Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Tango

Fijn dat zoon het bezoek aan de praktijkschool als prettig heeft ervaren. Goed dat hij uit veel dingen kan kiezen. Als hij eenmaal weet wat hij leuk vind gaat het vast beter. Groen was toch sowieso niet zijn ding?

Wat goed dat de praktijkschool zo betrokken is. Dat schema is een goed plan. Het lijkt mij een fijne school.

Wat een naar en wispelturig gedrag van vriend. Zo kan hij het ook niet normaal afsluiten.

Misschien heb ik er overheen gelezen, maar wanneer gaat hij beginnen op de praktijkschool?

@nnemoon

Fijn dat zoon weer kan fietsen.
Wel jammer van die onvoldoendes.

Dat hij nog steeds bang is om te vallen is logisch. Het is ook niet niets wat hij heeft gehad. Gaat hij nog steeds naar de fysio? Hoe gaat dat?

Kan hij naar de kerst alweer met de praktijkvakken beginnen?

Hier

Heeft dochter voor de kerstvakantie een formulier meegekregen. Ze moeten in de derde periode 1 uur per week meelopen met een van de profielen als oriëntatie. Ze kunnen kiezen uit Z&W, E&O, PIE & D&O. Dochter neigt zelf naar PIE. Al vind ze D&P ook wel leuk. Er zijn in haar klas geen meiden die dat willen kiezen. Dat vind dochter wel jammer. Maar natuurlijk moet dat de keuze niet beïnvloeden. Ze heeft gelukkig nog 3 weken om er over na te denlen.

Ze heeft nu eerst twee weken kerstvakantie. Ze gaat samen met opa en oma en broertje 3 dagen naar Duitsland voor de kerstmarkten. Ze heeft er in ieder geval veel zin in.
Gaan jullie nog op vakantie? (Of iets anders leuks doen?)

Tango

Tango

18-12-2019 om 22:41

Zonnestraal

Zoon start na de kerstvakantie op het praktijkonderwijs. Hij gaat morgen afscheid nemen op zijn huidige school, tijdens de kerstbrunch. De rest van deze week is hij niet naar school geweest, mede door het voorgenoemde voorval. Vandaag is in de klas besproken, door de mentor, dat er morgen niet over gesproken wordt omdat zoon afscheid neemt en omdat niet iedereen zich met dit voorval hoeft te bemoeien natuurlijk. Ik hoop dat het goed gaat. Zoon ziet er nog wel wat tegenop maar wil ook echt wel gaan.

Na de vakantie start zoon op dinsdag met Cito toetsen en nog een intelligentietoets op het praktijkonderwijs. Om goed in te kunnen schatten op welk niveau hij zit. Zoon was bijna verontwaardigd dat hij niet gewoon op maandag kon starten, maar dat vonden ze te onrustig voor hem. Hij wil volgens mij echt wel graag, al komt hij daar ook niet voor uit, hij is ook een puber natuurlijk
Hij komt in een klas van 10 kinderen met een heel fijne mentor hebben we gehoord. En verder gaan we het allemaal wel zien. Eerst maar vakantie houden.

We gaan niet weg in de vakantie, alleen af en toe een dagje. Zoon heeft nog wat activiteiten van de voetbal, 2 keer een toernooi, dus best een aardig ingevulde vakantie met de feestdagen erbij natuurlijk.

@nnemoon

@nnemoon

23-12-2019 om 19:02

Tango

Hoe gaat het met je zoon? Hoe was het afscheid op school? Heeft hij het voor zichzelf goed af kunnen sluiten?

Nu lekker vakantie, eindelijk even rust voor hem. Lekker voetballen en energie tanken en na de vakantie een fijn start maken op de praktijkschool. Ik hoop dat hij in een fijne klas komt en waar hij leuke vriendschappen mag krijgen.

