Home » Forum » Heerlijk het rijk voor me alleen

Heerlijk - het rijk voor me alleen

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
23 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Loner
Heerlijk - het rijk voor me alleen

Ik ben net thuis van mijn werk. Man is er niet vanavond, wist ik.
Kind is er opeens ook niet.

Heerlijk! Hele avond het rijk voor me alleen.
Ik geniet alleen al van de gedachte, want ik heb nog best wat dingen die ik wil doen, dus ben nog best druk.

Herkennen jullie dit?

Zo fijn om af en toe alleen thuis te zijn.
En onverwacht is het helemaal een cadeautje.

Dees
Ja hoor

O ja hoor ik heb 1 dag in de week vrij. Die dag gebruik ik tijdens schooltijd van mijn kind voor huishouden, thuiswerk maar ook zeker 1,5 uur lekker wat voor mezelf doen.

MoederMop
O ja hoor, dat herken ik

En mijn kinderen ook. Ik kwam eens vroeger uit mijn werk, keek mijn zoon (een jaar of 17 toen) me wat kwaaiïg aan. Zegt-ie, sorry mam, ik ben niet ècht kwaad op je, maar het huis was net zo lekker stil!

Tine Winkel
zeker herken ik dat

sterker nog, ik ben een beetje jaloers op je :) Ik moet zo naar een vergadering, terwijl ik eigenlijk mijn bed wel in zou willen duiken...

Zeker toen de kinderen klein waren en het dus veelvuldig 'mama, mama, mama' was, had ik het echt nodig om zo nu en dan even een paar uur helemaal alleen te zijn. Of de wanhoop als ik me bedacht dat het nog wel x weken zou duren voor ik weer eens een dagdeel helemaal alleen thuis zou zijn. Soms ging ik van lieverlee maar gewoon een eind wandelen.

Kortom, geniet van dit 'cadeautje'!

Yaron
Genieten

Het gebeurt hier bijna nooit meer dat ik alleen ben. Vier kinderen waarvan drie pubers die ook nog graag beneden zitten, wat ik op zich heel gezellig vindt. Overdag is er ook bijna altijd wel iemand thuis, de één is heel laat in en de volgende weer vroeg. Toen ze nog klein waren nam ik heel af en toe een (halve) dag vrij van m'n werk dat was echt genieten dan.

elledoris
Ja

Alleen jammer dat die heerlijkheid dus overgaat als je áltijd het rijk voor je alleen hebt...

Flavia
Heerlijk

Ik vind het een voordeel van alleenstaand ouderschap, op regelmatige basis het huis voor mezelf.
Kan ik erg van genieten. Regie over de afstandsbediening, eten wat ik wil, de hele bank voor mij alleen.

skik
Neee

Ik vind er weinig aan. Vroeger vond ik het wel lekker, toen de vier kinders nog klein waren, dan was het een unicum om alleen thuis te zijn. Maar nu wonen er nog maar twee thuis waarvan de één psychisch in de knoop zit en werkelijk dagenlang geen woord tegen me kan zeggen. Man is van zichzelf ook al niet zo spraakzaam. Ander kind is vaak weg naar school, sport of vrienden. Ik vind het erg ongezellig.

skik

AlisonH
Heerlijk

Ik mis het erg! Man werkt veel thuis en anders lopen er wel pubers rond. Als manlief een paar dagen op reis is vind ik dat ook helemaal niet erg. Hij vindt het ook fijn als hij alleen is maar heeft er minder behoefte aan dan ik, terwijl hij dus regelmatig alleen is. Ach ja. Inderdaad, als het permanent is gaat de lol er snel af.

Kyana
Ja

toen ik hertrouwde moest ik echt wennen aan de aanwezigheid van een andere volwassene in huis. Mijn kinderen waren nog klein dus ik was er aan gewend om eigenlijk altijd de avond voor mezelf te hebben. Bovendien kon ik als enige volwassene alle beslissingen nemen. Ik vond het best wennen dat er elke avond weer iemand anders bij was. Terwijl mijn man een heel rustig iemand is die meestal ook gewoon zit te lezen of zo. Inmiddels zijn de kinderen ouder en veel meer aanwezig in de avond dus tijd alleen is nu een zeldzaamheid. Maar tegenwoordig werk ik vaak een dag vanuit huis en dan zijn de kinderen op school/opvang en is mijn man op zijn werk. Dat is dan echt even heel fijn.

