Relaties Relaties

Relaties

Lanza

Lanza

20-09-2019 om 15:31

Het leed dat samengestelde gezin heet


Marinade

Marinade

21-09-2019 om 11:54

Phryne

Lanza is Spaans voor speer.
Goed gekozen voor een toetsenbordridder(es).

Maro

Maro

21-09-2019 om 11:57

Swaen

"Wat wil je nou zeggen Lanza? Wat is je doel? Waar ben je op uit? Welk antwoord wil je horen?"

houd maar op. Lanza antwoordt niet op vragen die ze niet kan behappen cq die niet in haar straatje passen.

Maro

I know. Ik begin er zelf een soort genoegen in te scheppen. Sociologisch gezien zeg maar. Haha.

Maar je hebt natuurlijk gelijk.

Tine Winkel

Tine Winkel

21-09-2019 om 12:05

mijn 2 centen

'Hoe denken jullie hierover?' Ik vind het heel verschrikkelijk.

'Hoe ga je hier zelf mee om?' Wij gaan niet scheiden. Ook al zou ik al jaren gekleineerd en onbeschoft behandeld worden door mijn partner, ik zal hem/haar eeuwig trouw blijven, zoals ik heb beloofd. En andere mensen, die wel scheiden, zal ik vertellen dat dat heel fout is wat zij doen.

Maar, even serieus, de laatste 2 zinnen van Swaen geven precies weer hoe ik het voel/zie: 'Maar ik geloof oprecht dat geen enkele ouder bewust zijn/haar kinderen wil schaden en goede intenties heeft. Feit is dat je nooit wordt afgerekend op je intenties maar slechts op je daden.' Achteraf denk ik ook dat ik bepaalde dingen in het leven beter anders had kunnen doen, maar toen leek het het beste/meest logisch/... en ik probeer uit die dingen alsnog lering te trekken.

Love

Love

21-09-2019 om 12:27

Toetsenbordridderes?

Dat vind ik een veel te mooi woord voor een simpele trol 😃

Als je het sociologisch interessant vindt, dan vind je wellicht het artikel leuk waar ik naartoe link in de bovenste post op deze pagina (sorry, weet niet hie ik naar een individuele post moet linken, maar handigerwijze staat mijn berichtje bovenaan een pagina)
https://www.ouders.nl/forum/ouders-en-school/waarom-gymnasium?page=5

Lanza

Lanza

21-09-2019 om 12:41

Tegen een puber

zeggen de meeste ouders domweg dat het al heel wat is dat vriendje/ vriendinnetje een paar nachten per week mag komen logeren. En zelfs dat vinden veel ouders te veel, of van sommige ouders mag het helemaal niet. Maar zelf gaan ze wel binnen no time samenwonen met hun nieuwe vriendje als ze die 'missen'. Je hebt geen idee wat missen inhoudt als je iemand dagen achtereen ziet, iedere week weer.

Kennelijk is het veel moeilijker jezelf te beteugelen dan het een ander op te dragen.

Anke

Anke

21-09-2019 om 14:20

Lanza

"Kennelijk is het veel moeilijker jezelf te beteugelen dan het een ander op te dragen."
Hoe ironisch om dat uit jouw mond te horen.

Marinade

“Niets overkomt je.” Wow. Als je dat serieus gelooft heb je een gezegend leven geleid tot nu toe!

Over de samengestelde gezinnen heb ik geen mening. Ik zie als docent kinderen die daar onder lijden en kinderen die gelukkig zijn in hun nieuwe gezin. Verder is het niet aan mij om een oordeel uit te spreken over de keuzes van anderen, zeker als ik die anderen niet of nauwelijks ken.

Tine Winkel.

"Achteraf denk ik ook dat ik bepaalde dingen in het leven beter anders had kunnen doen, maar toen leek het het beste/meest logisch/... en ik probeer uit die dingen alsnog lering te trekken."

En zo is het, dat is het leven.

