Relaties Relaties

Relaties

Bregje

Bregje

25-10-2019 om 12:27

Ben er klaar mee! Ik moet altijd alles regelen en doen in huis en met de kinderen


Pennestreek

Pennestreek

14-11-2019 om 16:51

Oh, leuk onderzoek!

Klopt denk ik wel ongeveer, die uren besteed aan zorgtaken. En dan reken ik het uitlaten van de hond mee.
Zoon doet hier meer dan dochter. Die is veel plichtsgetrouwer, als ik wat vraag doet hij het zonder morren, met dochter moet ik er eerst strijd over voeren. En dan gebeurt het vaak alsnog niet.

De taken hier zijn inderdaad zelf bed afhalen en weer opmaken. Het wassen doe ik. Iedere week hun eigen kamer opruimen (ze zijn erg verwend; het schoonmaken doet de hulp). Eens in de drie maanden de badkamer een grote beurt geven. We doen dat bij toerbeurt, de kinderen en ik. Verder verwacht ik dat ze dagelijks wel helpen met het gebeuren rond koken, tafel dekken, afruimen. Af en toe het plastic wegbrengen. Af en toe de voortuin vegen en helpen onkruid trekken in de achtertuin. Zoon maait het gras. En is van de technische klusjes in huis. Afvoer verstopt? Lampje kapot? Heeft mijn auto nieuwe ruitenwissers nodig? Doet zoon allemaal. Af en toe stofzuigen. Met regelmaat (mee met) boodschappen doen. Af en toe helpen met koken. En op dagen dat ze vrij zijn wordt er minstens 1 lange wandeling met de hond gemaakt (dat is dan minstens een uur). Wij hanteren geen vast schema. Dat is bij ons niet te doen met wisselende werktijden, sport, stage, gatenkaasrooster op school.

Alles bij elkaar kom ik denk ik wel aan die 5 uur per week. Ik vind 9 uur wat veel, maar in vakanties wordt er meer gedaan aan boodschappen, koken en wandelen met de hond, dus dan halen we dat misschien wel.

Tine Winkel

Tine Winkel

14-11-2019 om 18:13

hier

ik herken dat, bij mij was dat zo toen onze oudste ca. een half jaar was, dat ik daar HELEMAAL klaar mee was. Man en ik hebben toen een stevig gesprek gehad en gelukkig kwam mijn man met een heel mooie oplossing: hij heeft inderdaad een belangrijke huishoudelijke taak helemaal op zich genomen, nl. alles met de was. Ik schoot in de lach toen ik het hoorde. Alles?! vroeg ik. Dus ook opvouwen en strijken.. inderdaad. Er zijn ook wel een paar wasjes fout gegaan (nog altijd jammer van die mooie trui) en ook het strijken was in het begin niet geweldig. Maar nu, jaren verder, werkt het prima. Ik ben er echt heel erg blij mee.

Zelf vind ik afwassen en keuken poetsen geen probleem, dus de taken zijn hier redelijk goed verdeeld, denk ik. Ik denk dat ieder wel de klussen doet die hij/zij het minst erg vindt. En klussen die we allebei niets vinden, proberen we zoveel mogelijk uit te besteden (ramen lappen, fiets etc.) - of wat onderhandelen samen (ik heb de kattenbak gedaan, dus is het logisch dat jij nu... etc.).

Lanza

Lanza

14-11-2019 om 19:09

Quote:

hij heeft inderdaad een belangrijke huishoudelijke taak helemaal op zich genomen, nl. alles met de was. Ik schoot in de lach toen ik het hoorde. Alles?! vroeg ik. Dus ook opvouwen en strijken.. inderdaad.

Waarom schoot je in de lach? Vond je het echt zo raar als een man de was doet?

Tine Winkel

Tine Winkel

14-11-2019 om 20:26

@Lanze

Nee, ik vind het zeker niet raar dat een man de was doet (net zoals hij het niet raar vindt als ik alles voor de auto regel of wat loodgieterswerk in huis doe). Ik schoot in de lach, omdat ik me afvroeg of hij wel in de gaten had wat er allemaal bij zou komen kijken. Maar dat had hij gelukkig idd in de gaten (of althans, hij doet inderdaad alles).

