Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hangkous

Hangkous

16-03-2020 om 15:23

Brengt Corona ook nog iets positiefs?


Ha Gitaarles!

Dat was ook een vraag van iemand ergens in deze Coronadraadjes. Een 12 jarige dochter die nu graag gitaar wil leren. Hopelijk leest die hier mee.

Moemie

Moemie

22-03-2020 om 19:41

Eindelijk rust (erg eigenlijk)

4 dagen per week werken, gezin met 2 kids en mantelzorgen voor 3 mensen. Ik had moeite de ballen omhoog te houden. En toen bleek ik ook nog recent Serieuze gezondheidsproblemen te hebben (geen Corona). Ik kom nu tot pas tot rust. Alle vele afspraken voor (pleeg)ouders waarmee ik altijd mee moest zijn vervallen. ik doe nog maar 1x per week hun en mijn boodschappen. Mag niet meer naar verpleegtehuis. Werken doe ik thuis. Ik slaap beter, wandel meer en werk in mijn tuin. Kinderen zijn relaxed en er is geen druk. Ik vind Corona doodeng gezien mijn gezondheid maar het brengt me wel iets anders wat ik echt nodig had.....

Ad Hombre

Ad Hombre

22-03-2020 om 19:58

Gitaar

De gitaarleraar van mijn zoon is soepeltjes overgeschakeld op online les. Da's toch mooi om te zien!

Flavia

Flavia

23-03-2020 om 07:05

Handen wassen

Handen wassen met Hans Teeuwen.
Let op met al te jeugdige kijkertjes


https://www.youtube.com/watch?v=vyHmq1sfVac

Ineens bedenk ik me...

... al een tijdje geen hoopjes lachgaspatronen meer op straat zien liggen!

Houden die jongeren zich kennelijk toch wel redelijk aan de coronamaatregelen.

Groeten,

Temet

Wendelmoed

Wendelmoed

24-03-2020 om 12:14

Wel blij

Ik ben wel blij met het mooie weer. Dat maakt me toch een stuk vrolijker dan wanneer het elke dag zou stortregenen, vooral omdat dat het "hond uitlaten" er ook niet bepaald leuker op maakt.
Er verdwijnt nu veel aan mogelijkheden en niet alles zal terugkomen vrees ik. Dat maakt het noodzakelijk om een nieuwe weg te vinden en misschien is dat ook wel goed, voor mij in ieder geval.
En dat mijn man de hele dag thuis werkt vind ik ook erg gezellig.
Het nieuws is zo saai dat mijn verslaving aan nieuwssites begint af te zakken - er is echt niks interessants en dan moet ik toch eens verder gaan kijken. Eigenlijk ben ik al die ontwikkelingen ook wel beu, ze doen het maar een tijdje zonder mij. Wat heeft het immers opgeleverd, dat ik meermalen per dag kijk hoe het met de wereld gaat? Helemaal niks, behalve een stijve nek en veel tijdverlies aan mijn kant. Tijd voor een echte digitale detox.
Nou ja, straks.

en was deze al langsgekomen?

Ik vermoed dat het aantal inbraken en het aantal straatovervallen/tasjesroven zeer drastisch zal afnemen.

Groeten,

Temet

Mwah

Vast wel, Temet. En woninginbraken zullen ook wel afnemen omdat iedereen continu thuis is. Maar huiselijk geweld, online criminaliteit, inbraak in scholen en bedrijven zullen vast toenemen.

