Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

De voorgevormde BH


Regenboog

Regenboog

09-01-2020 om 09:27

Passend

Ik heb niet gezegd dat het ongepast zou zijn om een niet padded bh te dragen. Ik heb geprobeerd te zeggen dat je je als docent voor een klas pubers bewust moet zijn van wat je aan trekt en welke invloed dat kan hebben op pubers.
Meisjes zowel als jongens.

Ook hier wel eens mail gehad van school over kleding in de zomermaanden met dan vooral voorbeelden wat meisjes niet aan zouden mogen, inderdaad die diepe decolletés, naveltruitjes en korte broekjes. Na enig protest van ouders van meisjes zijn daar wat voorbeelden aan toegevoegd van jongenskleding die ook niet wenselijk is op school, swimshorts met binnenbroekje als enige broek aan hebben, hemden die geen alleen bij de boorden aan elkaar zitten maar een open zijnaad hebben en bouwvakkersdecolletés.

Kleding moet passend zijn voor de gelegenheid maar ook passend qua maat en of het dan een padded bh is of niet dat maakt mij niet zoveel uit. Een niet padded bh waar alle rek en fut uitgewassen is past dan niet meer. Niet qua gelegenheid maar ook niet qua maat, misschien zit het nog wel comfortabel maar zijn er dingen zichtbaar die pubers lacherig maken en je een bijnaam bezorgen.

En nog even voor IngridT:
===Hahaha. Heel herkenbaar. Ik heb zelf ook zo’n knappende knopen collega..en ik heb het haar ook nog nooit gezegd.... stom eigenlijk.===

Misschien toch eens ter sprake brengen als collega's onderling, vragen of ze zich bewust is van de reacties die het bij pubers oproept.

Regenboog

"Niet qua gelegenheid maar ook niet qua maat, misschien zit het nog wel comfortabel maar zijn er dingen zichtbaar die pubers lacherig maken en je een bijnaam bezorgen."
Dat zal zeker de realiteit zijn, maar dat maakt nog steeds dat ik mijn pubers bij heb gebracht dat het afzeiken van mensen op hun uiterlijk of voorkomen een onaangename eigenschap is. Of ik er in geslaagd ben weet ik niet, maar thuis aan de eettafel worden dit soort opmerkingen in ieder geval niet gemaakt.

Regenboog

Regenboog

09-01-2020 om 11:25

Persoonlijk

Heb ik liever dat ze die opmerkingen maken aan mijn eettafel dan op school, onderling met vrienden praten over A,welke A? Die met die zwabber tieten. Zittend in de kantine met een groep pubers kan zo'n gesprek sneller ontsporen door stoerdoenerij en haantjesgedrag. De drang om elkaar te overtreffen met niet zo nette woorden voor A.
Als ze dat thuis doen druk ik ze op het hart die terminologie op school niet te gebruiken maar thuis met broer en zus aan tafel zie ik je er weinig fouts in.

Regenboog

Ik vind denigrerende opmerkingen over iemands uiterlijk gewoon onprettig. Dus ik zal daar altijd wat van zeggen, dus ook aan de keukentafel. Ik hoop (en wellicht ben ik te optimistisch) dat het dan blijft hangen. Ik denk dat wij verschillen van opvatting of opmerkingen over uiterlijk wel of niet "fout" zijn.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-01-2020 om 01:37

Alkes

Laat ik ook een duit in het zakje doen )

Ik denk dat je thuis aan de keukentafel over anderen mag praten en niet altijd in positieve zin. Ik vermoed dat bijna iedereen zich in meer of mindere mate schuldig maakt aan geroddel over hoe mensen eruit zien of hoe ze zich gedragen. Maar ik vind het wel belangrijk dat daar meteen duidelijk over moet zijn dat dat binnen de huismuren moet blijven. Dit soort familiegedrag schept ook een band, familiegeheimpjes. Ik moet er wel bij zeggen dat ik nogal keurig ben. Met dat ik weleens iets onaardigs zal zeggen over iemand, probeer ik dat ook weer recht te trekken door positieve kanten te zoeken en benoemen.

Kaaskopje

Van mij mag iedereen aan de keukentafel over van alles praten. Alleen bij mij aan de keukentafel geen denigrerende opmerkingen over uiterlijk. Gewoon omdat ik dat onhebbelijk vind. Daarentegen mag je bij mij aan de keukentafel rustig een kwartier vvd-politici bashen. Ik ben me ervan bewust dat dat voor anderen irritant zou kunnen zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.