Marinade

Marinade

21-09-2019 om 19:23

Hallo mensen

Ik ben duidelijk de knipoog vergeten. Het was een poging tot reageren zoals.... Verder ben ik een gewone vrouw met allerlei feilen en falen, maak je geen zorgen.

Marinade

Mij was het duidelijk hoor.

mijk

mijk

21-09-2019 om 19:49

Ik moest er ook om grinniken Marinade

Sterker nog het leek me zo duidelijk dat ik dacht dat Allison indirect ook op Topicstarter reageerde.

Ironie

De ironie was me even ontgaan moet ik toegeven. Gelukkig was het niet serieus.
De zelfgenoegzaamheid van Topicstarter was me inderdaad in het verkeerde keelgat geschoten. Dat oordelen over andere mensen terwijl je totaal niks afweet van de situatie vind ik echt vreselijk.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-09-2019 om 10:52

Mag ik zeggen....

Dat ik dit nu opeens wel een heel grappig draadje vind?
Zonder welk samengesteld gezin dan ook daarbij tekort te willen doen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

22-09-2019 om 10:56

Tuurlijk mag je dat zeggen

Ik ben wel erg benieuwd waarom je het zo grappig vindt.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-09-2019 om 11:22

Moeilijk uit te leggen Aagje

En zeker ook niet om iemand aan een speer te willen rijgen.
Maar ik vind het verloop gewoon mooi. Komt vast ook omdat ik, itt sommige anderen, sociale psychologie een heel interessant vakgebied.

Trix

Trix

22-09-2019 om 12:15

4 op de 5? & Ingewikkelde klus

Lanza, ik ben zelf maar wat gaan googlen, maar ik vind niets wat jouw stelling onderbouwt.
Wel: "Meer dan de helft" en "2 op de 3", (overigens ook zonder verwijzing naar onderzoek). Het zou allemaal nog steeds veel zijn, maar die 80% van jou zie ik nergens.

Overigens denk ik wel dat het vormen van een samengesteld gezin een ingewikkelde klus is, die mogelijk wel vaker wordt onderschat.
Swaen, bedankt voor jouw verhaal. Dat laat zien dat alleen de liefde niet genoeg is en dat het veel inzet vraagt van alle betrokkenen.

Er is volgens mij best wel veel informatie beschikbaar over valkuilen, aandachtspunten en succesfactoren voor samengestelde gezinnen, maar dit is niet 'algemeen bekend', je moet er naar op zoek. En niet iedereen doet dat. Als de liefde sterk is en de wens er samen uit te komen groot, zou je kunnen denken dat dat genoeg is.

Ik kan me voorstellen dat daar nog wel wat winst valt te behalen. Want het lijkt me zeker waar dat het voor kinderen schadelijk is om twee keer dat proces van scheiding, verhuizing etc. mee te maken.

Plechtige beloften om er niet aan te beginnen, zijn de oplossing niet. Een verbod op samengestelde gezinnen ook niet. Maar iets meer algemeen beschikbare kennis over wat dit alles voor kinderen betekent en wat over het algemeen hun behoeften zijn in zo'n situatie, dat zou er misschien voor kunnen zorgen dat deze gezinnen een grotere kans van slagen krijgen.

Ik was zelf al 21 en woonde niet meer thuis toen mijn vader (na het overlijden van mijn moeder) een nieuwe vriendin kreeg, die zelf ook volwassen kinderen had. Iedereen was vol goede bedoelingen en er werd geen nieuw gezin gevormd, maar zij trok wel bij mijn vader in en zelfs dat was al ingewikkeld.
Het pijnlijkste eraan vond ik toen dat ons gevoel (als kinderen), volledig ondergeschikt werd gemaakt aan wat zij wilden. Niet dat ik per se inspraak had gewild, maar ik wilde wel dat mijn vader zou zien dat het soms lastig was voor mij. Dat hij van mij zou willen horen hoe ik ernaar keek. Dat hij af en toe zou vragen of het allemaal niet te snel ging. Pas jaren later, toen de relatie over was, zag hij in dat hij het niet goed had aangepakt.

