Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Bleh

Bleh

10-03-2020 om 10:46

Stank uit plastiek?

Ik heb enkele weken hondenbrokjes in een plastiek tonnetje bewaard maar het is eigenlijk niet handig. Heb dus een grotere bak op wielen ervoor gekocht. Alleen... de stank vab de brokjes is in het tonnetje getrokken. Moet ik het weggooien of kan ik iets proberen om de stank eruit te halen? Ik heb het 3, 4 keer gewassen en laten luchten maar zonder succes.
Bleh

rode krullenbol

rode krullenbol

10-03-2020 om 11:49

Mijn tips

Je zou kunnen proberen de stank weg te nemen door het tonnetje van binnen in te smeren met een 1 op 1 mengsel van natriumbicarbonaat en maizena en wat water (om het een papje te maken). De natriumbicarbonaat, ook wel 'baking soda' genoemd, is hierbij de ontgeurder, terwijl de maizena ervoor zorgt dat het papje blijkt plakken.

Je zou ook koffie kunnen inzetten als ontgeurder of de geur van de hondenbrokjes proberen te overstemmen met een parfum of au de toilette.

Succes ermee!

Rode krullenbol

Hangkous

Hangkous

10-03-2020 om 11:55

Mijn ideeën

Tonnetje vullen met schoonmaakazijn en water in verhouding 1:1
Tonnetje vullen met water en een flinke scheut bleekwater.

Beiden een nachtje laten staan, buiten of in de schuur om stankoverlast te voorkomen.

Citroen en koffie

Ex heeft ooit, nadat ik er mee begonnen ben, een vreselijk stinkende vriezer weer geurloos gekregen met 1. inwrijven met citroen, bakjes gemalen koffie in de laden, om en om laden erin en eruit. Na 24 uur schoonmaken en opnieuw insmeren en koffie neerzetten.

Herhalen tot het gelukt is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.