Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

genderidentiteit bij kinderen


Jippox #118

Dat bedoel ik Jippox.

Met een aantal van 0,2% kunnen we volgens mij stellen dat 99,8% van de Nederlandse bevolking nog gewoon man of vrouw is.

Er zitten meer dan 0,2% mensen in een rolstoel of scootmobiel, of zijn afhankelijk van een rollator. En ondanks dat veel grotere aantal zijn er nog steeds stoepranden en worden er huizen met drempels gebouwd.

Wat ik bedoel is: je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, geen rekening houden met iedere afwijking ten opzichte van de massa. En dan: is het nou echt zo erg om met meneer of mevrouw aangesproken te worden als je je precies het tegenovergestelde voelt? Ik maak me niet eens druk als iemand "meisje" tegen mij zegt of om mijn ID vraagt als ik sigaretten of drank wil kopen, terwijl ik de dertig toch al lang gepasseerd ben. Ik voel me niet zo snel beledigd, zouden andere mensen ook moeten doen: schouders ophalen en "dominee Gremdaat - beledigen" op YouTube opzoeken. Ga dan nog maar eens zeggen dat je je beledigt voelt als je met de "verkeerde" gender aanduiding wordt aangesproken.

Onzin Nadah

Je haalt er van alles bij maar dat is toch onzin. Pedofiel hoezo. En voor motorisch gehandicapten hebben we internationale regels met de verplichting om ongehinderde doorgang mogelijk te maken. En dan worden er liften aangelegd in gebouwen enzovoort. En wat denk je van de commercie? Als winkeliers doorhebben dat ze geld kunnen verdienen door mensen wel met respect te behandelen, en niet allemaal in een 'normaalvakje' te willen persen, dan gaat daar ook wat schuiven.
Zie Veenendaal. Winkeliers willen geen zaken meer doen met een reactionaire Sinterklaasvereniging die alleen maar met zwarte pieten werkt. Ze willen een deel van de klanten niet wegjagen dus ze willen ook overgaan op roetveegpieten of zoiets en ze betalen nu een andere Sinterklaasvereniging.
Heisa natuurlijk. Echter, tegen de vooruitgang is geen kruid gewassen. Dus je kunt nog wel eens een KKK muts opzetten, maar de Klan is echt voorbij en zwarte piet ook.
Maar goed, je hebt altijd mensen die menen hun leven zinvol bezig te zijn met achterhoedegevechten over triviale en mensonvriendelijke folklore.
Doet u het homohuwelijk ook maar terug. En abortus. En euthanasie. Laten we weer in een grot gaan wonen.

bieb63

bieb63

30-10-2019 om 09:00

Toch begrijp ik Nadah wel een beetje

Laar ik voorop stellen dat ik vind dat transgenders serieus genomen moeten worden en moeten worden gerespecteerd. Er zijn psyciaters voor om te onderzoeken in hoeverre het om een daadwerkrlijke transgender gaat en er zijn artsen voor om eventuele geslachtveranderingrn te bewerkstelligen en de politiek om dit te financieren.
Verder moet iedereen het zelf weten of hij/zij zich meer vrouwelijk of mannelijk gedraagt ongeacht het officiele geslacht en dat iedereen dat maar te respecteren heeft en los van het feit of het een daadwerkelijke transgender betreft of niet.
En ook vind ik dat meisjes en jongens niet zo nadrukkelijk in de meisjes of jongens hoek gedrukt zouden moeten worden.
Maar daarmee is het voor mij klaar. Allerlei geforceerde maatregels die voor het overgrote deel van de bevolking niet gelden, gaat nergens over. Iedereen heeft wel iets waar hij in de mastschappij last van heeft en niet bij hem of haar past of zich daar onprettig bij voelt. Of het nou een rolstoelgebruiker is die niet overal aan mee kan doen, of iemand met wat voor beperking dan ook die daardoor een laag inkomen heeft en dus talloze beperkingen in het leven, of iemand die van een glas water al dik wordt en met zijn of haar toch al dikke lijf tegen van alles aanloopt, c'est la vie. Als we nu met z'n allen proberen elkaar zoveel mogelijk te respecteren en te helpen waar kan, dan hoeven we ons niet in onmogelijke bochten te wringen en door te slaan.

