Relaties Relaties

Relaties

Meijerhof

Meijerhof

23-03-2020 om 11:26

Scheiden?


Aagje

Hoe groot acht je de kans dat een moeder, die alles zo ingeperst krijgt, vervolgens met een gerust hart een kind meegeeft aan de vader?
Maar het is slechts zijdelings.
Tsjor

Prioriteiten

Bedenk even vooraf waar je prioriteit nu ligt. het zal niet lukken om alles wat je wil meteen ook voor elkaar te krijgen. De onverwachte zwangerschap heeft waarschijnlijk toch teveel impact. Misschien eerst maar eens naar de relatie kijken. Is er veel veranderd, wanneer, waardoor?
Gemakkelijk zal het niet worden.

Tsjor

Niet bang zijn

Wees niet bang voor ruzies. Zorg voor jullie zoontje zoals je de afgelopen weken ook al doe, maar let ook op dat je je partner de ruimte geeft om voor zijn zoon te zorgen.

Mijn man werkte in die tijd ook 5 dagen. ‘s Avonds deed hij de baby in bad, het vader- kind-momentje. Of ik kolfde zodat hij kind de fles kon geven. Etc.etc.
Wanneer de baby in bad ging, ging ik geen tv kijken maar nog was wasgoed opruimen. Ik zag het zorgen voor ons kind als teamwork.
Ik lees hier niet wat je partner wel doet of kan doen. Doet hij niets of zou hij wel iets willen doen?

Als je samen bent, kan hij zien hoe jij het aanpakt. Je kan vragen of hij het ook eens wilt doen. Schenk vertrouwen in zijn aanpak. Vaders vinden het niet fijn als moeders commentaar hebben; dan haken ze snel af.
Ik zeg niet dat dat bij jullie het geval is, maar misschien zijn er dingen waar je wel een andere invulling aan kan geven om zo een gezelliger sfeer te bereiken.

Il lees door de regels door dat je een dag in de week ‘rust’ zou willen hebben. Dat bestaat m.i. niet voor kersverse moeders. Er bestaan wel rust-momenten of rust- dagdelen.

Je kind is drie maanden; heb je zelf al een ritme gevonden of voel je je geleefd. Ritme vinden is moeilijker als je steeds van adres verandert. Lijkt mij voor je baby ook onrustig.

Het kan ook zijn

dat je de baby even 'buiten beschouwing' moet laten, wellicht zelfs even bij de grootouders, zodat de baby niet steeds tussen jullie in staat en dat je met elkaar kunt praten over jullie relatie onderling. In tweede instantie kan dan ter sprake komen hoe je samen om wil gaan met het kindje.
Wat waardeer je in elkaar, wat valt tegen, wat vind je belangrijk in het leven, hoe was de relatie voor de zwangerschap, waar komt de druk vandaan, waar ben je bang voor, ben je nog herkenbaar als degene op wie de ander verliefd werd etc. etc.

Tsjor

Meijerhof

Meijerhof

25-03-2020 om 16:28

Weekend weg

Ik heb al aangegeven om even een weekendje met zijn 2en weg te gaan. Dat wil hij nu niet.

Marga

Marga

25-03-2020 om 16:46

andere boeg

Juist als je door wilt met hem is het wellicht zaak om nu over een andere boeg te gooien. Misschien naar je ouders en hem verder laten tot hij uit zichzelf komt op de app of zo. En dan ook niet te happig zijn. En intussen rust je lekker uit en ben je met je kindje.
Sta pal voor wie jij bent en wat jij wilt, maar laat je niet doen. Een moeder die alleen maar haar oortjes laat hangen naar haar man is op de lange duur beslist niet goed voor een kind.

Marga

maar een scheiding ook niet. Tsjor

Marga

Marga

25-03-2020 om 17:05

tuurlijk niet tsjor

Heb ik ergens beweerd dat ze moet scheiden? Nee dat haal jij er bij. Ik denk dat het juist fout gaat als ze maar blijft bedelen en zich afhankelijk opstellen. Mijn visie is die van een langere termijn juist voor het kind: ik blijf bij mijn posting #7: hij is boos en wil dat haar laten voelen. Nu lief blijven doen is een bakermat voor verdere onevenwichtigheid.
Ik denk namelijk dat hij zal bijdraaien als zij hem met rust laat en vervolgens laat blijken dat ze hier niet zo van gediend is. Blijven bedelen zal imho leiden tot verder gejengel in de toekomst

Speculatie

Wat de vriend van TS beheerst is allemaal speculatie. Je zou het eens op de man af kunnen vragen als hij daar zelf mogelijk wel een antwoord op heeft.

