Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
CC

CC

03-10-2019 om 11:49

Kind bij de keel gegrepen


Kaaskopje

Kaaskopje

03-10-2019 om 19:24

In het verlengde van mijn vraag

Als je zoon meestal met dezelfde kinderen met dit jongetje te maken heeft, zou ik met dit groepje gaan praten om uit te leggen wat ze het beste kunnen doen. Ze hebben denk ik de leeftijd waarop dat mogelijk is. 1 kind moet naar de moeder rennen, de rest moet het slachtoffer te hulp komen. Niet met schoppen en slaan, maar wel door aan zijn armen te trekken of iets dergelijks. Natuurlijk mag het 'slachtoffer' zelf ook iets doen. Op zo'n moment is het even niet de tijd om fatsoenlijk te blijven. Maar het lijkt me wel verstandig om uit te leggen dat er een verschil is om van je af te slaan en schoppen om los te komen of iemand bewust pijn doen. Met een vriendje als dit jongetje moet er veel uitgelegd worden, het is niet anders.

Moeder

Moeder

03-10-2019 om 19:41

Niet vaak

Nou bij mijn zoon in de klas zit dus een kind die dit vaak doet, en de juf die het zelden ziet (want het gebeurd in de pauze van de kinderen en dan is haar collega belangrijker als toezicht houden).

Maar goed zoon is ook al een paar keer gekeelt (zoals ze het ondertussen noemen) door dit kind, hij had op een gegeven moment zelfs blauwe plekken zitten.

In ons geval heb ik gezegd een flinke stomp in de buik geven of achteraf van achteren aanvallen zodat het kind begrijpt dat het er maar eens mee moet stoppen.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-10-2019 om 21:51

Van achteren aanvallen?

War steekt het daarvan op? Een kind met autisme snapt gedrag tussen mensen niet altijd, voor zover mijn kennis gaat, maar zo'n aanval van achter snapt niemand denk ik. Het gedrag moet stoppen en niet escaleren.

Zelfde als Rutiel.

Als je werkelijk in nood bent mag je je verdedigen. Zou ik ook doen, hoop ik, als iemand mijn keel dicht knijpt. Daarna zorgen dat het bij dit incident blijft en proberen dit te voorkomen.

CC

CC

04-10-2019 om 00:23

Pluis

Ik snap dat je het inderdaad niet op kon maken uit mijn oude post... Ik wilde niet teveel in detail treden vanwege herkenbaarheid, maar wel uitleggen dat deze jongen autisme heeft en daardoor niet gemakkelijk zijn grenzen ( verbaal!!!) kan aangeven.
Ik wilde dat erbij vertellen om te voorkomen dat ik reacties kreeg over het andere kind: die moet eens opgevoed worden, dit is toch niet normaal? Dat soort reacties. Ik heb kinderen die kelen dichtknijpen gegoogled en daar las ik veel van dit soort reacties....

Krav maga is een goede, ik ga hem de beschreven manier van loskomen leren en een beetje oefenen

Mijn zoon is ( net) zes en deze jongens zijn net negen geworden. Vanwege zijn leeftijd is het niet zo gek dat hij verstarde. Hij is echter voor de duvel en zn moer niet bang, meestal lost hij akkefietjes verbaal op. ( Hij loopt zeker niet weg, heeft een grote mond en gaat nog eens klappen krijgen... Maar wurgen vind ik echt eng )

Kaaskopje

Kaaskopje

04-10-2019 om 01:35

Buurtjongen

Ik moet door dit voorval aan een jongen uit de buurt denken. Hij is geestelijk beperkt, kan zich minder goed uiten en ik heb de indruk dat dat én gedrag van andere kinderen er soms toe leidt dat hij over de kook raakt. Hij is op zich een lieve jongen, maar ik maak me best zorgen over hoe zich dat gaat ontwikkelen. Ik vrees dat hij het niet van zijn ouders moet hebben, zeker niet van zijn moeder, wat bijsturing betreft en als hij de komende jaren nog steeds alleen buiten mag rondscharrelen, terwijl hij sterker wordt, groter en zijn eigen kracht waarschijnlijk niet kent, kan het linke soep worden. Ik vind dat echt moeilijke dingen.

Moeder

Moeder

04-10-2019 om 07:03

Van achteren aanvallen

Dat van achteren aanvallen heb ik bedacht omdat het kind eigenlijk alleen de kinderen pakt die het aankan. Maw de zwakkere kinderen uit de groep zijn slachtoffer van dit kind.

Als ze naar de juf gaan lost het voor hen niets op, dan gebeurd het even later rustig weer en krijgen ze nog een trap na. Als ze consequent dat kind na een aanval zelf van achteren terugpakken weet het kind dat het aanvallen niet zonder gevolgen is en hopen we dat het een keer ophoudt.

Ik laat mijn kind niet blijvend een gewillig slachtoffer zijn.

Ja, of

Het kind neemt de aanval van achteren over en gaat dat voortaan ook doen. Slecht voorbeeld doet slecht volgen.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-10-2019 om 08:55

Maaltijd gebrouwen o.t.

Ik zie nu pas dat ik over de kook en linke soep in een verhaal gezet heb, hihi

CC

CC

04-10-2019 om 13:16

kaassoep gemaakt toevallig?

Jasmijn

Jasmijn

04-10-2019 om 13:27

Moeder

Ik zou eerder leren dat de groep elkaar gaat helpen, in plaats van van achter aan gaan vallen. Dat gaat van kwaad tot erger worden, ben ik bang. Beter is het om samen te werken en te roepen, stop, hou op, of gezamenlijk het kind te 'bevrijden' van de kwelgeest. Ik vind daarbij gezamenlijk wegduwen of wegtrekken wel acceptabel.
En bij ieder voorval toch de juffen aanspreken, ook als ouders, als je er vanaf weet.

Fransien

Fransien

04-10-2019 om 14:35

Gevaarlijke situaties

Als een kind in een levensbedreigende situatie zit zoals keel dichtgeknepen of onder water houden dan mag zo'n kind alle kracht die het heeft gebruiken om weer lucht te krijgen. Voor mij valt dat niet onder geweld gebruiken. Omstanders, vooral volwassenen, hebben voor mij de morele plicht om in zo'n geval in te grijpen, vastpakken en wegtrekken, dat soort dingen.
Mijn oudste dochter heeft in groep acht een beetje een vergelijkbare situatie meegemaakt, het was ramadan en ze waren bezig met het decor voor de musical. Een jongen uit haar klas heeft ADHD en kreeg vanwege de ramadan zijn pillen niet, hij deed volledig mee en had daarvoor een nog korter lontje dan normaal. Vriendin van dochter was ietwat onhandig en klasgenoot begon met een schaar op haar in te hakken. Dochter en andere klasgenoten hebben hem weggetrokken en de schaar van hem losgeworsteld toen hij ook op hen in begon te steken. Gelukkig waren er alleen maar schrammen en een paar redelijk oppervlakkige wonden en geen hechtingen of erger nodig. Klasgenoot en diens moeder hebben wel geklaagd dat klasgenoot pijn had aan zijn hand en dat hij niet voorzichtig ontwapend was. Met vier kinderen onder de schrammen waarbij eentje voor de zekerheid langs de dokter moest vond de leraar dat jammer maar helaas.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.