Maar goed, dit is een positiviteitsdraadje: minder verkeersongevallen! (Scheelt ook weer IC-bedden).

skik

Heel blij

De afschaffing van het CE door het coronavirus is hier met gejuich ontvangen. Nog een paar normale SE's en dochter kan gaan studeren. Ze is in één klap een hoop stress kwijt.

herwaarderen

Nu ik zoveel thuis zit, waardeer ik mijn huis opeens veel meer. Normaal gesproken werk ik zeker 4 maar meestal 5 dagen op kantoor en in het weekend ben ik merendeel van de tijd bij mijn vriend.
Nu zit ik hele dagen thuis en ik wissel van voor- naar achterkamer of naar slaapkamer. En ik dacht net nog "goh het is toch wel een heel leuk huis"

Tihama

Tihama

24-03-2020 om 22:13

Milieu

Mijn werk is verduurzamen van energie. Het is nog nooit zo snel gegaan

Wat ik hoop is dat we nu zo hard digitaliseren, dat het definitief rustiger blijft op de weg. Dat files ook iets worden, waarvan we later zeggen: goh, die hadden we nog begin 2020.

Zowel de NOx als de CO2-doelen gaan als een speer. En niet alleen in Nederland, maar letterlijk de hele wereld. Heel misschien gaat het toch lukken om de opwarming te begrenzen.

Daar staat dan wel weer tegenover dat ik vandaag druk bezig ben geweest met oplossingen voor de energie van de datacenters. Dat is weer een energievraagstuk van een heel andere orde.

Maar voorlopig ben ik blij dat dit een onverwachte bijwerking is.

Hangkous

Hangkous

25-03-2020 om 11:38

Pubers blij gemaakt

De twee half lege bakken roomijs in de vrieze irriteerden mij mateloos. Een hoop ingevroren lucht waar ik niks anders kon invriezen om mijn noodvoorraad weer op peil te krijgen. Er 1 doos van maken kon ook niet echt zonder het ijs te ontdooien, het was een vierkante bak en een ovale.
Gisteravond op tafel gezet als toetje met de mededeling dat het op moest.
Pubers gingen creatief aan de slag. Zoon en vader een ijskoffie, dochter ijs met zelf geschaafde chocolade stukjes.

Mam het lijkt wel feest!

Flavia

Flavia

25-03-2020 om 15:58

Knus

Wij genieten van het zonnetje op het balkon.
Ik lees, dochter knutselt een kaart uit de collectie spullen van oma.
Muziekje, drankje. Heerlijk.

Paasei

Paasei

25-03-2020 om 17:33

Appie

Ik voorspel dat we van die uitgekauwde supermarkt reclame met die hamsters af zijn. Denk toch dat het -ontwijfeld heel dure- reclamebureau van Appie een andere reclame campagne moet gaan verzinnen, waarin het woord 'hamsteren' niet meer voor komt. Tijd voor iets nieuws!

Lou

Lou

25-03-2020 om 19:59

Lange wimpers

Dochter (18) meldde een positief gevolg van de coronacrisis, nu ze met niemand afspreekt: "Dan ga ik eens even stoppen met make-up. Ik ga m'n wimpers laten groeien!"

Ad Hombre

Ad Hombre

25-03-2020 om 20:55

Lou

" Ik ga m'n wimpers laten groeien!""

Huh?

Hoe zou je je wimpers *niet* moeten laten groeien?

Misdreavus

Misdreavus

25-03-2020 om 21:05

eten bestellen

Volgens mij is jongste er van overtuigd dat bestellen van eten geen optie is en ze eet sinds vorige week braaf alles wat ik kook zonder te zeuren over het bestellen van Grieks of pizza.
En dat terwijl we dit weekend wel sushi hebben besteld in het kader van "help je favoriete restaurant de crisis door"
Ik laat haar lekker in die waan, dit niet zeuren bevalt me prima.

Waar ik oprecht heel blij van word is de post die ik allemaal voorbij zie komen, lieve kaartjes van en naar opa's en oma's, grote enveloppen waar kleine kinderen zich op uit hebben geleefd met stiften. En best vaak een berichtje op de envelop voor de postbezorger om te bedanken voor het werk dat ze doen.

Lou

Lou

25-03-2020 om 21:21

Ik hoorde het ook voor het eerst, weet niet wat ervan waar is hoor. Maar de redenering was in elk geval dat je wimpers best langer kunnen worden, maar niet als je er elke dag mascara op smeert. Want mascara is juist heel slecht voor je wimpers.