Tango

Tango

25-12-2019 om 13:10

Afsluiten

Zoon heeft uiteindelijk goed kunnen afsluiten. Hij is donderdag naar de kerstbrunch geweest. De klas had een kado, een soort kerstpakket met allerlei lekkers erin, gekocht voor hem en een kaart. Hij had naast twee meisjes gezeten, de jongens zeiden weinig tegen hem, zei hij. Maar hij vond het goed zo. Na de brunch ging hij nog met een meisje mee naar huis. Daar had hij eerder ook wel mee afgesproken. Heel leuk vond ik.

Zomer

Zomer

03-01-2020 om 10:30

2020!

Iedereen nog de beste wensen!

Tango, fijn dat zoon het met een goed gevoel heeft afgesloten. Nu een nieuwe uitdaging voor de deur! Ik ben heel benieuwd hoe hij het straks gaat vinden op zijn nieuwe school! Is hij er klaar voor?

@nnemoon, hoe is het inmiddels met je zoon? Nog veel pijn of is het al flink hersteld?

Hier hebben we toch zo genoten van de vakantie! Dochter was er ook echt aan toe. Heeft lekker geluierd. Gaat vandaag iets doen met haar vriendinnen. Bios volgens mij. Heeft totaal geen zin in maandag maar goed, dat komt wel weer! Aan het eind van de maand moet ze weer een stageplek hebben. Dan gaat ze elke week weer 1 dag stagelopen. We moeten nog een plek zoeken maar er is een aantal opties. Komt vast goed! Zelf ben ik ook weer opgeladen voor de ondersteuning . Ik ben gisteren en vandaag weer aan het werk. Ook wel weer lekker!

Zomer

Zomer

03-01-2020 om 10:33

Vakantie

Hebben jullie ook genoten van de vakantie of waren jullie, afgezien van de feestdagen, niet vrij?

@nnemoon

@nnemoon

05-01-2020 om 19:27

2020!

Ook namens mij ook nog de beste wensen voor 2020!

Het jaar is hier goed begonnen, na ruim 15 weken heeft zoon vanmorgen in de sportschool voor het eerst helemaal zonder krukken gelopen. Het kost hem nog veel energie en het zweet stond in zijn nek, maar dit is voor hem wel een mijlpaal.

Ik heb geen vakantie gehad, ik was alleen met de kerstdagen vrij. Zoon wel en heeft lekker genoten van zijn vakantie. Hij heeft veel gefietst en is iedere dag naar de sportschool geweest om te oefenen met lopen.

Tango, ik wens je zoon dinsdag een hele fijne dag als hij naar zijn nieuwe school gaat. Ik hoop dat hij snel zijn draai mag vinden.

Flavia

Flavia

05-01-2020 om 19:29

Whoop whoop!!

Wat goed, zonder krukken is echt een mijlpaal.
Reden voor een feestje zou ik zeggen.

Flavia

Flavia

05-01-2020 om 19:53

En hier

Dochter heeft genoten van 2 weken vakantie.
Het eerste toernooi ging helaas niet door want te weinig deelnemers voor 2 dagen en toen kozen ze ervoor om alles op 1 dag te spelen en dan de vrijdag. Helaas moest ik nog werken en kon ze daarom niet meedoen.
Omdat het hotel al geboekt was zijn we wel gegaan want het was ook een goede uitvalsbasis om mijn ouders en ex-schoonouders te bezoeken vdie anders waren komen kijken.

Het toernooi van dit weekend was gezellig maar zaterdag ook lang wachten. Om 11:30 klaar met de 3e wedstrijd en dan de volgende pas om 4, 5 en 6 uur. Vandaag waren het er maar drie dus waren we vroeg thuis, ook wel eens fijn.

Ook zijn we aan het kijken bof ze bij een andere club kan gaan spelen waar de training beter is. Bij de huidige club is per dit jaar een andere trainer en dat is prut. Laag niveau, geen lijn in de training, ze heeft dan gewoon geen zin. Woensdag mag ze proeftrainen bij een andere club.

