Home » Forum » Veeleisende man bij daten

Veeleisende man bij daten

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Datende moeder
Veeleisende man bij daten

Geen idee of hij veeleisend is maar weet even geen ander woord ervoor.
Ik heb een goede vriend die meer is geworden. Hij wil elke dag appen en dat was als vrienden ook al zo. Maar goed soms is het leuk maar soms krijg ik opmerkingen waarom ik niet terug reageer als ik niks laat horen, 1 dag bv.
Tevens zouden we laatst afspreken, maar er kwam iets tussen. Het werd laat om af te spreken dus ik zei laten we maar een andere keer doen.
Toen was hij best beledigd, was hij toch opeens vroeger klaar maar toen had ik er niet meer op gerekend en geen zin meer in. Dan krijg je rare opmerkingen, zo van jammer, ik wil je graag zien, heb zin, etc.

Gewoon niet op reageren? Mannentaal of ?

wil40
Of...

....een stalker. Bezitterig type, moet je maar net leuk vinden. Nee, geen mannentaal die ik herken, gelukkig.
Of hij kan niet goed tegen alleen zijn, dat kan ook. Zo verliefd dat hij graag constant samen met je wil zijn. Vind ik ook wat benauwend.

Paasei
Onderbuik

Ik heb maar 1 advies; luister naar je onderbuikgevoel bij deze man. En dat dat gevoel zegt dat er iets niet helemaal pluis is lijkt me duidelijk.. anders postte je dit niet als vraag.

Miss
Klinkt als

Iemand die erg graag véél aandacht wil. Bedenk jezelf dat dit waarschijnlijk zo blijft, zn start zegt best wel veel over hem vind ik, want ik vind het geen normaal gedrag. Is het een jaloers type?

Luister naar je eigen intuïtie. Wat zegt die je? Buiten de roze wolk om.

@Emma
niet doen

Ik herken het, ik heb zelf ook heel lang gedate. Het is leuk, die aandacht van iemand, vooral als je het lang niet gehad hebt en je wil zo graag. Ik had nogal eens de neiging dit soort dingen door te zetten en je gevoel te negeren. Als het dan later toch behoorlijk fout ging kon ik alleen maar constateren dat het vanaf het begin al fout zat en dat ik het niet wilde zien. Echt niet doen. Stop je energie in mannen die jou blij maken, dat is veel leuker.

AlisonH
Hard weglopen

Iemand die bij het daten al zo veel druk op je uitoefent, dat wordt echt niet beter. Maar ik denk dat je zelf ook wel weet dat dit niet in de haak is.

Ad Hombre
Datende moeder

Nou, een relatie met iemand die een dag niet reageert op je communicatie? Dat zou niks voor mij zijn, denk ik. Blijkbaar passen jullie niet bij elkaar, of zijn op zoek naar verschillende soorten relaties.

En dat mannentaal?
Dat is gewoon vrouwengezeik...

Alkes
mannentaal?

Ik weet niet of het per se een bezitterige man of stalker is. Soms zijn mensen onzeker door eerdere ervaringen en reageren ze daarom anders dan jij zou verwachten. Overigens ben ik het wel met Ad Hombre eens. Daten met iemand die een dag wacht voordat hij of zij zou reageren op een appje zou voor mij niks zijn. Maar ik reageer sowieso op alles nog alles direct en zou het vanuit mijn perspectief vreemd vinden als iemand lang wacht.
Aan de andere kant deze persoon kende jou al als vriend. Ik ga ervan uit dat hij dan weet dat je niet altijd onmiddellijk reageert. Sacherijn of beledigd zijn vind ik eigenlijk sowieso niet leuk in een beginnende fase.
Misschien moeten jullie wederzijdse verwachtingen eens uitspreken.

jano
echt? een dag?

Wow? Alkes en Ad: een date die een dag niet reageert is niks voor mij. Dat vind ik snel hoor. Als iemand al verkering is okay, dan wil je communiceren. Maar in de snuffel fase al meteen binnen een paar uur moeten reageren? Dat zou dan weer niets voor mij zijn. Wat een druk. Wat zijn we toch razend snel aan het leven tegenwoordig denk ik dan.