Kortom, mocht ik ooit in zo'n situatie belanden (en ik hoop van harte dat zoiets aan mij voorbij gaat), dan zal ik nooit (echt niet) in de valkuil stappen van de wensgedachte dat het allemaal wel vanzelf goed zal komen omdat er liefde is.

Lanza

"Mijn man en ik hebben op basis van wat we zien in onze kennissenkring wel afgesproken dat we niet gaan samenwonen met anderen, zolang de kinderen nog niet op zichzelf wonen. Een tweede leg is bij ons ook uitgesloten."

Hier moet ik eens goed mee lachen, hoe naïef.

Anke

Anke

23-09-2019 om 13:35

Inderdaad William

Wij hadden zelfs tijdens de scheidingsmediation nogmaals op verzoek van mijn ex afgesproken om eventuele nieuwe partners de eerste 6 maanden niet aan de kinderen voor te stellen. Hoe lang denk je dat ex gewacht heeft? Twee volle weken. En de volgende vlam weer. Maar ja, na een scheiding kun je nog vriendelijk dingen vragen, maar eisen kan niet meer. Je hebt dan geen zeggenschap meer over het doen en laten je ex. That's life.

Miss

Miss

23-09-2019 om 18:15

95%

Heeft meestal al een ander, wat een mooi sprookje lanza, in voor en tegenspoed, in ziekte.

Ik had ook zoveel afgesproken met mijn partner.
Idd William, ik moest ook gniffelen. Haha.

Ad Hombre

Ad Hombre

23-09-2019 om 20:56

Ginny

"Komt vast ook omdat ik, itt sommige anderen, sociale psychologie een heel interessant vakgebied."

Dan moet je astrologie ook eens proberen. Ook heel interessant!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-09-2019 om 21:29

Nah

Nee

Lanza

Lanza

23-09-2019 om 21:50

Wij hebben

wel wat andere ervaringen dan de meesten en zijn er meer bewust mee bezig. Niet voor niets hebben we ons beiden laten steriliseren. Dat is nogal definitief.

Ik heb er alle vertrouwen in, daarmee begint alles. Op die manier heb je samen een stevige basis, dat is ook al heel anders dan mensen die alleen samen zijn zolang het leuk is, maar niet bereid zijn voor elkaar en het gezin te vechten.

Miss

Miss

23-09-2019 om 21:52

Haha

Nogmaals haha.

Lanza

Je bent inderdaad heel anders dan de meeste mensen.

Hilaris

Hilaris

23-09-2019 om 22:02

*proest* Lanza

“Ik heb er alle vertrouwen in, daarmee begint alles. Op die manier heb je samen een stevige basis, dat is ook al heel anders dan mensen die alleen samen zijn zolang het leuk is, maar niet bereid zijn voor elkaar en het gezin te vechten.“

Oh gelukkig dat wij t nog wel goed gedaan hebben Lanza! Wij hebben echt gevochten, ik om te kunnen vluchten en mijn ex vocht zo hard om me tegen te houden dat ik bewusteloos raakte. En toen ging hij nog door. Dan heb je pas echt voor je huwelijk geknokt. Wat ben ik blij dat ik dat nu pas begrijp. Die PTSS komt gewoon door een huwelijk waar we voor gevochten hebben! Dat de politie dat niet begreep zeg tssss

Lanza

Lanza

23-09-2019 om 22:05

Klinkt niet best

Hilaris... had hij altijd al losse handjes? Waarom voelde jij je aangetrokken tot zo iemand?

Kiki

Kiki

23-09-2019 om 22:05

Het leed......

...... dat Lanza heet.

Maro

Maro

23-09-2019 om 22:29

Kiki

hahaha

Tine Winkel

Tine Winkel

23-09-2019 om 22:47

#58

Lanza, in de hoek jij, ga je schamen! Met deze bijdrage insinueer jij dat t Hilaris eigen schuld is dat ze door haar man gemolesteerd is...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.