Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Zomer

Zomer

08-09-2019 om 12:43

Zonnestraal07

Wat leuk dat je dochter het naar haar zin in heeft en dat de eerst indruk goed is! En die creatieve vakken! Echt super! Klinkt als een fijne school. Ook de aandacht voor plannen! Wonen jullie ver van school af? En gaat ze ook nog op kamp of doen ze dat later?

Zomer

Zomer

08-09-2019 om 12:46

Tango

Hopelijk de komende week een betere start. Klinkt inderdaad niet echt geweldig. Heeft hij inmiddels de mentor al ontmoet? Groot gelijk om hem thuis te houden. Het is belangrijker dat hij straks weer gemotiveerd is om te leren. Is het rooster al wel definitief? En is je oudste ook alweer gestart?

Zomer

Zomer

08-09-2019 om 12:50

@nnemoon

Voor je zoon start alweer de 3e week zeker? Zit hij er al helemaal weer in? Veel huiswerk? jammer inderdaad van dat meisje. Sowieso is een gemende klas veel leuker denk ik. Bij dochter zitten er 3 jongens en 14 meiden. Arme jongens haha. Ik hoop voor je zoon dat school te combineren is met zijn bijbaan. Zal leuk zijn! Hier overigens ook veel later beginnen en laat vrij. Het rooster is nog niet definitief dus wie weet. Dochter is ook veel liever eerder vrij.

Zomer

Zomer

08-09-2019 om 13:02

Hier ook weer los!

Maar nog allemaal erg rustig tempo. De eerste week op maandag een uurtje heen om, om12.00 het rooster op te halen en op de foto. Die woensdag weer vrij en donderdag en vrijdag school. Afgelopen maandag school maar een kort dagje dinsdag vrij en woensdag, donderdag en vrijdag kamp. Dat laatste ging heel goed!!!! Daar ben ik heel blij mee! Weer een stap vooruit zeg maar. Ze vond het niet heel geweldig maar had het wel gezellig gehad met haar vriendin! Komende week dus echt van start. Waarschijnlijk is na volgende week het definitieve rooster klaar. I.v.m. Al die kennismakingslessen/weken etc. Is het gewoon anders. Maar hier ook lange dagen en ik weet nog niet alle afkortingen uit mijn hoofd. De praktijklessen zijn verdubbeld maar wat het allemaal is weet ik nog niet. We hebben in de week van 16 sept ouderavond. Ik ben benieuwd. Daarnaast moest dochter een stageplek vinden voor 1 dag in de week en dat 10 weken lang. Nu hebben we het ons zelf makkelijk gemaakt (ik moet ook heel eerlijk gezegd zeggen dat ik het totaal was vergeten, we kregen daar al rond mei bericht over) en ze gaat bij mijn man op het bedrijf stagelopen. Die werkt op kantoor maar ze hebben ook een productieafdeling. Daar kan ze mooi aan de slag en ze heeft er ook best zin in. Zit ze niet bij man maar toch vertrouwd. Oudste heeft er als bijbaan 2 dagen gewerkt maar vond het drie keer niks Haha. Ik vermoed dat jongste het wel leuk gaat vinden.

Voor de rest zitten we nog niet echt in het ritme qua school maar dat gaat de komende week wel veranderen. Dan weer vol aan de bak. Oudste is trouwens op stage elders en die woont tot eind januari niet thuis. Heel gek. We gaan haar nog wel opzoeken. Het went wel sneller dan ik dacht maar dat komt ook omdat ik het zelf best druk heb qua werk en toevallig ook de afgelopen weken privé. ‘S avonds wel af en toe een gemismomentje maar tot nu toe valt het mee. Gelukkig zijn er ook genoeg communicatiemiddelen tegenwoordig!!!!!

