Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Relaties Relaties

Relaties

Verschrikkelijke schoonmoeder


Nut

Gender reveil party? Wat is daar het nut van?

Vroeger bestonden verlovingsfeesten; die hadden tenminste nut.
(Zelf geen verlovingsfeest gehouden want we woonden als samen en de periode ondertrouw besloeg maar vier weken.)

Tijgeroog

Tijgeroog

10-10-2019 om 13:13

Flanagan

Wat is het nut van een verlovingsfeest?

@Emma

@Emma

10-10-2019 om 13:15

Flanagan

Ik zag het laatst op tv. In het bijzijn van vriend(inn)en wordt er een envelop van de gynaecoloog geopend waarin het geslacht van het kind vermeld staat. Officieel weten de ouders het geslacht dan nog niet. Ik kan het me nauweljjks voorstellen want alles moet natuurlijk bijvoorbaat al roze of blauw 😑
Vraag me niet of ik het leuk vind Overeen paar jaar is het vast heel gewoon en doet iedereen mee.

nut

Eigenlijk kun je je bij elk feest wel afvragen wat het nut is. Als je alles afschaft dat geen nut heeft wordt het saai in de wereld.

Ik heb nooit behoefte gehad aan zo'n genderfeestje, heb het ook niet gemist, maar als iemand dat nou leuk vindt? Daar doe je toch niemand kwaad mee?

rutiel

rutiel

10-10-2019 om 14:12

Lanza en @Emma

Lanza, het klopt dat een babyshower in het geheim georganiseerd wordt, maar als het goed is dan kent jouw omgeving jou een beetje en schat in of het wel/niet bij je past. Als je hierover twijfelt dan zou je voor de zekerheid als zwangere al dan niet subtiele hints kunnen geven over je standpunt in deze kwestie.
In mijn tijd bestond het fenomeen nog niet, maar ik heb op deze manier wel met succes zowel een vrijgezellenparty als "leuke" sketches bij mijn bruiloft weten te voorkomen.

@Emma, volgens mij wordt op een genderrevealparty juist het blauw of roze onthuld en is dat deel van de "pret": je bestelt een taart of zo en snijdt die op het feest aan. En voilà, er vloeit blauwe of roze glazuur uit. Of je start als stoere aankomende vader je motor en hoppa, er komt roze of blauwe rook uit de uitlaat. Enfin, het is een hele markt met volop mogelijkheden voorzover ik heb begrepen.

Tijgeroog,

Vroeger was men nog niet zo gewend aan samenwonen; dat is meer van de laatste decennia. Zeker in gelovige kringen diende je eerst te trouwen.
Maar de jonge stellen die zo vlug mogelijk wilden samenleven en dus gingen trouwen, hadden nog weinig kunnen werken en sparen. De enveloppen met geld kwamen goed van pas.

Tijgeroog

Tijgeroog

10-10-2019 om 14:28

Nut

Oh, het nut was dus cadeautjes/geld krijgen.
Is dat dan echt zo veel beter dan bij de gender reveal parties, waar je cadeautjes, aandacht én filmpjes voor op instagram krijgt....

Moet iedereen toch lekker zelf weten...

Hints

Ik heb ook weinig subtiele hints gegeven over het organiseren van vrijgezellenfeestjes en, recentelijker, het plaatsen van een 8 meter hoge plastic Sara in de tuin. Gelukkig heb ik vrienden en familie die dat dan niet als aanleiding zien om het lekker toch te doen.
Mensen mogen lekker elk feest vieren dat ze willen, mits ze dat echt zelf willen. Dat dan diverse partijen daar flink aan verdienen (die roze en blauwe rook kende ik nog niet) is goed voor de economie.

Lanza

Lanza

10-10-2019 om 15:01

Geld krijgen

vind ik een waardeloze reden om een feestje te geven.

@Emma

@Emma

10-10-2019 om 15:03

Rutiel

"@Emma, volgens mij wordt op een genderrevealparty juist het blauw of roze onthuld en is dat deel van de "pret":

Dan is het nu denk ik wachten op de eerste genderneutrale genderrevealparty 🤣

Rissie

Rissie

10-10-2019 om 15:36

Lol @Emma

Vraagje: is hier iemand wel eens op zo'n genderrevealparty geweest? En was je werkelijk zo nieuwsgierig naar het geslacht van het kind dat je dat een feestje waard vond?

