij wijze van spreken liever 1 euro aan zo'n tuinder dan 1,20 aan de supermarkt. Dan weet ik dat de tuinder véél meer heeft gekregen dan via de andere route.

Ik ga eens lekker verder nadenken de komende maanden. We zouden iets aan de schuur kunnen bevestigen. De schuur staat volgens de buren bijna op instorten, ze hadden ontdekt dat je er op sommige plaatsen zo doorheen kunt prikken, dus een schroefje in dat hout... mwah moet kunnen, haha.

Eieren... ja kipjes zitten soms ook in mijn hoofd, maar wat een gedoe lijkt me dat. Ik vind dieren in de tuin al snel 'zielig'.

QR code

Tikkie maken, qr code printen, lamineren en bij je kraampje hangen.
Hebben mensen geen contant geld nodig en kunnen ze je zo betalen

Kaaskopje

Kaaskopje

21-09-2019 om 21:49

Zo simpel kan het zijn 😀

Het is zeker het proberen waard. De praktijk is wel dat veel mensen daar nog niets van moeten hebben. Nu maar hopen dat alles gaat bloeien en groeien. Dit jaar was het nogal treurig. Geen schande kennelijk, want meer ervaren tuinders liepen daar ook tegenaan.

Leentje

Leentje

24-09-2019 om 22:52

Prikbord

Ons dorp heeft een prikbord op Facebook. Daar zetten mensen regelmatig dit soort dingen op ( aardbeien, eieren, groente). Dan spreek je even af wanneer je langs komt en haalt het op.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.