Lanza

Lanza

14-11-2019 om 20:53

Het is geen hogere wiskunde hè?

Een wasmachine aandoen is echt zo moeilijk niet. Vouwen doen wij gezellig samen een paar keer per week, terwijl we een serie kijken.

Je kunt het allemaal zo groot en moeilijk maken als je zelf wil, maar de basis is echt heel erg simpel. Ik vind echt dat er hier denigrerend wordt gesproken over mannen. Het is geen lagere diersoort.

Lanza

Word jij daar niet blij van dan van zo'n verhaal over de man van Tine? Dat is een heel goede illustratie bij hoe verandering in de praktijk kan gaan. Wat maakt dat jij er dan net weer iets uitpikt wat je negatief kan belichten?

Tine Winkel

Tine Winkel

14-11-2019 om 21:39

pff lanzaa

eerst zeg je dat wassen echt een flinke klus is. En als ik dan blij meld dat mijn man zo'n flinke klus dan wel oppakt, dan is het weer niet goed, want het stelt blijkbaar toch niets voor. Ik krijg echt een PUNThoofd van jou. Ik spreek niet denigrerend over mannen, dat doe jij nu juist. Zo van 'pff, alsof het zo knap is wat ze doen...' Ja, ik vind dat fijn, dat hij ondertussen 20 jaar dit werk gewoon doet, omdat hij het logisch vindt dat we dingen eerlijk verdelen.

Maar, zoals velen hier mij zijn voorgegaan,

Ja, Lanza, jij hebt altijd gelijk Lanza... (eerbiedig knikkend en buigend emoji erbij graag).

Ik heb lang gedacht dat ik geen zin had om me laten opnaaien door een of andere forumgenoot, maar manman, wat kan jij een galbak wezen.

Zo, mn hart gelucht.

Lanza

Lanza

14-11-2019 om 21:41

Zeker

is het een hele stap de goede richting uit. Misschien zou dat voor meer mensen een idee kunnen zijn, om eerst het boodschappen/ koken/keuken opruimen deel bij de ene neer te leggen en het wassen en alles wat daarbij komt bij de ander.

Als je dan zoals wij een schoonmaakster hebt die iedere week komt, dan ben je al een heel eind op weg met de verdeling.

Lanza

Lanza

14-11-2019 om 21:42

Het is een tijdsinvestering

maar het is niet zo moeilijk dat het voor een volwassen man niet te doen is. Het kost gewoon tijd, dat is alles, maar iets simpelers bestaat bijna niet, dus daarom verbaasde het me dat je in de lach schoot bij zijn aanbod.

bieb63

bieb63

15-11-2019 om 12:58

Huh Lanza

Élke klus is toch een tijdsinvestering....?

Lanza

Lanza

15-11-2019 om 14:14

Het ene meer dan het ander

Lees even de andere posts terug.

Liesje Lijstje

Liesje Lijstje

15-11-2019 om 15:21

Tijdsinvestering

Elke klus is een tijdsinvestering maar niet elke klus kost iedereen evenveel tijd.

Vraag aan mijn man hoe lang het plakken van een achterband kost, inclusief het opzoeken van het materiaal, en de gehele fiets rijklaar afleveren en hij zegt een half uur. Ik ben daar minstens een uur mee bezig, waarschijnlijk langer.

Vraag aan mij hoe lang het duurt om 7 uniform hemden te strijken en ik zeg 45 minuten maximaal waarschijnlijk krijg ik het onder de 35 minuten klaar.
Man is daar minstens anderhalf uur mee zoet, hij mist de handigheid en is heel erg precies.
Strijken schijnt een typische vrouwenklus te zijn maar er zijn ook vrouwen die er een dagtaak aan hebben. Ik had ooit een buurvrouw die alles streek, sokken, handdoeken, ondergoed en dan ook nog met de precisie van mijn man. Als ze dan een valse vouw streek ging dat item terug in de was, want dat kreeg je nooit meer helemaal glad.

