Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Hebzelfgeenhond

Hebzelfgeenhond

07-11-2019 om 21:25

Honden en bazengedrag


Dees

Dees

09-11-2019 om 19:50

bakfiets en honden

Waar ik vroeger woonde was een dame met een stuk of 15 honden en een grote bakfiets. Als die voor je fietste zat je echt te balen, de straat is precies groot genoeg voor 2 auto's naast elkaar maar als zij er met de fiets fietste kon niemand erlangs en moesten de auto's de parkeerhavens in.

Astrid

Astrid

10-11-2019 om 01:18

Opspringen.

"Een hond die zonder aanleiding tegen je opspringt zonder kwade bedoelingen, dat is geen aanval hoor, niet overdrijven.
Ongewenst wel, maar dan moet je weer bij de baas zijn. En die was helaas asociaal, alleen was ze dat zonder hond ook geweest."

Dat zei ik. Ik zei dat opspringen geen aanval was maar wel ongewenst en het kan voelen als inbreuk maar een aanval is het niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-11-2019 om 01:38

Dees

Een bakfiets die breder is dan een auto?

Kaaskopje

Kaaskopje

10-11-2019 om 01:40

Bieb

de boodschap is goed .

Dees

Dees

10-11-2019 om 07:59

Kaaskopje

Ja Kaaskopje een bakfiets met honden erin en honden die er omheen lopen.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-11-2019 om 23:52

Dees

Oh aha, dat was nog niet duidelijk. Wat voor honden waren dat? (Gewoon nieuwsgierig ☺️)

Dees

Dees

11-11-2019 om 06:29

Groot

Een hele variatie van klein en groot maar de hoofdmoot was wel groot veel herder look a likes. We waren vooral verbaasd dat al die honden in haar huis pasten, ze had ook nog 2 kids.

Oef Kaaskopje, ( ot)

Nog op zoek naar een oplossing voor het fietsen met de hond?

Aub geen grote bakfiets (zonder elektrische ondersteuning); bakfietsen zijn tamelijk zwaar als je een brug op je pad hebt te nemen
Ik vraag mij ook af of de dame in post Dees het zelf wel zo ideaal vindt; je komt ogen en oren te kort met zo’n partij leven in en om je bakfiets. Dat is echt geen genieten van een relax fietstochtje.

Lanza

Lanza

11-11-2019 om 13:44

Van een moeder met kinderwagen

verwacht ik ook dat ze aan de kant gaat. Je gaat toch niet moedwillig de weg blokkeren? Of dat nou met een hond of een baby is, maakt niet uit. Beetje rekening met elkaar houden mag echt wel.

Ad Hombre

Ad Hombre

11-11-2019 om 13:57

bieb

"Ik zit daar ook niet persé op te wachten (en heb trouwens zelf een hond), maar ik zit ook niet te wachten op andermans kinderen die lopen te schreeuwen en gillen, of waarbij ik over fietsjes en stepjes moet manouvreren, of een bal tegen me aan geschopt krijg, of een sneeuwbal, of een bakfiets waar ik niet omheen kan enz enz enz. Of mensen die me in de weg lopen of tegen me aan lopen in een druk winkelgebied of attractie, of rommel die overal op straat geslingerd wordt, of vette patat lucht onder m'n neus, of de buren die bbq'en en ik m'n ramen moet sluiten, of buren die 'bieren en wijnen' en geinen tot diep in de nacht in de tuin enz enz of elke keer de deurbel van de 'pakjesman' voor buren die niet thuis zijn (en dan later weer de deurbel van de buren die het pakje komen ophalen). Enz enz."

Er is vast ook een Nederlandse term voor, maar:

https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Die vergelijking zouden amusant zijn als niet een aanzienlijk percentage hondendebielen tegenwoordig vond dat ze pas echt kunnen genieten met een of twee pitbulls of rotweilers aan hun zij...

Sindsdien zijn vergelijkingen met patatlucht en de deurbel van de pakjesman te idioot voor woorden. Honden zijn helaas veel te vaak gevaarlijk en daarom op geen enkele manier te vergelijken met die trivialiteiten die jij opnoemt.