Nadah

"Als je kind met links schrift, dan is dat helemaal prima. Met rechts is het ook goed, maar ik ga mijn kind geen twee pennen in de handen drukken: het bepaalt zelf wel waarmee ze wil schrijven: links of rechts. Daar hoeft niemand in de wereld rekening mee te houden"

Prima. Je gaat dus niet zeggen dat het altijd met links moet schrijven omdat het de eerste pen die het ooit aangeboden kreeg met links aanpakte. Je gaat het dus ook niet tegenhouden als het kind nog niet weet of het met links of rechts schrijft en beide handen uitprobeert. Of geen voorkeur heeft voor de één of andere kant.

"Probleem is wel dat als een pedofiel nou zegt dat hij zichzelf vier jaar oud VOELT hij dus rustig doktertje mag spelen met jouw zoontje of dochtertje, want doktertje spelen hoort nou eenmaal bij die leeftijd en gezien er blijkbaar meer profielen zijn dan transgenders hebben jullie er vast geen probleem mee dat een minderheid zich mag profileren zoals ze zelf willen een dat de rest van de wereld zich daaraan maar moet aanpassen." Weer die glijdende schaal, verzin maar een absurd voorbeeld waarmee je de originele kwestie in het belachelijke kan trekken. Armoedige discussietactiek.

En die toiletten mogen wat mij betreft allemaal genderneutraal worden.Op veel plekken is dat al zo, zag ik laatst op een universiteit en in een ziekenhuis. Thuis plas je ook allemaal op dezelfde pot neem ik aan, of heeft iemand thuis een apart mannen- en vrouwentoilet? Ik snap niet waarom mannen en vrouwen niet openbare toiletgroepen kunnen delen. Ben je meteen van het gedoe af als moeder met zoontje of vader met dochtertje mee moet om te helpen.

skik

bieb63

bieb63

30-10-2019 om 10:09

Skik

De oorsprong van gescheiden toiletten lijgt natuurlijk bij de urinoir ofwel pisbak.
Op zich is dat natuurlijk simpel op te lossen: we gaan met nieuwe toiletten niet meer doen aan urinoirs. Dan is dat euvel opgelost.

Tamar

Tamar

30-10-2019 om 10:48

gescheiden toiletten

Interessant draadje waar ik veel van leer!

Maar met alleen genderneutrale toiletten ben ik het niet eens, dat werkt misbruik in de hand, nog afgezien van hoe de heren de toiletten soms achterlaten. Op onze school hebben ze het goed geregeld: drie smaken.

Kiezen

https://en.wikipedia.org/wiki/Bathroom_bill
Een varieteit aan soort toiletten is natuurlijk prima. Fijn dat er dan ook de keuze is voor een
'neutraal' toilet. En als er maar ruimte is voor 1 toilet dan maak je die automatisch 'neutraal'.
En dan maar hopen dat we hier geen hysterische Amerikanen hebben die daar rechtzaken over gaan voeren en wetgeving indienen.
Je ziet dat een kleine meerderheid er wel voor is dat transgender mensen het toilet kiezen dat bij hun sexe past. De sexe die ze zelf hebben of wensen.
Met neutrale toiletten ben je van het 'gezeik' af.

Niki73

Niki73

30-10-2019 om 11:06

Medisch centrum

In een medisch centrum in mijn buurt zijn vier neutrale toiletten op een rijtje vaarvan de deuren direct op de gang uitkomen. Als je niet eerst een aparte ingang per geslacht maakt, is het "misbruik-argument" ook van de baan. Simpel en neemt nog minder ruimte in beslag ook.

De uitvinder van de Gender-Reveal-Party heeft spijt

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50207452

Met de explosieven achter het lanceren van roze of blauwe confetti of gas zijn grote ongelukken gebeurt. En haar 'roze' babietje blijkt, tien jaar later, zelf een andere opvatting over m/v te hebben.

" Anyway, I've felt a lot of mixed feelings about my random contribution to the culture. It just exploded into crazy after that. Literally - guns firing, forest fires, more emphasis on gender than has ever been necessary for a baby.

Who cares what gender the baby is? I did at the time because we didn't live in 2019 and didn't know what we know now - that assigning focus on gender at birth leaves out so much of their potential and talents that have nothing to do with what's between their legs.

