Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Katja

Katja

27-12-2019 om 20:07

Oplossing te blote kerstjurkjes

Het is weer kerst geweest de afgelopen dagen en daarvoor was ik al vroeg de winkel in gedoken om een mooi kerstjurkje uit te zoeken. Waar ik eigenlijk elk jaar wel last van heb en wat naar mijn idee steeds erger wordt is dat vrijwel alle jurkjes vreselijk bloot zijn. Ik vond zelfs jurkjes met bijna compleet open ruggen, het is toch winter?? Het stomme was dat ik eigenlijk bijna niks kon vinden wat nog een beetje "winter-proof" was. Hebben jullie hier ervaring mee en/of oplossingen voor dit probleem? Dan kan ik die volgend jaar meenemen in mn winkelbezoek .

Tijgeroog

Tijgeroog

27-12-2019 om 20:41

Vestje?

Een vestje erover, bolero ofzo? Of op een ander moment je kerstjurk kopen, zodat er meer keuze is?
(Ben stiekem wel blij dat wij alleen maar simpele kerstvieringen met familie hebben. Daar is (tegenwoordig) iets leuk maar comfortabels helemaal prima. Ook dingen die al een paar jaar oud zijn)

Katja

Katja

27-12-2019 om 20:51

Tijgeroog

Vestje of bolero is inderdaad een goeie, had ik zelf nog niet eens over nagedacht. nadeel van vestjes en bolero's vind ik alleen wel dat ik ze nooit echt lekker vind zitten.

De kerstvieringen bij ons thuis zijn ook erg simpel hoor maar we hebben altijd wel een klein feest met onze kerk. En ik vind het bovendien wel leuk om iets speciaals voor kerst te dragen.

rode krullenbol

rode krullenbol

27-12-2019 om 21:07

Simpel ...

Draag gewoon een - desnoods huidkleurige - 'longsleeve' onder het te blote jurkje.

Rode krullenbol

Katja

Katja

27-12-2019 om 21:51

rode krullenbol

Oh ja, de simpelste oplossingen zijn meestal de beste. stom dat ik niet eerst zelf wat beter heb nagedacht. Nadeel van de soort truitjes eronder vind ik wel dat 9/10 van die dingen uitsteken boven het jurkje wat het weer verpest.

Lente

Lente

27-12-2019 om 21:55

Hier blij met zwart wollen hemdje met spagetti bandjes en

lage uitsnede.
Pas bij de meeste decolleté's. Maar niet bij een compleet open rug.

Katja

Katja

27-12-2019 om 22:05

Lente

Dat is inderdaad een goede optie. Maar wat bedoel je precies met niet bij een compleet open rug? Dat je er dan iets anders onder draagt?

rode krullenbol

rode krullenbol

27-12-2019 om 22:24

In dat geval ...

Mocht ik niet willen dat onderkleding uitsteekt boven een wat al te bloot kerstjurkje, omdat ik dit niet mooi vind, dan zou ik alle moed bijeen verzamelen teneinde zelf met naald en draad het jurkje van een ander uiterlijk te voorzien. Bijvoorbeeld door her en der stukken kant aan te brengen.

Zelf een kerstjurk breien is natuurlijk ook altijd nog een optie. Maak je daarbij gebruik van 100% Alpaca wol, dan is het betreffende kledingstuk zeker “winterproef”.

Een ronduit excentrieke oplossing zou zijn een jurk te vervaardigen met wat takken van de kerstboom. Dat heb ik één deze dagen gezien bij een etalagepop (“no pun intended”).

Rode krullenbol

Lente

Lente

27-12-2019 om 22:31

Wat ik bedoel

De rug van dit hemdje (en bijna alle hemdjes) is open tot ongeveer maximaal de bh-band.
Als de rug van de jurk veel dieper is, is een hemdje niet mooi.
Of het is dezelfde kleur en valt niet op. Dat kan ook nog.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-12-2019 om 22:35

Misschien toch geen probleem?

Waarom zou je ergens een probleem van maken als dat niet hoeft? Her lijkt me om eerlijk te zijn stug dat je niets anders kunt vinden dan blote ruggen. Dan ligt dat toch aan jouw smaak. Prima natuurlijk, maar ik zou dan eigenlijk willen zeggen: doe het niet of doe het goed. Dus: óf zoek minder blote jurken, óf smeer je in met vaseline en shine met je blote rug. 😉

Ik heb een jurk in een eenvoudig model, een groene zacht glanzende "onderjurk" met volledig daaroverheen zwart kant. Ik kreeg er meerdere complimenten voor. Nergens te bloot, warm genoeg. ( En pssssttt... vorig jaar gescoord bij de HEMA voor 10 euro!). Net als een tweede jurk, zwart met goudkleurig lurex (ook daar).

