Relaties Relaties

Relaties

Paloma

Paloma

14-11-2019 om 13:24

Hekel aan feestjes


Nou ja

Dat klonk onaardiger dan ik het bedoelde. Ik ben deze draad weer zo uit de bocht gevlogen dat het eigenlijk een wonder is dat ik uberhaupt nog voor feestjes word uitgenodigd

—( ot)

Ik snap jullie wel; zijn aparte stijl van humor. Vandaar die knipogen. Maar hij schrijft niet mee en gaat zich dan ook niet verweren.
Als iemand dat achter jullie om deden, zou ik ook een opmerking maken.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-11-2019 om 01:07

Hij hoeft zich wat mij betreft ook niet te verweren

Ondanks dat ik niet altijd met hem eens ben, kan ik zijn bijdragen toch wel vaak waarderen. Hij is redelijk recht door zee, en daar hou ik wel van.

feestje

Ik vier de laatste jaren mijn verjaardag ook weer. Ik vraag me nu opeens af of er ook mensen zijn die zich verplicht voelen te komen. Ik sla dit jaar maar eens over

Wilgenkatje

Wilgenkatje

17-11-2019 om 12:24

sociale verplichtingen

Tjonge, ja, als je zo naar je verjaardagsvisite gaat kijken zou je niks meer vieren en niemand meer uitnodigen. Dan wordt het wel een kale boel toch? Als je alleen naar iets toe gaat omdat je er ontzettend veel zin in hebt?
Dan loop je de gebeurtenissen mis die als je er eenmaal bent meer blijken te betekenen dan je van tevoren had ingeschat. Andersom is het goed om niet eindeloos te blijven hangen als je er eigenlijk niks aan vindt - zoals Ingrid deed. Je hebt je belangstelling voor de jarige/jubilaris/ander feestvarken getoond en nu ga je weer wat anders doen.

Bo

Bo

17-11-2019 om 12:36

verdenkingen

"Onderhand hoop ik wel eens dat het afgelopen is, want bijna alle draadjes worden met het Lanzavirus besmet - ook de lotgenotendraadjes - en het genereert een hoop stemmingmakerij ...."

Is het niet gewoon Forumbeheer zelf, dat hiermee wat leven in de brouwerij probeert te gooien? Op een gegeven moment bloedde dit forum een beetje dood. Het werd te braaf, te lief. Elk forum heeft zijn relnicht (m/v) nodig.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

17-11-2019 om 12:55

Alkes

Ik bedoel ook weer niet sociale verplichting met wat ik schreef hoor. Meer Dat we buiten ons eigen belang ook oog houden voor wat voor anderen belangrijk is.

Precies wilgenkatje,

Zo bedoelde ik het. En ik heb dat echt niet altijd hoor, het ligt ook een beetje aan mijn eigen bui. De ene keer huppel je vrolijk van het ene prietpraatje naar het andere, en heb je ( al dan niet met de prikkelende lanza aanpak ) dan toch opeens de meest onverwachte inspirerende conversaties, maar soms heb je ook gewoon even geen zin om vol energie te investeren in allerlei gesprekken met vage bekenden. Niks mis mee toch?

Ingrid

Jij zegt het, ik denk het al weken. De vlag dekt de lading allang niet meer: van een discussieforum voor ouders is het onderhand een steungroep voor middelbare vrouwen gewoorden waar soms oeverloos gekletst wordt en met veel wollig gepraat kool en geit gespaard worden.

Alle begrip als deze bijdrage subiet verwijderd wordt

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-11-2019 om 13:16

Zullen we het anders eens vragen?

Ik schat Forumbeheer overigens hoger in.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-11-2019 om 13:18

Overigens

Oeverloos kletsen en “kool en geit” sparen is wel mijn corebusiness. En daar gaat me toch een geld in om.
Ik zie een nieuw verdienmodel opploppen

Weer on topic

Aagje en Wilgenkatje, ik ben het met jullie eens hoor. Ik vind het beslist geen sympathiek karaktertrekje van mezelf. Mijn huisgenoten maak ik er al helemaal niet blij mee. En daarom voldoe ik er ook braaf aan, maar daarom hoef ik het toch niet leuk te vinden? Mijn makke is ook dat ik er een hekel aan heb om dingen weken van te voren vast te leggen, wat dat betreft leef ik op de verkeerde plek en in de verkeerde tijd. En in de meeste gevallen is het ook te ver weg om het na anderhalf uur weer voor gezien te houden. Met de meeste feestjes in mijn familie ben ik inclusief rijden van twee uur 's middags tot half 12 's avonds zoet. Ik zou het heerlijk vinden als ik niet zover weg woonde en eens kort langs kon gaan voor een kop koffie of een borrel in de stad.