Overigens gaan een aantal mannen ook juist vreemd als hun vrouw zwanger is. Hoe je dat dan weer moet zien?

Blijft dat met een onwillig iemand het moeilijk is om verder te komen en zou ik hier toch ook sterk voor mezelf gaan. Wel openingen geven maar ook sturen op een mogelijk zelfstandige toekomst.

Marga

Marga

25-03-2020 om 18:18

ja AnneJ

Dat is altijd het lastige van een forum: je hoort het maar van één kant. Wellicht snijden zijn argumenten wel hout. Was topic stelster bijvoorbeeld heel ongenaam over het gaan trainen? En was er al een lange historie van dit soort ruzies?
Wat we wel hebben is een aantal feiten, als we topicstelster mogen geloven en het lijkt mij vooralsnog sympathiek om daar van uit te gaan:
a.
- er is een baby van drie maanden
- de baby lag in het ziekenhuis
- de vader ging trainen
- de moeder sprak hem daar op aan

- vader sommeert moeder het huis te verlaten
- moeder moet met baby van drie maanden bij schoonouders of ouders verblijven
- moeder mag niet terug naar huis van vader
- vader wil ook niet wisselen van verblijfplaats
- vader antwoordt kortaf of niet op apps
- moeder stelt samen een weekend weg voor
- vader weigert

Ik ben ook heel benieuwd wat vader zelf voor reden heeft. Dat kan heel legitiem zijn. Maar intussen wordt er niet optimaal voor het welbevinden van moeder en kind gezorgd door hem. En ligt de communicatie stil, wat ik persoonlijk nou niet als een heel volwassen communicatiestijl zou kenmerken.

Verder eens hoor, vooral:

"Blijft dat met een onwillig iemand het moeilijk is om verder te komen en zou ik hier toch ook sterk voor mezelf gaan. Wel openingen geven maar ook sturen op een mogelijk zelfstandige toekomst."

Marga

Marga

25-03-2020 om 18:24

Annej 2 ot

"Overigens gaan een aantal mannen ook juist vreemd als hun vrouw zwanger is. Hoe je dat dan weer moet zien?"

Waar komt die ineens vandaan? Dat is toch hier niet im frage? Niet dat ik het bestrijd hoor. Hoorde ooit ook eens dat mannen vaak voor het eerst naar de hoeren gaan na de geboorte van hun eerste kind

Im frage

Omdat vader zo duidelijk is in het 'geen relatie' wensen. Dat kan van alles zijn, waaronder dit.

Meijerhof

Meijerhof

25-03-2020 om 21:34

Ik probeer hem geen app te sturen, maar als ik hem niet app krijg ik ‘s avonds te horen waarom laat je niet weten hoe het met de kleine is en is hij daar weer boos over. Ik ben nu weer in ons huis. Maar hij loopt alleen maar boos te doen. Dus ik zei wat is er aan de hand. Zegt ie dat jij hier bent. En bij elke jongen die onder mijn foto reageert denkt hij dat ik een ander heb. En wordt hij daar boos over

Ehm

Elke jongen die onder je foto reageert?? Waar gaat dit over?
Het klinkt alsof jullie allebei nog heel jong zijn en onvolwassen. Maar je hebt een kind samen dus het is echt tijd om op te groeien en verantwoordelijkheden op te pakken!

Marga

Marga

25-03-2020 om 22:06

Okay

Dan app je heel rustig en zakelijk twee keer per dag hoe het met de kleine gaat.
verder niks

Meijerhof

Meijerhof

25-03-2020 om 22:09

Dat heb ik hem ook gezegd dat het nergens over gaat. Maar hij is ontzettend stijfkoppig en roept van alles uit boosheid. Twijfel echt om morgen weer naar m’n moeder te gaan. Zo kan het ook niet

Kathinka

Kathinka

26-03-2020 om 04:37

Vraag

Heb je al rustig gevraagd wat gem nou precies zo dwars zit?
Dat jullie moeten praten, dat het zo niet goed gaat.
Wil hij dat?
Is dat wat hij voor jullie kind wil?