De een is handiger met dit en de ander met dat. Het scheelt ook een stuk als je het een leuke taak vindt. Rotklussen daar moet ik altijd even moed voor verzamelen. Ik zit nu op OO te hangen, als afleiding. Ik heb beloofd de frituurpan schoon te maken en van nieuwe olie te voorzien voor morgen. Zo geen zin in.

Nanda

Nanda

15-11-2019 om 15:25

even veel vrije tijd (ongeveer)

Hier worden de klussen ook wel verdeeld onder wie wat het leukste vindt om te doen, en qua eerlijkheid proberen we een beetje aan te houden dat we ongeveer evenveel vrije tijd over houden. Omdat ik een aantal uren minder werk in de week, doe ik meer huishoudelijk werk dan mijn partner. Hij werkt 36 uur en klust zo nu en dan een avond bij, dus hij besteed daar meer uren aan.
Ik heb afgeschoven wat ik heel stom vind om te doen (stofzuigen) en 'ingepikt' wat ik graag doe (koken) dat vindt hij trouwens echt niet leuk, dus beiden zijn we tevreden zo.
Vroeger was er meer gedoe, toen de kinderen kleiner waren, toen leek het wel of er meer rommel in huis was en kostte alles meer tijd (maar ja een jengelende baby/peuter troosten/tevreden stellen kostte ook tijd)
De laatste jaren gaat het eigenlijk allemaal wel op rolletjes qua verdeling.

Lanza

Lanza

15-11-2019 om 16:50

Quote:

Strijken schijnt een typische vrouwenklus te zijn maar er zijn ook vrouwen die er een dagtaak aan hebben.

Ik haat het en doe het vrijwel nooit. Eens in de zoveel tijd heb ik de moed en strijk ik een paar dingen waarbij het echt niet anders kan, maar dan heb ik het over eens per maand. Mijn man strijkt zelf zijn overhemden. We vinden het allebei vreselijk, dus de regel is dat je strijkt wat je zelf aan wil en verder niet.

Lanza

Lanza

15-11-2019 om 16:52

Quote:

Vroeger was er meer gedoe, toen de kinderen kleiner waren, toen leek het wel of er meer rommel in huis was en kostte alles meer tijd (maar ja een jengelende baby/peuter troosten/tevreden stellen kostte ook tijd

Dat lijkt niet alleen zo, dat is zo. De tropenjaren met kleine kinderen brengen zoveel werk met zich mee, ongelooflijk. Als ik nu terugkijk op onze tijd zonder kinderen dan kan ik het haast geen huishouden noemen. We waren allebei vijf dagen ft van huis, dus er werd nauwelijks iets vies.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

15-11-2019 om 20:07

die tijd komt terug Lanza

Onze vogels zijn gevlogen en ons huishouden kost nauwelijks tijd. Genieten!!

Hey 
Als man in een relatie van 10 jaar en 2 kids moet ik zeggen dat ik ook wel zo ben .
Ik zal niet snel iets doen tot dat ze het vraagt en dan doe ik het direct .
Probleem is ze vertikt het om te vragen om erna ruzie te maken en mij al een half jaar te straffen met geen s.x wat mij heel hard frustreert.
Waardoor ik eigenlijk nog minder ga doen tot helemaal niks en dan denk ik Mja haar eigen fout . 
gisteren heeft ze gezegd dat het op is onze relatie en eruit trekt met de tijd wat ik wel spijtig vind want ik zie haar wel graag .
Het leven kan hard zijn .

Oeroud draadje...

Jimmy1982 schreef op 03-03-2023 om 14:03:

Hey
Als man in een relatie van 10 jaar en 2 kids moet ik zeggen dat ik ook wel zo ben .
Ik zal niet snel iets doen tot dat ze het vraagt en dan doe ik het direct .
Probleem is ze vertikt het om te vragen om erna ruzie te maken en mij al een half jaar te straffen met geen s.x wat mij heel hard frustreert.
Waardoor ik eigenlijk nog minder ga doen tot helemaal niks en dan denk ik Mja haar eigen fout .
gisteren heeft ze gezegd dat het op is onze relatie en eruit trekt met de tijd wat ik wel spijtig vind want ik zie haar wel graag .
Het leven kan hard zijn .