Tango

Tango

08-09-2019 om 13:53

Afkortingen

Ha, Zomer, bekend verhaal van die afkortingen. Ik zat er net ook naar te kijken op het rooster van zoon. Hij heeft nu een aantal keuzevakken voor Groen, maar geen idee wat precies. Hij moest hier vorig jaar iets in kiezen maar ik weet echt niet meer wat hij heeft gekozen Nou ja, we horen het allemaal wel. Die vakken krijgt hij ook pas vanaf komende week, de eerste week nog niet.
Zoon is overigens ook afgelopen donderdag nog thuis gebleven, had buikpijn vanaf woensdag al. Ik dacht eerst door het poldersporten, maar dat was het dus niet. Vrijdag wel weer geweest. Het gaat allemaal nog wat moeizaam, hopelijk komende week beter. Inmiddels is het rooster ook helemaal bekend dus dat geeft wat meer duidelijkheid. Hier wel wat eerste uren vrij maar gelukkig maar 1 dag tot het 8e uur. Verder 7e, 6e en op vrijdag zelfs na het 3e al uit. Dat biedt mogelijkheden voor een bijbaantje. Zijn zus is al aan het werven bij de Mac, waar zij al een paar jaar werkt. Hopelijk gaat dat lukken.

Waar is jouw dochter naar toe, Zomer? Ook een bekend verhaal hier. Dochter was hier vorig schooljaar 10 weken op stage en gaat volgend jaar van mei tot oktober op stage, waarschijnlijk naar het buitenland. Zal ook erg wennen zijn. Toen ze die 10 weken in Zeeland zat hebben we haar nog regelmatig gezien.
Dochter is hier overigens ook weer gestart met school. Heeft het meer naar haar zin dan vorig schooljaar. Leukere vakken meer gericht op animatie. Vorig jaar was meer algemeen gericht op de reiswereld. Ze heeft wel een heel andere klas dus was ook even spannend. Dochter maakt zich hier dan van tevoren heel druk over, maar na een dag of wat is ze weer gewend. Heel anders dan zoon hoor.
Bij zoon zitten overigens ineens veel meer kinderen in de klas, 23. Er zijn wat zittenblijvers en zij-instromers bij gekomen. Wel even wennen, maar zaten ook wel leuke jongens bij, zei hij.

Tango

Tango

08-09-2019 om 13:55

Mentor

Je vroeg nog over de mentor, Zomer. Ja, die heeft zoon meteen de volgende dag ontmoet. Toen had hij coachuur en daarna twee uur Nederlands van haar. Dus dat is goed gekomen. En in de week van 23 september hebben we een mentorgesprek.
Nog een foutje trouwens van school. Er waren geen boeken van Nederlands besteld. Ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen. Mentor was hier niet van op de hoogte en kwam er dus het eerste uur Nederlands achter.

Triva

Triva

08-09-2019 om 16:29

Tango

Houd wel in je achterhoofd dat jouw zoon snel verzuimt, bedenk of de combinatie en stress met een bijbaantje een goed idee is. Ik zou eerst zorgen dat hij niet meer met buikpijn verzuimt (voor de duidelijkheid: poldersport is iets anders dan gewoon les, hij zit nu wel in de derde)

Tango

Tango

08-09-2019 om 17:24

Triva

Als zoon graag een bijbaantje wil houd ik hem niet tegen. Het zou juist fijn zijn als hij daar succes ervaringen op gaat doen. Die heeft hij nodig. Dus ik wil het hem zeker laten proberen. Ik denk dus niet dat het nemen van een bijbaan meer of minder buikpijn op school gaat opleveren. Dit is iets dat al speelde op de basisschool en ik heb geen idee hoe dit te verminderen. Zoon heeft gewoon af en toe een dag nodig om bij te tanken, nu was het al erg snel en ik had meer het idee dat hij echt niet fit was dan dat het spanning was.

Wat bedoel je precies met de opmerking over poldersport en in de derde zitten? Ik snapte hem niet helemaal.