Het valt me sowieso op dat mensen op datingsites direct willen appen. Waarom is dat? Ik vind dat beklemmend: iemand kan zien of je het gelezen hebt, online bent etc. Ik wil dat pas als ik iemand in het echt heb leren kennen en wat meer uitgewisseld heb. Bovendien heb je nauwelijks een gevoel van inbreng over het tempo meer: als die ander appt moet je wel binnen paar uur terug appen.

On topic: laat je niet opjagen. Als hij niet even kan wachten, eisen gaat stellen, is hij dan wel wat voor jou?

Petteflet
Nee joh jano/ontopic

Dat kun je uitschakelen.

Ik heb genoeg van wachten op wat niet komt. Met 52 wordt dat tijdverspilling. Ik zou dus niet op iemand wachten die mij dus blijkbaar wel wil laten wachten.
Ik geloof ook niet in smoesjes van: te druk, blabla.
Je kunt me niet wijsmaken dat in 24 uur je gedachten niet eenmaal mijn kant uit zijn geweest, noch dat er in 24 uur geen 10 seconden over zijn om 3 woorden te typen. Flink snel verdergaan voor hem.
Waarom is dat rare taal? Je boft als iemand je graag ziet, blijkbaar ben je dat gewend of heb je het nooit op waarde leren schatten.
Als ik een afspraak heb met iemand komt alleen kind, ziekte of dood daartussen. Afspraak is afspraak. Ben je daar te makkelijk of te chaotisch in?

Jano
nou Petteflet

Ik ben een kleine tien jaar ouder maar ik heb geen haast. Niet? Dan toch niet. Dat gejaag is nu precies wat me zo tegenstaat. Mensen zien een dag niet reageren als een spelletje waarbij iemand je expres laat wachten. Maar je kan het ook zien als dat iemand zijn/ haar eigen tempo heeft. Voor mij maakt snelheid oppervlakkiger. Ik had eens een date die mij elke dag ging appen en het me dan kwalijk nam als ik niet meteen reageerde. Ja dan voel ik me onder druk gezet. Waarom neem je mijn tempo niet als een hint voor meer afstemming en voorzichtigheid, waarom al die haast? Is dat omdat je zo snel een relatie moet om dat je zo niet alleen kunt zijn? Beter denken "oh, hij/zij heeft wat meer ruimte nodig, die geef ik en kijk of hij/zij dan naar mij toekomt". Dat zou respect bij mij opwekken.

Enfin, als ik hier in mee moet, blijf ik liever alleen en dat is dan ook wel best.

Ad Hombre
jano

"Als iemand al verkering is okay, dan wil je communiceren. "

Ik ben wellicht niet geheel up to date met de hedendaagse dating subtiliteiten, maar 'meer dan een vrend' en 'daten' betekent voor mij i.d.d. 'verkering'. En dat past voor mij niet bij een dag niet reageren. Maar goed, de laatste keer dat ik verkering had waren de mobiele telefoons nog niet uitgevonden. (je had wel iets genaamd mobilofoon, https://nl.wikipedia.org/wiki/Mobilofoon, maar ik dwaal af)

Als de relatiepartners die communicatiefrequentie allebei wel best vinden is dat natuurlijk prima, maar als eentje dat niet normaal vindt dan snap ik dat persoonlijk heel goed. ;-)