Jimmy dit is een erg oud topic dus de kans dat TO het nog leest is klein.

Waar ik nieuwsgierig naar ben; in elk huishouden/ gezinsleven zijn wekelijks klussen en activiteiten die gedaan moeten worden. Waarom moet de een dat eerst vragen? Je woont er toch ook, waarom niet uit jezelf wat klussen oppakken?

Jimmy1982 schreef op 03-03-2023 om 14:03:

Hey
Als man in een relatie van 10 jaar en 2 kids moet ik zeggen dat ik ook wel zo ben .
Ik zal niet snel iets doen tot dat ze het vraagt en dan doe ik het direct .
Probleem is ze vertikt het om te vragen om erna ruzie te maken en mij al een half jaar te straffen met geen s.x wat mij heel hard frustreert.
Waardoor ik eigenlijk nog minder ga doen tot helemaal niks en dan denk ik Mja haar eigen fout .
gisteren heeft ze gezegd dat het op is onze relatie en eruit trekt met de tijd wat ik wel spijtig vind want ik zie haar wel graag .
Het leven kan hard zijn .

Inderdaad oud draadje.

Wat een kinderachtigheid dit. Zij wil niks vragen, hij wil niks doen tenzij het hem gevraagd wordt. En dan is de oplossingen scheiden. Leuk voor de kinderen, not.

Word allebei eens volwassen en neem je verantwoordelijkheid voor huishouden en zorg voor de kinderen!

Inderdaad waarom moet de een iets vragen, waarom niet uit jezelf? Ze is je moeder toch niet, waarvoor je taakjes moet doen? Het is ook jouw huis en rotzooi. Dus ja, als je een soort moeder-zoon relatie krijgt dan is daar sex mee hebben ook niet echt aantrekkelijk, ik snap je vriendin wel.

@Jimmy, in belang van jullie gezin, neem je vriendin aan de hand en ga samen naar een relatietherapeut! Daar leer je dat lichaamstaal ook een vorm van communiceren is. Dus als zij bv doodmoe en sjacherijnig in een stoel ploft, bij jou een belletje mag gaan rinkelen.

Jimmy1982 schreef op 03-03-2023 om 14:03:

Hey
Als man in een relatie van 10 jaar en 2 kids moet ik zeggen dat ik ook wel zo ben .
Ik zal niet snel iets doen tot dat ze het vraagt en dan doe ik het direct .
Probleem is ze vertikt het om te vragen om erna ruzie te maken en mij al een half jaar te straffen met geen s.x wat mij heel hard frustreert.
Waardoor ik eigenlijk nog minder ga doen tot helemaal niks en dan denk ik Mja haar eigen fout .
gisteren heeft ze gezegd dat het op is onze relatie en eruit trekt met de tijd wat ik wel spijtig vind want ik zie haar wel graag .
Het leven kan hard zijn .

Doe je dat op je werk ook, pas iets doen als je baas het je vraagt? Of heb je daar wel een idee dat als er in je functiebeschrijving staat dat je elektricien bent, dat het handig kan zijn als je je met de stroomvoorziening bemoeit? Werk je daar wel samen met iemand, waarin je taken verdeelt door te bespreken? Kun je die dan wel onthouden?


Dan is het toch best raar dat het vermogen om je eigen werk te plannen verdwijnt als je thuis bent. Tijd om met je vrouw te zitten, eventueel onder begeleiding van een therapeut, en te luisteren. En het dan serieus te nemen, en te onthouden zoals je dat op je werk ook zou doen. Net zoals je vrouw te leren heeft dat samen een huishouden runnen niet hetzelfde is als bevelen en straffen.

Want eigenlijk groeien er nu twee kinderen op in een gebroken gezin omdat pa en ma niet in staat zijn om als volwassenen de taken te bespreken, verdelen en ook zelfstandig te doen. 