En verder heb ik besloten na het hectische 2019 dit jaar voor mijzelf te kiezen. Gezonder eten, meer bewegen en voldoende ontspanning.

Dochter heeft nu nog 2 weken les voor de volgende toetsweek. Dus rustig beginnen na de vakantie.

Tango

Tango

07-01-2020 om 22:31

Begonnen

Allemaal de beste wensen voor 2020! Dat het maar weer een mooi (school)jaar mag worden.
Wij hebben ook een fijne vakantie achter de rug, al merkte je bij zoon wel de spanning van het hele schoolgebeuren. Hij had weinig zin in activiteiten. Afgelopen zaterdag ging dat nog helemaal mis met een voetbaltoernooi. Hij zou gaan, maar bedacht zich die ochtend zelf. Tja, dat kan natuurlijk niet. Met heel veel moeite hebben we hem meegekregen en toen wilde hij nog niet spelen. Ik heb het uitgelegd aan de trainer en hij heeft samen met de leider met zoon gesproken. Ze hadden hem keihard nodig want er was een andere speler die ook op het laatste moment had afgemeld. En toen heeft hij dus gewoon gespeeld, in het begin nog wat wankel maar uiteindelijk gewoon prima. Maar tjonge, dit was weer heftig.
Ik was zelf trouwens ook 2 weken vrij en was hier ook echt aan toe. Gisteren weer begonnen en ook weer flink druk, maar merk dat ik wel weer energie heb en die was echt weg, mede door de hele toestand met school.

Vandaag is zoon op zijn nieuwe school begonnen en de start was goed. Hij moest om 9.30 u. aanwezig zijn en had eerst cito's, rekenen en begrijpend lezen. Hij was om 11.00 u. klaar. Om 12.30 u. zou hij kennismaken met de klas. Zoon is dus gewoon tussendoor naar huis gefietst en weer terug. Probleemloos, hij vond het helemaal niet zo ver fietsen zei hij. De kennismaking was fijn gegaan, hij kende 1 meisje uit de klas al, zij heeft in de brugklas bij hem gezeten en is daarna naar PRO gegaan. Verder vond hij het een fijne klas en heeft hij de les Nederlands meegedaan die hij maar makkelijk vond. Klinkt als een hele fijne start vind ik. Zoon ging vanavond ook nog trainen. Op school was hij ook nog twee jongens uit zijn voetbalteam tegen gekomen, die zijn een jaar jonger dus zitten niet bij hem in de klas. Maar je merkt dat hij dat wel prettig vindt.
Zoon had dus eindelijk weer een actieve dag en je merkt dat dit ook goed is voor hem. Hij was meteen een stuk gezelliger, ook omdat de kop er nu af is denk ik. We zijn heel benieuwd hoe het verder gaat.

@nnemoon wat super dat je zoon zonder krukken loopt! Maar 15 weken dat is echt een hele tijd zeg. Denk je dat het helemaal goed gaat herstellen? Wel fijn dat hij nu ook alles op school weer mee kan doen, denk ik.

@nnemoon

@nnemoon

08-01-2020 om 06:47

Flavia

Wat jammer dat het eerste toernooi niet doorging. En wat apart dat ze bij deze club ieder jaar een andere trainer heeft. Zeker als je op hoog niveau speelt is dat niet prettig.

@nnemoon

@nnemoon

08-01-2020 om 06:56

Tango

Moeilijk maar ook heel begrijpelijk dat hij geen zin had in het voetbaltoernooi. Gelukkig dat hij later toch meegespeeld heeft.

Wat fijn om te lezen dat zijn eerste dag meegevallen is. Leuk dat hij al bekende tegen kwam, dat hij een leuke klas heeft en dat het fietsen ook geen enkel probleem was. Je zoon leeft weer helemaal op. Super!

Fijn om te lezen dat de vakantie je goed heeft gedaan. Je bent ook maar een mens en dat hele gedoe met school gaat je ook niet in je koude kleren zitten.

