Relaties Relaties

Relaties

Lanza

Lanza

20-09-2019 om 15:31

Het leed dat samengestelde gezin heet


Trix

Trix

23-09-2019 om 23:08

Lanza

Je hebt voor mij in elk geval het definitieve bewijs geleverd voor mijn vermoeden dat je niet uit bent op een inhoudelijke discussie.

Ik reageer niet meer op jouw draadjes.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-09-2019 om 03:54

Lanza

"Niet voor niets hebben we ons beiden laten steriliseren."

Het zou wel eens ASS kunnen zijn...

Miss

Miss

24-09-2019 om 06:35

Hoe je op zo iemand valt?

Lanza denk eens na, echt.

Heb jij enig idee hoeveel pijn het doet zoiets te vragen?
Je geeft er een stempel aan. Jij kunt er echt niet mee stoppen hè?
Je begrijpt echt geen snars van het leven, hoe situaties kunnen veranderen, waar je in je leven in kunt belanden.

Compleet eens met trix.Ik ga niet meer in op jou!!
Ben jij 14 ofzo? Bah.

@Emma

@Emma

24-09-2019 om 07:00

Journalist

Ik geloof nog steeds dat Lanza een journalist is, of een therapeut: iemand die reacties ontlokt en geen oprechte vragen of bedoelingen heeft.
Daarmee daalt het gespreksniveau.

love

love

24-09-2019 om 07:23

Dat heet een troll jongens

Als dat een journalist is dan wil ik niet weten voor wat voor soort tijdschrift. En een therapeut?? Het zal je therapeut zijn zeg, iemand die bewust schade toe wil brengen, brrr.

Jammer dat de forumregels niet voldoende ruim zijn om dit soort trollen te weren. Moeten we zelf dus doen door 100% te negeren (ok doe ik nu ook niet)

Lanza

Lanza komt zo'n beetje in ieder topic berichten posten om een discussie uit te lokken. Ik ben er van overtuigd dat haar intenties niet zuiver zijn. Ik vind het knetterirritant hoe zij overal opduikt. Ik zou zeggen: volledig negeren vanaf nu.

@Emma

@Emma

24-09-2019 om 08:54

Love

"En een therapeut?? Het zal je therapeut zijn zeg, iemand die bewust schade toe wil brengen, brrr."

Ik ken er zo één, inderdaad brrrr......Een therapeut die overal een mening over heeft en zich daarmee profileert op sociale media. Vindt zichzelf geweldig. Zou zomaar L kunnen zijn qua taalgebruik en houding.

Autimam

Autimam

24-09-2019 om 09:57

Ad, ASS

Daar heb ik ook al aan zitten denken, weet je dat? Ze lijkt qua denkwijze enorm op iemand die ik ken. Alleen, met mijn kennis kan ik praten, vertellen wat haar houding met mij en anderen doet en zij staat open voor feedback. Ze weet dat ze soms verkeerd overkomt en werkt daaraan. Alle tips en feedback lijken L niet te bereiken.

Autisten ziten vaak vast op 1 spoor en weigeren daar vanaf te komen, zelfs al is allang gebleken dat dat niet het juiste spoor is. Ze hebben zelf ooit verzonnen dat dat het juiste spoor moet zijn en dat het niet werkt, dat ligt aan iets anders, maar niet aan het spoor. Zo klinkt L ook, voor haar valt of staat het leven met keuzes. Ongeluk, pech en tegenspoed bestaan niet voor haar, die zijn allemaal te ondervangen met de juiste keuzes en dat geldt altijd en voor iedereen. Zalig zijn de onwetenden...