Heb je doorgevraagd: wat is het probleem dat ik hier ben?

En als hij dan zegt: ik wil rust, kan je vragen: hoezo?
En zeggen: ga anders een tijdje naar je ouders.

En hoe boos is hij?
Dat jij zegt dat het zo ook niet gaat en dat je weer weg wil gaan?

Hoe lang, wat zegt hij? Ook als de kleine erbij is? Kan je hem daarop aanspreken? Dat hij het dan niet doet?

Ben je bang voor hem? Dat hij door het lint gaat?

Ik ben het met anderen eens, dat je beter niet weg kunt gaan.

Als hij op mondelinge vragen niet reageert, misschien kan je hem dan een mail sturen met je zorgen en vragen? Dat hij moet praten als hij een probleem heeft.
Zou dat beter tot hem doordringen?

Meijerhof

'Twijfel echt om morgen weer naar m’n moeder te gaan. Zo kan het ook niet.' Nee, zo kan het niet, maar het is nu wel zo. Het zijn problemen, grote problemen, waar je niet voor weg moet lopen. Leg je mobiel aan de kant, concentreer je even op wat er in huis aan de hand is. Dat wil niet zeggen dat het zomaar 1-2-3 opgelost zal zijn. Jullie moeten eerst zoeken naar een manier waarop je wel met elkaar kunt communiceren. die communicatie gaat nu over boosheid. Over en weer verstaan jullie elkaar daar nog niet in. Het zal enige tijd en inzet vragen voordat het rustig genoeg wordt om te bespreken wat er echt aan de hand is.
En dan zijn de meeste mannen geen prater, maar doeners.
Is er sprake van een gedragsverandering? Bij jou of bij hem? Zijn er spanningen die te maken hebben met werk bijvoorbeeld? Of met geld? Is hij nu hele dagen thuis of gaat hij overdag werken?
Vanaf een afstand is het moeilijk om in te schatten wat voor dynamiek jullie met elkaar hebben, maar het zijn wel problemen, grote problemen, waar je nu als volwassen mensen mee te maken hebt. Weggaan naar je moeder is niet de beste oplossing, je bent nu zelf moeder. En hij is vader.en je bent ook nog eens partners van elkaar. Jullie hebben allebei een nieuwe rol. Je kunt de tijd niet terugdraaien, maar het kost wel veel moeite en tijd en inzet om aan deze nieuwe fase te wennen.

Tsjor

Meijerhof

Meijerhof

26-03-2020 om 14:49

Boos

Ik heb hem gevraagd wat er dwars zit maar daar krijg ik geen antwoord op, behalve dat hij geen relatie wil.. hij heeft tegen iemand anders gezegd dat hij stress heeft over geld. Daar wil ik hem mee helpen en heb alles op een rijtje gezet zodat hij het inziet. Maar hij accepteert de hulp niet en wil dat papier ook niet inzien. Hij is aardig boos en begint te schreeuwen en me uit te schelden

Tessa

Tessa

26-03-2020 om 15:49

Hard

Hét klinkt misschien hard maar ik heb maar een advies: schop die vent daar huis uit, ga meer werken en trek je eigen plan.
Je vriend stelt zich uitermate onvolwassen en egocentrisch op. Jij kunt je niet permitteren om daar tijd en energie in te steken, jij hebt een kind groot te brengen. Laat je vriend in zn sop gaar koken, dat ie maar naar een therapeut gaat maar laat zijn shit niet op jouw bordje terecht komen.
Probeer zijn ouders mee te krijgen, daar kun je nog veel profijt van hebben. Zoek juridisch advies voor de woning, de alimentatie en de omgang. Probeer je gevoel on hold te zetten. De relatie herstelt misschien, ooit een dat zou mooi zijn maar met deze man, zoals hij nu is moet je helemaal geen relatie willen. Denk niet aan de man die hij was, kijk alleen naar hoe hij nu is en handel daarna.
Je kind (en jij) moet nu op de eerste plaats staan.
Heel veel sterkte.

