Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat voor eiken eettafel? Glad of met knoesten?

Wij hebben eiken meubels waarin knoesten zitten. We willen de eettafel vervangen maar ben ik benieuwd naar het gebruik hiervan.
Mijn gewone meubels salontafel neem ik met microvezeldoek af, salontafel af en toe met licht vochtige doek.
Bij de gladde goedkope eettafel die we nu hebben wordt deze altijd met licht vochtige doek afgenomen, maar ik vraag me af of er nooit eten in knoesten gaat zitten met het afnemen van de tafel.
Er wordt af en toe wat geknoeid met opscheppen.
Ben dus op zoek naar ervaringen/tips van anderen.

@Emma

@Emma

31-10-2019 om 10:14

glad en goedkoop

Glad is natuurlijk handiger in onderhoud en gebruik, zeker met kinderen. Er zijn ook mooie gladde (eiken) tafelbladen hoor

rode krullenbol

rode krullenbol

31-10-2019 om 10:19

Mijn tip

Maak desnoods het oppervlak van de betreffende tafel glad met een laag giethars. Zie YouTube voor instructie video's.

evenzo

evenzo

31-10-2019 om 15:15 Topicstarter

rode krullenbol

Het is niet de bedoeling om zelf een dure tafel te gaan behandelen. Tafel wordt mat gelakt afgeleverd.

evenzo

evenzo

31-10-2019 om 15:20 Topicstarter

@Emma

Kinderen zijn niet meer klein, maar als we een nieuwe tafel kopen is het de bedoeling dat hij weer lang mee gaat. Dus wie weet zijn er dan wel weel kleinkinderen....
Maar ook met volwassenen gaat er wel eens wat mis met opscheppen, dus vandaar dat ik neig naar glad oppervlak voor de eettafel.
Bedankt alvast voor je reactie.

Jasmijn

Jasmijn

01-11-2019 om 11:00

hier ook wel grof

Ik heb hier ook een tafel met een wel wat grof oppervlak. Hier en daar wat ondiepe kieren en kuiltjes. Eigenlijk wordt het prima schoon als je er een vaatdoek overheen haalt, maar je zou voor die ene keer dat er misschien toch iets wat dieper in/tussen een knoest zit, even dat er met de afwasborstel uit prutsen
Wat ik wel lastiger vind is, dat als ik iets wil opschrijven ik wel altijd iets onder mijn papier moet leggen, anders krijg ik een heel hobbelig handschrift, het maakt mij niet zo uit, maar dat is dan ook het enige wat er minder aan is.
Glad is natuurlijk ook mooi, maar heeft een heel andere uitstraling.

Ad Hombre

Ad Hombre

01-11-2019 om 11:33

Been there

Wij zitten ook in de tafelvervangingsperiode en wij hebben voor glad gekozen. Dat natuurlijke gehobbel is ons gewoon te onpraktisch. Bovendien is dat vast zo'n trend die over twee jaar weer uit is en dan zit je met je aarsgewei aan een boomstamtafel...

We krijgen een hele lange van 3.20 m zodat je er zowel aan kunt werken als eten (eventueel tegelijk)!

Aagje Helderder

Aagje Helderder

01-11-2019 om 11:57

Wij hebben

een tafel die van oude vloerplanken is gemaakt. Veel oneffenheden in het hout, er zitten zelfs nog kleine oude spijkertjes in. Is niet gelakt maar moet eens in de zoveel tijd (niet vaak, al een paar jaar niet gedaan bedenk ik nu) in de boenwas.
Geweldige tafel om aan te eten, te werken, spelletjes te doen of met elkaar te zitten kletsen.

Ad Hombre

Ad Hombre

01-11-2019 om 12:09

Aagje

Ah, tijd voor een onderzoekje:
Heb je ook een aarsgewei (tattoo)?

Tijgeroog

Tijgeroog

01-11-2019 om 12:15

Heel blij met m’n boomstamtafel. Die wilde ik al heel lang, maar nu pas ruimte ervoor. En hij is wel superglad. Ook nog even gekeken naar tafels die dat niet zijn, maar ik had geen zin in gedoe met wiebelende borden en kaartjes van spellen die niet netjes blijven liggen.

Voor aarsgeweien en andere tattoos zal ik gasten uit moeten nodigen. Dat is geen probleem, want het was een flinke boom.

Ad Hombre

Ad Hombre

01-11-2019 om 13:03

Oog

All around the oak tree!

Tijgeroog

Tijgeroog

01-11-2019 om 13:13

Suar tree

Aagje Helderder

Aagje Helderder

01-11-2019 om 14:32

Ad 😂😂😂😂

Zeker niet!!!! Geen enkele tattoo for that matter. En de tafel is al bijna 22 jaar geleden aangeschaft. Voor de stamboom- of steigerhouthype dus 😂😂😂😂

evenzo

evenzo

02-11-2019 om 20:08 Topicstarter

geen hobbels

Onze andere meubels vertonen ook geen hobbels, zijn wel glad maar hebben wel knoesten en scheuren her een daar. Denk dat ik voor de eettafel toch voor een glad oppervlak ga uit praktisch oogpunt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.