PLOT TWIST, the world's first gender-reveal party baby is a girl who wears suits!"

Toiletten

Ik zag pas een leuk artikel waaruit blijkt dat "volwassen mensen" zaken best leuk kunnen bedenken. "Genderneutrale toiletten" hebben er namelijk al voor gezorgd dat menstruerende meiden thuis blijven van school.

Ik las hierboven ergens dat 50.000 Nederlanders en eigen conflict heeft met hun gender. Hoeveel daarvan zitten er op de basisschool? Op het voortgezet? Gaan we echt alle scholen voorzien van drie verschillende toiletten?

Ook laat ik hierboven dat Zwarte Piet er aan de haren wordt bijgesleept. Geen idee waarom, want dan komt bij velen slechts de angst naar boven om voor racist uitgemaakt te worden en gaan winkels dus over op het politiek correcte uit angst voor boycot of zelfs aanslagen. De club die tegen zwarte Piet is dreigde immers om de acteur die Sinterklaas speelt zo bloedig mogelijk om te brengen tijdens de intocht. Tja, onderzoek wees uit dat meer dan 95% van de Nederlanders eigenlijk gewoon een zwarte Piet wil in plaats van een roetveeg Piet..... Andere discussie lijkt me.

Rolstoel toegang.... Ga eens een week in een rolstoel zitten en kom dan nog eens terug op de opmerking dat Nederland volledig is aangepast aan motorisch beperkten. Tenzij je een lift die te bereiken is door in winkels een totale omweg door een magazijn te maken, of zelfs buitenom via een laaddeur naar de kelder te gaan.

Lijkt mij dat we praktische problemen eerder moeten oplossen dan geld investeren in het idee dat er in iemands hoofd zit niet naar een dames- of heren toilet te kunnen omdat hij/zij zich noch man noch vrouw voelt. Ik bedoel, als het damestoilet bezet is duik ik toch echt het herentoilet in als ik echt heel nodig moet. En toch voel ik me nou niet echt een man. Als de weg versperd is, ga ik met mijn auto rustig even voorzichtig over een fietspad, of met mijn fiets en stukje over de stoep of de weg. Ik heb een hekel aan paars, maar als ik het koud heb en er ligt een paarse trui, doe ik die toch gewoon aan.

De boel een beetje relativeren scheelt een hoop hoor.

Ach

Fijn dat we hier geen bubbel hebben en een divers commentaar in de kolommen zien verschijnen.

bieb63

bieb63

30-10-2019 om 14:55

even terug naar de vraagstelling van het onderzoek

Moeten ouders hun kinderen genderneutraal opvoeden. Dus geen specifiek jongens/meisjes dingen als speelgoed en kleding. Het niet aanspreken met hij of zij enz.

Nou, ik denk het niet. Wél dat ouders meebewegen met hun kind. Meisje wil geen jurkje aan: prima! Jongen wil met poppen spelen: prima! En als kind op een bepaald moment aangeeft, of het anderszins heel duidelijk is, niet blij te zijn met z'n officiele geslacht: meebewegen en serieus nemen! En als de omgeving dan ook gewoon meebeweegt en zich er niet mee bemoeit, dan krijgen die kinderen de kans zichzelf te ontdekken. Dat is wat het moet zijn. Maar verder niet de maatschappij in allerlei onmogelijke bochten laten wringen om ineens iedereen met 'het' of zoiets aan te spreken, of dat een meisje zich niet meer durft te vertonen in een roze glitterjurk omdat dat ineens 'not done' zou zijn.

Wat is nou het probleem van genderneutrale toiletten?

"Maar met alleen genderneutrale toiletten ben ik het niet eens, dat werkt misbruik in de hand, nog afgezien van hoe de heren de toiletten soms achterlaten."

Hoe zou genderneutrale toiletten misbruik in de hand werken? Er zijn zoveel plekken waar mannen en vrouwen samen in een afgesloten ruimte zijn. In een lift bijvoorbeeld. Ook maar aparte mannen- en vrouwenliften dan?

