Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Mams

Mams

26-09-2019 om 22:52

Leuke dingen in Brussel?

Komend weekend gaan man en ik samen een weekendje naar Brussel. Nog geen tijd gehad om me te verdiepen in leuke dingen om te doen, en leuke restaurantjes. Dus: Is hier iemand die Brussel kent en wat tips heeft? We zijn beiden niet echt liefhebbers van cultuur, houden van de nodige horecamomentjes en zouden het leuk vinden om bv een fietstour of evt een bustour door de stad te doen. We vertrekken morgenmiddag...

Sil

Sil

27-09-2019 om 08:00

Stepjes

Er was laatst een draadje over Brussel, dus zoek die even, misschien staat er wat bij?

Ik weet dat ze daar van die elektrische stepjes hebben, altijd erg leuk. Eerst downloaden en dan kan je overal stepjes pakken en weer weg zetten.

Voor bustours en fietstours, inderdaad ook altijd leuk: Google is your friend

Ik weet trouwens dat ze allerlei muurschilderingen van striptekeningen hebben en een gidsje (bij de Tourist info of boekhandels) om die in een wandeling allemaal te zien met toelichting, dus misschien is die niet te cultureel en wel leuk.

Verder de leuke straatjes in het centrum en Manneke Pis en de vrouwelijke variant.

Veel plezier!

Angela67

Angela67

27-09-2019 om 08:06

stepjes

Wat ik erg jammer vond is dat je per persoon / telefoonapp maar 1 stepje kan huren. We zouden toen met vier mensen alle vier de app moeten downloaden en account aanmaken en betaalmiddel moeten koppelen etc.
We hebben toen fietsen gehuurd - ook mbv een app, maar daar kon je meer fietsen op 1 app huren.
Dus mijn tip is - stepjes lijkt mij ook gaaf! - fietsen huren
gr Angela

Nele

Nele

27-09-2019 om 08:47

tips

Horeca: St. Kathelijneplein en St. Goriksplein.

Voor een luxe, zeer uitgebreide brunch op zondagochtend op een prachtige locatie met spectaculair uitzicht: Muziekinstrumentenmuseum MIM, vlakbij het Centraal Station. Om te brunchen hoef je niet ook het museum te bezoeken, mag wel. Reserveren is wel nodig. Zie website MIM. Je kunt er op een ander moment ook gewoon gaan koffiedrinken en van het gebouw en het uitzicht genieten.

Rondstruinen en kleine winkeltjes, rommelmarkt: de Marollen: Hoogstraat, Blaasstraat en Vossenplein. Ook genoeg cafétjes daar. Ik vind café het Warm Water in de Vossenstraat schattig, ook lekker lunchen daar.

Stripmurenwandeling is inderdaad tof.
Het Atomium mag je eigenlijk ook niet missen.

OV kan nog met losse kaartjes die gewoon 1 u geldig zijn in al het OV, vijf- of tienrittenkaarten zijn wel goedkoper. Metro en tram zijn heel efficiënt om snel van A naar B te komen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.