Zomer

Zomer

08-09-2019 om 18:59

Tango

Vervelend dat je zoon weer last heeft van buikpijn. Hopelijk als school een beetje loopt en er meer duidelijkheid is over het rooster (wat nu het geval is) dat je zoon er wat rustiger onder is. Hopelijk hebben jullie meer aan deze mentor dan aan de vorige. Oei, 23 leerlingen is best veel maar wie weet is er een aantal jongens waar hij het goed mee kan vinden! Als je zoon een bijbaan wil dan zou ik hem zeker niet tegenhouden. Vooral als hij bij zijn zus aan de slag kan! Dat geeft misschien een vertrouwd gevoel. Dit zijn ook dingen die je als ouders zelf het beste kan inschatten. Jij kent je kind ook het beste en weet of hij er goed aan doet. Dat hij het wil vind ik zeker een goed teken. Het is toch wat nieuws en spannend en nieuwe en spannende dingen, daar hebben onze kinderen toch al moeite mee. Als ze het dan zelf willen dan zou ik dat zeker niet tegenhouden.

Dochter zit in het buitenland en doet een wat specifieke opleiding. Beide wil ik liever niet noemen in verband met herkenbaarheid. Al mag jij het best wel weten hoor maar ik zet het liever niet op een openbaar forum. Ze is daar met nog 3 anderen dus dat scheelt. Wij gaan er zelf ook nog naar toe. Waarschijnlijk halverwege december. Nog even zien. Fijn dat je oudste het ook naar haar zin heeft!

Vraagje, ik lees dat ze op de school van Zonnestraal op school plannen. Ik ga toch even informeren hoe ze dat op deze school doen. Ik heb het er in de eerste wel eens over gehad maar weet het niet meer precies. Ik doe het wel zelf maar dat dochter nu heel gemotiveerd naar mij luistert kan ik niet zeggen. Het kan best zijn dat ze er wel wat mee doen op school en dochter totaal niet oplet. Aan de Andere kant heeft ze niks met haar agenda gedaan het eerste jaar dus vorig jaar en dit jaar heeft ze ook geen agenda gekocht. Nu werken ze wel magister goed bij dus dat scheelt maar echt plannen is toch wat anders. Ik ga het tijdens de ouderavond even benoemen. Ik ben benieuwd. Ik zat eerst te denken om een licentie op 1ste blik agenda te nemen maar dochter was niet heel enthousiast. Dan zit ik het straks allemaal in te vullen. Das niet de bedoeling. Dat gebruik ik zelf liever een schrift en maak er zelf 1. Is goedkoper

Flavia

Flavia

08-09-2019 om 19:09

Zomer

Dochter heeft op school een plan-agenda gekregen, dat heeft ze een tijdje keurig bij gehouden want de mentor controleerde en dat zal ze dit jaar ook wel even doen maar de echte planning maken wij op een planblok van de Hè.ma.

Zomer en Tango

@zomer Fijn dat het Kamp meeviel en dat je dochter het toch gezellig heeft gehad. Handig dat ze bij jouw man stage kan lopen. Wat voor profiel/sector heeft ze gekozen?

Dochter gaat in oktober op kamp, de woensdag, donderdag en vrijdag voor de herfstvakantie. De school is ongeveer 35 minuten fietsen. 1 klasgenoot woont bij ons in de buurt en 3 wonen er op de route. Dus ze hoeft niet alleen te fietsen.

@Tango Leuk dat je zoon een bijbaantje heeft. Fijn dat hij met zijn zus kan werken, dan went het makkelijk. Een nichtje van mij heeft tijdens haar studententijd ook bij de Mac gewerkt. Ze heeft er leuke contacten aan overgehouden.

Dat plannen is juist een reden dat dochter en wij zelf voor deze school hebben gekozen. Wij vonden het plannen erg belangrijk en dochter vond het idee van geen huiswerk vooral erg leuk haha.

