Relaties Relaties

Relaties

SVG

SVG

05-08-2019 om 16:30

Kritiek op mijn persoon


SVG

SVG

02-09-2019 om 14:06

Chrizztoffel

Ik ben inmiddels weer aan het werk. Ik heb nog geen verdere stappen kunnen ondernemen. Maar omwille van een specifieke reden heb ik dit nog aan 1 andere collega verteld, een vrouw. Zij heeft (evenals ik) een hoger diploma, werkt op een hogere functie en ze werkt met veel mannen samen (als ingenieur), maar ze werkt niet rechtstreeks voor onze CEO. Ze zegt vaak te moeten opletten om 'voldoende bewondering te moeten tonen als vrouw naar die mannen toe -zeker hogere managers- omdat zij anders als vervelende/dwarse vrouw wordt gezien'. Mannen accepteren niet hetzelfde gedrag van haar als van zichzelf: als zij ongevraagd het woord neemt, is ze onbeleefd, terwijl de helft van de mannen door elkaar praat, dat soort dingen. Ze vermoedt dat ik lijdende ben aan hetzelfde fenomeen en dat ik niet snel onder de indruk ben, ook/zelfs niet van onze CEO. Dat maakt hem -in zijn ogen- als man kwetsbaar omdat ik hem als vrouw niet 'zie' -hij noemt dat dan geen respect hebben. Vandaar dat hij onaangekondigd mijn bureau binnen kwam om mij de les te lezen. Hier werken wel wat mannen in het hoger management die zeg maar de nodige aandacht eisen. Er is een zekere hiërarchie. Ik had trouwens pas een meeting met CEO (die al lang gepland was) en na de meeting zei hij iets over het TV-scherm in zijn bureau -dat nu nòg groter is dan ervoor, en uiteraard is dat van hem groter dan dat van de andere managers. Hij zei dat niet zo maar dat was de onderliggende boodschap, vond ik beetje bizar. Maar dat doet mij een beetje vermoeden dat hij inderdaad een soort van indruk wil maken. Omdat dat telkens niet echt lukt, is hij -druppelsgewijs als een emmer die overloopt- boos geworden. Ik denk dat hij in het algemeen wel rustig is en zelden of nooit boos wordt of ongepast reageert dus ik wil niet naar HR om hierover te gaan klagen. Maar ik merk ook dat ik het flink lastig heb om vriendelijk te gaan doen tegen hem. Ik moet er wat mee. Zou het zo simpel kunnen zijn, gewoon een man-vrouw ding vraag ik mij nu af, en wat dan...

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2019 om 14:37

Wat dan?

Je zou je in dat geval kunnen 'bewapenen' met de relativerende cliché-uitdrukking: "Ach ja; hij zal wel wat te compenseren hebben" ...

Hoe dan ook, succes ermee!

Rode krullenbol

Niki73

Niki73

02-09-2019 om 15:01

Oei

Ik krijg visioenen van scherpe antwoorden ("Met de leeftijd wordt het zicht wat minder, he"), maar doe dat maar niet. Ik zou me oefenen in vage, sociaal wenselijke antwoorden. "Ja, mooi hoor. Veel plezier ermee."

SVG

SVG

02-09-2019 om 15:30

wenselijke antwoorden

Dat slechter zicht haalde hij zelf aan, ik ben dan zo lief geweest om te zeggen dat hij toch gewoon een groter bureau heeft en daarom natuurlijk wel een groter scherm nodig heeft.
Het is wel zo dat mannen zich anders kunnen (of mogen) gedragen op het werk. Hoe dan ook, ik kan zelf best wat advies gebruiken i.v.m. mijn eigen tekortkomingen die er ook echt wel zijn, dus mijn bezoek met HR blijft op mijn agenda.

Fotolijstjes

@SVG, wat dacht je van enkele fotolijstjes van dierbaren op je bureau. Dat geeft zo’n bleek van een typische vrouwelijke inslag. Kijken hoe ze dan reageren.
Als je effect merkt, hoe je ook geen tijdrovende cursus meer te volgen.

Andere tip; draag een ring met een grote opvallende steen, zo vrouwelijk.
Of een vrolijke gekleurde blouse.
Het is natuurlijk bespottelijk als die dingen een positief effect hebben, maar dat zegt meer over hen dan over jou. Jij speelt het spelletje gewoon mee, zolang je daar profijt van ervaart.

En praat eerder wat vaker met die vrouwelijke collega, dan met HR. Dat kan altijd nog.