Laat me raden, je hebt vast een hond?

Paddington

Paddington

11-11-2019 om 15:40

Springende honden

vind ik als hondenbezitter erg vervelend. Net als loslopende honden buiten een losloop gebied.

Net zoals ik niet wilde dat andere mensen last hebben van mijn kinderen heb ik dat ook met mijn honden. Als er iemand aankomt, dan gaan ze aan de kant. Ik heb al tal van hardlopers opgelucht zien ademhalen als ik mijn honden aan de kant zet op het moment dat ik ze zie aankomen.

Mijn kat is een stuk lastiger op te voeden. Die duikt gewoon voor een fietser het fietspad op.

Natuurlijk kan er een keer een ongelukje gebeuren. Want mijn honden hebben het ook moeten leren. Een sorry is dan het minste wat je kunt doen vind ik persoonlijk. In mijn ogen is er dus ook niet een soort mensen dat hondenbezitter is.

bieb63

bieb63

11-11-2019 om 15:51

Nou Ad

Ik heb inderdaad een hond, maar pas sinds ca. 2 jaar. Mijn reactie zou daarvoor niet anders zijn. En nee, op agressieve honden zit echt niemand te wachten, laat dat duidelijk zijn en dat lijkt mij ook logisch.
Wat ik bedoel is, dat een 'gewone' hond niet anders is dan een 'gewoon' kind. Ze doen niet altijd precies wat je zegt en een ander heeft er wel eens last van. En uiteraard probeer je dat als baasje (of als ouder...) te beperken naar mijn mening.
Waar ik feitelijk op reageerde was een reactie hier, dat hond en baas midden op de stoep staan en dat je er dan niet langs kan. In die context moet je mijn reactie zien.

Ad Hombre

Ad Hombre

11-11-2019 om 16:19

bieb

Het verschil is natuurlijk dat honden iemands hobby zijn. Kinderen zijn het voortbestaan van het menselijk ras en we zijn er allemaal een geweest.

De overeenkomst is dat de 'eigenaar/opvoeder' zijn of haar verantwoordelijkheid beperkt, want het kind/de hond moet toch de vrijheid hebben om zichzelf te zijn en dat moet de rest van de wereld maar begrijpen.

De wetgever denkt daar anders over want die maakt de eigenaar/opvoeder gewoon verantwoordelijk voor alle aangerichte schade.

vlinder72

vlinder72

11-11-2019 om 16:30

springende honden

Honden horen niet tegen mensen op te springen. Helaas doen ze dat wel. En ook best vaak. Zo is een van mijn kinderen doodsbang voor honden geworden door die keer op keer tegen hem opspringende "hij doet echt niks hoor" honden. Jawel. Het beest doet wel wat hij springt namelijk tegen mijn peuter/kleuter op.

het werd zo erg dat hij in paniek begon te raken bij het zien van honden en katten. Hij rende een keer pardoes de weg op bij het zien van een loslopende hond.

Wij hebben toen 2 katten in huis genomen (wij wilden geen hond) zodat hij in ieder geval kon wennen aan onverwachte bewegingen van dieren. Hij was namelijk inmiddels bang voor elk dier. Het is nooit meer helemaal goed gekomen. Hij is nu 17 jaar en honden zijn nog steeds niet zijn ding. Als ze braaf blijven liggen prima maar als ze op hem af komen lopen dan wordt hij helemaal nerveus.

Alleen onze zoon is bang voor honden. Niemand anders in huis. Hij kon het echt op een gillen zetten als er weer een hond op hem af kwam stormen. En die baasjes deden geen bal. Behalve roepen dat de hond echt niets deed en heel erg lief was. Weet ik. Ik vind honden ook lief maar mijn kind niet. Hij wil geen likkende honden, geen hondenpootjes tegen zijn jas aan, geen gesnuffel rond zijn benen.