Tango

Tango

08-09-2019 om 23:12

Baantje

@Zonnestraal, zoon heeft nog geen baantje hoor. Zijn zus is er drukker mee dan hij moet ik zeggen. Zij had alvast gevraagd bij de Mac. Zoon is wisselend enthousiast en twijfelt eigenlijk nog of hij al wel wil. Ik laat hem er vrij in maar heb wel gezegd dat hij volgende zomervakantie iets moet hebben, want ik wil niet dat hij weer zoveel op bed ligt te hangen

Tango

Oeps dat heb ik dan verkeerd gelezen.

Zomer

Zomer

09-09-2019 om 09:19

Bijbaan

Ik zou het ook lekker aan hem zelf overlaten. Hij is ook nog best jong. Hier hoeven ze zelfs in de zomervakantie niet als ze dat niet willen. Het komt vanzelf en op een gegeven moment willen ze ook zelf wel meer geld of worden ze aangestoken door vriendinnen die ook aan het werk zijn. Dochter is nog 13 dus ook nog weinig keus. Ze had het laatst wel over een folder/krantenwijk maar later wilde ze toch niet meer.

Tango

Tango

09-09-2019 om 13:12

Dubbel

Bij zoon gaat het ook een beetje zo. Zijn vriend heeft nu een bijbaantje bij de AH. Zoon riep waar vriend bij was dat hij dat misschien ook wel wilde. Achteraf zei hij weer van niet.
En na vanmorgen heb ik alweer zoiets van laat nog maar even. Hij vond het al teveel om naar school en daarna voetbaltraining te gaan...
Met de zomervakantie vindt hij overigens wel prima. Hij hoeft ook niet zoveel uren te werken als zijn zus hoor. Maar af en toe een paar uurtjes ziet hij wel zitten, en wij ook.

Triva

Triva

09-09-2019 om 16:48

Tango

"Wat bedoel je precies met de opmerking over poldersport en in de derde zitten? Ik snapte hem niet helemaal.'

Ik snap dat je hem bij poldersporten thuis laat maar ik vind wel dat hij nu in de derde echt moet proberen om alle lessen te volgen. Je zegt het al: het is al te veel om naar school en voetbal te gaan maar in de derde ga je echt lessen missen, minder vakken, vakken gaan sneller. Niet meer goed in te halen. Oppassen geblazen, hij moet nu wel even door naar het examen.

Triva

Triva

09-09-2019 om 17:00

Tango

Daarbij, mijn zoon moest stage lopen in de derde en vierde en wellicht begint jouw zoon daarna ook wel met een BBL. Ik snap dat hij moeite heeft met vroeg opstaan maar eens moet dat toch een keer goedkomen. Buikpijn wordt over het algemeen niet minder van vaak thuis houden. Probeer afspraken te maken: buikpijn en gym ofzo missen mag maar geen theorie en praktijklessen meer.

Flavia

Flavia

09-09-2019 om 17:03

tweede week

Hier zijn we in de 2e week. Vorige week rustig begonnen, maandag vrij, dinsdag een korte introductie en op woensdag wat langer.

Wat niet handig was dat school de eindtijd op 4 uur had staan maar er even niet bij vertelde dat de locatie wel 45 minuten fietsen van school was en ook van ons huis.
Alleen moeten wij om 5 uur in de auto zitten naar de selectietraining.
En dan moet ze echt omgekleed zijn en genoeg gegeten hebben anders is de training niet vol te houden. We hebben het gehaald.

De eerste roosterwijzigingen zijn er al weer, was er eerst een vrije vrijdagmiddag is die inmiddels weg, alle dagen het eerste beginnen (voorkeur dochter) is inmidels ook al weer veranderd.

Haar enige probleem is dat ze nu nask heeft en 2 ouders bij wie dat hun studierichting is, de kantjes er aflopen lukt dus niet. En dan ons commentaar op de 'fouten' (ze zijn niet precies genoeg volgens ons) in het boek kan ze ook niet waarderen.