Het totale gebrek aan getoonde empathie past er ook bij. Dat wil overigens niet wil zeggen dat ze geen empathie voelt, misschien weet ze niet hoe ze het moet uiten of denkt ze dat haar botte adviezen empatisch zijn. Zo van: hier, met deze juiste keuze is het opgelost. Klaar! Lief van mij he, dat ik je zo goed help. Zich niet realiserend dat sommige keuzes gepasseerde stations zijn en andere keuzes in andere situaties of voor andere mensen helemaal geen optie zijn. Als mensen haar erop wijzen dat het zo niet werkt, doet ze er nog een schepje bovenop. Want dat spoor, he... dat is toch het juiste.

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 10:15

Het lijkt

me een terechte vraag. Mensen die agressief zijn, laten hun ware aard in het grootste deel van de gevallen al zien in het begin van de relatie. Niet in de date- fase, maar het is wel erg lastig om deze kant van jezelf compleet te verstoppen jarenlang, als je met iemand samenwoont.

Daarom dus mijn vraag. Het kan toch niet als een verrassing komen als iemand zich zo gedraagt? Je kent elkaar al jaren en jaren neem ik aan?

Het is verder niet bedoeld als verwijt, maar als oprechte vraag. Een vriendin van mij had ook te maken met een agressieve vriend, maar dat begon al vrij snel toen zij gingen samenwonen. Gelukkig kon zij uiteindelijk de relatie verbreken, al kostte dat haar grote moeite, omdat hij op andere momenten erg lief kon zijn en overtuigend dat hij het nooit meer zou doen, maar steeds opnieuw verviel hij in dat gedrag.

Voor de rest denk ik dat je een deel van het leven in eigen hand hebt en een ander deel niet. Sommige dingen overkomen je en dan heb je alleen invloed op hoe je erop reageert. Andere dingen kun je wel sturen door de juiste keuzes te maken.

Autimam

Autimam

24-09-2019 om 10:38

Grote Onzin

"Mensen die agressief zijn, laten hun ware aard in het grootste deel van de gevallen al zien in het begin van de relatie."

Bullshit. Integendeel!
De meeste psychopaten weten hun slachtoffers heel geslepen te misleiden in de eerste jaren. Als ze beet hebben (getrouwd en/of een kind), dan komt de ware aard pas naar buiten.

Hoeveel relaties met mensen met een bepaalde psychopathie heb jij al achter de rug?

Niet echt

Naarmate ik meer van Lanza lees, raak ik er steeds meer van overtuigd dat zij niet echt is. Geen journalist of een therapeut, maar een jong iemand (M/V) die het persona heeft aangenomen van iemand die ze later graag wil zijn: een vrouw met een carriere, kinderen en een geweldig huwelijk. Uit niets van wat ze schrijft blijkt enige realiteitszin.

Ik ga haar verder negeren.

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 10:58

Helaas

in het verleden wel eens in de valkuil gestapt een relatie te beginnen met een foute jongen, maar eerlijk gezegd had ik hem heel snel door. Binnen een half jaar heb ik de relatie verbroken.

Autimam

Autimam

24-09-2019 om 11:09

Fijn voor je

Dat was dan gewoon een foute jongen, geen geslepen psychopaat. Jij had geluk. Dat heeft helaas niet iedereen.

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 11:18

Hoe weet

jij nou wat voor man dat was? Daar heb ik toch net even meer kijk op dan jij.

Het is een bekend verschijnsel dat sommige types elkaar blijven aantrekken. Het is geen toeval dat sommige vrouwen van de ene destructieve relatie in de andere rollen. Het is een dynamiek tussen twee mensen en het zegt veel over jezelf wat je aantrekt.

Met de juiste therapie kun je je hiervan bewust worden en in het vervolg andere types uitkiezen. Daar is wel een proces voor nodig waarin je jezelf leert kennen en je zelfbeeld positiever wordt.

