Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op
Robyn

Robyn

23-11-2019 om 20:21

Zwanger worden??

Hoi allemaal!

Mijn vriend en ik zijn sinds het begin van dit jaar samen. Dolgelukkig, heel gek op elkaar.
We zijn snel gaan samenwonen in mijn huis en hebben toen binnen korte tijd best wat tegenslagen en diepte punten gekend. Korte tijd na ons samenwonen is mijn vriend werkloos geraakt. Dat maakte het financieel lastiger.

Mijn vriend en ik hebben een grote kinderwens. Wat is wijsheid? We willen het liefst direct beginnen met proberen. Ik heb een koophuis en stabiel inkomen/vaste baan. Hij nog niet, maar woont onderhand wel in mijn huis. Stabiele situatie op zich.

Mijn enige bezwaar is dat ik bang ben hoe de omgeving er op reageert. Ik ben 26, mijn vriend is 27. Op zich geen haast.. maar wel een hele grote wens en voor mij op een bepaalde manier een (grote!!!) behoefte om kinderen te krijgen (herkent iemand dat?).

Wat zijn jullie meningen hierover?

Groetjes Robin.

Mening.

Eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed waar ik een mening over moet hebben? En waarom ben je bang voor reactie's uit je omgeving?
Als jullie samen graag een kind willen, dan ga je ervoor.

Robyn

Robyn

23-11-2019 om 20:57

Ja dat is zo..
ik denk dat ik er nogal gevoelig voor ben wanneer mensen negatief zijn.
Ik kom uit een klein dorp, mensen kleuren meestal binnen de lijntjes om het zomaar te zeggen.
Het kan allemaal in mijn hoofd zitten.

juf Ank

juf Ank

23-11-2019 om 21:07

nee

Ik zou even afwachten tot je vriend een baan heeft op zijn minst. Ik vind het niet echt een stabiele situatie als het hele inkomen van jou afhankelijk is, hij in jouw huis woont, praktisch. Als jij straks zwanger bent en geheel verantwoordelijk financieel...
Even wachten dus is mijn advies. Je bent nog jong zat.

Negatief.

Je gaat er van uit dat je negatieve reactie's krijgt, waarom zouden die er zijn?
Toen ik zwanger was kreeg ik alleen maar felicitatie's, zo hoort dat

Overigens heb ik nooit verteld dat we er "mee bezig waren", daar had ik geen behoefte aan. Kreeg ik ook geen vragen of het "al gelukt was" of iets dergelijks.

Stabiele situatie.

Daar versta ik onder dat je een kind een veilig huis kunt bieden, een stabiele relatie en voldoende inkomen om de lasten te dragen. Die voorwaarden zijn er zegt Robyn.

Flavia

Flavia

23-11-2019 om 21:14

Waarom niet

Er zijn genoeg gezinnen waar 1 van de 2 ouders thuis zijn.
Maar minder risico financieel is wel als jullie beiden parttime of fulltime werken. Of de klassieke de ene parttime en de ander fulltime. Het maakt natuurlijk niet uit wie de parttimer en wie de fulltimer is, last dat je niet aan praten.

Robyn

Robyn

23-11-2019 om 21:23

Negatief

Ja, misschien ga ik wel een beetje uit van angstigere reacties. Geen idee waarom.
Hij heeft inderdaad geen werk, klust wel bij hier en daar.. dus aan geld geen gebrek.

Ik ben denk ik gewoon bang voor negatieve reacties, terwijl het juist zo gewenst is. Ben wel gewend van mezelf dat ik dingen onwijs overdenk en voor anderen onnodig invul.

Ilse

Ilse

23-11-2019 om 21:36

Werk

Jij: Hij heeft inderdaad geen werk, klust wel bij hier en daar.. dus aan geld geen gebrek.
Hieruit lees ik dat hij ww heeft en zwart werkt?!

Robyn

Robyn

23-11-2019 om 21:46

Werk

Payrol, oproepkracht.. wat dan uiteindelijk in mindering word gebracht op ww, want zo werkt dat.
Was wellicht niet duidelijk.
Mijn carrière/baan/loon etc zit wel goed.. kun je best een leuk leven van hebben en goed van rondkomen.
Dat ik “kostwinner” ga zijn en de mogelijkheden kan en mag gaan benutten in de komende jaren hebben we besproken. Hij heeft daar minder behoefte aan.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

24-11-2019 om 11:35

Prima toch

Dan hebben jullie straks het anderhalf kostwinners model, maar dan net in andere verdeling dan doorgaans de standaard is.
Ik zie niet in wat daar mis mee is. Hoe had je het zelf willen verdelen?

Lente

Lente

24-11-2019 om 12:32

Zorg wel voor vastgelegde afspraken als je samen kinderen krijgt

bijvoorbeeld geregistreerd partnerschap of tenminste een goed samenwoningscontract.
Ik zou het huis op je eigen naam laten staan.

bieb63

bieb63

26-11-2019 om 16:20

Toch even een vraagje

Je geeft aan dat hij wat oproep klussen doet. Ook geef je aan dat hij niet zo bezig is met carríëre. Op zich prima, als hij dan meer het 'thuis' gedeelte straks doet als jij weer aan het werk moet na je zwangerschapsverlof. Maar is dat wat hij voor ogen heeft?
Maar ook: hij heeft wél een WW uitkering. Dat betekent dat hij dus hiervoor wél (meer) werk deed én dat betekent dat hij vanuit de WW uitkering actief moet solliciteren. Dus is mij niet helemaal duidelijk wat zijn idee over de toekomst is. Huisvaderen? Maar dan zijn die sollicitatieverlplichtingen nogal fake. Of wil hij wel gaan werken? M.i. moet er dan zat werk zijn.
Dus ja, eigenlijk vraag ik me af hoe stabiel/duidelijk e.e.a. nu eigenlijk echt is. Meer voor jou: wat wil jij in de toekomst? Hoe zie jij dat?

Waarom zo'n haast ?

Ik heb een dochter van jouw leeftijd en ik toch wel mijn bedenkingen hebben als ze in een relatie van nog geen jaar al aan kinderen zou beginnen.

Zwanger worden van een 3e kindje (implanon)

Hallo allemaal,
Mijn vriend (39) en ik (37) mijn vriend en ik hebben allebei 2 kinderen. En nu willen wij samen nog een kindje van ons samen erbij. Ik ga maandag naar de dokter toe om de implanon eruit te halen, om te proberen. Zijn er nog mensen die een lang durige implanon hebben gebruikt en zwanger willen worden? Ik wil graag weten hoe lang dit bij jou/jullie heeft geduurt voor je zwanger werd en of je er nog iets voor geslikt hebben om een gezond kindje te krijgen???

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.