@Emma

@Emma

28-12-2019 om 08:16

Smaak

Inderdaad een kwestie van smaak, maar wees ook een beetje praktisch. Een zwart cocktailjurkje zonder bloot lijkt me lastig te krijgen, ook in de zomer, laat staan in de winter.
Moet het echt bij de "kerstjurkjes" hangen? Kijk eens wat verder: de winkels hangen tegenwoordig vol met van die 19e eeuwse soepjurken met hoge dichte hals en lange mouwen (liefst bruin-achtig, grrrrr....). Ik vind ze echt lelijk en lomp, maar een heleboel mensen blijkbaar niet.
En anders zijn er genoeg vesten die wel lekker zitten, ook lange tot halverwege je dijen. Of een damescolbert (kringloopwinkel) staat heel feestelijk, versierd kersttakje of minikerstbal als broche. Gebruik je fantasie. Bij de "kerstjurkjes" ga je het niet vinden.

Triva

Triva

28-12-2019 om 09:44

Maar

Je zit toch niet buiten in dat jurkje maar binnen bij minimaal kamertemperatuur?

Katja

Katja

28-12-2019 om 09:46

Kaaskopje

Het is deels een kwestie van smaak inderdaad. Maar ik ben ook op zoek gegaan naar minder blote kerstjurkjes, maar wat emma zegt, bij de kerstjurkjes is heel weinig te vinden zonder al teveel bloot. Overigens gaat het niet alleen over de ruggen hoor, dat noemde ik als voorbeeld. Ik denk inderdaad dat ik wat verder moet kijken in de winkel dan maar.

Lou

Lou

28-12-2019 om 09:53

Winterjurken

Wat is kerstig? Ik vond dit jaar juist meer aanbod dan voorheen bij de, wat ik noem, winterjurken. Alsof precies wat ik al jaren zoek nu ineens in de mode is. Van die korte jurken van redelijk dikke stof met lange mouwen. Hartstikke leuk! Maar niet zwart of rood of glitters nee. Dus misschien niet kerstig genoeg.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-12-2019 om 09:58

Triva

Bij kamertemperatuur zonder echte actie zou ik zo'n jurk ook best fris vinden. Ga je gourmetten of dansen dan kan het eerder.

Ik vind het zelf ook wel vreemd dat kamertemperatuur van 20 graden op de thermostaat voor mij frisser aanvoelt dan een zomerse 20 graden op de thermometer, maar zo is het wel in ons huis.

rode krullenbol

rode krullenbol

28-12-2019 om 10:03

Nog een tip

Laat je haar los hangen als je lang haar hebt of laat voor de gelegenheid extentions plaatsen. Een dik pak vlechtjes bijvoorbeeld.

Daarmee tover je zo'n al te blote rug wel weg!

Rode krullenbol

Kerst in de kerk

In de kerstnacht een dienst in de kerk bijwonen kan frisjes zijn met een laag uitgesneden jurk, daar zie ik veel omslagen. Ikzelf hou het bij een glitterjasje.

rode krullenbol

rode krullenbol

28-12-2019 om 10:23

Daar zeg je wat, MoederMop

Een omslagdoek! En dan eentje in glitterstof of een exemplaar dat helemaal is bedekt met rood-, groen-, goud- , zilver- of desgewenst bronskleurige pailletten! Dan wel een feestelijke combinatie van deze kleuren.

En als je er dan voor zorgt dat de omslagdoek groot genoeg is, dan kun je er van voren een flinke knoop in leggen, waardoor dat al te diep uitgesneden decolleté meteen ook uit het zicht is weggenomen.

Rode krullenbol

ot eerdere tip Uniqlo

In een eerder draadje over kouwelijke jurkjes plaatste iemand de tip voor shirts van de Uniqlo. Ik wil nog even zeggen dat ik veel plezier heb van deze tip. Niet voor blotige kerstjurkjes maar voor ongeveer elke dag wanneer de temperatuur onder een graad of 8 komt. Ik ben echt een koukleum en deze shirts zijn echt top!
(nee ik heb geen aandelen)

Katja

Katja

28-12-2019 om 11:15

rode krullenbol

Een omslagdoek! dat klinkt als een goeie oplossing! Heb ze op dit moment niet, maar kan ze zeker gaan kopen. goeie