Alkes, al vier je het op de dag zelf, ik sta als eerste op de stoep.

Ginny (ot)

Forumbeheer is niet de eigenaar, dat zijn vrijwilligers, ik weet niet of dat de plek is om dit soort nare vermoedens uit te spreken. Het is ook nogal een forse beschuldiging, en aan de andere kant begrijp ik het ook wel dat de schoorsteen moet roken. Er zijn al eerder postings geweest waar ik zo mijn twijfels over had, omdat ze net iets te gelikt waren geschreven, maar die niet die blijkbaar niet de nodige respons ontlokten.

Angela67

Angela67

17-11-2019 om 13:47

wacht effe

het punt is dat ik heel graag iemand een plezier doe op haar of zijn verjaardag, dus de paar mensen die het (af en toe) vieren en waar ik echt niemand ken anders dan de jarige zelf ga ik natuurlijk heen. Maar als ik zelf mijn verjaardag vier nodig ik dus geen mensen uit die elkaar niet kennen - dus minimaal een paar mensen die elkaar kennen omdat zij en ik door het jaar heen afspreken. En dan bijv. 3 of 4 van die groepjes. Het is voor die mensen leuk om elkaar te zien en als ze zin hebben om te mixen met onbekenden zijn die er ook. Voor ieder wat wils.
gr Angela

Amsterdamse

Amsterdamse

17-11-2019 om 14:25

Feestjes en feestjes

Je hebt feestjes en feestjes. Van die typische verjaardagsfeestjes, nee daar ga ik niet heen. Op de bank zitten met een kop koffie en taart, naast ome Wim en tante Sjaan is niet aan mij besteed. Aan echt álle aspecten van zo’n verjaardag heb ik een intense hekel: vieze koffie, vieze taart, het gezelschap en de onderwerpen, op de bank zitten en proberen niet te knoeien, de krapte en het ongemak. Ik heb vriendinnen die vroeger zo hun verjaardag vierden. Gelukkig is dat nu nooit meer zo, of ik word niet meer uitgenodigd, dat kan natuurlijk ook

En dan heb je feesten: op een externe locatie, met bar en dansvloer. Daar ga ik wel heen, en vind ik ook meestal erg leuk.

En ik ga ervan uit dat als mensen mij uitnodigen, ze me er graag bij willen hebben. Andersom is dat iig zeker zo. En ik vind het ook de taak van de gastheer/vrouw om er voor te zorgen dat genodigden het naar de zin hebben en aansluiting hebben. Bv door ze voor te stellen aan andere gasten.

Enna M.

Enna M.

18-11-2019 om 00:21

dat soort feestjes heb ik nou nooit

"En dan heb je feesten: op een externe locatie, met bar en dansvloer. Daar ga ik wel heen, en vind ik ook meestal erg leuk."

Volgens mij ken ik helemaal geen mensen die dat soort feestjes geven.... De feestjes van rond de tafel zitten met een stukje taart en koffie met de ooms en tantes, die dan weer wel in de schoonfamilie. Ook in mindere mate in de vriendenkring - in de basis hetzelfde maar toch gezelliger. Eigenlijk heb ik een vriendenkring met voornamelijk mensen die bijna nooit feestjes geven (jarig in december, of ze vieren hun verjaardag nooit om een andere reden), dus ik ben meestal wel blij met het enkele feestje waar ik voor uitgenodigd wordt. Zijn op jaarbasis op 2 handen te tellen schat ik zo in.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2019 om 00:24

Paloma

Kaaskopje, jij gaar ervan uit dat iedereen het leuk vindt je te zien. Goed uitgangspunt, alleen is mijn basishouding eigenlijk altijd dat mensen het leuker zouden vinden als ik er niet zou zijn. ===

Nee, vast niet iedereen. Dat zou wel verwaand zijn en zelfoverschatting. Maar als ik ergens heenga, dan ken ik minimaal een persoon, meestal meer. En van die mensen weet ik gewoon dat ze mijn gezelschap op zijn minst wel gezellig vinden.

Hoe is dat bij jou dan? Ik vind het enorm deprimerend klinken wat jij zegt. Hoe komt dat?