Jano
Ad

Ja ik begrijp je, ik heb het dan ook over de opstartfase: je hebt contact gehad via een dating site of elkaar één keer gezien. Er is nog niet gezoend, je bent elkaar nog aan het verkennen, en dan moet je meteen de hele tijd appen. Nou ja het hele communicatie middel staat mij eigenlijk niet aan (ook door zoiets triviaals als een schouderblessure).
Ik deel liever grappige of diepe gedachten, foto's, gedichten via de mail (of irl) waar ik dan ook veel meer van mijn eigenheid in laat zien dan direct te gaan appen en te doen of al in de relatiemodus zit.
Ja, een fase verder, als je je aan elkaar 'bekend' hebt, vind ik het een heel ander verhaal: dan vind ik het niet gek om even te appen "hoe is je dag" of "ik moet veel aan je denken" en daar iets liefs op te antwoorden.
Maar ook daar denk ik dat afstemming op elkaars tempo, een harmonieuze relatie ten goede komt. Ik moet er niet aan denken dat ik een training geef bijvoorbeeld, al mijn aandacht aan de groep moet geven maar intussen de druk voel van snel te moeten reageren op mijn verkering.
Ik vind het heel belangrijk een mooi evenwicht in elkaars tempo te vinden, in alles. Dan kan je pas echt je verbinden met behoud van ieders individualiteit. Te snel in het begin is voor mij vaak een teken van per se een relatie moeten ipv open staan voor wie de ander is.
Maar goed, ik snap ook dat iedereen daar anders in is.

Enna M.
eens met Ad hoor

Zoals ik het lees hebben ze al verkering. Dan zou ik het ook wel jammer vinden als de ander een dag niks van zich laat horen.

"zouden we laatst afspreken, maar er kwam iets tussen. Het werd laat om af te spreken dus ik zei laten we maar een andere keer doen.
Toen was hij best beledigd, was hij toch opeens vroeger klaar maar toen had ik er niet meer op gerekend en geen zin meer in. Dan krijg je rare opmerkingen, zo van jammer, ik wil je graag zien, heb zin, etc."

Bovendien denk ik dat je bovenstaande als volgt kunt zien: Vriend heeft zijn best gedaan om wat er tussenkwam snel af te handelen zodat er toch tijd was om af te spreken. Vriendin heeft er geen zin meer in (hoezo niet?) en hij reageert gewoon teleurgesteld. Snap ik wel. Ik vind het niet raar dat hij zo reageert. Eerder toen ze nog 'gewoon' vrienden waren appte hij ook al elke dag. En nú is er een potentiële relatie en vindt zij dat ineens veeleisend.

Zou het niet zo zijn dat de Datende moeder misschien niet zo verliefd is als haar verkering? En dat ze zich daarom ergert aan zijn berichtjes? In dat geval is een relatie ook geen goed idee waarschijnlijk, maar niet omdat hij veeleisend zou zijn.

Petteflet
Jano offtopic

Alleen het eerste regeltje was voor jou persoonlijk, de rest was voor TS, dat was misschien onduidelijk.

Ik heb het niet over claimen of belagen en het is hoe ik daar persoonlijk in sta, maar als de reisafstand langer is wil ik iemand wel graag goed leren kennen en app kan daar onder andere bij helpen.
Een dag wachten van TS vind ik dan lang en ongeïnteresseerd overkomen.

Dater
Antwoord

Ik date veel en puur uit eigen ervaring kan ik vertellen dat als ik echt gek ben op iemand, ik geen bericht wil missen. Van iedereen staan de app geluidjes uit want ik word gek van dat geblieb de hele dag. Maar de signalen van mijn kinderen en de liefde van dat moment staan wel aan. Op die berichten reageer ik ook meteen.

Appjes van vriendinnen, zakelijk of van de niet zo favoriete scharrels beantwoord ik als ik zin en tijd heb. Daar kan rustig een dag overheen gaan. Tenzij het natuurlijk iets belangrijks is. Mensen die mij dringend willen spreken bellen wel.

Ik heb heel snel het gevoel dat iemand me claimt en onder druk zet en scharrels die heel veel appen of berichten sturen in de trant van "waarom reageer je niet", "waar ben je" of "wat ben je aan het doen?" gaan bij mij in de negeerstand of helemaal eruit.

Maar toen ik een tijd geleden hoteldebotel was van iemand werd ik heel blij van al die appjes . Voor mij ligt het dus helemaal aan mijn gevoel voor die persoon. Mijn app-beantwoord-tempo is dus ook een goede graadmeter voor mijn gevoel 🤣🤣

Ik heb trouwens die vinkjes uitgezet. Kreeg ik weer een bericht "Ik zie dat je mijn berichtje heb gelezen, waarom reageer je niet?" Daar ben ik zwaar allergisch voor. Niemand heeft er iets mee te maken wanneer ik op mijn mobiel kijk. Bij FB heb ik dat ook uitgezet want kregen ze geen respons op de app, stuurden ze via Messenger een bericht. Al had ik er eentje bij die dan ging bellen, erg irritant.