@nnemoon

@nnemoon

08-01-2020 om 07:11

School

Zoon loopt binnen voorzichtig zonder krukken. Hij loopt nog heel stijf en traag maar het begin is er. De fysio gisteren wist niet wat hij zag.

Op school zonder krukken gaat nog niet. Hij zit in een gebouw met drie verdiepingen en een noodgebouw en nog een school op een andere locatie waar hij drie keer in de week naar toe moet. Het kost nog teveel energie, maar het begin is er. Donderdag moet hij terug voor controle, ik ben benieuwd wat hij van die dystrofie zal zeggen. Ik hoop dat zoon volgende week ook weer praktijk op kan pakken.

Oh ja zoon heeft een brief gekregen van school waarin stond dat ze hem een compliment wilde geven. Ondanks dat hij zo veel gemist heeft op school vinden ze het knap hoe hij het allemaal doet op dit moment. Leuk om op deze manier iemand een hart onder de riem te steken.

Flavia

Flavia

08-01-2020 om 09:11

@nnemoon

Wat leuk van de school zo'n compliment, dat zal hem zeker steunen en bij blijven.
Een schouderklopje werkt beter dan een schop, dat snapt deze school.

Dochter krijgt niet elk jaar een andere trainer, de vorige was het na 9 jaar zat dat hij zijn visie nauwelijks kon uitvoeren. (Wat nogal dom is van de club want hij traint ook de trainers van het Nederlands team) Gelukkig heeft ze nog wel 2x per week training van hem bij de badmintonschool. (Groep extra gemotiveerde kinderen die extra op hoger niveau willen trainen naast hun clubtraining, geen LOOT-school)

Tango

Tango

09-01-2020 om 20:21

Wow!

Een compliment van school, dat is fijn voor je zoon, @nnemoon. Wat een prettige school is dat zeg. En wat ontzettend verdiend voor je zoon, want het is ook echt een doorzetter.

Maar mijn zoon gelukkig ook hoor, want ik ben zo enorm trots op hem. Hij gaat nu al 3 dagen naar zijn nieuwe school en vandaag naast toetsen ook gewone lessen gehad. Flink zwaar allemaal want alles is natuurlijk nieuw en vanmorgen had hij een intelligentietest gehad die ruim 2 uur duurde. Maar hij is zo blij met zijn nieuwe klas. Vandaag kwam de oude school nog even ter sprake en ik vroeg of hij terug zou willen. Voor geen geld, zei hij. Hij wilde ook weten of het allemaal wel definitief geregeld was, want hij is dus op zijn oude school nog niet uitgeschreven. Ik heb hem beloofd dat dat allemaal goed komt en dat hij echt hier mag blijven. Dat deed hem goed.
En ach, natuurlijk zullen er op deze school ook dingen minder leuk zijn, dat was vandaag al want hij had een hele saaie les over woordenschat gehad. Maar er staat veel goeds tegenover en dan noem ik vooral de enorme steun en begeleiding die we krijgen vanuit school. Ik ben echt verbaasd hierover.

Omdat ik op de andere school in de ouderraad zat en daar volgende week afscheid neem, heb ik nog even een punt op de agenda gezet daar. Een advies eigenlijk, om ouders en leerlingen veel beter voor te bereiden op de stap van klas 2 naar 3. Want achteraf waren er zoveel simpele dingen die wij niet wisten: grotere klas, geen lwoo meer, veel meer leerstof per toetsen, onduidelijke keuzevakken. Het is zeker niet het enige wat voor zoon het probleem is geweest, maar absoluut een deel ervan. En iets wat zeker beter kan. Ik heb al een eerste, positieve reactie gekregen van 1 van de schoolleiders. Toch leuk. En het zou fijn zijn als andere ouders en leerlingen hiermee geholpen worden. Ik begreep dat ook best een groot deel van de leerlingen in klas 3 blijft zitten. Best schokkend vond ik eigenlijk.
Ik wil het ook positief afsluiten en niet blijven hangen in wat er allemaal is misgegaan.