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2019 om 00:27

Enna

Het liefst gaf ik alleen maar dat soort feestjes 😅. Over anderhalf jaar ga ik dat ook doen, denk ik.

Inge

Inge

19-11-2019 om 08:50

Doe

mij maar zo'n feestje met ome Wim en tante Sjaan. Al moet ik toegeven dat er voor mij geen ooms en tantes zijn. Wij hebben eigenlijk alleen feestjes binnen de familie, waar dan óf de broers/zussen van mijn man zijn met hun partners, kinderen en eventuele aanhang en kinderen van de kinderen óf mijn broers/zussen met hun kinderen. Soms hebben we een feest op een externe locatie met bar en dansvloer, maar daar zijn we mestal gauw weg als de dansvloer in gebruik wordt genomen. Naar dat soort feestjes ga ik voor de gastvrouw/gastheer, niet voor mezelf.

Overigens, als ik aanbied om te helpen op een feestje, bedoel ik dat ik wil helpen. Je kunt dus goed 'nee' zeggen als het niet helpt.

Paloma

Paloma

19-11-2019 om 12:27

Kaaskopje e.a.

Het is weer achter de rug. De middag voor het feest hadden we afgesproken met vrienden, dat was erg gezellig. Mijn man wilde eigenlijk het feest gewoon overslaan, hij had een hele drukke week gehad en niet zoveel puf meer. Ik dacht, ik ben er nu toch en heb al zoveel energie verspild aan het ertegenop zien, laten we dan ook maar even gaan.
Ik heb geprobeerd eens stil te staan, tijdens het feest zelf, bij wat ik nou precies zo vervelend vind. Sowieso de herrie. Ik kan niet praten zoals ik eigenlijk zou willen praten, maar moet steeds korte duidelijke zinnen roepen die men dan toch vaak verkeerd verstaat, ik vind dat ontzettend ongemakkelijk. En ik verstond ook maar de helft van wat mensen tegen mij zeiden dus moest steeds vragen wat ze nou bedoelden.
Ik ben niet goed in smalltalk denk ik (wel wat beter geworden sinds we een hond hebben ; ) ), ik ben steeds bezig met dingen te bedenken die ik kan vragen in zo weinig mogelijk woorden.
Uiteindelijk zijn we een uur of 2 gebleven. Goed dat we gegaan zijn, denk ik achteraf, het is toch een sociale investering. Was het leuk? Nou nee, maar de gastheer genoot wel van het gebeuren dus dat was leuk om te zien.

Kaaskopje, ik weet ook niet precies hoe het komt. Ben het met je eens dat het deprimerend klinkt maar het speelt nou ook weer niet dagelijks en ik weet dat ik zeer gewaardeerd word in directe kring.
Het is heel raar voor mij geweest te ervaren dat mijn schoonfamilie mij niet goed genoeg vond, en dat het niks uitmaakte hoe aardig en attent ik deed. Toen jaren later mijn nieuwe schoonzussen mij ook stom bleek te vinden wist ik even echt niet meer hoe ik het had. Het lag niet aan wat ik deed, maar aan hoe ik wás.
En misschien gaat het ook wel verder terug en is het een aspect van mijn karakter. Gelukkig, gelukkig heb ik dat aspect, zoals het zich laat aanzien, niet aan mijn kinderen doorgegeven.

Bregje

Bregje

19-11-2019 om 12:37

hekel aan feestje

Ik heb een ontzettende hekel aan feestje door mijn schoonfamilie. Schoonmoeder moest altijd ruzie maken op de verjaardagen bij ons in het gezin. Zo irritant. Op mijn verjaardag feliciteerde ze mij niet eens, misschien omdat ik het vaak samen met mijn dochter vierden, omdat we in dezelfde week jarig jaar. Ik kreeg een envelop in mijn handen zonder iets te zeggen. Ze bleven een uurtje en zeiden niets en toen ze weggingen maakte ze altijd ruzie. Ik was het zat, heb gezegd dat ze niet meer welkom zijn op feesten. Vieren het zonder schoonmoeder (schoonvader inmiddels overleden). Jaar daarna vond mijn schoonzus het asociaal dat we mijn schoonouders niet uitnodigde, uiteindelijk dus weer ruzie op de verjaardag. Heb haar eruit gezet en we hebben mijn schoonfamilie nooit meer uitgenodigd. Nu vieren we het alleen met mijn familie en onze beste vrienden. Ook sinterklaas, kerst en alles komen we niet meer.. uiteindelijk zien we ze dus nooit meer. Lekker rustig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.