Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Julia

Julia

21-11-2019 om 19:39

Digitale pauzes

Op de basisschool van mijn kind is het nieuwe beleid dat de kinderen vanaf groep 3 dagelijks zelf mogen beslissen of zij tijdens de pauze het speelplein opgaan of dat ze met een smartphone of tablet binnen blijven.
Zelf vind ik dit nogal vreemd, omdat het juist goed is voor kinderen om buiten te spelen en ze bij de lesvakken al veel digitaal moeten doen.
Blijkbaar is het heel normaal om al op jonge leeftijd (vanaf groep 3) een tablet of smartphone mee te nemen naar school om je in de pauze mee te vermaken??

Niki73

Niki73

21-11-2019 om 19:45

Als mijn kinderen zo'n open deur intrappen

dan vraag ik altijd: wat denk je zelf?

Wilgenkatje

Wilgenkatje

22-11-2019 om 12:47

vreemd

Dat is toch geen pauze? Pauze is er toch om even wat anders te doen, te bewegen, een frisse neus te halen? Eigenaardig beleid. Het scheelt pleinwacht als al die kindertjes fijn aan hun schermpjes gekleefd blijven en de opticien kan nog wat eerder brillen verkopen. Versnaperingen nuttigen tijdens het schermen vergroot de kans op overgewicht. Nou, wijs beleid ja.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

22-11-2019 om 13:32

Oh ja hoor

Jullie moeten nog even wennen aan de moderne tijd. Hier hebben ze al vanaf groep 1 pauze met tablet, cola en chips.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.