Aan de ene kant: tuurlijk mag je feestjes geven zoveel je wilt, doe je niemand kwaad mee.
Maar geef er dan niet zo'n zinloze reden aan! Als je zin hebt in een feestje: geef een feestje. Gewoon, voor de gezelligheid, niet omdat je *Hoera* een meisje/jongetje krijgt!

Ergens ben ik bang dat dingen hierdoor te belangrijk worden gemaakt, en dat dat toch ergens "kwaad" doet.

Ik moet dan denken aan overdreven decadente feestje voor kindjes die 1 worden, in afgehuurde zaaltjes met 50 man die allemaal aan het eind van het feestje op z'n minst aangeschoten naar huis gaan. Arm kind...

Plop

Plop

11-10-2019 om 01:36

Ach gewoon thuis hoor

De gender reveal party. Gewoon een gezellige avond en ik weet nu dat ik een kleinzoon krijg en dat vond ik heel leuk en spannend om mee te maken.

Ik gun iedereen zijn mening, maar dat sobere zure van hier vind ik wel jammer.
Oh wee als het eens anders of overdadig is.

Wij vieren alles wat er te vieren valt.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-10-2019 om 01:52

Gender reveal party

Als ik even oubollig mag doen vind ik de hele benaming al niet om over huis te schrijven. Maar ja iets als geslachtsopenbaringsfeestje klinkt ook weer zo raar.

Ik vind het allemaal wel best om eerlijk te zijn. Iedereen moet lekker doen wat hij of zij leuk vind. Maar een klein generatiekloofje voel ik wel. Nou ja, best een grote misschien wel. Zo vind ik het jammer dat het geslacht überhaupt al rondgebazuind wordt voor de geboorte. Het had zijn charme om dat niet te weten. En dat we hier een babyshower zijn gaan vieren en ook nog een gender reveal party... zullen we Las Vegas dan ook maar nabouwen met van die trouwkapelletjes waar je een Elvis lookalike kunt inhuren als trouwambtenaar?

Elvis

En dan kunnen we allemaal onze trouwgeloftes hernieuwen, met Elvis.
Als ik heel eerlijk ben zou ik dat nog wel doen, al slaat het nergens op want we zijn nog bij elkaar dus wat valt er te vernieuwen? Maar zo gek krijg ik mijn man echt nooit, die ziet me aankomen 😂

rode krullenbol

rode krullenbol

11-10-2019 om 08:43

Hmm ...

Het is natuurlijk volstrekt OT, maar als de Mormonen het recht hebben om wie dan ook na zijn dood te dopen in de naam hun kerk, De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (in het Engels: The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints), ...

dan mogen wij toch zeker Elvis Presley postuum nog even laten huwen met Charlie Hodge, zijn trouwe levensgezel?

Rode krullenbol

Maro

Maro

11-10-2019 om 11:32

ach ja kraambezoek en genderrevealgebeuren

Ik heb nul komma nul kraambezoek gehad. Vond het toen geloof ik wel jammer maar was te ziek.
Genderrevealparty kwam pas na een jaar of twaalf toen mijn zoon zijn coming out had.

Tja het kan dus nooit eens 'normaal' gaan bij ons blijkbaar. En dan toch ook weer heel blij zijn met hoe het wel gegaan is. Want nul kraambezoek was heerlijk rustig, ook voor het kind. En de genderreveal was een daverend feest met disco voor klasgenoten en gezellige koffie met gestampte muisjes in de zaal ernaast voor ouders en leerkrachten. En ook weer blij dat we geen 'echte' gender reveal party 12 jaar daarvoor hadden gehad: zou misschien wel minder leuk voor kind geweest zijn: iedereen die zo blij was geweest met een meisje terwijl hij zichzelf alleen maar een jongen voelde

Niki73

Niki73

11-10-2019 om 12:52

Maro

Mooi verhaal!

Beschuit met gestampte muisjes: geniaal!!

Maro

Maro

11-10-2019 om 13:52

Niki (ot)

Dank je. Nou het waren geen beschuitjes want ik had geen zin voor 60 man te gaan smeren Maar ik had een prima alternatief: chocolaatjes met blauwe muisjes erop, die je zo kan kopen en die precies lijken op beschuitjes met muisjes. Het was leuk

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.