Alleenmoeder
ouderschapsverlof

Toen mijn dochter een peuter was nam ik ouderschapsverlof op op de maandag. Kind bracht ik naar kdv en ik had heerlijk de hele dag voor mezelf. Om op te laden als ouder, want de avonden na werk en kind lag ik uitgeput op de bank. Veel mensen vonden het toen oneigenlijk gebruik van de voorziening, maar voor mij was het precies waar ouderschapsverlof voor bedoeld is.

Jasmijn
Latten, heerlijk.

Ik heb een lat relatie en vind dat inderdaad heerlijk. Dan ben ik het hele weekend bij mijn partner en zijn kinderen geweest en dan verheug ik me al op een paar avonden alleen, lekker kijken wat ik wil op tv of iets lezen zonder de hele tijd gestoord te worden. En gewoon alles kunnen horen op televisie, zonder gepraat, gekraak of andere herrie er doorheen. Ik merk dat ik daar niet meer zo flexibel in ben (mijn kinderen zijn nu 18+ en maken gewoon niet zoveel onnodige herrie meer over het algemeen ;-) )

Alkes
wennen

Nadat ik gescheiden was ben ik een paar jaar alleen geweest. Als de kinderen bij hun vader waren (dat was toen van vrijdag tot zondagmiddag) vond ik het heerlijk om alleen te zijn. Tuurlijk het was soms wel wat te alleenig, maar aan het ongestoord een heel seizoen Mad Men bingewatchen midden op de dag heb ik nog steeds goede herinneringen. Nu heb ik alweer een aantal jaren een latrelatie en die zie ik vooral als de kinderen niet bij mij zijn. Ik ben nu zelden meer een dag alleen en soms verlang ik er wel weer eens naar.

Lou
Lekker vaak

Ik ben heel vaak alleen thuis, overdag dan, omdat ik thuis werk als zzp'er en mijn man fulltime buitenshuis werkt en mijn dochter vaak overdag weg is voor haar studie en sociale leven (voorheen school). Dit is al zeven jaar zo, en nog steeds vind ik het fijn om ze 's ochtends de deur uit te zien gaan. En zelfs als ze samen een week weggaan (wat ze elk jaar doen) denk ik: yeah, de hele week alleen thuis, hoera. Maar waarom? Ik weet het eigenljk niet. Ik doe niets bijzonders in mijn eentje en ik houd zielsveel van man en dochter. Ik heb overigens wel veel sociale contacten en zit voor mijn werk ook veel te bellen en te mailen, dus een echte einzelganger ben ik ook niet. Maar kennelijk ben ik ook gewoon graag alleen.

Rissie
Jaaa

Heerlijk, het huis alleen!
Komt bij mij helaas te weinig voor, man is door omstandigheden bijna constant thuis. Het valt mij ook op dat mannen daar minder behoefte aan hebben dan vrouwen, en mijn theorie is dat vrouwen toch vaak de neiging hebben zich aan te passen aan gezelschap.
Ik voel me dan bijvoorbeeld sneller schuldig als ik even op de bank zit te lezen, of schaam me voor wat ik op tv kijk (een domme quiz ofzo). Altijd het idee dat ik me moet verantwoorden.
Is dat herkenbaar?

Enna M.
Alleen is soms leuk

Vaak alleen thuis zijn vind ik erg ongezellig. Of veel thuis zijn (als je werkloos bent bijvoorbeeld), dan komen de muren op je af.

"k voel me dan bijvoorbeeld sneller schuldig als ik even op de bank zit te lezen, of schaam me voor wat ik op tv kijk (een domme quiz ofzo). Altijd het idee dat ik me moet verantwoorden.
Is dat herkenbaar?"
Nee, totaal niet! Lijkt me heel vervelend als je dat hebt! Waarom zou je? De ander kan toch vragen als hij iets anders wil zien? Mijn man kijkt naar 'heel domme' programma's als dartwedstrijden enzo. Als hij dat persé wil kijken ga ik gewoon wat anders doen, en andersom. Als ik graag samen met hem op de bank wil hangen moet ik geen TLC opzetten, of hij zegt het wel als hij graag iets wil kijken;-) Heb beslist geen schuldgevoel als hij iets anders gaat doen omdat er iets op tv is wat hem niet interesseert.
Mogen de kinderen bij jou thuis tekenfilmpjes kijken die jij niks aan vindt? Waarschijnlijk wel denk ik zo, dan is het toch prima als jij ook iets lekker doms kijkt?

Wendelmoed
Gevecht om het huis

Dat alleen thuis zijn wel eens prettig kan zijn, geldt niet alleen voor ouders. Met het ouder worden willen onze kinderen ook steeds vaker weleens even alleen thuis zijn.
En dat is lastig als je met meerdere mensen datzelfde huis deelt. Dus erger ik me als ik een dagje thuiswerk en kort nadat ik de laatste heb uitgezwaaid, de eerste alweer het hek openzwaait... en dan krijg ik weer de moppers van "moet jij niet werken vandaag?".

