Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

madelief

madelief

27-10-2019 om 19:52

Robotstofzuiger

Ik ben aan het kijken naar een robotstofzuiger. Wie heeft er eentje? Bevalt het? Welk type?
Kortom zoek ervaringsdeskundigen....


Wendelmoed

Wendelmoed

02-11-2019 om 18:29

Biebel

Hoi Biebel,

ik heb hem gewoon besteld, zonder argumenten. Een niet zo dure, zodat ik me er inderdaad geen enorme buil aan kan vallen.
En dan is iedereen heel nieuwsgierig wat er in die doos zit, en daarna zijn ze heel nieuwsgierig hoe hij werkt. Voordeel van nerds in je huishouden. En zodra hij aan staat wordt er vriendelijk tegen gepraat (voordeel van veel huisdieren in je huishouden).
Aangezien zo'n robotje geen voer hoeft en niet uitgelaten, leek het me dat ik dit nieuwe gezinslid wel zonder toestemming van mijn man aan kon schaffen. Tot nu toe gaat het goed, al was mijn man wel wat ongeduldig (wanneer gaat hij nou onder de bank stofzuigen? Hij is nog niet onder de bank geweest!) maar dat zal ook wel wennen.
Tot nu toe ben ik erg tevreden, al denk ik dat daarnaast het gewone stofzuigen zal blijven, want de hoeveelheid vuil die ons huis binnenkomt met schoenen, katten en hond daar kan zo'n robotje niet alleen tegenop. Maar het motiveert me wel om te stofzuigen en dat is ook wat waard.

madelief

madelief

08-11-2019 om 07:58

Welk merk/ type

Na jullie verhalen wil ik er meteen eentje! Maar welke? Is rond de 200 euro voldoende? Zag een Eufy voor dat geld? Ze onthouden allemaal niet hun route...
Of moet je duurder gaan?

Hoop op een leuke black friday aanbieding!

Jasmijn

Jasmijn

08-11-2019 om 08:34

Eufy

lk heb een eufy van 199,- die doet het prima. Dus ik zou niet weten waarom je een duurdere zou moeten nemen. Mijne onthoud geen route (zou ook niet weten waarom hij dat zou moeten doen) hij gaat kriskras door de kamer en na ongeveer een uur stopt ie (ik laat hem op maximum kracht zuigen, anders zou hij er langer over doen denk ik) en gaat ie terug naar zijn oplader. Alles is dan gedaan (een keer getest met kleine rondjes uit mijn perforator, die had ik her en der in de hoekjes gelegd). Mijn vriendin heeft er eentje met een app, ik heb er eentje met een kleine afstandsbediening. Ik heb hem ingeprogrammeerd dat hij 's nachts om 3.00 uur aan het werk gaat, hij maakt niet veel herrie dus ik word er niet wakker van, en dan kom je in de ochtend beneden en is het allemaal weer lekker schoon. En dan ergens eind van de ochtend (dan is ie weer voldoende opgeladen) dan zet ik hem boven neer, terwijl ik beneden ben en kan hij daar lekker zijn gang gaan.
Alleen even eenmalig al je snoeren vastzetten of bundelen en klaar ben je.
Mijn broer heeft er ook een en hij merkte wel dat zijn hoogpolig sliertjes tapijt niet werkt in combi met een eufy. Ik heb een glad vloerkleed in de kamer liggen en een hoge kokosmat en daar kan ie prima mee overweg. Als je nog vragen hebt, stel ze maar (ik had wel aandelen kunnen nemen want ik heb nu al 7 vrienden en kennissen aan een eufy geholpen )

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

08-11-2019 om 15:37

Mijn was ook 200 euro

En mijn zus heeft er een van 100 euro. Die is iets minder slim, maar doet ook nog steeds prima wat ie moet doen.

madelief

madelief

08-11-2019 om 23:45

Jasmijn

Zat idd te kijken naar de Eufy van 200€. Maar we hebben idd een vloerkleed van Ikea met wat langere slierten.
Zou hij dat redden?
Verder parket, dus dat lukt prima.

Jasmijn

Jasmijn

09-11-2019 om 11:56

denk het niet

Ik denk dat hij dat tapijt niet aankan. Is er iemand met een ander merk die wel hoogpolig tapijt kan zuigen?
Anders zou je dat tapijt telkens moeten opklappen, zodat ie er niet op kan, maar ja, dan moet je dat ding alsnog los stofzuigen, lijkt me ook niet handig.

De eufy bleef bij het tapijt van mijn broer hangen in die sliertjes, die gingen om de rolborstel vast zitten.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶

09-11-2019 om 12:16

90 jaren hoogpolig tapijt

Kan eufy hier prima aan. Het zijn de slierten waar hij zich vast in kan draaien.

Mijn dappere dodo is nu op zijn dooie akkertje bezig met het 90-tiger jaren hoogpolige tapijt. Als ik bekijk wat hij er nog steeds uithaalt aan stof en pluizen, dan denk ik dat hij nu met de stofnesten van begin 2000 bezig is
(Stofzuigen onder het bed is niet mijn favoriete klus 😜 )

Jasmijn

Jasmijn

09-11-2019 om 13:09

dat bed ja

Hij gaat onder de boxspring door die 8cm hoog van de vloer af staat. De eufy is 7 cm, dus hij rolt er prima onderdoor, iets wat me echt niet lukte met de stofzuiger en een 160 bed is niet even te verplaatsen, dus alleen dat is al geweldig

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-11-2019 om 15:05

Daarom heb ik hem ook gekocht

Heb een hekel aan onder het bed stofzuigen.
Het kleedje klap ik om, zuig ik met mijn snoerloze Dyson. Nog zo’n toppertje.

Janeway

Janeway

23-11-2019 om 22:08

Oeps

Nu hebben wij ook een eufy.. En wat een uitvinding is dat zeg. Nu hadden we wat achterstallig zuigonderhoud dus de eerste ronden zorgden voor hondenharen om de borstels. Nu gok ik dat dat aardig verholpen is en we nu gewoon het ding (wie weet er een toffe stofzuiger naam) aan kunnen zetten. Ik durf niet 's nachts met een kat die soms de kattenbak kwijt is.
Bedankt voor dit draadje. Anders had ik nooit geweten dat er zoiets als Eufy bestaat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.