"Ik zag pas een leuk artikel waaruit blijkt dat "volwassen mensen" zaken best leuk kunnen bedenken. "Genderneutrale toiletten" hebben er namelijk al voor gezorgd dat menstruerende meiden thuis blijven van school." Dat kan je vast nog wel vinden, Nadah, dat artikel. Doe eens een link?

skik

Pluis

Pluis

30-10-2019 om 16:20

Die snap ik ook niet

waarom menstruerende meiden (naar woord vind ik, maar dat terzijde) thuis blijven van school als er genderneutrale toiletten zijn? Op het toilet zelf, dus achter de deur, bij de pot, de afvalbak, dan merkt verder er toch niemand wat van? En hoezo zou het misbruik in de hand werken?
In Zweden is het heel gebruikelijk, genderneutrale toiletten. Trouwens ook een ongemakkelijke term, vind ik. Gemeenschappelijke toiletten vind ik veel vriendelijker klinken, en volgens mij valt er dan niemand meer over.

Ik ben vóór. Dan kan mijn vriendin die als man geboren is maar gekleed als vrouw door het leven gaat zonder zich ongemakkelijk te voelen naar het toilet. Ze voelt zich toch nog altijd ongemakkelijk omdat het toch wel duidelijk is dat ze geen 'echte' vrouw is. Dat krijg je, als je op je 59e pas de stap durft te nemen. Ik vind het heel naar voor haar dat ze er als ze buiten de deur is altijd zo mee geconfronteerd wordt dat er altijd wel mensen wat van haar vinden. Ik ga altijd maar met haar mee, dat scheelt toch al wel wat betekenisvolle blikken. Maar ideaal is het natuurlijk niet...

En misschien houden de heren het toilet wat netter als ze weten dat er ook dames gebruik van maken?? Nog een optie: die pisbakken gewoon achter een deur. Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat mannen gezellig keuvelend elkaar moeten kunnen bestuderen bij het urineren. Haantjesgedrag? Verplassen zonder handen? Gewoon een hokje met een deur, met daarin een pot en een urinoir zou ook nog kunnen.

Verder vind ik dat we te ver doorschieten als iederéén verplicht genderneutraal aangesproken moet worden. Ik ben gewoon vrouw, voel me daar meer dan prima bij, en wil ook graag zo aangesproken worden, want dat ben ik al 50 jaar gewend. Ik wil mijn dochter ook graag meiske kunnen blijven noemen en mijn zoon kerel. Tenzij ze daar zelf moeite mee zouden hebben. Genoemde vriendin is heel blij met haar vrouwelijke naam en wil graag met zij en mevrouw aangesproken worden. Maar ben je zelf niet zo uitgesproken, dan zou het mooi zijn als daar een aanspreekvorm voor uitgevonden wordt, maar pak de mijne niet af svp.

Skik #134

Wat is het probleem van genderneutrale toiletten?

En een kijkje naar het artikel wat ik aanhaal? Google is je vriend in beide gevallen.

Dan staat internet vol met allerlei argumenten waarom genderneutrale toiletten voor heel veel mensen een probleem zijn.
Bijvoorbeeld een stukje in het AD.
https://www.ad.nl/binnenland/ouders-en-leraren-willen-geen-vieze-genderneutrale-toiletten-maar-voorlichting-over-toiletbezoek~af4042d5/

Nadah

Je gaf eerder geen link. Nu geef je wel een link maar daar blijkt bepaald niet uit dat menstruerende meisjes thuis blijven van school als het tot genderneutrale toiletten komt. Ook hebben genderneutrale toiletten bij ouders en docenten meer te maken met het algehele gebrek aan hygiëne op schooltoiletten dan om of ze gemeenschappelijk zijn of niet. Als jongens zittend plassen blijft het net zo schoon/vies als alleen meisjes ze gebruiken. Als alle wc's wandjes van plafond tot vloer hebben kan iedereen iets meer op zijn gemak gebruik maken van het toilet. Het is voor iedereen wat belemmerend om elkaar te horen tinkelen of elkaar's productie te kunnen ruiken.

skik

Skik #137

Sorry dat ik de link niet stuurde, Skik. Google staat redelijk vol met artikelen waarin beschreven hoe scholieren genderneutrale toiletten ervaren, maar als je niet WIL zoeken:

https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-7542005/amp/Girls-skipping-school-avoid-sharing-gender-neutral-toilets-boys.html

Waarom zou je jongens zittend laten plassen? Ze kunnen staand plassen, dus wie gaat controleren of ze dat doen als je het als verplichting stelt? De jongens die zich echt "man" voelen zouden zich wel eens gekwetst kunnen voelen wanneer je hen oplegt te gaan plassen als een meisje. Of moeten ze dan niet zeuren. Of moeten meisjes niet zeuren over vieze WC brillen? Of moeten genderneutraalplassers gewoon niet zo zeuren?