En verder bedacht ik me dat ik na inmiddels 33 pagina's van dit draadje, nu maar een nieuw draadje ga openen met daarin ook PRO, want anders mag ik natuurlijk eigenlijk niet meer meeschrijven Ik hoop van harte dat jullie mee verhuizen want ik wil zeker ook van jullie verhalen op de hoogte blijven.

Triva schreef op 03-07-2018 om 17:38:

Mijn zoon is dus nu net geslaagd, begint ook met BBL techniek op het bedrijf waar hij stage heeft gelopen maar dan bij Installatiewerk Nederland. Ken je dat toevallig? Daar gaan ze drie dagen werken, 1 dag MBO (komt naar IW toe) en 1 dag praktijk. Ze hebben daar een modern praktijklokaal waar de 'werkgever' (tussen haakjes want IW is de werkgever) ook een opdracht kan geven omdat die weet dat er iets aan komt. Dan kunnen ze dat op die praktijkdag alvast oefenen.

Ik vind het niet verkeerd dat ze nog veel theorie krijgen maar de inhoud is wel een ding. Veel te veel geschiedenis en aardrijkskunde met inhoud wat ik niet zo van belang vind. De methode maakt ook uit. Bio en nask zijn veel betere boeken naar aard en gesch. Wat ik vooral vind is dat veel mensen geen idee hebben van hoeveel theorie ze (vooral in 1 en 2) krijgen. Het aantal uren theorie was gewoon gelijk aan de havo (hier scholengemeenschap tot en met gymnasium). In 3 en 4 werd het wel minder en was het gelukkig meer gericht op het profiel.

Jouw zoon heeft die nieuwe profielen net niet gehad, was wel een beetje een drama, ik wil niet dat mijn kinderen proefkonijnen zijn met school maar ja daar ontkom je niet aan. Als mijn kind nog alleen elektro had kunnen kiezen was hij een stuk gelukkiger geweest, nu zat hij ook vast aan metaal.

Inloggen met die naam gaat niet meer dus maar met deze. Maar ik ben dus dezelfde persoon. Vier jaar later: zoon heeft eerst in ruim 2 jaar MBO2 gehaald (door corona lukte het niet binnen de twee schooljaren) en nu weer 1,5 jaar later heeft hij aan alles voldaan voor zijn MBO3. Feest! Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit niveau 3

Werkgever is zeer tevreden, daar moet nog een gesprek volgen maar zoon weet al dat hij eigenlijk alleen contracten aanbiedt waarin staat dat ze MBO4 moeten starten (niet perse afmaken) maar zoon is er zo klaar mee. Eigenlijk al 15 jaar op de een of andere manier een vorm van huiswerk gehad en avondschool hakt er best in en dan nog weer MBO4? Zijn collega loopt een paar jaar voor op hem en die wilde ook geen MBO4 maar hij is nu bijna klaar en het valt hem mee. Het zou zo terecht doen aan zijn IQ en die collega zegt dat hij eindelijk les krijgt op MBO4. Op MBO 2 en 3 heeft zoon het eigenlijk allemaal zelf moeten doen. Praktijk was geen enkel probleem maar de theorie was giga zwaar door zeer slechte lesstof en dus eigenlijk les op het niveau: Vraag maar wat je wil weten. Geen stof bespreken of uitleg geven klassikaal. Hoort natuurlijk niet, dat hoorde hij ook wel als hij een invalleerkracht kreeg. 

Triva wat leuk dat je een update geeft over je zoon. Wat knap dat hij via BBL zijn MBO diploma heeft gehaald voor niveau 2 en 3. Gefeliciteerd, hij mag trots op zichzelf zijn.! En jij ook, want je hebt hem veel geholpen met zijn theorie.  Ik begrijp dat hij helemaal klaar met school is. Super dat hij het zo naar zijn heeft in de elektrotechniek.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.