Tango

Tango

10-09-2019 om 16:27

Triva

Tja, en als ik er dan ook nog de gebruiksaanwijzing van je bij krijg, hoe ik hem dan naar school moet krijgen....
Nee, even zonder gekheid, natuurlijk stimuleer ik hem altijd om naar schoolt te gaan en baal ik vreselijk als het een keer een dag niet lukt. Ik weet dat hij dit jaar steeds meer gaat missen op die manier. Maar aan de andere kant, ik kan hem ook niet in de auto zetten en voor de schooldeur droppen. Daar wordt hij echt te groot voor. Aan de andere kant merk ik dat de motivatie er bij hem vaak niet is.Hij kan niet, zoals zijn zus inmiddels wel doet, zichzelf motiveren om het toch te proberen of om toch naar school te gaan. Dat maakt het dus heel lastig.

Tango

Tango

10-09-2019 om 16:35

En verder

Is het rooster hier nog steeds chaos. Zoon heeft opeens het 7e en 8e uur les op dinsdag. Dat kon eerder nooit, werd gezegd. Nu opeens wel. Verder heeft hij Nask gekozen en geen bio, maar veroorzaakt die keuze juist veel tussenuren terwijl de bio-kiezers die niet hebben. Allemaal dingen die niet bijdragen in de motivatie.

En tot overmaat van ramp lijkt het voetbalgebeuren ook nog een verkeerde wending te maken. Zoon is gestart in een team dat hij erg leuk vindt. Inmiddels met 2 klasgenoten. Leek allemaal heel mooi. Nu echter lijkt de trainer roet in het eten te gooien en geen vertrouwen te hebben in deze 3 jongens. Van de twee andere snap ik het enigszins, dat zijn niet echt de talenten. Maar zoon kan gewoon heel aardig voetballen. Trainer ziet het alleen niet. Afgelopen wedstrijd startte zoon op de bank en mocht een kwartier trainen. Daarna kreeg hij van de trainer te horen dat hij te weinig ballen had gespeeld. Tja, eh, ligt dat alleen aan hem dan? En nu bij de training gisteravond hetzelfde en of hij misschien naar een ander team wil. Zoon kwam overstuur thuis, riep meteen dat hij weer wilde stoppen of in ieder geval naar een ander team. Vind ik op zich geen probleem (dat laatste dan) want ik wil vooral dat hij er plezier in heeft en een trainer die vertrouwen in hem heeft. Maar ik vind dit totaal de verkeerde manier waarop het gaat. Dat team is er namelijk helemaal nog niet.
Heb dus morgenavond een gesprekje met de trainer. Ben benieuwd.

Elsemiek

Elsemiek

10-09-2019 om 20:19

Hoi Tango

Lastig dat je zoon zichzelf niet weet te motiveren om naar school te gaan. Dat kun je niet afdwingen. Het is wel belangrijk dat hij zoveel mogelijk lessen volgt, maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel. Heeft je zoon weleens uitgesproken naar jullie toe waarom hij regelmatig niet naar school wil? Zou het hem helpen om eens met iemand anders te praten?

Zijn ze op school op de hoogte van de reden waarom je zoon zo moeilijk naar school te krijgen is? Kan je samen met school op zoek naar een oplossing? Alleen ziekmelden als hij de deur niet uit te krijgen is, lost niets op. Zorg voor overleg en trek aan de bel voordat zij dat doen i.v.m. regelmatig verzuim. Zorgcoördinator, schoolpsycholoog, orthopedagoog, vertrouwenspersoon. Er is waarschijnlijk wel iemand op school waar je ondersteuning kan krijgen.

Wat betreft dat rooster. In de bovenbouw is het nou eenmaal zo dat er, door de diversiteit aan gekozen vakken meer tussenuren zijn. En ik neem aan dat je zoon bewust voor Nask heeft gekozen. Hij heeft waarschijnlijk gekozen op basis van zijn voorkeur en wellicht ook op basis van zijn resultaten. Dat is toch belangrijker dan een paar tussenuren?

