Home » Forum » Huishoudtips voor beginners

Huishoudtips voor beginners

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

43 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Irm
Euh

Ik lees echt dingen die ik ook niet doe hoor.
Je toiletborstel laten uitlekken?

En iemand die schreef dat ze niet wist dat ze haar eigen remsporen moet weghalen vind ik echt schokkend om te lezen.

Irm
Ramen zemen

Ik snap nog steeds niet dat niet iedereen norwexdoekjes voor z' n ramen heeft. Helaas zijn ze nu wel moeilijker te krijgen maar met niets kun je simpeler je ramen zemen.

mijk
De zoon vertrekt in september

En ik denk dat die ook een mapje mee krijgt. Vooral met thuisrecepten. Hij kan redelijk koken en bakken maar vraagt wel veel...

Maar een paar andere huishoudelijke tips is ook wel handig.....
Ik begin eens met verzamelen ( en hij mag thuis oefenen de komende maanden!)

Mijk

Tessa
Leuk

al die tips. Dank
Ik ben al sinds 2017 aan een receptenboek aan het werken. Gewoon een bestandje met die recepten die ze lekker vinden.
Mijn moeder is een paar jaar geleden gestorven en als ik iets zou willen vragen kan dat niet meer. Ik hoop dat ik de genen van mijn vaderskant heb maar als het naar mijn moederskant gaat heb ik nog zo'n 15 jaar. Hopelijk zijn mijn kinderen dan blij met mijn boekjes.

bieb63
Dat eeuwige man/vrouw ding

Dat blijft mij nou echt verbazen. Vooral als mannen constant afgeschilderd worden als de 'slechteriken' daarin.
Los van het feit dat mannen en vrouwen lichamelijk en biologisch wezenlijk verschillen, waardoor sommige dingen ook logisch zijn, sta ik daar toch echt anders in.
Als je een gezin vormt, dan betekent dat heel simpel dat je als ouders het geheel draaiend moet krijgen en hebben. Dat betekent dat er centen verdiend moeten worden, dat het huishouden gedaan moet worden, van de boodschappen, tot het koken, tot het poetsen, dat er administratie gedaan moet worden, dat er regeldingen gedaan moeten worden, dat sociale contacten onderhouden moeten worden, dat de kinderen verzorgd moeten worden in de ruime zin van het woord, dat er aandacht voor elkaar is, dat er problemen opgelost moeten worden, dat er reparaties gedaan moeten worden en andere klussen enz enz enz.
Dat je dat enigszins gelijkelijk verdeeld, lijkt me logisch. Maar wie wát doet vind ik weinig relevant. Lijkt mij zinvoller en prettiger om te kijken wie wat beter kan, leuker vindt of minder vervelend vindt enz, dan daar zo over te zemelen in de trant van 'de man doet nooit... en de vrouw moet altijd....' Als voorbeeld: ik heb mega weinig geduld, dus huiswerk begeleiden of overhoren... nou daar werd ik en óók mijn kinderen niet vrolijk van, dus dat deed hij. Behalve als het een buitenlandse taal was, want die spreekt mijn man 0,0, dus dat overhoorde ik of legde iets uit. Verhaaltjes voorlezen voor het slapen gaan deed ik, mijn man nóóit. Waarom niet? Omdat hij geen lezer is, dus als hij hardop ging voorlezen, dan was dat nogal hakkelend enzo. Dus nee, vonden de kinderen niet leuk, hij niet leuk, maar ik wel. Dus dat deed ik. Het badderen/douchen van de kinderen vond hij een crime, werd hij tureluurs van. Ik had daar minder probleem mee, dus dat deed ik altijd. Maar halen/brengen naar clubjes en speelafspraken. Mij niet gezien, ik haat dat heen en weer gesjees en geplan. Hij draaide daar z'n hand niet voor om, dus deed hij meestal als het even kon. Technische klusjes? Doet m'n man. Hij heeft daar oog voor, is technisch én een technische opleiding gehad. Dus waarom zou ik dat doen? Duurt veel langer, vind het niet leuk, én gaat niet altijd netjes en goed. Strijken? M'n man haat het, ik vind het wel even relaxt om erbij te mijmeren of radio te luisteren. Dus waarom zou hij dat doen?
Stereotype man/vrouw verdeling? Deels wel, maar deels ook weer niet. Boeiend? Nee.

Triva
Ja dus?

"Hoe je ramen zeemt, dat kan je overal wel terugvinden."

Ja, 10 verschillende manieren!"

Dus, dan hoef je dat ook niet te zeggen. Ik gebruik schoonmaakazijn, spons, zeemlerenlap en trekker en droog de randjes vh raam met een hydrofieldoek.

Kaaskopje
Vlekkengids...

Help... ik heb dit of dat gemorst hoe maak ik dat schoon?!! Dan is het handig als je dat in jouw naslagwerkje kunt vinden :-).

Saus maken. Hoe maak je een roux?

Kaaskopje
Bieb,

maar hoe los je het dan op als zowel man als vrouw bepaalde klusjes niet leuk vinden of denken dat niet te kunnen? Wie bepaalt dan wie wat moet doen?

Wilgenkatje
allebei niet leuk/niet handig

Tja, dat zijn dan zaken die blijven liggen. Tot er iemand wordt gezocht en gevonden om zoiets op te lossen.

Tango
Grappig

Grappig draadje dit. En het laat wel weer zien hoe weinig mijn dochter nog weet van het huishouden. Vooral omdat ze niet gemotiveerd is om het te leren. Hopelijk komt dat nog tegen de tijd dat ze de deur uit gaat. En af en toe leg ik al wel iets uit, maar heb vooral het idee dat het het ene oor in gaat en het andere weer uit.

En ik haal ook weer bijzondere tips uit het draadje. Ramen nadrogen met een krant??? Nooit van gehoord. En die toiletborstel uit laten lekken ook niet. Die gaat hier altijd gewoon weer in de houder. En nooit iets gemerkt van muffe geurtjes....

Ava
Twee

Wat ik zelf handig vond om de puinzooi de baas te blijven, was om te zorgen dat het aanrecht zo aenl en zo veel mogelijk vrij is, anders hoopt zich alle vaat op tafel en woonkamer (met eten op borden). Het zelfde geldt voor de was. Zodra je daar in axhterblijft, zie je de was over door het huis ..

bieb63
Kaaskopje

"maar hoe los je het dan op als zowel man als vrouw bepaalde klusjes niet leuk vinden of denken dat niet te kunnen? Wie bepaalt dan wie wat moet doen?"

Nou, idem als een stel bestaat uit 2 mannen of uit 2 vrouwen. Want dat is m.i. niet relevant. Daarbij kan iemand ook alleen zijn...
M.a.w.: Als je allebei iets niet leuk vindt, dan doe je dat om en om of de ene het ene niet leuke klusje en de andere het andere. Lijkt mij nogal voor de hand liggend. En als je alleen bent, tja dan zal je het gewoon moeten doen.
En iets wat je allebei niet kan (maar dan gaat het m.i. over dingen die je echt niet kan), dan zal je dat moeten uitbesteden of een ander laten doen.
Waar het mij om gaat, is dat je m.i. niet allebei 'even veel alles moet doen', los van het man/vrouw geneuzel, maar dat je samen de boel runt en dan kan het best zo zijn dat de één klus A meestal doet en de ander klus B.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.