Economisch winkelen

@Temet, Ipv de lachgaspatronen, erger ik mij weer aan vochtige doekjes en wegwerphandschoen op straat.

Verder ben ik sneller klaar met winkelen.
Door beperkte hoeveelheid winkelkarretje, (als maat voor het aantal klanten), zijn de winkelgangen beter begaanbaar.
Mijn koopgedrag is ook een stuk economischer geworden; alleen nuttige dingen en minder snoep of chips. Ook dat heeft op de lange duur zijn voordelen.

Voordeel

Is dat mijn tuin nu echt onderhouden wordt en dat ik een begin heb gemaakt aan de moestuin dat ik al zo lang wilde aanleggen.
Sini

Snaai

Hier koop ik juist meer lekkers, om ook voor de kinderen de monotonie van dat thuishangen een beetje dragelijker te maken zorg ik bijvoorbeeld voor iets lekkers bij de lunch. Normaal zouden ze brave bammetjes in een trommeltje meekrijgen.

Groeten,

Temet

In de toekomst

Gaan we hopelijk meer spullen en voedsel kleinschalig en lokaal produceren, ook al is dat minder kosteneffectief. En gaan we hopelijk de zorg weer de tijd geven om gewoon hun werk te doen, in plaats van met afrekenschema's als 'steunkousen aantrekken, 2 minuten' werken. Gaan lokale afdelingen van ziekenhuizen, brandweer, politie weer open, in plaats van alles opschalen om de marges eruit te halen. Gaan we hopelijk weer iets meer zelfvoorzienend zijn, zodat we onze spullen niet ten koste van het milieu uit andere landen hoeven laten komen.

https://nos.nl/artikel/2328393-bijna-monopolie-van-farmaceut-roche-leidt-tot-tekort-aan-coronatests.html

Flavia

Flavia

26-03-2020 om 12:22

Sydney

'Gaan we hopelijk meer spullen en voedsel kleinschalig en lokaal produceren'

gaat zeker niet gebeuren. Dat is niet milieuvriendelijk genoeg.
En gaat er voor zorgen dat je heel veel dingen die nu heel gewoon zijn niet zult hebben op korte en langere termijn. Voeding is al eeuwen lang een wereldwijd gebeuren.

Ik hoop het, Sydney.

En misschien valt het muntje m.b.t. "marktwerking"...

Het zal wel een heel grote omslag en aanpassing vragen van heel veel mensen. En als ik hoor dat de mensen al problemen hebben met het niet ontvangen van AH-zegeltjes of dat ze even moeten wachten op een karretje bij de supermarkt, vermoed ik dat dat nog wel eens een groot probleem zal worden en dat het er uiteindelijk op neerkomt dat we na deze crisis gewoon weer terug naar af gaan.

Tihama

Ik ben blij dat jij nog een optimistisch bericht plaatst. Ik zag het wat somberder in toen ik dit las
https://nos.nl/artikel/2328317-mogelijk-uitstel-klimaatmaatregelen-door-coronacrisis.html

Tamar

Tamar

26-03-2020 om 12:42

de lucht is schoon

Mijn astma is superblij, zolang ik tenminste gezond blijf. Als dat niet zo is zou ik wel eens in de problemen kunnen komen. En ik geniet van de kinderen om me heen. Hopelijk merken mensen nu dat al dat gevlieg nergens voor nodig is, en dat het ook met de auto's wel wat minder kan.

Guera

Guera

26-03-2020 om 13:14

Rust

Hier is rust. Geen gehaast uit werk voor boodschappen of snel koken voor de sport. Geen geplan in agenda's. Je kunt niks dus hoeft nergens over na te denken. Sinds deze week kan ik het fijne daar wel van inzien. Ik mis vrienden maar we videobellen. We doen spelletjes, wandelen veel en de pubers zijn ook relaxed.
Veel minder was hebben we. Wel vaker de plee schoonmaken en meer energieverbruik denk ik. Maar geen uitstapjes, lunches, etentjes. Spaart ook best wat geld uit.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.