Misschien kan hij in een tussenuur vast wat huiswerk maken, of binnenlopen bij een docent om eens wat extra uitleg te vragen. Doet mijn kind ook weleens en als haar eigen docent dan lesgeeft, stapt ze bij een andere docent van dat vak naar binnen, die op dat moment geen les geeft. Ze is nog nooit weggestuurd en een keer uitleg van een ander wil (hier) soms best verhelderend werken. Daarbij veranderen de roosters op veel scholen regelmatig. Misschien dat hij straks weer blij is dat hij Nask heeft.

Ik hoop echt dat jullie eruit komen. Hij is al op de helft en hoe snel is dat gegaan?! Nóg 2 jaar en hij kan een richting op die hij graag wil.

Tango

Tango

10-09-2019 om 20:33

Elsemiek

Bedankt voor jouw fijne reactie. Ik heb daar zeker iets aan. Bij zoon zie ik eigenlijk het volgende: 's morgens heeft hij heel veel moeite om zijn bed uit te komen en inderdaad zichzelf te motiveren om naar school te gaan. Er hoeft maar iets kleins te zijn waar hij tegenop ziet en hij wil niet gaan. Heel lastig, vooral voor hem. Hij maakt het groter dan het is eigenlijk. 's Middags komt hij namelijk meestal best goed thuis. Hij kan het zelf niet heel goed duidelijk maken, maar zegt wel dat hij het allemaal teveel vindt.
De vorige twee jaar had hij een mentor die er niets van begreep. Die zei gewoon dat zoon een wekker moest zetten en dat zou wel helpen om op tijd wakker en op school te komen. Tja, al zet hij 10 wekkers, ik ben uiteindelijk degene die hem zover moet krijgen om daadwerkelijk te gaan. En dat is soms best lastig.
Hopelijk snapt de mentor van dit jaar het beter. Ik wil het zeker met haar bespreken en inderdaad ook vragen of er iemand op school is met wie zoon kan praten.

Ik heb hem overigens vandaag niet meer gehoord over het tussenuur en over Nask. Hij heeft inderdaad voor Nask gekozen omdat daar meer zijn interesse ligt. Niet zozeer door eerdere resultaten, want vorig jaar heeft hij maar heel kort Nask gehad. Hij kan ook met de herfstvakantie nog switchen, maar voorlopig kijken we het aan hoor.

Zomer

Zomer

11-09-2019 om 11:49

Tango

Lastig hoor. Hopelijk hebben jullie meer aan de mentor dan die van afgelopen 2 jaar. Inderdaad een goede tip om eens binnen school te kijken naar een vertrouwenspersoon/begeleider die hem hier wat mee helpt. Ik denk als de school dit serieus aanpakt, zoon zich al meer gehoord voelt. Anders misschien met zoon om de tafel om te vragen wat hij wil en denkt dat hij nodig heeft. Het is ook lastig om dit soort dingen onder woorden te brengen. Zeker als je 14 jaar bent. Wat een gedoe weer met voetbal Dat helpt dan ook niet mee he.

Zomer

Zomer

11-09-2019 om 11:52

Flavia

Oei, 2 ouders met heel veel kennis van Nask Maar wellicht zit het ook in haar genen en vindt ze het oprecht leuk!!!! Ik heb zo niks met Nask. Vreselijk gewoon. Dochter heeft er ook niks mee terwijl oudste het heel leuk vond. Man ook,

Flavia

Flavia

11-09-2019 om 12:14

Zomer

Het is eigenlijk nog veel erger bij ons in de familie: We hebben nog een gepromoveerd wiskundige, een econoom en een natuurkundige in de aanbieding. Opa en oma komen uit het onderwijs, dus ook geschiedenis en de talen zijn afgedekt.
Haar vader is gepromoveerd in scheikunde, ik heb milieuchemie gedaan en daarna nog wat sociale vakken op de uni.