Liv
Vervelend

Datende moeder, duidelijk is dat iedereen anders is.

Volgens mij is vooral belangrijk hoe JIJ het ervaart.
Als jij het al vervelend ervaart of als claimend, maar verder vind je hem echt leuk, dan zou ik dat gewoon aangeven: IK ervaar het als claimend als je dat doet, wil je daarmee stoppen?
Mals hij dan ermee stopt en het is verder helemaal leuk, dan is het prima.

Gaat hij ermee door, dan respecteer hij jouw gevoelens daarin niet. Dan weet je dat en kan je je conclusies trekken.

Omgekeerd zou hij dat ook kunnen doen: IK ervaar jouw trage reacties als desinteresse. Wil je voortaan sneller reageren?

Dan kan je daar een gesprek over hebben, waarom hij doet zoals hij doet en jij zoals jij. Misschien kunnen jullie elkaar dan beter begrijpen en het van elkaar accepteren zonder ergernis.

En lukt dat niet, dan kunnen jullie daar jullie conclusie uit trekken.

Wel erover communiceren! Dat is essentieel.

Sterkte ermee.

Merel
date berichtjes

Net als Dater hierboven werd ik bij een leuke date ook altijd erg blij van de berichtjes, geen haar op mijn hoofd die erover dacht om dan pas 24 uur later een keer te reageren. Maar ik laat, bij mensen die mij appen (wie dan ook) wel weten dat ik ivm werk niet altijd direct kan reageren, dus als iemand zou appen "waarom reageer je niet", "waar ben je" of "wat ben je aan het doen?" dan zou ik dat wel duidelijk maken, dat het geen desinteresse is, maar dat iemand die appt soms wel eens moet wachten op antwoord
(maar 24 uur vind ik dan echt erg lang, er is altijd wel even een minuut ergens waarbij je, desnoods kort, een antwoord kan geven)
Toch heb ik ze nooit zo meegemaakt gelukkig (de waarom reageer je niet?) appjes (waarschijnlijk omdat ik altijd wel even snel reageer)

Ik heb nu sinds een paar jaar een nieuwe partner (lat relatie) en wij appen in de ochtend altijd even zodra we wakker zijn, geen hele verhalen maar toch even wat gezelligs en de ene dag ieder uur 2 zinnen prietpraat en de andere dag maar 1 appje, over de gehele dag, het ligt er net aan hoe druk we zijn.

Alkes
jano

Ik las net als Ad dat ze verkering hadden. En ik vind het wel uitmaken of je binnen paar uur reageert of een dag later.
Maar los van de vraag wat in deze goed of fout is, het is duidelijk dat TS en haar date/verkering verschillende verwachtingen hebben over hoe met elkaar om te gaan. Lijkt me goed als ze het daar over eens over hebben.

datende moeder
Ingewikkeld soms

Bedankt voor de vele reactie’s. WoW.
We kennen elkaar al langer maar Zitten nog echt in de date fase. Geen verkering of relatie.
We appen eigenlijk elke dag wel, uiteraard krijgt hij genoeg aandacht mannen hier, maar wat ik bedoelde is dat het is voorgekomen dat het een dag niet was, en dan kreeg ik direct een vraag daarover, terwijl er niks achter zat.

Wat betreft die avond, was lief dat hij opeens probeerde eerder af te spreken, maar ik heb zoals ook veel hier kinderen, en last minute was er geen oppas meer. En hij heeft geen kinderen, dus flexibeler.

Daarnaast wil het ook rustig aan doen, en niet elkaar claimen elke dag. Kijken hoe dingen lopen want dat weten we ook nog niet echt.

Liv
Communiceren

Wat vind je ervan om er met je date over te praten, zodat je de ergernisjes en verwachtingen met elkaar deelt? Voor meer wederzijds begrip?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.