MRI

MRI

04-03-2023 om 11:57

Jimmy1982 schreef op 03-03-2023 om 14:03:

Hey
Als man in een relatie van 10 jaar en 2 kids moet ik zeggen dat ik ook wel zo ben .
Ik zal niet snel iets doen tot dat ze het vraagt en dan doe ik het direct .
Probleem is ze vertikt het om te vragen om erna ruzie te maken en mij al een half jaar te straffen met geen s.x wat mij heel hard frustreert.
Waardoor ik eigenlijk nog minder ga doen tot helemaal niks en dan denk ik Mja haar eigen fout .
gisteren heeft ze gezegd dat het op is onze relatie en eruit trekt met de tijd wat ik wel spijtig vind want ik zie haar wel graag .
Het leven kan hard zijn .

Maar heeft ze het al niet heel vaak gevraagd? En dus geen zin meer om de directrice van het huishouden te spelen omdat het net zo goed jouw verantwoordelijkheid is. 

Straffen met geen seks is imho een teken van een toxische relatie waarin seks een ruilmiddel en niet uit liefde of lust gebeurt. Als ook dat jij dan minder gaat doen omdat je je beloning niet krijgt en het vervolgens haar fout vindt want dan had ze je maar seks moeten 'geven'. 

Klinkt giftig allemaal. Of in relatietherapie of de stekker eruit trekken

Jimmy1982 schreef op 03-03-2023 om 14:03:

Hey
Als man in een relatie van 10 jaar en 2 kids moet ik zeggen dat ik ook wel zo ben .
Ik zal niet snel iets doen tot dat ze het vraagt en dan doe ik het direct .
Probleem is ze vertikt het om te vragen om erna ruzie te maken en mij al een half jaar te straffen met geen s.x wat mij heel hard frustreert.
Waardoor ik eigenlijk nog minder ga doen tot helemaal niks en dan denk ik Mja haar eigen fout .
gisteren heeft ze gezegd dat het op is onze relatie en eruit trekt met de tijd wat ik wel spijtig vind want ik zie haar wel graag .
Het leven kan hard zijn .


Waarom is het nodig dat ze eerst vraagt of je iets wil doen ipv zelf iets aan te pakken? Op den duur weet je toch wel wat er gedaan moet worden of neem je allebei bepaalde vaste taken op je. Of je doet iets voor een ander uit genegenheid terwijl hij/zij dat zelf ook best kan. 

Bregje, ik weet niet of het al verder ergens besproken is, maar ik maakte me zorgen over 'slaande ruzie'. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Wie slaat wie hoe vaak, hoe hard, zijn de kinderen daarbij??

Jimmy, je raakt zo gefrustreerd zeg je. Kan ik me voorstellen. Maar het punt is dat je zelf met de machtsstrijd begint. Want "zij vertikt het om het te vragen'" Maar jij zit dus eigenlijk te zieken, want Jij vertikt het om het uit je zelf te doen.
Lekker bezig. Fijn voor de kinderen dat je het zo ver laat komen.

Pippeltje schreef op 05-03-2023 om 17:13:

Bregje, ik weet niet of het al verder ergens besproken is, maar ik maakte me zorgen over 'slaande ruzie'. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Wie slaat wie hoe vaak, hoe hard, zijn de kinderen daarbij??

Ik denk niet dat Bregje nog meeleest… Draadje is 4 jaar oud.

En intussen denk ik dat Jimmy vakantie had deze week. Of hij is erg geschrokken van onze eensgezindheid hier en is zich eens achter zijn oren aan het krabben.

Jonagold schreef op 05-03-2023 om 17:33:

[..]

Ik denk niet dat Bregje nog meeleest… Draadje is 4 jaar oud.

En intussen denk ik dat Jimmy vakantie had deze week. Of hij is erg geschrokken van onze eensgezindheid hier en is zich eens achter zijn oren aan het krabben.

Misschien is hij aan het stofzuigen? Beter laat dan nooit...

Pippeltje schreef op 05-03-2023 om 17:19:

Jimmy, je raakt zo gefrustreerd zeg je. Kan ik me voorstellen. Maar het punt is dat je zelf met de machtsstrijd begint. Want "zij vertikt het om het te vragen'" Maar jij zit dus eigenlijk te zieken, want Jij vertikt het om het uit je zelf te doen.
Lekker bezig. Fijn voor de kinderen dat je het zo ver laat komen.

Dit ja, wat een ontzettend kleutergedrag, bah! 😝

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.