Kortom bijles is zo geregeld.

Tango

Tango

11-09-2019 om 22:16

Praten

Zoon is ook niet echt een prater en dan is het vertellen hoe je je voelt en waarom natuurlijk ook best lastig. Dit gaat overigens in kleine stappen al steeds beter. W.b. het voetbal-gebeuren heeft het bij het vorige team maanden geduurd voordat het eruit kwam en nog eens een paar maanden totdat wij eindelijk konden begrijpen waar nu het probleem had gelegen, omdat zoon het toen pas onder woorden kon brengen.
En nu gaat dat dus veel sneller. Zoon heeft vanavond heel veel verteld over hoe het binnen het huidige team is gelopen. Tussen de spelers goed, maar vanuit de trainer naam hem dus niet. Vanaf de eerste training eigenlijk al. En dat zag hij dus heel goed. In het gesprek van vanavond bleek dit ook. En natuurlijk had de trainer een heel andere versie van het verhaal, er was wel degelijk gesproken over dat een lager team misschien beter was. En was eerst het probleem dat zoon te weinig de bal kreeg of raakte, was nu weer het probleem dat hij in het spel te weinig op de voorgrond kwam en riep om de bal. De andere spelers in het team doen dat allemaal wel (beweerde de trainer) maar zoon dus niet. Kortom geen vertrouwen van de trainer. Naast de trainer hebben we ook iemand van de jeugdcommissie gesproken die ons vooral heeft bijgestaan en ons beloofd heeft met de trainer te gaan praten en een oplossing te gaan zoeken. Heel fijn. Zoon voelde zich hier ook echt gesteund door. We gaan nu afwachten wat er gaat komen en zoon heeft besloten niet meer met het team mee te spelen en trainen. Wat hij zeker ook jammer vindt, want hij had echt een klik met een aantal spelers.
Vervelend allemaal dus, maar daarnaast vind ik het ook knap hoe zoon het naar ons verwoordt. Naar de trainer lukte dit nog niet, maar dat snap ik dan ook wel weer.

Verder loopt het deze week ook best aardig. Maar morgen en overmorgen weer het eerste uur les, dus ben benieuwd hoe dat gaat.

Zomer

Zomer

17-09-2019 om 09:47

Weer in het ritme!

Tango, ik ben heel benieuwd hoe het nu gaat? En is het rooster nu ook meer op orde? Dat geeft wel meer rust.

@annemoon, hoe gaat het bij jullie? Zit je zoon er al helemaal weer in?

Zonnestraal, dochter zit op een Groene school. Ze kiest volgend jaar een profiel Ecnonomie, Zorg en Welzijn, Techniek en er was nog 1 maar ik kom er even niet op haha. Daar moet ze uit kiezen. Ze heeft nog geen idee maar dat komt wel. 35 minuten fietsen is te doen! En fijn dat ze samen fietst. Heeft ze het nog steeds naar haar zin?

Hier gaat het goed. Ik kan niet anders zeggen! Vorig jaar maakte dochter nagenoeg geen huiswerk en ze kwam daar blijkbaar mee weg. Het leren deden we samen en ze haalde goede cijfers dus dat huiswerk liet ik aan haar over. Maar goed, nu in de derde tellen bijna alle cijfers mee voor het examen dus heb er met haar over gehad dat het toch slimmer is om wel huiswerk te maken. Dit scheelt leertijd en je begrijp sneller de stof. Dat deden we namelijk in klas 1 ook zo en toen merkte ik tijdens het leren dat er al best veel stof in zat. Ik had er een hard hoofd in maar zowaar gaat het gewoon goed. Dochter maakt zonder morren het huiswerk en zelfs af en toe zonder mij. Donderdag heeft ze haar eerste SO van biologie dus we zijn goed aan het leren. Volgende week staat er een toets wiskunde.

