Home » Forum » Hoe om te gaan met een moeder die lijdt aan verborgen narcisme

Hoe om te gaan met een moeder die lijdt aan verborgen narcisme

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
133 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Flanagan
Ongelukkige jeugd

Ik weet alleen dat ze zelf uit een gebroken gezin komt en diverse pleeggezinnen heeft gezeten. Dat heette vroeger kindertehuizen. Een groot gebrek aan aandacht dus.
Haar houding naar mij lijkt te maken te hebben met tekort aan aandacht. Mijn kinderen zijn haar jongste kleinkinderen. Nu ook deze minder vaak langs komen, valt ze in een gat. En ziet ze des te duidelijker hoe leeg haar relatie is. Eens was ze jaloers op mijn ouders omdat die wel met elkaar musea bezochten. Eerder een uiting van doorgeslagen jaloezie en eenzaamheid.

Zo stom van haar, ze heeft een heel aardig iemand een rotschop gegeven. Mijn moeder daarentegen geniet van onze wandelingen en hoe bedreven ik haar voeten en handen masseer.

Nu moet ik wel bevestigen dat zijn broer en zus vroeger vonden dat hun moeder hun broer meer aandacht gaf. Ik dacht dat dat door kinderleukemie kwam; tijdelijke extra zorg. Niets bijzonders. Wel wat man het lievelingetje van zijn opa, haar vader.
Maar dat was toen; ik heb te dealen met nu. Haar frustratie vanwege de leegte in haar leven.

Daya
Beste maria

Wees bewust ervan dat een narcist niet te veranderen is, dat jij slachtoffer bent daarvan. Ik weet precies wat je bedoeld en wat je voelt, ik ben het zwarte schaap van mijn moeder omdat ik diegene ben die het gevoeligst is en in opstand altijd kwam. Ik ben zelf hoog sensitief gevoelig en heb haar altijd door gehad met veel dingen. Ze heeft mijn halve leven verwoest. En maakte mij zwart achter mijn rug om... doet ze nu nog steeds terwijl ik haar volledig negeer. Maar nu zien andere in mijn familie het ook en sta ik niet meer alleen ervoor. Je kunt alleen maar 1 ding doen wat t beste is, er van weg blijven..want zij zullen alleen maar erger worden..nooit beter. mits jij dit zelf stopt. Ik ga zelf nu regressie/reïncarnatie therapie nemen om los te komen van mijn moeder.
Misschien moet je daar even naar Google of het wat voor je kan betekenen.

Veel liefs Daya

Ad Hombre
Daya

"Ik ben zelf hoog sensitief gevoelig en heb haar altijd door gehad met veel dingen."

Mmmm...

"Ik ga zelf nu regressie/reïncarnatie therapie nemen om los te komen van mijn moeder."

Zo te lezen heb je (ook) andere problemen.

Nuffannie
nou Ad

dat is geen opmerkingen die opbouwend is.... laat hem dan achterwege joh.

Angela67
nuffanie

sorry maar overduidelijk zwevend gezwets mag zeker weten bestreden worden, er wordt al veel te makkelijk geroepen dat wetenschap ook maar een mening is.
gr Angela

Mari
Angela

Mwaoh, de wetenschap is er anders nog nauwelijks in geslaagd narcisme te identificeren bij cliënten, maar veelal wel foutief te diagnosticeren. Laat staan dat men afdoende interventies inzake narcisme heeft gegenereerd.

@Emma
Mari

Angela had het over regressie/reïncarnatie therapie en hoogsensitieve gevoeligheid.

Ad Hombre
Narcisme

Dat soort terminologie heeft nmm ook iets manipulerends, dus misschien is er bij Danya ook wel sprake van enig narcistisme o.i.d.

Mari
Emma

Angela schrijft "er wordt al veel te makkelijk geroepen dat wetenschap ook maar een mening is." in een draadje over narcisme

Mari
Emma

Angela schrijft "er wordt al veel te makkelijk geroepen dat wetenschap ook maar een mening is." in een draadje over narcisme

Mari
ad

Ja natuurlijk heeft Danya ook iets narcistisch, ik ook, jij ook. Ik heb het over de narcistische persoonlijkheidsstoornis in #127, zoals het is gedefinieerd in de DSM IV en de DSM V.

Ad Hombre
Mari

Ik ben er wel eens van beschuldigd. ;-)

Pagina's