Maro

Maro

24-09-2019 om 11:32

ja okay

Negeren maar. Hoewel het zero empathisch vermogen van ts intrigerend is, zullen we hier haar eigen strategie moeten toe passen: iemand met zo weinig inlevingsvermogen zal waarschijnlijk niet laag scoren op de narcisme/psychopathie ladder. Beter vroegtijdig afscheid nemen dan naderhand een aanval op je integriteit krijgen te verduren als zou jij zelf hier aan meegewerkt hebben.
Althans ik kies er voor mijn plaats in te nemen in het gordon sanitaire dat nu ontstaat. Mocht de compassieloze betweterigheid van ts voortkomen uit een afwijking in het autistisch spectrum en dus eigenlijk een tunnelvisie als copingmechanisme zijn (ik weet daar niet genoeg van) dan trek ik mijn woorden in.

Autimam

Autimam

24-09-2019 om 11:39

Joh!

"jij nou wat voor man dat was? Daar heb ik toch net even meer kijk op dan jij." Een echte psychopaat zou zich niet in de kaart hebben laten kijken.

"Met de juiste therapie kun je je hiervan bewust worden en in het vervolg andere types uitkiezen. Daar is wel een proces voor nodig waarin je jezelf leert kennen en je zelfbeeld positiever wordt."

Joh! Werkelijk? Dat wist ik nog niet hoor. Wat een inzicht!

Voor de goede orde: dat hierboven is ironie. Het is echt niet nodig om zulke open deuren in te trappen en zo mensen onnodig te kwetsen, meisje. Kun je proberen je in te denken dat iemand die de hel heeft doorstaan (niet ik, maar een paar anderen op het forum wel), niet zit de wachten op zulke beledigende platitudes die suggereren dat het haar eigen schuld is?

Ad Hombre

Ad Hombre

24-09-2019 om 11:40

Maro

"Althans ik kies er voor mijn plaats in te nemen in het gordon sanitaire dat nu ontstaat."

Gordon? Bedoel je gordijn? Of die TV-persoonlijkheid?

Cordon bleu
Cordon sanitaire

"Mocht de compassieloze betweterigheid"

You rang, sir?

Maro

Maro

24-09-2019 om 11:44

Ad, jerks (ot)

okay spellings/ typfoutje. En omdat je er zo persistent in bent anderen op hun taalkundig falen te wijzen, deze voor jou: https://www.sciencealert.com/people-who-pick-up-grammar-mistakes-jerks-scientists-find

Ad Hombre

Ad Hombre

24-09-2019 om 11:53

Maro

Hoe komen ze aan die foto van mij?
Mag dat wel van de AVG?

Maro

Maro

24-09-2019 om 11:55

haha Ad

Ik dacht al "laat ik nou niet zo flauw zijn je aan die foto te linken".

Persephone

Ik vermoed dat Lanza eerder bedlegerig is en zich stierlijk verveelt. Dan zijn de onderwerpen op OOL inderdaad heel onderhoudend.
Dat is een vriendelijker beeldvorming dan de suggestie dat ze een troll is of zelfs een journalist.

Lente

Lente

25-09-2019 om 11:32

Die foto, geweldig 😂😂😂

Ik ben bang dat ik me Ad voortaan zo voorstel 😉

Leuke reactie van jou Ad!

rode krullenbol

rode krullenbol

25-09-2019 om 13:00

Niets is uit te sluiten

Zelfs de mogelijkheid van een bedlegerige journalist die uit verveling - of welk ander motief dan ook - aan het trollen is geslagen.

Het is en blijft - hopelijk! - een open forum.

Rode krullenbol

Nina

Nina

25-09-2019 om 14:08

Eens Rode krullenbol

Het ergste waar je Lanza van kunt beschuldigen is beperkte blik en imo soms nogal dommigheid.
Vaak stoor ik me niet zozeer aan bijdrage van Lanza maar wel aan de overweldigende aandacht die het, mi volkomen onterecht, oplevert.
Ik las dat er ook geklaagd is bij forumbeheer over haar, daar lijkt me geen enkele grond voor.
Belangrijkste voor hier lijkt me idd continueren van open karakter.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.