De katten in huis hielpen trouwens wel. Ik ben dol op katten dus het was zeker niet alleen om hem van zijn huisdierenangst af te helpen. Mijn dochter en ik en onze jongste zoon zijn dol op onze katten. Onze oudste tolereert ze (hij roept wel naar ons om ze van zijn kamer af te halen als er een het in haar hoofd gehaald heeft om op zijn bed te gaan liggen).

bieb63

bieb63

11-11-2019 om 18:58

"Het verschil is natuurlijk dat honden iemands hobby zijn. Kinderen zijn het voortbestaan van het menselijk ras en we zijn er allemaal een geweest."

Heden ten dagen zijn kinderen ook gewoon een hobby hoor.... De wereld vergaat echt niet als jij of ik niet aan kinderen begint, genoeg die het wel doen. Of denk jij dat gezin X 1 kind 'neemt', of 2 en gezin Y er 4 wil, dat dat geen hobby is ofzo? En het voorkomen is heden ten dagen ook niet moeilijk. Er zijn overigens ook genoeg mensen die wél een hond willen en nemen, maar géén kinderen.

Neemt niet weg dat je als hondenbezitter er zoveel mogelijk voor moet zorgen dat anderen er geen last van hebben. Maar dat geldt wat mij betreft net zo goed voor kinderen.

Of denk jij nou echt dat jouw buren kinderen nemen om het voortbestaan van de wereld te garanderen....?

Kaaskopje

Kaaskopje

11-11-2019 om 19:30

Flanagan

Als ik met een gewone fiets al bang ben ongelukken te veroorzaken of krijgen, dan heb ik uiteraard ook geen behoefte aan een bakfiets.

Lanza

Lanza

11-11-2019 om 20:00

Als ik zie

dat iemand moeite die om zijn hond van het pad te krijgen, maar het lukt niet, dan vind ik dat een stuk minder erg, dan wanneer ze geen enkele moeite doen en pontificaal midden op het pad blijven staan.

Helaas doen de meeste honden en baasjes geen stap opzij. Ontzettend irritant.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-11-2019 om 20:06

Lanza

Dat geldt voor mij voor elk onderwerp eigenlijk. Als de intentie om het goed te doen er is, dan kun je bij mij meer potjes breken.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-11-2019 om 14:13

Bieb

"Of denk jij nou echt dat jouw buren kinderen nemen om het voortbestaan van de wereld te garanderen....?"

Het is een typisch linkse misvatting om te denken dat de intentie waarmee je iets doet van enig belang is.

""we zijn er allemaal een geweest""

Ik wacht geduldig af tot je ook dat deel van mijn argumentatie gaat neerhalen

bieb63

bieb63

13-11-2019 om 10:01

""we zijn er allemaal een geweest""
"Ik wacht geduldig af tot je ook dat deel van mijn argumentatie gaat neerhalen "

En wat moet ik daar voor argument op geven? Uiteraard zijn wij allemaal kinderen geweest, maar daar hebben wij toch niet om gevraagd? En dat wij, inmiddels volwassenen, ook aan kinderen beginnen, verandert daar toch niets aan?

"Het is een typisch linkse misvatting om te denken dat de intentie waarmee je iets doet van enig belang is."

Links? Het zal wel, geen idee wat daar links of rechts aan is. M.i. gewoon een simpel feit. M.a.w.: Of je nu kiest voor een hond of kind of beiden, je doet dat omdat je dat leuk lijkt.

Wolf in schaapskleren, melding wijkagent

Haha, vrees dat het een keurige dame in schaapskleren is. Belachelijk natuurlijk als een hond (wel of geen kwaad in de zin) tegen je aan springt. Eerste reactie moet excuses zijn en de hond keurig laten zitten. Zodra je gaat zeggen dat je hem kort hield, verlies je bij mij al het respect. Ze had hem duidelijk niet kort.

Als je vervolgens ook nog in de aanval schiet ben je al helemaal geen 'keurige' dame meer.

Desondanks denk ik niet dat je hier iets mee kan. Aangifte voor een ongelukkig moment is een beetje to much. Dan had hij je toch wel echt moeten bijten. Denk dat je hier hooguit melding van kan maken bij de wijkagent.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.