Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
Jo

Jo

03-10-2019 om 16:21

43 jaar ongepland zwanger


Lanza

Lanza

06-10-2019 om 12:19

Bijzonder dat je

dat in mijn woorden leest. Ik vraag alleen of ze er al over heeft nagedacht welke beslissing ze gaat nemen.

Waarom wil je niet dat je man zich laat steriliseren? En belangrijker: wat vindt hij daar zelf van? Uiteindelijk gaat het over zijn lichaam en mag hij zelf die keuze maken.

Bosbes

Bosbes

06-10-2019 om 12:20

eens met Mijntje

Helemaal met Mijntje eens. De manier van schrijven van Lanza is te onbeleefd en je jaagt zo mensen weg. Bovendien is het dus niet het merendeel (fake news)

En ik ga ook niet tegen mijn man zeggen dat hij zich maar moet steriliseren. Daar hebben wij wel een paar ideeen achter maar die zet ik niet op OO

Bosbes

Bosbes

06-10-2019 om 12:23

hahaha Lanza

Natuurlijk mogen de man van Mijntje en die van mij zich wel steriliseren! En wij kunnen ook prima praten met elkaar!

Mijntje schrijft: ik ga mij daar niet over verantwoorden waarom.
Ik schreef: ik zet niet op OO wat onze redenen zijn.

Einde discussie

Wilgenkatje

Wilgenkatje

06-10-2019 om 12:24

Afdwalers

We belanden nu in een andere discussie.

TS, nog even geduld, al zal dat lastig zijn. Daarna kun je verder gaan met plannen maken / verwachtingen bijstellen en dat soort zaken.

Tine Winkel

Tine Winkel

06-10-2019 om 14:54

Lanza #32

Nou, ik vind het helemaal niet bijzonder dat ze dat daarin leest, ik las namelijk ook precies DAT in jouw woorden. Daar was ook mijn reactie #7 op gebaseerd

TS wil weten hoe lang ze zwanger is en JIJ wil weten of ze al besloten heeft of ze het kind wel wil houden of niet. Jij impliceert daarmee dat dat voor haar een vraag is. Maar nee, dat was niet de vraag die zij stelde.
En, uit jouw vraag of ze dan geen anticonceptie hebben gebruikt, klinkt ook naar voren dat ze dit kind best had kunnen (of, op haar leeftijd, had moeten) voorkomen. Dat schrijf je niet letterlijk, maar het klinkt er wel in door.

Even naar de huisarts?

Ik zou even naar de huisarts gaan en een doorverwijzing vragen. Dan kunnen ze goed kijken wat er aan de hand is en hoef je niet zo in onzekerheid te zitten

Onhandig, meeste of meer

'... dat Nederland het land is waar de meeste mannen gesteriliseerd zijn'. Phryne, ik ben onhandig geweest in het gebruiken van het woord 'meeste'. Het is niet 'meeste' ten opzichte van andere mannen, zoals die uit Australië, maar ten opzichte van vrouwen. Binnen Nederland. Beter is dus: 'In Nederland worden meer mannen gesteriliseerd dan vrouwen.'
Ik heb het in een lezing gehoord, maar er zijn ook wel cijfers voor te vinden op internet.

https://www.anticonceptie-online.nl/sterilisatie.htm

En wellicht nog wel betere als je verder gaat zoeken.

Tsjor

Lanza

Lanza

12-10-2019 om 09:19

Lijkt me logisch

de kosten zijn veel lager bij sterilisatie van de man, de ingreep veel kleiner en de risico's lager.

Daarbij het idee dat je als vrouw vaak al 20 jaar die verantwoordelijkheid hebt gedragen.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-10-2019 om 10:24

Man/vrouw

Is het ook niet zo dat een hersteloperatie bij een man iets meer kans van slagen heeft?

Ik vermoed dat sommige vrouwen op hun beurt zichzelf laten steriliseren uit een soort zorg'plicht'. Zij kan dan wel genoeg kinderen hebben, maar stel dat ze onder een tram komt en hij een nieuwe vrouw tegenkomt? Zij is klaar met baren, maar hij kan nog jaren voort(planten), plastisch gezegd. Het argument wat Lanza aandraagt, neem ik ook direct aan. 20 jaar de pil of wat dan ook, nu mag hij. Zo voelde dat voor mij ook wel geloof ik. Niet dat ik de pil nog gebruikte, maar als ik geen kinderen meer wilde moest ik daar iets tegen doen. Zo voelde dat wel.

Ondanks dat ik zie dat oudere mannen gelukkige en leuke vaders kunnen zijn, heb ik er weleens mijn twijfels bij. Iedereen moet het echt volkomen zelf weten en beslissen, dus ik zal er nooit iets negatiefs over zeggen. Soms kan het wel 'apart' zijn hoe het er al met al uit komt te zien. Dik volwassen kinderen met eigen kinderen en dan begint vader nog aan een nieuwe ronde. Moet je dat echt willen? Maar goed... zelf weten. Wat ik een serieuzere vraag vindt: moet je dat je kind aandoen? Tenzij vader 100 wordt, is de kans groot dat hij al snel in 'verval' raakt en overlijdt terwijl kind nog te jong is om vader zo mee te maken en te verliezen. Of kun je dat wegstrepen tegen dat het leven voor iedereen onzeker is? Maar al met al vind ik het dus wel een goed idee van de natuur dat vrouwen op een gegeven moment geen eiervoorraad meer hebben. Klaar uit. Ik vind het zo tegennatuurlijk dat vrouwen boven die grens nog kunstmatig zwanger willen worden en daar nog bij geholpen worden ook.

Lanza

Lanza

12-10-2019 om 11:30

Ook mannen

raken vanaf hun 35e en zeker vanaf hun 40e minder vruchtbaar. De zaadkwaliteit holt achteruit. Dus dat de man altijd maar kinderen kan blijven verwekken is een fabel. En áls het al lukt, dan komen er veel vaker kinderen van met een afwijking, dus de vraag is of je dat moet willen.

Voor de rest wil niet iedere man die optie open houden. Er zijn genoeg mannen die het wel welletjes vinden na een kind of 1-3. Dan maakt het niet uit wie ze tegenkomen, hun kinderwens is vervuld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.