Gisteren ouderavond gehad. Een inkijk en uitleg over dit jaar en volgend jaar. In oktober komen de overzichten PTA op Magister en daar staat de planning in wat ze allemaal moeten halen. We gaan er voor! We moeten nog wel even een balans zoeken in de planning. Meteen na het eten de tas in pakken en ook aan de slag, daar moeten we nog een beetje inkomen maar verder gaat het super!

Zomer

Zomer

22-09-2019 om 14:51

Hoe gaat het met

Iedereen? Ik ben heel benieuwd, Tango en @nnemoon hoe gaat het nu? Alweer in het ritme? Tango, heeft zoon nog last van buikpijn? Heb je wat aan de nieuwe mentor?

Hier moet dochter flink aan de bak maar dat gaat nog steeds heel goed. Komende week 2 toetsen en voor de week daarna staan er ook al 2 gepland. Hopelijk komt daar niet veel bij. We hebben het nu mooi onder controle. Ook veel huiswerk en dat maakt dochter ook gewoon Moet ook wel want ze zijn veel strenger met controleren dan vorig jaar. Afgelopen week had ze haar eerste toets. Als het goed is krijgt ze morgen haar cijfer terug. Bij jullie ook al flink wat toetsen?

Tango

Tango

22-09-2019 om 22:41

Hoe het gaat

Hoi Zomer, hier gaat het redelijk. Het ritme is nog ver te zoeken maar dat ligt vooral aan school. Vorige week heel veel uren uitval i.v.m. een kamp van de 2e klas. Tja zo kom je niet in het ritme. Komende week 40-minuten rooster i.v.m. mentorgesprekken. Wij zijn woensdag aan de beurt dus dan kan ik ook vertellen hoe de mentor is. Ik heb nog geen idee.
Zoon is alle dagen naar school geweest, wel af en toe geklaagd over misselijk zijn, buikpijn, maar hij ging wel. Hopelijk houdt hij het een tijdje vol.
Het huiswerk is nog wel een ding. Af en toe staat er iets niet in het systeem wat wel gedaan moet worden. Zoon heeft het dan wel gehoord maar bedenkt het pas 's morgens. Zo wilde hij vorige week een keer niet naar school omdat hij dacht dat hij een overhoring Engels zou krijgen en hij niet geleerd had. Gelukkig volgde de overhoring niet. Zelf ben ik ook nog niet helemaal scherp en zie soms ook nog huiswerk over het hoofd. Aanstaande donderdag staat hier de eerste toets, Engels. We liggen redelijk op schema, er moeten 2 blz. woordjes geleerd worden. We zijn iets over de helft.
Naast school is de voetbalkwestie nog niet opgelost en is zoon dus nog teamloos. En verder heeft hij een vaste vriend die hem de laatste tijd een beetje raar behandelt. Afspraken maken en dan weer afzeggen, schelden op de app etc. Niet leuk. Zoon was vorige week jarig en mocht met het etentje met ons een vriend meenemen. Toen die ene vriend maar steeds niet reageerde, koos hij een andere jongen van zijn klas uit. Dat pakte eigenlijk heel goed uit. Ik hoop dat hij nu met die jongen ook wat vaker omgaat.

@nnemoon

@nnemoon

23-09-2019 om 10:46

Tango en Zomer

Tango, nog van harte gefeliciteerd met je zoon zijn verjaardag. Ik las dat de voetbalkwestie nog niet is opgelost. Zonde van je zoon want hij had er zo'n zin om weer met voetballen te beginnen. En wat akelig dat zijn vriend steeds de afspraken gezegd, dan weet je zoon ook niet waar hij aan toe is. Hopelijk klikt het met die andere jongen beter.

Zomer, jouw dochter moet wel flink aan de bak. Deze week 2 toetsen en volgende week ook 2 toetsen. Zoon heeft nog maar 1 toets gehad voor wiskunde. Helaas een onvoldoende, alle cijfers van dit jaar tellen mee voor volgend jaar dus geen leuk begin.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.