Meijerhof

Meijerhof

26-03-2020 om 17:26

Ik snap heel goed wat je bedoeld! En wat je zegt denk aan hoe hij nu is en niet aan hou hij was is een hele goede. Ik denk inderdaad steeds aan de man die hij eerst was die ik terug wil. Zoals hij nu is wil ik niet voor altijd een relatie met hem. Hij wilde dat ik vandaag weer naar mijn moeder ga maar ik heb gezegd dat ik hier blijf. Het liefst totdat ik een andere woning heb want inprincipe zet hij mij gewoon op straat. Heeft hij zijn ouders gebeld dat we er niet uit kwamen dus zijn vader kwam hier. Het verhaal uitgelegd en hij snapt mij wel. Later begon hij weer of ik weg wilde dus heb gezegd dat ik blijf. Dat het ook beter is voor ons zoontje dan elke keer een ander bed. Anders zouden we vanavond weer naar mijn moeder moeten en hij morgen weer terug naar hier omdat de vader hem in het weekend zou hebben. Hij wisselt steeds van bedje en dat is niet goed. Nu werd hij alleen maar bozer en zei hij dat ik vanavond ruzie krijg.

Stop

" Ik denk inderdaad steeds aan de man die hij eerst was die ik terug wil" direct stoppen met dit denken!! Heb ik bijna 30 jaar gedaan en wat je ook doet, je krijgt die man uit het begin niet terug.
Ik lees sowieso dat je heel veel handeld vanuit "Als hij maar gelukkig is". Dat werkt niet. Rekening houden met een ander is noodzakelijk maar is heel wat anders dan aan jezelf voorbij gaan.

Meijerhof

Meijerhof

26-03-2020 om 19:28

Veilig

Wij gaan zo weer naar mijn moeder. Ik snap heel goed dat jullie zeggen dat ik hier gewoon moet blijven. En dat was ook mijn bedoeling. Totdat hij net helemaal uit zijn slof vloog. Hij schold me uit en heeft onze kat het hele huis door getrapt. Gisteren toen ons zoontje niet stil werd, werd hij ook pissig en deed hij ook absoluut niet normaal tegen over hem. Voor de veiligheid voor mij maar vooral voor ons zoontje heb ik besloten terug te gaan. Normaal gesproken krijgt de vader hem in het weekend maar nu hij zo uit zijn slof kan schieten uit boosheid en geïrriteerdheid vind ik het heel lastig om hem mee te geven. Vertrouw hem op dit moment ergens toch niet. Ondanks dat ik hun band niet wil verpesten.

Wat een lastige situatie dit.. het liefst zou ik hem blokkeren en niet meer spreken. Wat natuurlijk niet kan met ons zoontje etc.

Bellen met vader

KUn je niet bellen met zijn vader dat die zijn zoon ophaalt? Nu komt het er op aan.

Meijerhof

Meijerhof

26-03-2020 om 19:40

Hij is zo straks boos weggegaan volgensmij is hij nu bij zijn ouders.

Bel zijn vader

Bel zijn vader dat hij daar blijft en hooguit, samen met vader, wat spullen komt ophalen.

Wijkagent

Op het gevaar af dat jeugdzorg ingeschakeld wordt, hoewel die behalve in urgente gevallen niet heel actief zijn nu.
Bel met de wijkagent vanwege de bedriegende situatie met je vriend en om te vragen erbij te blijven als vriend thuiskomt.

Marga

Marga

26-03-2020 om 20:54

Doe wat AnneJ zegt: bel de wijk agent en zijn vader of moeder dat hij daar moet blijven. Als ze dat niet kunnen garanderen, is het voor je veiligheid en die van je kind misschien beter toch naar je ouders te gaan.

sterkte, hij klinkt best wat overspannen of zoiets

Ik blijf me toch afvragen

Wat er aan de hand is. Zo kennen zijn ouders hem niet, zo ken jij hem niet. Wat is er veranderd, wanneer? Toch de komst van het kind, met alles wat daarbij hoort? Geldzorgen waarvan je niets weet? Is hij ergens aan verslaafd geweest, gamen, gokken, blowen? Het blijft vreemd.
Goed dat je volgehouden hebt en dat hij nu naar zijn ouders is gegaan. ook nog geen goede manier van ruzie maken, maar wel beter dan zo tekeer gaan.

Tsjor

Of erger

Kan het ook echt een psychische stoornis zijn? Paniekreactie, schizofrenie, depressie (maar dan zwaar en niet gebonden aan de situatie)?

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.