Wie mooi wil zijn moet kou lijden

Of je doet je nietsverhullende glitterjurkje aan met als bijeffect dat je het dan koud hebt of je zoekt een jurkje met lange mouwen zonder open rug. Een vestje over een feestjurkje doet het hele effect van zo'n jurkje teniet, toch?

skik

Wilgenkatje

Wilgenkatje

28-12-2019 om 12:41

P&C

Ik heb heel kersterige jurkjes gevonden bij P&C. Met glittertjes en kanten mouwen, geen blote rug en geen decolleté (daar heb ik geen zin in met mijn lidteken). Zien er prachtig feestelijk uit, zijn niet te koud en hoeven niet opgewarmd te worden door vestjes die inderdaad het effect best tenietdoen, zoals Skik al schrijft.

Katja

Katja

28-12-2019 om 13:58

open rug

Ik zie dat dit verkeerd begrepen wordt. Ik bedoelde niet dat ik alleen maar jurkjes met open rug kon vinden, maar dat de jurkjes in het algemeen gewoon heel bloot zijn en ik niks anders kon vinden. En dan had ik jurkjes met open ruggen als voorbeeld voor blote jurken

En wilgenkatje ik zal eens kijken bij P&C bedankt voor de tip!

Bo

Bo

29-12-2019 om 12:54

waar shop je dan?

Ik ben wel benieuwd in wat voor soort winkels je komt, als het allemaal zo bloot is? Toch niet alleen bij Topshop of River Island ofzo?

Koop eens een mooi zwart jurkje bij Ladress, heb je jaren plezier van! Niet alleen met Kerst, maar kan je zowel zakelijk als feestelijk goed dragen. Mooie stof, valt mooi en je hebt er eentje voor ieder figuur.

Ik heb er inmiddels een stuk of 4 en ben er nog steeds blij mee.

Stickertje

Stickertje

29-12-2019 om 14:26

Hotter than my daughter

Vorig jaar zomer was ik met dochter in de stad voor nieuwe kleding. Bij zo'n puber winkel zag ik DE broek, dus ik met dat ding de paskamer in.
Zelf zag ik het ook maar dochter wist het treffend te zeggen: Als je die koopt geef ik je op voor Hotter than my daughter!!!!!.
In de weken voor kerst was ik 2 keer met dochter in de stad om iets passends te vinden dat ze naar het kerstgala aan kon.
De tweede keer was er in de winkel van DE broek een vrouw aan het passen die ouder was dan ik maar een strakker figuur had een toch alle jurkjes die ze aandeed waren het niet. Te bloot, toch een rolletje zichtbaar, een niet matchend hoofd boven de wilde print.
Uiteindelijk ging ze naar de kassa met de jurk die ik voor dochter degelijk vond, maar bij haar nog steeds te jeugdig.
Op een bepaald moment is het over met ergens een niet te duur jurkje scoren om eenmalig te dragen, dan wordt het tijd om te investeren in tijdloze jurkjes die jaren mee kunnen waarbij je dan steeds andere accessoires kunt dragen om er niet steeds hetzelfde uit te zien.
Heb zelf twee tijdloze zwarte jurkjes in de kast hangen die al jaren meegaan, een zomer-, en een winterexemplaar. Best vaak gedragen maar steeds anders door de panty, de schoenen en de ketting.
Ik zeg investeren maar het winterexenplaar is een hemaatje, voor nog geen €30 was ik klaar. De omslagdoek waar hij bij moest had mij meer geld en bloed zweet en tranen gekost.

Mijntje

Mijntje

29-12-2019 om 14:43

winter

Waarom doe je zoiets bloots aan in de winter?
Dat is meer iets voor de zomer (of je moet idd haren hebben tot je billen)

Mijntje

Als je goed terug leest zie je dat dat juist het probleem is

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2019 om 23:09

Heel Holland Bakt

Heel toevallig had een van de baksters een kerstjurk aan met blote rug. Toepasselijk bij de temperatuur tijdens de opnames. 😀 Ik vind het echt leuk zo'n jurk, maar hij lijkt me niet bedoeld voor een avondje stilzitten. Het straalt "let's party!!" uit. En tussen de bedrijven door inderdaad een fijne sjaal om de rug.

Pff

“ Uiteindelijk ging ze naar de kassa met de jurk die ik voor dochter degelijk vond, maar bij haar nog steeds te jeugdig”.
Dat vond de vrouw die het jurkje kocht schijnbaar niet. Waarom dat oordeel? Of bestaat er toch iets als de modepolitie?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.