Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Tamara

Tamara

21-03-2020 om 22:01

Dochter 17 heeft lak aan Corona maatregelen


Flavia en Ad

'We hebben gelijk gekregen.
Langer en strenger.'

Ik denk dat jij en Ad de enige twee in Nederland zijn die hier blij van worden. Dit gaat heel veel faillissementen opleveren, en heel veel eindexamenleerlingen zonder diploma.

Flavia

Flavia

23-03-2020 om 20:55

Sydney

Waar staat dat ik er blij van word?
Vreemde conclusies trek je, nogal voorbarig zonder enige informatie.

Ik zei alleen dat we gelijk kregen.

Diploma

Of de CSE gaan gewoon door, of er komt op korte termijn een alternatief programma, lijkt me zo En ik gok zomaar dat de slagingspercentages niet dramatisch van het langjarig gemiddelde gaan afwijken, desnoods schaven ze de normen wat bij.

Ik ben blij dat de boel niet volledig op slot gaat, en ik ben ook blij dat niet alle "niet essentiële winkels" dichtgaan, wat alleen maar nodeloos extra leed voor de kleinere middenstand zou hebben betekend, ten gunste van het supermarktwezen.

Groeten,

Temet

Tihama

Tihama

23-03-2020 om 21:01

afstand

In toevoeging op Flavia:

"die 1.5 meter is omdat je dan geen 6 maar nog maar 3 mensen besmet.
Een virusparticel in een microbubbel haalt bij hoesten wel een meter of 5-6."

Myth busters heeft het uitgeprobeerd:


https://www.youtube.com/watch?v=0f4sUNWkq60

Ad Hombre

Ad Hombre

23-03-2020 om 21:03

Sydney

Het is nodig, maar blij word je er natuurlijk niet van.

Het liefst word ik morgen wakker in een coronavrije wereld.

Tihama

Tihama

23-03-2020 om 21:12

Opgelucht

Tevreden is niet het goede woord: ik ben opgelucht met de strengere aanpak.

Opgelucht omdat het nu alle hens aan dek is. We moeten dus nu harder aanpakken omdat we iets te compenseren hebben.

Het is te vergelijken met leren voor een tentamen. Als je te lang wacht, dan moet je je doodwerken om nog een niet al te zware onvoldoende te halen. Als je op tijd begint, dan kun je het relaxed doen en toch een voldoende halen. Die tijd kunt je nooit meer inhalen.

We hebben te lang gewacht, dus nu moeten we alles op alles zetten om de schade te beperken. Lees: het gaat meer levens kosten.

Ik ben dus opgelucht dat er nu echt serieus werk mee gemaakt wordt. Ik ben ook opgelucht dat het er heel voorzichtig op lijkt dat de maatregelen van de afgelopen weken iets hebben opgeleverd.

Niki73

Niki73

23-03-2020 om 21:15

Heel opgelucht

Eindelijk! Te laat, maar beter laat dan nooit.

V@@s

V@@s

23-03-2020 om 21:17

die niet essentiele winkels

Vooral de kleintjes waren waarschijnlijk liever verplicht dicht gegaan. Ik heb gesproken met mensen die vallen nu net buiten alle regelingen, maar hebben wel veel en veel minder omzet. Als ze verplicht dicht zouden gaan zou er waarschijnlijk ook wat geregeld worden voor de omzetderving.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-03-2020 om 22:36

Zoveel verandert er niet

Het social distancing heeft nu handen en voeten gekregen en er gaat op worden gehandhaafd. Dat is niet veel zwaarder geworden, alleen duidelijker. De verlenging is wel een echte maatregel. Het lijkt me logisch dat de scholen daar ook in gaan volgen, anders heeft het weinig zin. Geen bijeenkomsten maar wel 30 kinderen in een klaslokaal, niet echt reëel.

Molliewollie

Molliewollie

24-03-2020 om 09:52

Tamara?

Hoe reageert je dochter nu op de maatregelen?

Kaaskopje

Kaaskopje

24-03-2020 om 23:23

Tihama

Ik ben dus opgelucht dat er nu echt serieus werk mee gemaakt wordt. Ik ben ook opgelucht dat het er heel voorzichtig op lijkt dat de maatregelen van de afgelopen weken iets hebben opgeleverd.===

Ontkracht je " er nu echt serieus werk mee gemaakt wordt." niet met "lijkt dat de maatregelen van de afgelopen weken iets hebben opgeleverd"?

De maatregelen waren in principe meer wel dan niet toereikend. Het gedrag van mensen heeft er voor gezorgd dat de overheid zijn(?) rol van beschermer moest opvoeren. Kunnen wij het niet zelf, dan maar in opdracht van de regering. Ik ben nu wel blij met het resultaat van de scherper gestelde richtlijnen. Er wordt goed gehandeld in winkels. En jeugd lijkt bang voor een boete. Het is gênant dat dit nodig is. Helaas blijken er naast alle mensen die het nu goed doen, nog steeds dwaallichten te zijn die het nog steeds niet snappen. Ik vind dat je daar niet meer gezellig tegen hoef te doen. Ik zei tegen mijn man, na zijn ervaring in de winkel "strak aankijken en alleen "1,5 meter toch?? "

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.