Zucht Nadah

"Ik zag pas een leuk artikel waaruit blijkt dat "volwassen mensen" zaken best leuk kunnen bedenken. "Genderneutrale toiletten" hebben er namelijk al voor gezorgd dat menstruerende meiden thuis blijven van school."

Dat staat dus niet in dat artikel.

skik

Terug naar de originele vraag!

http://www.faqt.nl/recent/peuter-verkeerd-speelgoed-dan-als-puber-depressief/

Ieder jaar zo rond deze tijd ontstaat weer een discussie over folders voor speelgoed. Speelgoedwinkels zouden te veel meisjes laten zien met poppen; jongens met speelgoedgereedschap. Maar volgens een nieuwe Amerikaanse studie doen de folders het precies goed. Wissel het om en je krijgt later depressieve pubers.

De studie is van Drexel University College of Medicine en staat in het laatste nummer van het vakblad Sex Roles.

Onderzoekers keken naar wat ze gender nonconforming behavior noemen, jongens die dol zijn op Barbie en meisjes die een elektrische trein omarmen. Daartoe onderzochten ze 125 kinderen en hun moeders. De moeders gaven aan waarmee hun kinderen speelden op 4- en 5-jarige leeftijd en hoe hun kroost er geestelijk aan toe was rond 16 jaar.

Daarbij was een duidelijke correlatie te zien tussen spelen met speelgoed voor het andere geslacht en depressie tijdens de puberteit. Zelfs nadat de onderzoekers corrigeerden voor zaken als instabiele huishoudens en stress op school. Het bevestigt een onderzoek uit 2018 onder 6082 jongeren in de middelbare school leeftijd dat gender atypisch gedrag linkte aan geestelijke problemen.

De vraag is hoe dit mechanisme werkt. Zijn het spelen met spullen voor het andere geslacht en depressie uitingen van hetzelfde psychische fenomeen? Of worden kinderen depressief omdat anderen ze met hun ‘verwijfde’ of ‘jongensachtige’ gedrag pesten? Meer onderzoek is nodig om die vraag te beantwoorden en om ouders te kunnen helpen bij opmerkelijke keuzes in speelgoed van hun kroost.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-11-2019 om 22:34

Hmmm...

Ben benieuwd hoe het dat met mijn zoon zal zijn als hij 16 is. Hij reed rond met z’n lievelingsauto in de poppenbuggy. Diezelfde auto moest ook bij mij aan de borst. Nog 2 jaar wachten, dan zal ik het weten...

Tijgeroog

Dat kan nooit wat worden natuurlijk

skik

Maatschappij

Wat maakt een vrouw tot vrouw en een man tot man? Dat zit volgens mij niet in het uiterlijk. Ik heb cup AA, geen enkele transgender zal daar genoegen mee nemen dus volgens hun standaard ben ik eigenlijk geen vrouw. Nou lekker. En ik loop ook niet op hoge hakken, vergeet verjaardagen, ben totaal niet geïnteresseerd in mode, heb liever gereedschap dan schoenen, hou niet van voetbal maar zit bij verjaardagen liever bij mannen die o er voetbal lullen dan bij vrouwen die de laatste rituals smeersels de hemel in prijzen. Ik ben heel erg gepest in mijn jeugd. Tjongejonge, genoeg redenen voor een operatie? Bullshit. Ik ben fysiek meer vrouw en daar is niks mis mee. Alleen de maatschappij vind dat je je dan op een bepaalde manier hoort te gedragen en dát zorgt voor problemen. Als je kan zijn wie je bent hoeft er volgens mjj niks geopereerd te worden. Maar wel graag gescheiden toiletten. Niet vanwege karakter, wel vanwege fysieke verschillen.