Tensy

Tensy

02-09-2019 om 18:18

Rechte eind

SVG je vervolgt getuigd van een enorm scherp en analytisch inzicht. Iets wat niet iedereen heeft. Dat kan ook angst inboezemen bij je CEO.
Ik herken er veel in. In veel bedrijven is het uit ten boze dat je als vrouw een man te slim af bent. Ook al is het een geniaal idee, t feit dat het van een vrouw komt is al fout. Deze cultuur heeft mij doen besluiten mijn carriere over een heel andere boeg te gooien. Ongeloofelijk eigenlijk dat het hier anno 2019 nog steeds om draait. Je doet het goed. Doorzie het spel en weet wat je te doen staat. Meespelen of rond gaan kijken zodat je op termijn weg kunt.

Libera

Libera

02-09-2019 om 18:20

Oh getver Flanagan

SVG, natuurlijk kan het zo simpel zijn.
Maar ook in dat geval blijft de beste remedie: geef het toch niet zo veel aandacht/ neem het niet zo serieus.
Dus, pik er vooral iets uit waar JIJ iets aan hebt (en waar je achter staat) en negeer de sufkop verder.
Ja, hij heeft een leidinggevende functie en nee, niet iedereen is daar bekwaam voor/verdient dat.

Libera

Libera

02-09-2019 om 18:23

En overigens

kan ik me nog tig andere scenario's bedenken waarom de goede man (lol) doet wat hij doet.
Hij kan je ook gewoon erg leuk vinden. Of zich zelf erg onzeker voelen. Of, of.
Maar het lijkt me het niet waard.

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2019 om 18:42

Overigens ...

Was het een man die - in een interview op televisie - de zo ware woorden uitsprak dat moeten werken onder een slechte baas één van de akeligste zaken is die een mens kan overkomen. Te weten: Frans Swarttouw (https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_Swarttouw).

Waarmee ik geen uitspraak doe over de betreffende CEO.

Rode krullenbol

SVG

SVG

02-09-2019 om 19:05

Ik ben wel vrouwelijk hoor.

Flanagan, die vrolijke blouse ed, die heb ik gewoon aan hoor. Ik heb een streng uiterlijk maar ben wel vrouwelijk en vrouwelijk gekleed. Daar hoef ik helemaal niets aan te doen, en eerlijk, als ik niet zo was, zou ik het niet doen om meneer te pleasen. Fotolijstjes ed. heb ik dan weer niet. Mijn kinderen zijn nu tieners dus vind ik dan niet gepast. Ik vind het altijd bizar als een man een foto van zijn vrouw op zijn bureau heeft staan, omgekeerd zie je dat toch niet, maar dat terzijde.
Maar ik moet inderdaad nog eens met mijn vrouwelijke collega praten. Het was erg interessant, maar best negatief voor ons, vrouwen. Maar als het gewoon gaat over erkend worden als man, vind ik het triest. Het is wel zo dat we vroeger goed overweg konden met elkaar. Toen was hij nog lang geen baas. Hij is erg ambitieus en op relatief jonge leeftijd ceo geworden van een groot concern. Ik denk dat zijn ambitie zijn relatie heeft gekost. Ik moet het nog wat verder laten bezinken.

Humor

In de wachtkamer van mijn tandarts hing al jaren een bordje met de tekst:’ wij, vrouwen moeten in onze functie twee maal beter zijn dan mannen, maar dat is voor ons geen probleem.’
Of daar een punt van waarheid in zit, laat ik in het midden. Het gaat mij om de humor waarmee je naar een situatie kan kijken.
Vandaar de tips hierboven. Het is toch te bescheuren als dat wel effect zou hebben

Eens

Een collega gehad, die toen bleek dat hij geen promotie kreeg omdat we gelijkwaardig opereerden, veranderde in een naargeestig mannetje.
Nu was dat in een klein bedrijf. ( zonder HR). Als ik het goed begrijp, is het bedrijf waar jij werkt, iets groter.

Lach er om, onderweg naar huis.

Ad Hombre

Ad Hombre

02-09-2019 om 21:53

"Ach ja; hij zal wel wat te compenseren hebben."

Body shaming noemen we dat en als een man op dit forum zo'n opmerking maakt over - bijvoorbeeld - vrouwenborsten is er een gerede kans dat bepaalde dames hem als hyena's zouden bespringen (en niet met amoureuze bedoelingen)

Jij zult daar niet bijhoren. Gedistantieerde ironie is het favoriete wapen van de sluipschutter. Lekker veilig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.