En als wij een weekendje weg gaan maar de jongste bij nader inzien thuislaten omdat hij afspraken met vrienden heeft, kijken de andere kinderen ons (en hem) boos aan. Maar ja, het is ook zijn huis.

Het is gewoon wel lekker om alleen thuis te zijn, je hoeft niet steeds voorbereid te zijn op sociale interacties en je hoeft je niet te verantwoorden voor wat je doet.
We begrijpen dat allemaal van elkaar maar het lukt dus niet altijd om iedereen zijn of haar zin te geven.
De enige die er niks van begrijpt is mijn man, want die gaat gewoon zijn gang of er nou nul of alle mensen thuis zijn, en hij snapt dus niet hoe ik er last van kan hebben als hij rustig in de kamer de krant leest.
Het zou natuurlijk schelen als we elkaar allemaal met rust zouden laten, maar dat zit niet in ieders natuur (en zeker niet in de mijne...).

AlisonH
Rissie en Wendelmoed

Ik herken het wel hoor, dat schuldgevoel, of meer het gevoel dat iemand een mening heeft over wat ik doe. Terwijl dat echt in mijn hoofd zit.

Wat Wendelmoed schrijft is ook heel herkenbaar, het “moest jij niet werken” en “ben je nou alweer zo vroeg uit?”
Gelukkig voor mijn huisgenoten ben ik gewoon van half 8 tot half 6 naar mijn werk. Behalve nu, nu ben ik ziek thuis. Ook geen lol aan, maar je kunt wel de hele dag niksen.

Rissie
Precies

Dat dus, dat iemand een mening heeft over wat ik doe of kijk!

Persephone
LATrelatie

Ik vind het heerlijk, (bijna) alleen wonen. Mijn oudsten zijn allang het huis uit, en ik heb nog 1 puber thuis, maar die gaat uiteraard zijn eigen gang.

Sinds mijn scheiding, ruim 7 jaar geleden, woon ik alleen en dat vind ik echt het beste wat me overkomen is. Ik heb inmiddels een nieuwe relatie, en we LATten. Ook dat vind ik fijn - ik moet er eerlijk gezegd echt niet aan denken om ooit nog weer eens samen te wonen met een andere volwassene. Ik kan heerlijk mijn eigen gang gaan, ik hoef geen compromissen te sluiten over hoe ik mijn huis inricht of wat ik doe.

Tuurlijk mis ik mijn vriend wel eens, maar dat missen vind ik eigenlijk wel mooi. En de vreugde van alleen wonen weegt ruimschoots op tegen het tijdelijke gemis.

Kyana
Ja

Als er anderen in huis zijn heb ik ook de neiging om me aan te passen. Dat is deels ook terecht. Ik ga natuurlijk de muziek niet hard draaien en meezingen als er anderen in de buurt zijn die er last van hebben. Deels ligt het aan mezelf. Als ik vanuit huis werk en alleen ben dan kijk ik soms rond het middag uur naar een serie of iets dergelijks op tv terwijl ik eet. Dat vind ik een fijne onderbreking van de dag. Dat zou ik nooit doen als er mensen thuis zijn. Dan vind ik dat we samen moeten eten en dat er ook iets fatsoenlijks op tafel moet komen (terwijl als ik alleen ben ik vaak iets heel simpels eet of juist iets ongezonds). En ik heb inderdaad heel erg dan de neiging om te verantwoorden voor wat ik doe. Daarom vind ik het soms echt heerlijk om alleen te zijn want dan hoef ik me niet bezig te houden met of anderen last van me hebben en of ik wel een goed voorbeeld geef en zo.

Miekemieke
voor de tv eten

Doe ik als ik alleen ben en dan eet ik ongezond maar wel heel lekker en ik kijk trash programma's terwijl ik in mijn oudste joggingbroek op de bank zit met mijn haar in de olie. Ondertussen laat ik onwelriekende darmgassen ontsnappen.
Zou ik iedere dag alleen zijn dan zou het niet zo'n bijzonder genot zijn.

zebra
vaak

een paar keer per week komt een collega een paar uur langs in de middag om de tijd te overbruggen tot haar avonddienst, het is de moeite niet voor haar om naar huis te gaan namelijk. De andere middagen ben ik alleen thuis want werk voornamelijk in de ochtend, zo af en toe ook 's avonds.