Neutraal opvoeden

Wij voeden onze beide kinderen gender neutraal op, ze zijn weliswaar beide geboren met het mannelijk geslachtsdeel maar daar houdt het voor ons wel op.
Ze hebben beide een neutrale voornaam ( Andrea en Robyn ) uiterlijk zijn ze niet te onderscheiden of het jongens of meisjes zijn hebben beide half lang haar tot op hun schouders we laten ze bewust jongens en meisjes kleding dragen ( ook wel gecombineerd) speelgoed in huis zowel meisjes als jongens etc wij proberen het hele stereotype gedrag zoveel mogelijk te elimineren om dat wij denken dat het voor hun toekomst goed uit gaat pakken en zij zich er bewust van zijn dat oa discriminatie op basis van geslacht not done is en iedereen gelijk is en gelijke kansen moet hebben

Marijn

Marijn

11-10-2020 om 12:10

Mijn God Elledoris

" Ik heb cup AA, geen enkele transgender zal daar genoegen mee nemen dus volgens hun standaard ben ik eigenlijk geen vrouw. Nou lekker."

wat weet je er weinig van en wat praat je een onzin. Mijn zoon had cup aa en was heel blij met de borstverwijdering trouwens

@Emma

@Emma

11-10-2020 om 12:18

Voorkeur

Hebben je kinderen zelf geen voorkeur dan? Dat lijkt me toch het allerbelangrijkste, niet dat ze kleren dragen en spelen met dingen die jij voor ze hebt uitgezocht.
Ik kocht vroeger een poppenhuis voor mijn dochter. Dat was omdat ik zelf vroeger zo vaak van die toneelstukjes speelde met al die popjes en spulletjes. Maar ja, mijn dochter zette de wc op het dak en maakte er een knutselmagazijn van voor al haar gereedschappen en materialen. Wist ik veel, ook prima toch? Inmiddels is ze het volgende stadium van make-up en meisjesgedrag alweer voorbij, loopt ze stoer te doen in mannenkleding en heeft haar eigen modebedrijf. Denk je nou echt dat jij invloed hebt op de voorkeuren van je kinderen? Laat ze zelf kiezen, worden ze groot en sterk van

@Emma

@Emma

11-10-2020 om 12:21

Vissertje

die post van mij was voor Vissertje
En nog iets: het laatste nummer van Onze Taal is geheel gewijd aan gender-taal. Leuk om te lezen..Alleen in winkels of voor abonnees helaas.

@emma

Ze hebben wel een eigen keus en die respeteer ik maar hun keus heb ik wel gevormd door ze vanaf hun geboorte neutraal te behandelen en neutraal te laten zijn dat hoort nu bij hun.
Ze gaan ook wel mee shoppen etc en ik laat ze kiezen om een voorbeeld te geven de ene wou graag een fluffy faux fur winterjas nou dan krijgt deze die en de andere wilde graag leuke leren laarzen nou nu draagt deze die en ga zo maar door het hele meisje/jongen gedoe is helemaal verdwenen bij hun zij doen wat zij leuk vinden en ik stuur dit niet meer nu ze ouder worden en ze hebben deels ook wel moeite met dat hele stereotype gebeuren komt door dat ik dit vanaf hun geboorte dit bij hun weg heb gehouden denk ik

Ad Hombre

Ad Hombre

11-10-2020 om 14:44

Vissertje

Ik denk dat je heel onverstandig bezig bent en juist het leven voor je kinderen moeilijk maakt door ze als een soort boegbeelden voor je eigen ideologie te gebruiken.

Als je een beetje zelfinzicht had zou je waarschijnlijk moeten toegeven dat je dit project voor jezelf doet en niet voor je kinderen.

Ik hoop dat het goed afloopt.

@Emma

@Emma

11-10-2020 om 15:04

Vissertje

Hoe kan je nou van jezelf zeggen dat je neutraal bent? Je bent toch zo anti als wat? Hoezo neutraal?
Hoe oud zijn je kinderen? Gaan ze al naar school, of komen ze al ergens waar ook invloeden vandaan komen?
Btw: je zou forumbeheer even kunnen vragen de namen van je kinderen weg te halen. Ook daar hebben ze vast niet om gevraagd.

V@@s

V@@s

11-10-2020 om 21:51

dat zijn niet echt neutrale namen

Maar zijn namen in overgrote meerderheid aan meisjes worden gegeven, even gecontroleerd in de voornamen database. Dat had je wel beter uit kunnen zoeken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.